Bbdk

Bbdk

Son dakika bbdk haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bbdk ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bbdk haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bbdk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bbdk gelişmeleri de dahil olmak üzere 66 bbdk haberi bulunmuştur. Tüm bbdk haberleri aşağıda listelenmiştir.
KKM'de 24,3 milyar liralık erime! BDDK duyurdu
KKM'de 24,3 milyar liralık erime! BDDK duyurdu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutar 24,3 milyar lira düşerek 2 trilyon 714 milyar 3 milyon liraya geriledi.
7.12.2023 Ekonomi
Kur Korumalı Mevduat 2 trilyon lirayı geçti!
Kur Korumalı Mevduat 2 trilyon lirayı geçti! Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında bir haftada 137.8 milyar liralık artış yaşandı ve 2 trilyon lira geçildi. 28 Nisan haftasında KKM hesapları 2 trilyon 117 milyar lira oldu. Bir önceki hafta 1 trilyon 979 milyar liraydı. 20 Nisan ile 28 Nisan haftası arasında KKM hesapları 137 milyar 798 milyon lira artış gösterdi.
8.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı Kaharamanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşı korumak adına yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.
28.04.2023 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor
Ev fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Ev fiyatları düşüşe geçti! Emlak balonu patlıyor Ev fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Ev fiyatlarıyla ilgili hükümet kanadından atılan adımlar sonrası düşüş gerçekleşti. Ev fiyatları düşüşe geçiyor. Bunun ön büyük sebebi ise sahte ilanların önüne kesen uygulamalar olduğu ifade ediliyor. İnternet sitelerinde ev fiyatlarıyla ilgili yapılan manipülasyonlar artık suç sayıldığı için fırsatçıların eli kolu bağlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayınlanan yeni düzenleme ile birlikte internet ortamında yer alan emlak ilanlarında yeni bir dönem başladı. Özellikle emlak fiyatlarının gerçek değerinin üzerinde gösterilmesi ve emlak piyasasında yapılan manipülasyonların önüne geçilmesi için çıkartılan düzenleme sonuçlarını göstermeye başladı. Emlak piyasalarını manipüle ederek konut ve benzeri gayrimenkullerin fiyatlarını yükselten fırsatçılara göz açtırmayacak olan bu düzenlemenin ardından yapılacak denetimlerle birlikte özellikle konut fiyatlarının dengelenmesi bekleniyor. Öte yandan BDDK'dan yapılan kredi hamlesi de ev fiyatlarının düşüşüne yardımcı oldu. İşte ev fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
30.06.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altına büyük darbe! Altında düşüş yeni başlıyor! Pazartesi günü gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altına büyük darbe! Altında düşüş yeni başlıyor! Pazartesi günü gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Altın fiyatları düşüşe geçti. BBDK'nın döviz hamlesi altın fiyatlarını dibe vurdurdu. Altın fiyatlarında düşüş yeni başlıyor. Altın fiyatlarında asıl düşüşün ise pazartesi günü yaşanacağı ifade ediliyor. Pazartesi gününe 1025 liradan başlayan gram altın salı günü 1036 lirayı görerek haftalık bazda zirveye ulaştı. Cuma günü BDDK’nın kararı öncesinde 1020 lira civarında hareket eden gram altın 968 liraya kadar geriledi. Gram altında günlük değer kaybı yüzde 5’e dayandı. Öte yandan altın uzmanlarından fiyatlarla ilgili peş peşe tahminler geldi. Dolar ve altın fiyatlarının önümüzdeki süreçte izleyeceği yol hakkında bilgi verildi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili merak edilen tüm detaylar...
26.06.2022 Ekonomi
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacaklara yüzde 90 kredi fırsatı, 1 milyon TL'ye kadar...
Konut kredisinde yeni dönem! Ev alacaklara yüzde 90 kredi fırsatı, 1 milyon TL'ye kadar... Ev sahibi olmak isteyenler için güzel haber! BDDK kararı ile konur kredilerinde yeni düzenlemeye gidildi. Uygun fiyatlı konutun kapısı açacak karar ile lüks konuta kredi sınırlaması getirildi. Değeri 2 milyon liraya kadar olan konutlara yüzde 90 kredi sağlanması kararı, düşük gelirli geniş kitlelerde konut sahibi olma umudu doğurdu. BDDK’nın yüzde 10 peşinle ev sahibi olma imkânı sağlaması, üretimi, lüks konuttan uygun fiyatlı konuta yönlendireceği gibi, fiyat artışlarını da frenleyecek.
26.06.2022 Ekonomi
BDDK düğmeye basmıştı! Flaş detaylar ortaya çıktı
BDDK düğmeye basmıştı! Flaş detaylar ortaya çıktı Küçük birikimleri ile ev veya otomobil sahibi olmak isteyen kişilerin yatırdıkları paralarla çok sayıda lüks otomobil alındığı ortaya çıktı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), kamuoyunda ‘evim şirketi’ olarak da bilinen firmaların ‘kendi üzerine’ kayıtlı 37 otomobili satışa çıkardı. 28 milyon TL değerindeki otomobiller arasında çok sayıda Mercedes-Benz ve Audi’nin yanı sıra Porsche ve Bentley gibi lüks segmentteki otomobiller de yer aldı. Tasfiye sürecindeki şirketlerin varlıkları satılarak, tasarruf sahiplerinin birikimleri ödenmeye çalışılıyor.
4.04.2022 Gündem
Kredi ile ilgili yeni açıklama! BDDK duyurdu, ve belli oldu
Kredi ile ilgili yeni açıklama! BDDK duyurdu, ve belli oldu Kredi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklandı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, "Bankacılık sektörümüz hem sermaye yeterliliği hem kur hem de aktif kalitesi bakımından gayet sağlam bir durumdadır. Bankalarımız salgının başlangıcından itibaren 940 milyar lira civarında yeni kredi kullandırımı gerçekleştirmiştir." ifadelerini kullandı.
26.10.2021 Ekonomi
BBDK duyurdu! Bankacılık sektörü...
BBDK duyurdu! Bankacılık sektörü... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Rakamlar belli oldu. Bankacılık sektörünün kredi hacmi, geçen hafta 16 milyar 678 milyon lira artarak 3 trilyon 900 milyar 789 milyon liraya yükseldi.
1.07.2021 Ekonomi
Hesapta parası olan herkesi kapsıyor! Devlet garantisi
Hesapta parası olan herkesi kapsıyor! Devlet garantisi Hesapta parası olan herkesi ilgilendiriyor. Yeni dönem başladı. Devlet güvence altına alacak. Tasarruf finansman şirketlerinde hem katılımcı hem sistemi korumaya alan yeni dönem başladı. Sözleşmeden cayma hakkını kullanan vatandaşın birikiminin iadesi garanti altına alındı. Şirketler fon havuzundaki parayı amacı dışında kullanamayacak. Sözleşmenin imzalanmasını takip eden 14 günlük sürede cayan vatandaşın parası iade edilecek.
8.04.2021 Ekonomi
Banka borçlarıyla ilgili flaş karar! Yeni dönem
Banka borçlarıyla ilgili flaş karar! Yeni dönem Borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Artık değişti. Yeni kriterler belirlendi. BBDK’nın hazırladığı yönetmelik taslağında, ödenmeyen kredi borçlarının devredilmeden önce bankalara bildirim zorunluluğu getiriliyor. Bankalar gibi kaynak kuruluşlar, alacakların devrinden önce borçluya, borcun varlık yönetim şirketine devredileceğine dair bilgi vermekle yükümlü olacak. Ayrıca borcun ödenmediği hallerde borçlu kişiyle resmi tatil günleri ve Pazar günleri hiçbir suretle iletişim kuramayacaklar. Diğer günlerde sadece 09.00-20.00 saatleri arasında günde 3 kez arayabilecekler.
29.03.2021 Ekonomi
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! BBDK duyurdu...
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! BBDK duyurdu... Bankada hesabı olan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Kredilerle ilgili açıklama geldi. BBDK resmen duyurdu. Tüm banka müşterileri kullandığı kredilere ilişkin masraflara 2020 yılında 16 milyon lira ödeme yaptı. BDDK'dan yapılan açıklamada bankacılık sektörünün verdiği hizmetler üzerinden sağladığı gelirin, 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 14,1 azalarak 42 milyar 648 milyon liraya gerilediği belirtildi. Aynı zamanda bankaların 12 aylık dönemde faiz dışı gelirleri 102,7 milyar lira, faiz dışı giderleri ise 179,9 milyar lira oldu. İşte tüm veriler...
12.02.2021 Ekonomi
Bankaların salgın sürecindeki mevzuata aykırı işlemleri cezasız  kalmadı
Bankaların salgın sürecindeki mevzuata aykırı işlemleri cezasız kalmadı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele döneminde bankalara gelen şikayetleri cezasız bırakmazken, mayıs ayında bankalara toplam 121,7 milyon lira idari para cezası uyguladı.
2.06.2020 Ekonomi
BDDK, Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti
BDDK, Aktif Rasyosu hesaplamasında değişikliğe gitti BDDK, 31 Mart itibarıyla bankaların mevduat hariç Türk Lirası (TL) mevduat ve yabancı para (YP) mevduatlarının toplamı 25 milyar liranın altında kalan bankalara 31 Aralık tarihine kadar süre tanındığını bildirdi.
30.05.2020 Ekonomi
Habersiz kesintiye 'iade' kararı
Habersiz kesintiye 'iade' kararı Kredi limitinizi düşürmek istediğinizde banka, ‘sigorta poliçesi’ adı altında kesinti yapamaz. Hesabınızda kesinti yapıldığını gördüğünüzde ise hemen tüketici hakem heyetine başvurun. Paranızı kaptırmayın.
27.04.2019 Ekonomi
Kredi limitinin düşürülmesini isteyince sigorta ücreti kestiler
Kredi limitinin düşürülmesini isteyince sigorta ücreti kestiler Kahramanmaraş'ta Onikişubat İlçe Tüketici Hakem Heyeti, bir bankanın, kredili mevduat hesabının limitinin düşürülmesini isteyen tüketiciden bilgisi olmadan "sigorta poliçesi" adı altında kestiği 106,31 liranın iadesine karar verdi
26.04.2019 Çalışma Hayatı
Bunu yapan yandı! Dikkat edin paranız yanmasın...
Bunu yapan yandı! Dikkat edin paranız yanmasın... Korsan ödeme merkezleri vatandaşı mağdur etmeye devam ediyor. Dağıtım şirketleri, 30 milyon liralık vurgun yapan bu merkezlere karşı vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı.
10.02.2019 Ekonomi
BDDK'nın Bank of China kararı Resmi Gazete'de
BDDK'nın Bank of China kararı Resmi Gazete'de Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Bank of China Turkey AŞ'nin faaliyete geçmesini onayladığı kararı Resmi Gazete`de yayımlandı.
7.12.2017 Ekonomi
Hükümetten bir uyarı da kamu bankalarına
Hükümetten bir uyarı da kamu bankalarına Banka müdürleriyle bir araya gelen ekonomi yönetiminden kamu bankalarına “Faizlerde makul davranın, geçiş dönemini yönetin” uyarısı geldi.
9.07.2017 Ekonomi
Finansa 2 milyar $’lık temel
Finansa 2 milyar $’lık temel 2 milyar dolar yatırımla inşa edilecek İstanbul Finans Merkezi (İFM) için beklenen gün geldi. 2014’te ilk kazma vurulan projede SPK ve BDDK binalarının temelini 14 Ekim’de Başbakan Yıldırım atıyor. Proje, 2018’e yetiştirilecek.
6.10.2016 Ekonomi
Faizlerde iniş sinyali
Faizlerde iniş sinyali Dün düzenlenen Ekonomi İstişare Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konut kredilerinde bankalardan faiz indirimi yapılmasını isteyerek, "Faizleri indirin, birşey kaybetmezsiniz" demişti...
5.08.2016 Ekonomi
BDDK Başkanı: Endişe etmeyin
BDDK Başkanı: Endişe etmeyin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, sistemin normal çalıştığı ve endişe edecek bir şey olmadığı yönünde açıklama yaptı.
18.07.2016 Ekonomi
BDDK 70 personel alacak
BDDK 70 personel alacak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bünyesinde görevlendirmek üzere 70 personel alacak...
14.10.2015 Ekonomi
Bitcoin’in gözü Türkiye’de
Bitcoin’in gözü Türkiye’de Bitcoin Foundation’ın Kurucu Direktörü Matonis, Türkiye’nin potansiyel büyüme alanları içerisinde olduğunu söyledi.
23.02.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bbdk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bbdk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.