Barbun

Barbun

Son dakika barbun haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan barbun ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını barbun haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barbun

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barbun gelişmeleri de dahil olmak üzere 188 barbun haberi bulunmuştur. Tüm barbun haberleri aşağıda listelenmiştir.
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Trabzon'da balıkçı tezgahlarında bugün ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.
15.04.2024 Ekonomi
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Adana’nın Karataş açıklarından çıkartılan ve kilogramı 100 liraya satılan balıkların sofraya ulaşıncaya kadar fiyatının yüzde 200'den fazla arttığını belirterek, "Üretici para kazanamıyor, aracılar kazanıyor" dedi.
15.02.2024 Adana
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi
Hamside 'fırtına' ve 'soğuk hava' etkisi Trabzon'da soğuk hava ve fırtına nedeniyle balıkçılar, Karadeniz'e açılamayınca tezgahlarda balık fiyatları yükseldi. Sezon başında 30 liraya kadar gerileyen hamsinin kilo fiyatı, az avlanınca 100 liraya yükseldi.
28.01.2024 Ekonomi
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi Sezon başından beri bol miktarda avlanan hamsi, yeni yılda da tezgâhları süslemeye devam ediyor. Trabzon Balık Hali’nde 2023 yılının son gününde kilosu 60 TL’ye satılan hamsi, yeni yılın ilk gününde 10 TL, gerileyerek 50 TL’ye inerken en çok tercih edilenler arasında yerini almayı sürdürdü.
1.01.2024 Ekonomi
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi!
Hamsinin fiyatı yeni yılda geriledi! Sezon başından beri bol miktarda avlanan hamsi, yeni yılda da tezgâhları süslemeye devam ediyor. Trabzon Balık Hali’nde 2023 yılının son gününde kilosu 60 TL’ye satılan hamsi, yeni yılın ilk gününde 10 TL, gerileyerek 50 TL’ye inerken en çok tercih edilenler arasında yerini almayı sürdürdü.
1.01.2024 Ekonomi
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira
Sinop hamsisi azaldı: Kilosu 60 lira Geçen günlerde kilosu 30 liraya kadar düşen hamsi, yeniden 60 liraya yükseldi.
30.10.2023 Ekonomi
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor.
3.09.2023 Ekonomi
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü Yasak kalktı, tezgahlar balıkla doldu. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, 15 Temmuz itibarıyla Ege'de izin verilen trol avcılığı ile balık fiyatlarının düştüğünü söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele! İlk 15 belli oldu
Masterchef All Star'da kıyasıya mücadele! İlk 15 belli oldu TV8 ekranında seyirciyle buluşan MasterChef Türkiye'nin yeni bölümünde ana kadroya giren 15. isim belli oldu. Danilo, Mehmet ve Murat Şef'in ilk turda istediği haşhaşlı şekerpareyi en iyi yapan yarışmacılar yaratıcılık etabına yükseldi. Gecenin yaratıcılık turunda ise ana malzemeler barbun balığı ve mısır oldu. Mert ve Fatma'nın son ikiye kaldığı finalde şeflerin kararı ile bir isim MasterChef All Star ana kadrosuna seçildi.
30.06.2023 Magazin
Kıyı balıkçıları da umut olmadı! Balık fiyatları uçuşa geçti
Kıyı balıkçıları da umut olmadı! Balık fiyatları uçuşa geçti Denizlerde büyük tekneler için 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından denizler kıyı balıkçılarına kalırken onlarda şuana kadar istenilen avcılığı pek yapamadı. Trabzon Balık Hali’nde tezgahlarda genellikle yetiştirme balıkları yer alırken kıyı balıkçıların az miktarda getirdiği barbun kilosu 200-250 TL, sargan ise 175 TL ile en pahalı balıklar arasında yerini aldı.
4.05.2023 Ekonomi
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu Tüm Türkiye'de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan'da başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Bu senenin en çok çıkan balığı 'palamut' olurken, balık bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. 
19.04.2023 Ekonomi
Balık fiyatları düştü! 'Kilosu 40 liradan satılıyor'
Balık fiyatları düştü! 'Kilosu 40 liradan satılıyor' Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgahlarını da etkiledi. Düzce'de tezgahın en ucuz balığı kilosu 40 liradan satılan tirsi oldu.
5.02.2023 Ekonomi
Havalar soğudu, balıkçıların yüzü güldü
Havalar soğudu, balıkçıların yüzü güldü Karadeniz'in soğumasıyla avlanan balıkta çeşitlilik artarken, bolluk ise tezgahlara yansıdı. Samsun Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç, “Hamsi, mezgit, istavrit, çinekop, palamut var. Tezgahlarda olmayan balık yok. Şu an balıktan yana şanslıyız” dedi.
4.02.2023 Ekonomi
Beklenen Gürcü hamsisi tezgâhlara yansımadı
Beklenen Gürcü hamsisi tezgâhlara yansımadı Karadeniz’de bu günlerde hamsi avında belirgin bir azalma yaşanırken, özellikle 1 Ocak itibariyle Gürcistan sularında başlayan hamsi avı şu ana kadar beklentileri karşılamadı.
9.01.2023 Gündem
Hamsi sezonun en yüksek fiyatını gördü! Tezgahtaki fiyatı gören bir daha bakıyor
Hamsi sezonun en yüksek fiyatını gördü! Tezgahtaki fiyatı gören bir daha bakıyor Karadeniz’de bugünlerde hamsi avındaki azalma tezgâhlara olumsuz yansırken, Trabzon’da hamsinin kilosu ilk kez 70 TL'yi gördü.
26.12.2022 Ekonomi
Tezgahlardaki yerli hamsiye ilgi arttı! Kilo fiyatı açıklandı
Tezgahlardaki yerli hamsiye ilgi arttı! Kilo fiyatı açıklandı Genelde Batı Karadeniz ve Marmara taraflarında avlanan hamsi bu günlerde Trabzon açıklarında da bol miktarda avlanırken, tezgahlarda kilosu 25-35 TL arasında satılıyor. Özellikle son 3-4 gündür Trabzon Balık Hali’nde yerli hamsi tezgâhları süslerken havaların daha da soğumasıyla birlikte hamsiye olan talep daha da arttı.
5.12.2022 Ekonomi
Balık tezgahlarında palamutun yerini çinekop ve hamsi aldı! Kilo fiyatı şaşırttı
Balık tezgahlarında palamutun yerini çinekop ve hamsi aldı! Kilo fiyatı şaşırttı Balık tezgahlarında palamut yerini hamsi ve çinekop gibi küçük balıklara bıraktı. Tezgahlarda bolluk görülmese de çeşitlerin çok olduğu dikkat çekti.
3.12.2022 Ekonomi
Kırmızı etten ve tavuktan daha uygun! İşte balık fiyatları...
Kırmızı etten ve tavuktan daha uygun! İşte balık fiyatları... Palamudun bollaşmasıyla birlikte düşen balık fiyatları, hem balıkçı esnafını hem de vatandaşı memnun ediyor.
24.11.2022 Ekonomi
Palamuttan sonra hamsi de tezgahlara düştü! İşte balık fiyatları...
Palamuttan sonra hamsi de tezgahlara düştü! İşte balık fiyatları... Karadeniz'deki palamut bolluğu dolayısıyla fiyatı 110 liraya kadar çıkan hamsi, bugünlerde hem vatandaşların hem de balıkçıların yüzünü güldürüyor. Düzce'de kilosu 25 liradan alıcı bulan hamsi, tezgahları süslüyor.
18.11.2022 Ekonomi
Balık fiyatları yarı yarıya düştü! 50 TL oldu
Balık fiyatları yarı yarıya düştü! 50 TL oldu Denizlerde 1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla birlikte balık sezonunda hareketlilik yaşanırken, İzmir'de kasım ayı itibariyle vatandaşların en çok tercih ettiği ve balıkçıların en çok sattığı balık palamut oldu. Balık fiyatları ise neredeyse yarı yarıya düştü.
11.11.2022 Ekonomi
Tezgahlarda balık bolluğu devam ediyor! Kilo fiyatı dibi gördü
Tezgahlarda balık bolluğu devam ediyor! Kilo fiyatı dibi gördü Balık tezgahlarında bolluk devam ediyor. Tezgahlarda palamut ve hamsinin bol olduğu görülürken, balıkçılar havaların soğumasıyla palamudun yerini çinekop ve lüferin alacağını söyledi.
5.11.2022 Ekonomi
Balık fiyatları düştü! 70 liraydı, 25 liraya indi
Balık fiyatları düştü! 70 liraydı, 25 liraya indi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde palamut fiyatları dibe vurdu. Geçtiğimiz hafta büyüklüğüne göre tanesi 60-70 TL arasında değişen fiyatlardan satılan palamut bu hafta tanesi 25 TL’den satılmaya başladı.
22.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Barbun ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barbun haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.