Bebek Ölümü

Bebek Ölümü

Son dakika bebek ölümü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bebek ölümü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bebek ölümü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bebek Ölümü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bebek ölümü gelişmeleri de dahil olmak üzere 304 bebek ölümü haberi bulunmuştur. Tüm bebek ölümü haberleri aşağıda listelenmiştir.
2022'de 504 bin 839 kişi hayatını kaybetti: İşte en yaygın ölüm nedenleri
2022'de 504 bin 839 kişi hayatını kaybetti: İşte en yaygın ölüm nedenleri Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılında 504 bin 839 kişinin öldüğünü açıkladı. Ölümlerin yüzde 35,4'ünün dolaşım sistemi hastalıkları, yüzde 15,2'sinin iyi ve kötü huylu tümörler, yüzde 13,5'inin ise solunum sistemi hastalıkları nedeniyle meydana geldiği belirtildi.
22.06.2023 Gündem
Elon Musk’ın oğlu cinsiyet değiştiriyor! 'Babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum'
Elon Musk’ın oğlu cinsiyet değiştiriyor! 'Babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum' Teknoloji dünyasının dahi çocuğu ve dünyanın en zengin adamı Elon Musk'ın oğlu, cinsiyetini ve adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu ve "Biyolojik babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum" dedi.
21.06.2022 Dünya
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır
Prof. Dr. Örün: Emziren annede kanser riski azdır Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Örün, anne sütünün bebek ve anne için önemine değinerek, "Anne sütü ile beslenen bebekler mama ile beslenen bebeklere göre bazı hastalıklara daha az yakalanma riski taşır. Emziren annede yumurtalık kanseri, meme kanseri riski azdır. Emzirmek anneyi kemik erimesinden korur" dedi.
30.05.2022 Sağlık
Kahreden olay! Üç aylık bebek kurtarılamadı...
Kahreden olay! Üç aylık bebek kurtarılamadı... Kocaeli'de annesi emzirdiği esnada fenalaşan 3 aylık Ömer Asaf bebeğin cenazesi, otopsi işleminin ardından defnedilmek üzere aileye teslim edildi. Ömer Asaf'a ilk müdahaleyi yapan komşu, "Burnundan kan ve köpük geldi. Temizleyip 112 gelene kadar müdahale ettim fakat kurtaramadık" dedi.
20.05.2022 Yaşam
İstanbul’da kahreden olay! 4 aylık bebek yatağında ölü bulundu
İstanbul’da kahreden olay! 4 aylık bebek yatağında ölü bulundu İstanbul Şişli’de evde annesiyle birlikte yatakta uykuya dalan 4 aylık Kayra bebek iddiaya göre nefessiz kalarak hayatını kaybetti. Annenin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, minik Kayra’nın öldüğünü belirledi. Amcasının yeğeninin minik tabutunu taşıması ise yürekleri dağladı. 4 yaşındaki Bilge de geçtiğimiz ay anaokulunda uykuda hayatını kaybetmişti.
21.03.2022 Yaşam
SMA hastası Güneş bebek hayata tutunamadı, Türkiye'yi yasa boğdu
SMA hastası Güneş bebek hayata tutunamadı, Türkiye'yi yasa boğdu SMA hastası 19 aylık Giresunlu Güneş Karavil isimli bebek, ölümü ile herkesi yasa boğdu.
5.12.2021 Yaşam
Mardin’de sır olay! Çobanlar buldu görenler hayrete düştü
Mardin’de sır olay! Çobanlar buldu görenler hayrete düştü Kan donduran sır olay Mardin’de yaşandı. Bir mısır tarlasında çobanlar tarafından 16 haftalık olduğu değerlendirilen bir cenin bulundu.
27.10.2021 Gündem
Şanlıurfa’da sır olay! Çantayla gömülmüş bebek cesedi bulundu
Şanlıurfa’da sır olay! Çantayla gömülmüş bebek cesedi bulundu Şanlıurfa’da mezarlıkta çanta içerisinde bir kısmı toprağa gömülmüş yeni doğan bebek cesedi bulundu.
19.10.2021 Gündem
Hamilelerde yüzde 70 daha ağır seyrediyor
Hamilelerde yüzde 70 daha ağır seyrediyor Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Perinatoloji Uzmanı Dr. Cem Yener, gebelikte koronavirüsün daha ağır geçtiğini belirterek, 12 haftadan sonra anne adaylarının aşı olması gerektiğini söyledi. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan da hamilelerde koronavirüsün yüzde 70 daha ağır seyrettiğini belirtip, "Maalesef bazı hamile hastalarımız bebeklerini kaybetti" dedi.
18.09.2021 Sağlık
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor
Fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor'
'Gebelikte alınan fazla kilolar ani bebek ölümü riskini artırıyor' Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Op. Dr. Hatice Korkmaz, “Gebelikte iki kişilik yemek hem anneye hem de bebeğe zarar. Hamilelik dönemindeki aşırı kilo alımının ayrıca bebekte şeker düşüklüğü ve ani bebek ölümü risklerini de arttırdığı bilinmektedir” dedi.
11.09.2021 Sağlık
İyot eksikliğinden korunmak için 5 adım
İyot eksikliğinden korunmak için 5 adım Vücudumuzun üretemediği, bu nedenle sofra tuzu başta olmak üzere deniz ürünleri, et, süt ve yumurta gibi besinlerden karşılanabilen iyotun fazlası da azı da zarar. Bu nedenle her şeyde olduğu gibi iyotu da kararında tüketmek gerekiyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya, iyot eksikliğinin tiroit sorunlarından çocuklarda gelişme ve zeka geriliğine dek bir çok hastalığa yol açtığını belirterek “Fazla iyot almak da tiroit hastalıklarını kötüleştirebiliyor. Bu nedenle tiroit hastalığı olanların mutlaka doktorlarına danışarak gerekirse iyotsuz tuz kullanmaları gerekebiliyor” diyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ozan Kocakaya, 1-7 Haziran İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası kapsamında iyot eksikliğinden korunmanın yollarını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
1.06.2021 Sağlık
Bebek ölümlerinin birincil nedeni! Yatırırken bunu yapmayın!
Bebek ölümlerinin birincil nedeni! Yatırırken bunu yapmayın! Amerikan Sağlık Otoritesi Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, bebek ölümlerinin en çok yanlış yatırma şekli ve yatak düzeninden kaynaklı olduğunu açıkladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Vefik Arıca, “Türkiye’de 1 milyon 500 bin doğumdan 3 bin ile 6 bin arasındaki bebek ani gelişen olaylara bağlı olarak ölüyor” dedi.
15.05.2021 Sağlık
"Bebeği sırtüstü yatırmak riski azaltıyor"
"Bebeği sırtüstü yatırmak riski azaltıyor" Bebeklerin sırtüstü yatmasının ani ölüm riskini azalttığına dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökmen Alpaslan Taşkın, “Bebekler gece olsun, gündüz olsun, yatağına her zaman sırtüstü yatırılmalı. Saygın Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları derneklerinin ortak görüşüne göre sırtüstü yatmak ani bebek ölümü sendromu (ABÖS) riskini azaltan en güvenli pozisyondur” dedi.
31.03.2021 Sağlık
Türkiye'de 2019'da 435 bin 941 kişi hayatını kaybetti
Türkiye'de 2019'da 435 bin 941 kişi hayatını kaybetti TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de 2019 yılında 435 bin 941 kişi hayatını kaybetti.
25.06.2020 Gündem
Türkiye'de 10 bebekten 1'i prematüre doğuyor
Türkiye'de 10 bebekten 1'i prematüre doğuyor Türkiye'de bebek ölümlerinin yaklaşık yüzde 65'inin prematüre doğumdan kaynaklandığını dile getiren Neonataoloji Uzmanı Prof. Dr. Nurdan Uraş, "10 bebekten 1'i prematüre doğuyor. Bu bebeklerin ileriki yaşlarda sağlık sorunları yaşamaması için kontrollerinin ilkokul çağına kadar aksatmadan yapılması gerekiyor" dedi.
9.02.2020 Sağlık
Emzirmek bebeğin özgüvenini arttırıyor
Emzirmek bebeğin özgüvenini arttırıyor Anne sütünün amacının, bebeği beslemek kadar bebeğin kendisini güvende hissetmesini, anneyle duygusal bağ kurmasını sağlamak olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatma Tuba Coşkun, “Sütün besin içeriği, bebeğin o andaki gereksinimlerine göre değişkenlik gösterir ve mucizevi olarak her anne kendi bebeği için en uygun sütü üretir. Özellikle ilk 6 ay sadece anne sütü verilmeli” dedi.
5.10.2019 Sağlık
Türkiye'deki ölüm istatistikleri açıklandı!
Türkiye'deki ölüm istatistikleri açıklandı! Türkiye'de geçen yıl ölüm sayısı bir önceki yıla göre yüzde 0,1 azalarak 426 bin 106 oldu. Geçen yıl hayatını kaybedenlerin yüzde 54,6'sını erkekler, yüzde 45,4'ünü kadınlar oluşturdu. Bebek ölüm hızı, 2017'de binde 9,4 iken 2018'de binde 9,3'e geriledi.
11.06.2019 Gündem
"Sigara, her 6,5 saniyede bir can alıyor"
"Sigara, her 6,5 saniyede bir can alıyor" TAHUD Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Toprak, "Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, dünyada her yıl 5,4 milyon kişi tütün mamullerine bağlı bir nedenle hayatını kaybediyor" dedi.
10.01.2019 Sağlık
Son dakika: Bakan müjdeyi verdi! 25 bin personel atanacak
Son dakika: Bakan müjdeyi verdi! 25 bin personel atanacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "2019 yılında pratisyen hekim, uzman hekim, diş hekimi ve eczacı olmak üzere 25 bin toplam sağlık personelinin atamasını gerçekleştireceğiz." dedi.
17.12.2018 Gündem
Baba adaylarına ‘sigara’ uyarısı
Baba adaylarına ‘sigara’ uyarısı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Alper Tuğlu, baba adaylarının kullandığı sigaranın, hamile eşlerini büyük oranda etkilediğini ve doğacak olan bebeklerine de zarar verebileceğini söyledi.
11.12.2018 Sağlık
Emzirmek bebekleri  ani ölümden koruyor
Emzirmek bebekleri ani ölümden koruyor En az 2 ay boyunca emzirmenin, ani bebek ölümü (SIDS) riskini neredeyse yarı yarıya düşürdüğü bildirildi.
31.10.2017 Sağlık
Modern doğum kontrol yöntemlerinden yararlanamıyorlar!
Modern doğum kontrol yöntemlerinden yararlanamıyorlar! BM Nüfus Fonu'nun yayınladığı rapora göre gelişmekte olan ülkelerde 214 milyon kadın modern doğum kontrol yöntemlerinden yararlanamıyor.
12.07.2017 Sağlık
Harekete geçildi! Normal doğuma ödül veriliyor
Harekete geçildi! Normal doğuma ödül veriliyor İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü normal doğumu destekleyen hekim ve hastaneleri ödüllendirdi.
4.05.2017 Sağlık
Uzmanlar uyardı: Bebekle beraber uyumayın
Uzmanlar uyardı: Bebekle beraber uyumayın Uzmanlar, anne-babaları bebekleriyle birlikte uyumanın olası tehlikeleri konusunda uyarıyor.
30.03.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bebek Ölümü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bebek ölümü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.