Bebek Bakımı

Bebek Bakımı

Son dakika Bebek bakımı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Bebek bakımı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Bebek bakımı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bebek Bakımı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bebek bakımı gelişmeleri de dahil olmak üzere 239 bebek bakımı haberi bulunmuştur. Tüm bebek bakımı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz?
Doğumdan sonra lohusa sendromunu nasıl atlatabilirsiniz? Anneliğin gelecek planlarını, yaşamı, düzeni ve hatta kişiyi değiştirebileceğini düşünüyor musunuz? Psikolog Dilek Memnun, lohusa sendromu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
2.05.2023 Sağlık
İstanbul’da kahreden olay! 4 aylık bebek yatağında ölü bulundu
İstanbul’da kahreden olay! 4 aylık bebek yatağında ölü bulundu İstanbul Şişli’de evde annesiyle birlikte yatakta uykuya dalan 4 aylık Kayra bebek iddiaya göre nefessiz kalarak hayatını kaybetti. Annenin ihbarıyla gelen sağlık ekipleri, minik Kayra’nın öldüğünü belirledi. Amcasının yeğeninin minik tabutunu taşıması ise yürekleri dağladı. 4 yaşındaki Bilge de geçtiğimiz ay anaokulunda uykuda hayatını kaybetmişti.
21.03.2022 Yaşam
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu!
Uzmanından yeni annelere bebek bakımı ile ilgili 15 ipucu! “Bebeğimi ne sıklıkta emzirmeliyim?”, “Her emzirme sonrası kusma normal midir?”, “Bebeklerde uyku düzeni ve yatış pozisyonu nasıl olmalı?” bu ve bunun gibi pek çok soru yeni annelerin sıklıkla araştırdığı konuların başında geliyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Aycan Yıldız bebek bakımı ile ilgili en çok merak edilenleri anlattı.
20.03.2022 Sağlık
Bebek bakımında doğru bilinen 10 yanlış
Bebek bakımında doğru bilinen 10 yanlış Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Cömert, bebeklerin bakımına ve beslenmesine dair doğru bilinen yanlışları anlattı.
18.08.2021 Sağlık
Doğum koçları sezaryeni azaltmak için anne adaylarını bilinçlendiriyor!
Doğum koçları sezaryeni azaltmak için anne adaylarını bilinçlendiriyor! Son yıllarda öne çıkan "Doula" adı verilen doğum koçları, anne adaylarına hamilelik, doğum ile sonrası süreçte hem duygusal hem de fiziksel anlamda yardımcı oluyor. Sezaryen olması gereken adaylarla da ilgilenen koçlar, annenin doğru nefes alabilmesi, diyafram kullanabilmesi, doğru pozisyon alması, daha kısa ve az komplikasyonlu doğum gerçekleştirmesi için katkı sunuyor. Doğum koçluğu eğitmeni Burcum Altıntaş "Doğum koçluğu eğitimini daha çok ebeler ve hemşireler alsa da son dönemde ev hanımları da tercih ediyor" dedi.
7.07.2021 Sağlık
Bebeği mikroplara karşı koruyor! Hemen temizlemeyin!
Bebeği mikroplara karşı koruyor! Hemen temizlemeyin! Yeni doğan bebeğin cildi yumuşak ve hassastır. Bebekler için kullanılacak cilt bakımı ürünlerinin parfümsüz, kokusuz olmasına dikkat edilmesi, boya ve zararlı etkileri bilinen kimyasallar içermemesi gerekir. Peki, Yeni doğan bebeklerde cilt bakımı nasıl olmalı? Bebekler ne sıklıkta yıkanmalı? Bebek şampuanı seçerken dikkat edilmesi gerekenler! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nermin Tansuğ yenidoğanda cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
4.04.2021 Sağlık
Ebeveynlere online ilkyardım eğitimi
Ebeveynlere online ilkyardım eğitimi Uzman anne ve bebek koçu Sevim Kuruçay Çam, Akbatı Instagram hesabında Yaşam Akademisi söyleşilerinin konuğu olarak, anne adaylarının sorularını yanıtlayacak.
18.03.2021 Sağlık
'Hem Kadın Hem Anne' 7. bölüm fragmanı!
'Hem Kadın Hem Anne' 7. bölüm fragmanı! Kanal D’nin sunuculuğunu İpek Dağıstanlı’nın yaptığı programı “Hem Kadın Hem Anne” yeni bölümü ile ekrana geliyor.
20.11.2020 Televizyon
Yenidoğan bebek bakımıyla ilgili önemli noktalar
Yenidoğan bebek bakımıyla ilgili önemli noktalar Yenidoğan bebeklerde bakım ve masaj sağlık açısından çok önemli. Yeni anne babalar çocukları ilk doğduğunda genellikle birçok konuda tecrübesiz oldukları için telaşa kapılırlar. Bu anlamda uzman görüşü olarak doğru bilgilendirmelere ihtiyaç duyan ebeveynler için Anne Bebek Danışmanı İrem Kalkavan yenidoğan bebek bakımı ve son zamanlarda bebek sağlığına iyi geldiği bilinen masajı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
6.07.2020 Sağlık
Anne adaylarına uzaktan eğitim
Anne adaylarına uzaktan eğitim Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Gebe Okulu, corona virüs sonrasında sokağa çıkamayan anne adaylarına online eğitim ile gebelik süreci ve sonrasıyla ilgili bilgilendirmede bulunuyor.
26.04.2020 Sağlık
Bu yöntem tüp bebekte umut olacak
Bu yöntem tüp bebekte umut olacak Yeterli miktarda yumurta rezervi olan, tüp bebek ilaç tedavilerine olumlu yanıt veren ancak yumurta olgunlaşması gerçekleşemeyen kadınlar için yeni bir yöntem geliştirildi. Doç. Dr. Şafak Hatırnaz ve Dr. Ebru Saynur Hatırnaz tarafından geliştirilen ilaçsız tüp bebek (In Vitro Maturasyon-IVM) yöntemi, iki kadına uygulandı. Yıllarca çocuk sahibi olamayan kadınlar, şimdi bebeklerini kucaklarına almak için gün sayıyor.
23.01.2020 Sağlık
Yeni yöntem tüp bebekte umut olacak
Yeni yöntem tüp bebekte umut olacak Yeterli miktarda yumurta rezervi olan, tüp bebek ilaç tedavilerine olumlu yanıt veren ancak yumurta olgunlaşması gerçekleşemeyen kadınlar için yeni bir yöntem geliştirildi. Doç. Dr. Şafak Hatırnaz ve Dr. Ebru Saynur Hatırnaz tarafından geliştirilen ilaçsız tüp bebek (In Vitro Maturasyon-IVM) yöntemi, iki kadına uygulandı. Yıllarca çocuk sahibi olamayan kadınlar, şimdi bebeklerini kucaklarına almak için gün sayıyor.
18.01.2020 Sağlık
Elli yaş üstü her dört kadından biri uykusuzluktan şikayetçi
Elli yaş üstü her dört kadından biri uykusuzluktan şikayetçi Türk Uyku Tıbbı Derneği (TUTD) Yönetim Kurulu Üyesi Nörolog Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları, elli yaşın üzerinde her dört kadından birinin uykusuzluktan şikayetçi olduğunu belirterek, "Gebelik döneminde, özellikle de gebeliğin son üç ayında horlama, uyku apnesi ve huzursuz bacak sendromu sıklığı artmakta." dedi.
1.12.2019 Sağlık
Süt izni nedir, süt izni nasıl kullanılır?
Süt izni nedir, süt izni nasıl kullanılır? Kamuda ya da özel sektörde çalışan ve yeni bebek sahibi olmuş kadınlar, kendilerine tanınan süt izni hakkının detaylarını merak ediyor. Devletin, annelere bebek bakımı konusunda kolaylık sağlamak amacıyla çalışanlara verdiği süt izni ile ilgili merak edilen pek çok detay var. Süt izni nedir, atanmadan önce doğum yapan memurlar süt iznini kullanabilir mi, süt izni kaç gün, kaç saattir gibi soruların cevapları haberimizde.
Kadınları doğum korkusundan kurtarmak için çalışıyorlar
Kadınları doğum korkusundan kurtarmak için çalışıyorlar Normal doğum anne adayları için korkulu bir rüya. Sezaryen doğumları azaltmak için artık birçok etkinlik düzenleniyor.
22.09.2017 Arşiv
Futbolcular baba olmayı öğreniyor
Futbolcular baba olmayı öğreniyor Geb-be Hamile Danışmanlık Hizmetleri Kurucusu ebe Pınar Mallı, ünlü baba adaylarına bebek bakma eğitimi veriyor
21.01.2017 Arşiv
Yenidoğan bakımında dikkat etmeniz gereken 10 detay
Yenidoğan bakımında dikkat etmeniz gereken 10 detay Her anne için zorlayıcı olan yenidoğan bakımı ile ilgili bilmeniz gereken bu detaylar bu süreci daha rahat geçirmenizi sağlayabilir.
30.03.2016 Sağlık
Annelik okulu
Annelik okulu İSTANBUL İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kamu hastanelerinde yürütülen Gebe Okulu Programı’na katılan anne adayları, gebelik, bebek bakımı, emzirme, lohusa bakımı, nefes egzersizleri ve beslenme gibi konularda eğitim alıyor...
30.12.2015 Yaşam
Mucize Annelik Okulu’nda geri sayım başladı!
Mucize Annelik Okulu’nda geri sayım başladı! “Hamilelik sırasında nasıl beslenmeliyim?”, “Bebekler neye ihtiyaç duyar?”, “İki yaş sendromu gerçekte var mıdır?”… Anne adayları ve annelerin aklındaki bu ve benzeri yüzlerce soruya karşılık bulacak...
20.12.2015 Yaşam
Hamilelik hikayeleri!
Hamilelik hikayeleri! Hilton Convention Center’da düzenlenen yılın anne bebek konferansı “Bebekoloji 2015” ebeveynler için yol gösterici bir deneyim günü yaşattı...
18.10.2015 Magazin
'Ayrılsak da Beraberiz' ekrana dönüyor
'Ayrılsak da Beraberiz' ekrana dönüyor TV 8'in yapımcılığını Mint Yapım/Birol Güven'in yaptığı ve başrollerinde Algı Eke ile Mete Horozoğlu'nun yer aldığı 'Ayrılsak da Beraberiz' dizisi kısa bir aranın ardından yeni bölümleriyle ekrana geliyor...
21.07.2015 Televizyon
Maaşları 6 bin lira!
Maaşları 6 bin lira! Eğitimli, yabancı dil bilen, tecrübeli bebek ve çocuk bakıcılarının aylık ücretleri 6 bin lirayı gördü. Bu rakam, kaymakam maaşından yüksek.
8.03.2015 Ekonomi
Tek kalemde geçtik!
Tek kalemde geçtik! Türkiye, 2.5 milyon adetin üzerindeki kalem satışıyla 1928’de kurulan ve dünyanın önde gelen kalem üreticilerinden biri olan Rotring’in anavatanı Almanya’yı geçti
31.12.2014 Ekonomi
Yenidoğan bakımında doğru bilinen yanlışlar
Yenidoğan bakımında doğru bilinen yanlışlar Yeni doğum yapmış annelerin ilk süt, emzirme, uyku, beslenme gibi konularda kafası hep karışıktır. İşte yeni doğan bebeğinizin bakımında doğru bildiğiniz yanlışlar...
13.11.2014 Magazin
Bebeğinizi karnı açken yıkayın!
Bebeğinizi karnı açken yıkayın! Bebeklerin ciltlerinde yeterince koruyucu yağ tabakası oluşmadığı için kolay üşüdüklerini belirten uzmanlar, banyo konusunda önemli uyarılarda bulunuyor...
21.07.2014 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bebek Bakımı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bebek bakımı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.