Beethoven

Beethoven

Son dakika Beethoven haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Beethoven ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Beethoven haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beethoven

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beethoven gelişmeleri de dahil olmak üzere 167 beethoven haberi bulunmuştur. Tüm beethoven haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tekfen Filarmoni, bu yaz festivalden festivale koşuyor!
Tekfen Filarmoni, bu yaz festivalden festivale koşuyor! Tekfen Filarmoni, haziran ayı konserleri ile festivalden festivale koşuyor. Festival turnesi kapsamında orkestra, ilk olarak yıldız piyanist Jan Lisiecki ile birlikte 51. İstanbul Müzik Festivali Açılış Konseri ile seyirci karşısına çıkacak. Tekfen Filarmoni, 4 Haziran’da 36. Uluslararası İzmir Festivali’nde keman sanatçısı Veriko Tchumburidze ile dinleyicisiyle büyülü Efes Antik Tiyatro’da buluşacak. “O da Tekfen” oluşumuyla ise 8 Haziran’da 9. AIMA Müzik Festivali’ni bakır üflemeli beşlisinin renkli programıyla açacak.
22.05.2023 Kültür Sanat
Beethoven’ı ölüme götüren hastalığın sırrını 200 yıllık saç telleri çözdü!
Beethoven’ı ölüme götüren hastalığın sırrını 200 yıllık saç telleri çözdü! Ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven'ın hastalığındaki gizemi 200 yıllık saç telleri çözdü. İngiltere merkezli Cambridge Üniversitesi liderliğindeki bilim insanlarından oluşan uluslararası bir ekip, ünlü Alman besteci Ludwig van Beethoven’ın 5 farklı kaynaktan gelen saç tellerini inceleyerek sağlığı ve genetiği hakkında bilgiler edindi. Beethoven’ın tam ölüm nedeninin tespit edilemediği ancak karaciğer hastalıkları konusunda genetik risk faktörleri içerdiğini buldu.
23.03.2023 Dünya
Dengin Ceyhan'dan tarihi kilisede yılbaşı konseri
Dengin Ceyhan'dan tarihi kilisede yılbaşı konseri Piyanist Dengin Ceyhan, 29 Aralık Perşembe günü büyülü atmosfere sahip All Saints Moda Kilisesi’nde yeni yıla özel konseriyle müzikseverlerle buluşuyor.
19.12.2022 Kültür Sanat
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru
Genç bilim insanlarına ödül yağmuru TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nda geleceğin bilim insanları ödüllerine kavuştu. 57 ilden 336 öğrencinin 180 projesinin kıyasıya mücadele ettiği yarışmada Muşlu Bager Çalışcı ve arkadaşları “Engelsiz Astronomi Sözlüğü” Projesi ile teşvik ödülü aldı.
6.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Dünyanın yaşayan en usta keman sanatçısı Türkiye'de konser verecek
Dünyanın yaşayan en usta keman sanatçısı Türkiye'de konser verecek 5 Ekim’de İstanbul, 6 Ekim’de ise Ankara’da sahne almaya hazırlanan Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki orkestra, dünyanın en sevilen keman sanatçılarından Roby Lakatos ve günümüzün önde gelen kanun virtüözlerinden Göksel Baktagir’i ağırlayacak.
16.09.2022 Kültür Sanat
Kalben'den duygusal paylaşım! 'Belki de hiç doğmaması gereken bir çocuğum'
Kalben'den duygusal paylaşım! 'Belki de hiç doğmaması gereken bir çocuğum' 'Yara', 'Sadece', 'Haydi Söyle' gibi şarkıları seslendiren Kalben, yaklaşık yedi ay önce babasını kaybetmişti. Uzun süredir ortalarda görünmeyen şarkıcı, katıldığı programda geçmişini ve ailesini anlattı. Babasıyla bir dönem neden küs olduğunu açıklayan Kalben, geç doğan bir çocuk olduğundan da bahsetti.
10.07.2022 Magazin
Gülsin Onay, Bodrum'da gün batımına karşı verdiği piyano resitaliyle büyüledi
Gülsin Onay, Bodrum'da gün batımına karşı verdiği piyano resitaliyle büyüledi Dünyanın dört bir yanına uzanan uluslararası müzik kariyerinde önemli orkestralarla konserler veren Gülsin Onay, bu defa Milliyet Sanat’ın ev sahipliğinde sanatseverlerle buluştu. Sanatçı 25 Eylül Cumartesi akşamı Bodrum Manastır Hotel & Suites’de, gün batımında gerçekleştirdiği piyano resitaliyle, aralarında Alper Saldıran, Fethi Karaduman, Eren Levendoğlu, Barış Bağcı ve Seval Uğur Mutlu gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu misafirleri notalarıyla adeta büyüledi.
27.09.2021 Kültür Sanat
Fazıl Say, kedisine Beethoven ezberletiyor
Fazıl Say, kedisine Beethoven ezberletiyor Fazıl Say ve eşi Ece Dağıstan Say, 2 kedi birden sahiplendi. Fazıl Say, kedilere Beethoven ezberletiyor.Ünlü piyanist, bu mutluluğunu sosyal medyada paylaştı.
5.11.2020 Magazin
Aşkı Memnu ne zaman, nerede çekildi? Aşkı Memnu oyuncuları kim? İşte Aşkı Memnu'nın finalinde yaşananlar...
Aşkı Memnu ne zaman, nerede çekildi? Aşkı Memnu oyuncuları kim? İşte Aşkı Memnu'nın finalinde yaşananlar... Efsane dizi Aşkı Memnu tekrar bölümleriyle ekranlara gelmeye devam ediyor. Bir döneme damga vuran, yayınlandığı dönemde izlenme rekorları kıran Aşkı Memnu oyuncuları ve konusuyla konuşulmaya devam ediyor. Peki, Aşkı Memnu ne zaman, nerede çekildi? Aşkı Memnu oyuncuları kim? Aşkı Memnu'nın final sahnesinde neler oldu? İşte Aşk-ı Memnu'nun hatıralara kazınan bölümleri ve oyuncuları hakkında merak edilenler...
26.05.2020 Gündem
23 Nisan'da İstanbul'dan dünyaya sevgi  konseri
23 Nisan'da İstanbul'dan dünyaya sevgi konseri Cumhurbaşkanlığı tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "7 tepenin şehrinden 7 kıtaya" düzenlenen konser, İletişim Başkanlığının YouTube kanalından yayınlandı.
23.04.2020 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul’dan dünyaya sevgi konseri
Cumhurbaşkanlığı tarafından İstanbul’dan dünyaya sevgi konseri Ayasofya, Topkapı, Galata Kulesi, Dolmabahçe, Kızkulesi, Pierre Loti ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden dünyaya... Yunus Emre, Mevlana, Pir Sultan Abdal, Hacı Bektaş-ı Veli ile ve İdil Biret’in piyanosundan İnsanlık Senfonisi ile sevgi ve birlik çağrısı.
19.04.2020 Kültür Sanat
Slaven Bilic'ten Türkiye ve Metallica itirafı!
Slaven Bilic'ten Türkiye ve Metallica itirafı! Kariyerini İngiltere'de West Bromwich Albion takımında sürdüren Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.
23.11.2019 Futbol
Fazıl Say'ın 'İzmir Süiti' İKÜ sahnesinde
Fazıl Say'ın 'İzmir Süiti' İKÜ sahnesinde İstanbul Kültür Üniversitesi, 2019’un ilk konserinde dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ı konuk ediyor.
26.12.2018 Kültür Sanat
14. Bodrum Müzik Festivali coşturdu
14. Bodrum Müzik Festivali coşturdu Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu Bodrum Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları bu yıl da müzikseverlerle buluşturdu.
9.08.2018 Arşiv
İbrahim Kalın, saz çalıp türkü söyledi
İbrahim Kalın, saz çalıp türkü söyledi Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın, Neşet Ertaş 2. Kültür ve Sanat Festivali'nde saz çalıp türkü söyledi.
5.08.2018 Siyaset
Ölüme gülerek  gitti
Ölüme gülerek gitti 104 yaşındaki Avustralyalı bilim insanı David Goodall’ın planlanan ötanazi işlemi dün gerçekleştirildi. Goodall’ın son cümlesi ise ‘Ne için bekliyoruz ki’ oldu.
10.05.2018 Dünya
Son cümlesi: Ne için bekliyoruz ki...
Son cümlesi: Ne için bekliyoruz ki... Aldığı ötanazi kararıyla tartışma yaratan 104 yaşındaki Avusturalyalı bilim insanı David Goodall'ın planlanan ötanazi işlemi bugün gerçekleştirildi. Son cümlesi ise 'Ne için bekliyoruz ki' oldu.
10.05.2018 Dünya
Cemil Yener Gökbudak rüzgarı!
Cemil Yener Gökbudak rüzgarı! Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Gülsin Onay Piyano Günleri kapsamında genç yetenek Cemil Yener Gökbudak, Süleymanpaşalı sanatseverler ile buluştu.
15.12.2017 Kültür Sanat
Dikkat! Onları dinliyorsanız psikopat olabilirsiniz!
Dikkat! Onları dinliyorsanız psikopat olabilirsiniz! ABD'deki bir araştırma, psikopatlık eğilimi olan kişilerin müzik tercihleriyle ilgili kalıpları yıkacak sonuçlar verdi. Araştırmaya göre bu kişilerin en yüksek puan verdiği şarkılar arasında, klasik müzik eserleri değil Eminem ve Justin Bieber'ın parçaları yer alıyor. Araştırmacılardan Wallisch "Psikopatlar hapishanede değil her yerde" diyor.
16.11.2017 Dünya
Atatürk'ü anma konseri!
Atatürk'ü anma konseri! Türkiye Cumhuriyeti'nin 'Harika Çocuğu' olarak yıllarca dünyanın en iyi orkestralarıyla konserler veren piyano virtüözü İdil Biret, Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası ile vereceği 'Atatürk'ü Anma Konseri'nde iki yıl aradan sonra Eskişehirli sanatseverlerle buluşacak.
1.11.2017 Kültür Sanat
Beethoven'ın eserlerini yorumlayacak!
Beethoven'ın eserlerini yorumlayacak! Dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, 29'ıncı Yıl ENKA Kültür Sanat Müzik Buluşmalarının açılış konserinde, Ludwig van Beethoven repertuvarından özel bir seçki ile performans sergileyecek.
3.10.2017 Kültür Sanat
Paris'te Gülsin Onay konseri!
Paris'te Gülsin Onay konseri! Devlet Sanatçısı piyanist Gülsin Onay, Fransa'nın başkenti Paris'te konser verdi.
28.09.2017 Kültür Sanat
2 bin 545 engelli bireyin kamuya ataması yapıldı
2 bin 545 engelli bireyin kamuya ataması yapıldı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Kamuda istihdam edilen engelli personelimizin yüzde 89'u son 15 yılda yapılan atamalar sayesinde gerçekleştirilmiştir. İktidarı devraldığımız zaman 5 bin 777 olan kamudaki engelli personel sayımız, bugün atayacağımız 2 bin 545 engelli kardeşimizle 50 bini aşacaktır” dedi.
29.09.2021 Gündem
Bodrum Müzik Festivali sanatseverleri coşturdu
Bodrum Müzik Festivali sanatseverleri coşturdu Doğuş Grubu’nun kurucu destekçisi olduğu Bodrum Müzik Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları beş gün boyunca müzikseverlerle buluşturdu.
18.08.2017 Arşiv
Rusya Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alacak
Rusya Devlet Senfoni Orkestrası ile sahne alacak Bodrum Müzik Festivali, Turkcell Sahnesi D-Marin Turgutreis’te 15 Ağustos Salı günü saat 21.00’de, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası'nı ve ünlü piyanist Fazıl Say’ı ağırlıyor.
25.07.2017 Kültür Sanat

Benzer Haber Etiketleri

Beethoven ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beethoven haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.