Basın Özgürlüğü

Basın Özgürlüğü

Son dakika basın özgürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan basın özgürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını basın özgürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Basın Özgürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan basın özgürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.768 basın özgürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm basın özgürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail yönetimi katildir, hırsızdır, faşisttir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Gençlik Buluşması'nda konuştu İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Netanyahu yönetimiyle yan yana anılmak bile başlı başına ağır bir cezadır, utanılacak bir ayıptır. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi katildir. Netanyahu'nun başında bulunduğu İsrail yönetimi zalimdir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede Hamas'a terör iftirası atan İsrail muhiplerine asla inanmayın. Hamas bunların iddia ettiği gibi bir örgüt değildir; bilakis direniş hareketidir. Türkiye olarak hiçbir tehdide baskıya boyun eğmeden Gazze'de yaşanan katliamın, Filistin'de yaşayan zulmün sona ermesi için kalbimizle, dilimizle, elimizle her türlü çabayı gösteriyoruz." diye konuştu.
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeniden şahlanış dönemi başlayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeniden şahlanış dönemi başlayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde AK Parti İstanbul İlçe Adayları Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.
20.01.2024 Gündem
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak
Bakan Tunç'tan 8. yargı paketi açıklaması: Cezasızlık algısı ortadan kalkacak Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programında merak edilenleri yanıtladı. Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasındaki anlaşmazlık nasıl çözülecek? 8. Yargı Paketi hangi düzenlemeleri içeriyor, ne zaman yürürlüğe girecek? Kamuoyunun yakından takip ettiği davalarda süreç nasıl işleyecek? Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren önemli başlıklar CNN TÜRK canlı yayınında değerlendiriliyor.
20.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Batı basınına Gazze çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’da "Birlikte Gelişmek: Sorumluluklar, Eylemler ve Çözümler" temasıyla gerçekleştirilen “TRT World Forum 2023” programında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Küresel barışı ve güvenliği sağlamakla mükellef uluslararası kuruluşların sorun çözme kabiliyeti olmadığını bugün daha iyi anlıyoruz'' ifadelerini kullandı. Batı medyasına tepki gösteren Erdoğan, ''Gazze'de 70'i aşkın medya mensubu öldü. Amerika'nın, İngiltere'nin, Fransa'nın, Almanya'nın meşhur gazetecileri nerede?'' açıklamasında bulundu.
8.12.2023 Gündem
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı...
HIFZI TOPUZ KİMDİR, KAÇ YAŞINDA VE NEDEN ÖLDÜ? Gazeteci-yazar Hıfzı Topuz nereli, eşi kim? Hıfzı Topuz'un eserleri, kitapları ve hayatı... Gazeteci-yazar, iletişim alanının duayeni Hıfzı Topuz yaşamını yitirdi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Hıfzı Topuz’un ölümünün ardından yayınladığı başsağlığı mesajında “Uzun yıllar gazeteci ve yazar olarak başarıyla çalışan en kıdemli üyelerimizden önceki Onur Kurulu Başkanımız Sevgili Hıfzı Topuz’u kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’ne ve basın emekçilerinin örgütlenmesine büyük destek veren Hıfzı Topuz’u hiç unutmayacağız. Meslektaşımızın ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz.” İfadeleri kullanıldı. Peki, Hıfzı Topuz öldü mü, gazeteci Hıfzı Topuz kimdir? Hıfzı Topuz’un eserleri ve hayatı…
26.09.2023 Gündem
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti
Hıfzı Topuz hayatını kaybetti Duayen gazeteci-yazar Hıfzı Topuz 100 yaşında hayatını kaybetti. Topuz'un vefat haberini üyesi olduğu Türkiye Gazeteciler Cemiyeti paylaştı.
26.09.2023 Gündem
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı
Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı Almanya'da 2 Türk gazeteci gözaltına alındı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ankara'nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
17.05.2023 Gündem
Kubilay Aka'nın şikayetine takipsizlik!
Kubilay Aka'nın şikayetine takipsizlik! Ünlü oyuncu Kubilay Aka geçen yıl İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ‘Söylemezsem Olmaz’ programındaki sunucular Seren Serengil, Arto ve Bircan Bali’den “gizliliğin ihlali” ve “hakaret suçlarından” şikâyetçi olmuştu. Savcılık kararını verdi.
12.04.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması: Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'dezenformasyon yasası' açıklaması: Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan 7. Anadolu Medya Ödülleri'nde açıklamalarda bulundu. "Terörü övmediği, şiddete teşvik etmediği, dezenformasyon yapmadığı müddetçe herkes istediğini yazmakta, söylemekte, ifade edebilmektedir." diyen Erdoğan 'Dezenformasyon Yasası'na ilişkin "Yalan haberlerin önüne geçmeyi amaçlıyoruz." dedi.
4.01.2023 Gündem
İsveç parlamentosunda "terörle mücadele yasa tasarısı" onaylandı
İsveç parlamentosunda "terörle mücadele yasa tasarısı" onaylandı İsveç parlamentosunda yapılan oylamada, terörle mücadele kanunlarını sıkılaştıran anayasa değişikliği onaylandı.
16.11.2022 Dünya
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı
İsveç'in Ankara Büyükelçisi, Dışişleri'ne çağrıldı İsveç'in Ankara Büyükelçisi Staffan Herrström, devlet televizyonunda Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretamiz içerikler sunan program nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
5.10.2022 Gündem
Gazeteci Can Ataklı'ya 10 bin 110 lira adli para cezası
Gazeteci Can Ataklı'ya 10 bin 110 lira adli para cezası Uzaktan eğitim veren başörtülü bir öğretmene yönelik sözleri nedeniyle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan yargılanan gazeteci Can Ataklı, 10 bin 110 lira adli para cezasına çarptırıldı.
6.07.2022 Gündem
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye asılsız suçlama! Köşeye sıkışınca gazeteciye hakaret etti.
Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye'ye asılsız suçlama! Köşeye sıkışınca gazeteciye hakaret etti. Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis bugün AB Parlamentosu başkanı Roberta Metsola'nın daveti üzerine Avrupa Parlamentosu'na seslendi. Ancak söz konusu toplantı hiç de Yunan Başbakan'ın beklediği bir havada gerçekleşmedi.
5.07.2022 Dünya
Kılıçdaroğlu: Teklif yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz
Kılıçdaroğlu: Teklif yasalaşırsa Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifiyle ilgili, "Getirilen düzenleme, sansür uygulaması. Bu teklif, bu şekliyle yasalaşırsa parlamentoda da mücadele edeceğiz, parlamento dışına çıktığında da Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğiz" dedi. 
21.06.2022 Siyaset
Dezenformasyon düzenlemesinde sıcak gelişme! Komisyonda kabul edildi
Dezenformasyon düzenlemesinde sıcak gelişme! Komisyonda kabul edildi Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Adalet Komisyonu’nda kabul edildi.
15.06.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun: İfade hürriyeti geçmişte olmadığı kadar güvence altına alınmıştır
İletişim Başkanı Altun: İfade hürriyeti geçmişte olmadığı kadar güvence altına alınmıştır İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Medya özgürlüğü ve ifade hürriyeti geçmişte olmadığı kadar bugün genişletilmiştir, güvence altına alınmıştır. Bu gerçeğe rağmen basın özgürlüğü ve ifade hürriyeti gibi kavramlar içeride ve dışarıda ülkemiz aleyhine çarpıtılmıştır” dedi.
1.06.2022 Siyaset
ABD Başkanı Biden'dan flaş uzun menzilli füze açıklaması
ABD Başkanı Biden'dan flaş uzun menzilli füze açıklaması ABD Başkanı Joe Biden, Ulusal Anma Günü'nde ülkelerin demokrasi ve özgürlük ilkeleri için fedakarlık etmeleri gerektiğini belirterek, "Ukrayna'nın mücadelesi demokrasi ve otokrasi arasındaki bir savaşın parçası" dedi. Öte yandan Biden, Ukrayna'ya Rusya topraklarına ulaşabilecek herhangi bir füze göndermeyi planlamadığını söyledi. Biden, bugün Anma Günü etkinlikleri önce Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya uzun menzilli roket göndermeyi planlayıp planlamadığı sorusuna, "Rusya'ya ateş edebilecek hiçbir şey göndermeyeceğim" şeklinde cevap verdi.
30.05.2022 Dünya
Biden'dan Ukrayna sınırında Putin'e mesaj: Başaramadın
Biden'dan Ukrayna sınırında Putin'e mesaj: Başaramadın ABD Başkanı Joe Biden, Varşova’ya gerçekleştirdiği ziyarette Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ile Ukrayna konusunu görüştü
26.03.2022 Dünya
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yeni kitabı çıktı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yeni kitabı çıktı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İngilizce kaleme aldığı 'Türkiye as a Stabilizing Power in an Age of Turmoil (Küresel Kaos Çağında İstikrar Sağlayıcı Bir Güç: Türkiye)' kitabı yayımlandı. Altun'un kitabı; küresel sistemin bir tür kaos yaşadığı bu zamanda Türkiye'nin tezlerini ve istikrar sağlayıcı, düzen kurucu rolünü anlatıyor.
17.01.2022 Siyaset
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yeni kitabı çıktı
İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un yeni kitabı çıktı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un İngilizce kaleme aldığı 'Türkiye as a Stabilizing Power in an Age of Turmoil (Küresel Kaos Çağında İstikrar Sağlayıcı Bir Güç: Türkiye)' kitabı yayımlandı. Altun'un kitabı; küresel sistemin bir tür kaos yaşadığı bu zamanda Türkiye'nin tezlerini ve istikrar sağlayıcı, düzen kurucu rolünü anlatıyor. 
16.01.2022 Kültür Sanat
Bakan Soylu'dan Danıştay'ın kararına destek: 'Doğru bir hassasiyet'
Bakan Soylu'dan Danıştay'ın kararına destek: 'Doğru bir hassasiyet' İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Danıştay'ın polisin müdahale ettiği olaylarda vatandaşların görüntü çekmesini yasaklayan genelgenin yürütmesini durdurmasına ilişkin "Danıştay'ın dikkat çektiği hassasiyet doğru bir hassasiyet” ifadelerini kullandı.
12.11.2021 Siyaset
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki
Bakan Akar'dan Rum yönetiminin skandal kararına tepki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir’de 'Adalar Denizi ve Yunanistan ile Komşuluk İlişkileri Sorunları Sempozyumu'nda açıklamalarda bulundu. Akar, Rum kesiminin Atatürk kitabıyla ilgili verdiği skandal talimata tepki gösterdi. Akar, "Çarpık ve düşmanca zihniyetin bir örneği. Şiddetle reddediyor ve şiddetle kınıyoruz." dedi.
9.09.2021 Gündem
RTÜK: Medyamız tarafsız ve bağımsız olmak zorunda
RTÜK: Medyamız tarafsız ve bağımsız olmak zorunda RTÜK'ten bazı medya kuruluşlarının yurt dışından fonlandığı iddialarına ilişkin açıklama yapıldı.
23.07.2021 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Basın Özgürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki basın özgürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.