Gazete Vatan Logo

Elon Musk’ın oğlu cinsiyet değiştiriyor! 'Babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum'

Teknoloji dünyasının dahi çocuğu ve dünyanın en zengin adamı Elon Musk'ın oğlu, cinsiyetini ve adını değiştirmek için mahkemeye başvurdu ve "Biyolojik babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum" dedi.

Elon Musk’ın oğlu cinsiyet değiştiriyor! 'Babamla hiçbir şekilde ilişki kurmak istemiyorum'

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk, gündemden düşmüyor. Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, son günlerde Twitter'ı satın almasıyla gündemdeydi. 44 milyar dolarlık Twitter anlaşması sonrasında 1 milyar kullanıcıya ulaşma hedefine ulaşmak istediğini söyleyen Musk, iş hayatındaki başarısını özel hayatına yansıtamıyor.

"ASLA YALNIZ KALMAK İSTEMİYORUM"

Musk, yıllar önce Rolling Stone dergisine veriği röportajda, çocukluğundan beri yalnızlıkla mücadele ettiğini söylemiş ve "Asla yalnız kalmak istemiyorum" demişti.

BEŞ ÇOCUĞUNUN ANNESİYLE ÜNİVERSİTEDE TANIŞTI

Musk, ilk karısı Justine Wilson ile Kanada'nın Ontario kentindeki Queen's Üniversitesi'nde tanıştı. Justine Wilson, o günleri Marie Claire dergini için kaleme aldığı bir makalede dile getirmiş ve Musk'ın onu dondurma yemeye davet ettiğini anlatmıştı. Justine, "Daha sonra fikrini değiştirip çalışmak için evde kalmaya karar verdi, ama "ellerinden damlayan iki külah dondurmayla" geldi. Çift 2008 yılında Kanadalı yazarla evlendikten sonra Los Angeles'a taşındı. Justine Wilson, 2002'de Nevada'yı dünyaya getirdi ancak bebek, 10 gün sonra Ani Bebek Ölümü Sendromu'ndan hayatını kaybetti. Daha sonra ikiz oğulları, Xavier ve Griffin, ardından da bugün 16 yaşında olan üçüz çocukları Damian, Kai ve Saxon dünyaya geldi.

Haberin Devamı

"ÇOCUKLARIM HAYATIMIN AŞKI" DEMİŞTİ

Elon Musk ve eski eşi Justine Wilson, beş çocuklarının ortak velayetini paylaşıyor ancak çocuklar babalarının aksine gözlerden uzak bir hayat sürüyor. Musk, 2010 yılında verdiği bir diğer röportajda, çocuklarına "hayatımın aşkı" yakıştırmasını yapmıştı. Çift 2008'de yollarını ayırma kararı aldı. Boşandıktan sonra, teknoloji devinin aşk hayatından aktris Talulah Riley, olaylı boşanma davasıyla gündemden düşmeyen Amber Heard ve Kanadalı müzisyen Grimes gibi isimler geçti.

CİNSİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN MAHKEMEYE BAŞVURDU

Teknoloji devi Musk, şimdiyse oğlunun şoke edici kararıyla gündemde. Elon Musk'ın 18 yaşındaki oğlu, yasal olarak cinsiyet değiştirmek üzere mahkemeye başvurarak, "Artık biyolojik babamla yaşamıyorum ve hiçbir şekilde onunla ilişki kurmak istemiyorum" dedi.

Haberin Devamı

18 yaşındaki Xavier Musk, Vivian Jenna Wilson olarak tanınmak için 18 Nisan'da California, Santa Monica'da mahkemeye başvuruda bulundu. Musk'ın oğlu, babasından uzaklaşmak için annesinin soyadını almak istediğini açıkladı. Elon Musk, 213 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamı. Musk'ın 18 yaşındaki çocuğunun babasından mali destek alıp almadığı ve ona olan nefretinin sebebi ise bilinmiyor.

NEFRETİN SEBEBİ...

Vivian'ın babasını bu kadar aleni bir şekilde reddetmesinin arkasında ne olduğu bilinmiyor. Musk da konuyla ilgili henüz yorum yapmadı ve mahkeme belgeleri sunulmadan önce Vivian'ın planından haberdar olup olmadığı belli değil.

ELEŞTİRİLERİN HEDEFİNDE

50 yaşındaki Musk, son aylarda transfobik olduğu iddia edilen bazı yorumları nedeniyle eleştirilmişti. Geçen hafta, 'Kadın nedir' sorusunun meşru olup olmadığı üzerine kaleme alınan bir makaleye yanıt veren Musk, "Bize cinsiyet farklılıklarının olmadığı ve cinsiyetlerin derinden farklı olduğu ve geri dönüşü olmayan cerrahinin tek seçenek olduğu söyleniyor. Belki benden daha bilge biri bu ikilemi açıklayabilir." diye yazdı ve ekledi: "Hepimiz daha az yargılayıcı olursak daha iyi bir dünya olur."

Haberin Devamı

Şarkıcı Grimes, Mayıs 2018'de Musk ile birlikteliğine başlamış, Mayıs 2020'de, X olarak bilinen oğulları X AE A-XII'yi dünyaya getirmişti. Aralık 2021'de ise Musk ve Grimes, taşıyıcı anne aracılığıyla doğan ve Y olarak bilinen kızları Exa Dark Sideræl Musk'ı dünyaya getirdi.

Ağustos ayında Grimes ve Musk, Tesla'nın CEO'sunun beş genç oğlundan en az üçüyle birlikte İtalya'nın Floransa kentini ziyaret etti, ancak Xavier'in aralarında olup olmadığı bilinmiyor. Davanın bir sonraki duruşması Cuma günü yapılacak. (Milliyet)