Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve...
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve... Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartı olan herkesi kapsıyor. Açıklama geldi ve belli oldu. Yüzde 49 arttı. BKM 2021 yılı kartlı ödeme verilerini açıkladı. Kartlı ödemeler yıllık 1,71 trilyon TL’ye ulaştı. En fazla harcama yılbaşı alışverişinde yapıldı. Günde ortalama 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Temassız ödeme tutar geçen yılın 3 katına ulaşırken internetten kartlı ödeme tutarı ise yüzde 75’lik büyüme ile 455 milyar TL oldu. İşte tüm detaylar...
1.02.2022 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartı kullanan herkesi kapsıyor! İki katına çıktı...
Kredi kartı ve banka kartı kullanan herkesi kapsıyor! İki katına çıktı... Banka kartı, kredi kartı ve ön ödemeli kart sahibi herkesi kapsıyor. İki katına çıktı. Kartlarla yapılan ödemelere ilişkin açıklama geldi. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verileri açıkladı. Kasım ayında kartlarla 181 milyar TL tutarında ödeme gerçekleşti. İnternetten kartlı ödeme tutarı ise kasım ayında geçen yıla göre yüzde 90 oranında bir artışla 55 milyar TL’yi geçti. 2021 yılında internetten kartlı ödeme tutarının en fazla yapıldığı gün markaların pek çok üründe indirim uyguladığı 26 Kasım Cuma oldu. Bu yıl kasım ayında her 3 TL kartlı ödemenin 1 TL’si internetten gerçekleşti.
23.12.2021 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Yılbaşı uyarısı
Banka kartı ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Yılbaşı uyarısı Kredi kartı ve banka kartı kullanan milyonları kapsıyor. Kredi ve banka kartı alışverişleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği (TÜKBİLDER) Başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin yılbaşı döneminde hizmet veya ürün satın alırken bilinçli davranmaları gerektiğini belirterek, “Alışverişte gerekli belgeler mutlaka talep edilmeli ki ileride bir sorun ile karşılaşıldığında haklar hukuki zeminde korunabilsin” dedi.
19.12.2021 Ekonomi