Başpiskopos

Başpiskopos

Son dakika Başpiskopos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Başpiskopos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Başpiskopos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başpiskopos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başpiskopos gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 başpiskopos haberi bulunmuştur. Tüm başpiskopos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi
Gazze'de insanlık dışı saldırı! Hastaneyi bombalayan İsrail'den itiraf gibi paylaşım geldi İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken hastaneye bomba yağdırması dünyayı ayağa kaldırdı. Abluka altındaki Gazze’de Baptist Hastanesi’nin (Al Ahli Arab Hastanesi) İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. insanlık dışı saldırı nedeniyle en az 500 kişi hayatını kaybetti. İsrail tarafından konu ile ilgili itiraf gibi bir paylaşım gelirken, ABD'li vekiller ateşkes çağrısında bulundu.
18.10.2023 Dünya
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı Beyoğlu'nda, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin yaklaşık 4 saat süren çalışmasından sonra yangın güçlükle söndürüldü.
24.01.2023 Gündem
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz skandalı! Kardinal itiraf etti
14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel taciz skandalı! Kardinal itiraf etti Fransa’daki Katolik Kilisesi’nin Papa’dan sonraki en yüksek mevkiye sahip Kardinallerden biri olan Jean-Pierre Ricard, 35 yıl önce 14 yaşındaki kız çocuğunu cinsel olarak taciz ettiğini itiraf etti. Kardinal Ricard’ın yaptığı açıklama da yapılan basın toplantısında okundu.
8.11.2022 Dünya
Rum terör örgütü EOKA’nın hayattaki tetikçisinden kan donduran itiraf: 68 Türk'ü vurduk çukura attık
Rum terör örgütü EOKA’nın hayattaki tetikçisinden kan donduran itiraf: 68 Türk'ü vurduk çukura attık Kıbrıs’ı Yunanistan’a bağlamak amacıyla 1954 yılında kurulan Rum terör örgütü EOKA’nın hayattaki iki tetikçisi, 80’li yaşlardaki Neoptolemos Leftis ve Athos Petridis, 1964’ten başlayarak farklı zamanlarda 68 Türk’ü önce kurşunlayıp sonra şişleyerek öldürdüklerini övünerek Itiraf etti, “Türklerin vurduğu her bir Rum’a karşı 10 Türk canı aldık” dedi.
27.05.2022 Dünya
Fatih Erbakan'dan Ayşenur Arslan’a tepki: İfadeleri asla kabul edilemez
Fatih Erbakan'dan Ayşenur Arslan’a tepki: İfadeleri asla kabul edilemez Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Gazeteci Ayşenur Arslan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, “Kıbrıs’taki Müslüman Türk varlığını ortadan kaldırmaya yönelik plan ve eylemler karşısında kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı’nı ‘illegal oluşum’ olarak tanımlamaya çalışan televizyon sunucusunun bu tavrı ve ifadeleri asla kabul edilemez. Kendini bilmez kişilerin tarihi gerçekleri ters yüz etme ve çarpıtma çabaları bugüne kadar olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sonuçsuz kalacaktır” dedi.
10.02.2022 Siyaset
Miçotakis, Amerika Başpiskoposu Elpidoforos ile  görüşmesini iptal etti
Miçotakis, Amerika Başpiskoposu Elpidoforos ile görüşmesini iptal etti Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, New York’ta Türkevi açılışına katılan Amerika Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Elpidoforos ile planlanan görüşmesini iptal ettiği bildirildi.
23.09.2021 Dünya
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan tarafının Başpiskopos'a yaptığı saldırıları kınadı
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Rum-Yunan tarafının Başpiskopos'a yaptığı saldırıları kınadı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, New York'ta Türkevi'nin açılış törenine katılan Amerika Başpiskoposu Elpidoforos'a yönelik Rum-Yunan liderliğinin yaptığı saldırıları kınayarak, "Bu hareketler, Rum ve Yunan taraflarının bağnazlık ve tahammülsüzlüğünün ne düzeyde olduğunu göstermektedir." dedi.
22.09.2021 Dünya
Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı çıldırtan fotoğraf! Başpiskopos Elpidophoros Lambriniadis Türkevi açılışına katılmıştı...
Yunanistan ve Güney Kıbrıs'ı çıldırtan fotoğraf! Başpiskopos Elpidophoros Lambriniadis Türkevi açılışına katılmıştı... Son dakika haberine göre; Amerika Başpiskoposu Elpidophoros Lambriniadis'in, New York'taki Türkevi'nin açılışına katılması Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan'da tepki çekti. Başpiskopos Elpidophoros açılışın ardından sosyal medya üzerinden attığı mesajla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ederken, mesaja tepki gösteren Güney Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nicos Anastasiades, başpiskoposla New York'ta yapacağı görüşmeyi de iptal etti.
22.09.2021 Dünya
Vatikan'da Papalık sırrı kalktı! Kilise istismarları...
Vatikan'da Papalık sırrı kalktı! Kilise istismarları... Son dakika haberine göre; Vatikan, yetişkinlerin, din adamları ve kilise hizmetindekiler tarafından istismarını suç kapsamına aldı. Bu karar14 yıl süren çalışmanın ardından alınırken, belirlenen yeni hükümler, Katolik Kilisesi Kanunu'nun revize edilmiş ceza yasası kısmına eklendi.
1.06.2021 Dünya
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Birliği ve vize açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'dan Avrupa Birliği ve vize açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye ile AB ilişkileri hakkında konuşarak, "AB ile ilişiklerde son dönemde olumlu atmosfer var. Vize serbestisi hayata geçebilir, bu bir sözdür." ifadelerini kullandı.
18.01.2021 Gündem
Türkiye'den Yunanistan Başpiskoposu'na çok sert yanıt!
Türkiye'den Yunanistan Başpiskoposu'na çok sert yanıt! Dışişleri Bakanlığı, Atina ve Tüm Yunanistan Başpiskoposu'nun İslam dinine yönelik hakaret içerikli ifadelerine karşılık, "Atina ve tüm Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'un bir televizyon kanalına verdiği mülakatta sarf ettiği, İslam dinine ilişkin haddini bilmez ifadelerini şiddetle kınıyoruz" açıklamasında bulundu.
17.01.2021 Gündem
Rum Başpiskopos II. Hrisostomos: Erdoğan gerçek bir vatansever
Rum Başpiskopos II. Hrisostomos: Erdoğan gerçek bir vatansever Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Erdoğandan da bahsetti. Hrisostomos, Türk lider Erdoğan, yıllarca Türkiye'nin ucuz işgücünü kullanan Avrupa'dan bugün intikam alan gerçek bir vatansever ifadelerini kullandı.
27.12.2020 Gündem
Mike Pompeo'nun Türkiye açıklamasını manşetten verdiler! ABD'yi korku sardı: Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri...
Mike Pompeo'nun Türkiye açıklamasını manşetten verdiler! ABD'yi korku sardı: Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri... Gelen son dakika haberine göre, İstanbul'a gelen ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret etti. Türkiye'deki tek günlük ziyaretinde Pompeo kilisede Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüştü. Görüşmenin ardından Rüstem Paşa Camii'ye giden Pompeo, Türkiye ziyareti öncesi Fransız gazetesi Le Figaro’ya açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin askeri gücüne değinen Pompeo, "Türkiye’nin giderek artan askeri kabiliyetleri bir endişe kaynağı" ifadelerini kullandı.
17.11.2020 Dünya
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi!
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşuna giden yolda bir yandan tüm diplomatik kanalları zorlarken diğer yandan diplomasi yanıtsız kaldığında Kıbrıs Türkü'nün varlığını güvence altına almak için Barış Harekatı ile sahada varlık gösterdi. Türkiye'nin garantörlüğü, KKTC'nin kuruluş sürecine olumlu yansıyan en önemli unsurlardan biri oldu. Peki, KKTC nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlığını ne zaman ilan etti? İşte Kıbrıs tarihi hakkında merak edilenler...
15.11.2020 Gündem
Papa Francis'den Pompeo'nun görüşme talebine ret!
Papa Francis'den Pompeo'nun görüşme talebine ret! Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun Vatikan ziyareti sırasında görüşme talebini reddettiği öğrenildi.
29.09.2020 Dünya
ABD’de kaos devam ediyor
ABD’de kaos devam ediyor Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok kentinde kaos bitmek bilmiyor. Siyahi Amerikalı George Floyd’un öldürülmesi sonrası başlayan protestolar, bazı şehirlerde halen devam ediyor. Ancak biraz iş çığırından çıkmış durumda.
27.07.2020 Dünya
Skandal paylaşıma Türkiye'den sert tepki! Yunanistan'a söyleyebiliyor mu?
Skandal paylaşıma Türkiye'den sert tepki! Yunanistan'a söyleyebiliyor mu? Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in Ayasofya paylaşımına yanıt verdi. Pence, "Başpiskopos Elpidophoros'a da söylediğim gibi, ABD Ayasofya'nın tüm inançlar için ilham ve tefekkür kaynağı olarak ulaşılabilir kalması çağrısında Yunan Ortodoks Kilisesinin yanında durmaktadır." ifadelerini kullanmıştı.
24.07.2020 Dünya
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan 'Ayasofya' açıklaması
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın'dan 'Ayasofya' açıklaması MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Batı dünyasında hala Ayasofya’nın unutulmamış olması ve 576 yıl önce sonsuza dek Türklere ait bir varlık haline gelmiş olan bu ibadethaneyle ilgili beyhude rüyalar görülmesi çok manidardır." ifadesini kullandı.
10.07.2020 Siyaset
Kardinal George Pell'in temyiz başvurusu reddedildi
Kardinal George Pell'in temyiz başvurusu reddedildi Melbourne'da görev yaptığı dönemde kilise korosundaki iki erkek çocuğa cinsel tacizde bulunmaktan mahkum olduğu 6 yıllık hapis cezası için temyize giden eski Vatikan Ekonomi Bakanı ve Avustralya Kardinali George Pell'in başvurusu kabul edilmedi.
21.08.2019 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aram Ateşyan’ı arayarak taziyelerini iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan Aram Ateşyan’ı arayarak taziyelerini iletti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Mutafyan’ın vefatı nedeniyle Patrikvekili Başpiskopos Aram Ateşyan’ı arayarak taziyelerini iletti.
8.03.2019 Gündem
Son dakika... Ve Barbarin istifasını sundu!
Son dakika... Ve Barbarin istifasını sundu! Fransa'da Lyon Başpiskopos'u Philippe Barbarin, taciz olaylarını örtbas ettiğinden dolayı suçlu bulunmasının ardından istifa edeceğini duyurdu.
7.03.2019 Dünya
City of London' Suu Çi'ye verdiği nişanı geri alacak
City of London' Suu Çi'ye verdiği nişanı geri alacak Londra'nın finans merkezi City of London, Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi'ye 2017'de verilen Özgürlük Nişanı'nı geri almak için harekete geçti.
11.01.2019 Dünya
Fener Rum Patrikhanesi'nde tarihi gün!
Fener Rum Patrikhanesi'nde tarihi gün! Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ukrayna Ortodoks Kilisesi'ne "otosefali" (Ortodokslukta kendilerine ait bir baş tarafından yönetilen Ortodoks kiliselerine verilen ad) kazandıran kararnameyi Devlet Başkanı Petro Poroşenko'nun katıldığı törenle verdi.
5.01.2019 Dünya
Ermenistan'da Kayseri köyü var ama içinde Kayserili yok
Ermenistan'da Kayseri köyü var ama içinde Kayserili yok Ermenistan'daki Nor Kesaria yani 'Yeni Kayseri’ adındaki köy Türkiye’den bölgeye gidenleri şaşırtıyor. Ancak Yeni Kayseri köyünde, artık çok yaşlı ve akıl sağlığını yitirmiş olan bir tek kişinin dışında Kayserili yaşamıyor.
16.12.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Başpiskopos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başpiskopos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.