Kredi Kartı Son Dakika

Kredi Kartı Son Dakika

Son dakika kredi kartı son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kredi kartı son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kredi kartı son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Kartı Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi kartı son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 307 kredi kartı son dakika haberi bulunmuştur. Tüm kredi kartı son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme
Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları ile ilgili yeni gelişme Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri ile ilgili yeni gelişme! Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faizi 2.5 puanlık beklentinin üstünde 5 puan (500 baz puan) artırarak yüzde 35’ten 40’a çıkardı. Böylece faizler son 6 ayda aralıksız artmış oldu. Her faiz artışında kart faizleri de yükseliyordu. Fakat bu sefer faiz artışıyla kart faizi 1 Ocak tarihine kadar değişmeyecek ve yüzde 3.66 olarak sabit kalacak. Gecikme faizi de yılbaşına kadar yüzde 3.96 olarak uygulanacak.
24.11.2023 Ekonomi
Kredi faizleriyle ilgili dikkat çeken gelişme! Avantajlı hale geldi
Kredi faizleriyle ilgili dikkat çeken gelişme! Avantajlı hale geldi Kredi kartından nakit avans veya kredili mevduat hesabından (KMH) artı para kullanmanın maliyeti haziranda aylık yüzde 1.36’ya kadar inmiş ve krediye göre oldukça avantajlı hale gelmişti. 1 Kasım itibarıyla bu oran yüzde 4.42’ye çıktı. Bu günlerde miktarına ve taksit sayısına göre değişmekle birlikte yüzde 2.49-3.49 faizle kredi bulmak mümkün. Bir başka deyişle acil nakit ihtiyacında, avantaj krediden yana dönmeye başladı.
3.11.2023 Ekonomi
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı
Kredi kartlarıyla ilgili flaş gelişme! Haziran’da yüzde 109 arttı Kartlı ödeme tutarı haziran ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 638,7 milyar TL oldu. Bir önceki ay kartlı ödeme tutarı 625,9 milyar TL olarak gerçekleşmişti.
3.08.2023 Ekonomi
Kredi ve banka kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, zarardan kart sahibi sorumlu tutuluyor
Kredi ve banka kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Emsal karar, zarardan kart sahibi sorumlu tutuluyor Kredi ve banka kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi ve banka kartlarıyla ilgili Yargıtay'dan emsal karar geldi. Yargıtay, bankamatik arızası yaşayan müşterileri ilgilendiren emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Banka kartının ATM cihazında sıkışıp iade alınamamasından sonra zamanında bankaya bildirimde bulunmayan kart sahibi, ortaya çıkacak zarardan sorumludur" dedi.
10.04.2023 Ekonomi
İnternet alışverişinde yeni dönem! Detaylar belli oldu, satıcı doğrudan sorumlu
İnternet alışverişinde yeni dönem! Detaylar belli oldu, satıcı doğrudan sorumlu İnternetten alışveriş yapan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. internettten alışveriş yapan herkesin bilmesi gereken detaylar ortaya çıktı. İnternete bazı üretici veya satıcılar, kendi kurdukları internet sitesinde doğrudan satış yapıyorlar. Satın alınan ürünün ayıplı olması halinde, kendi sitesinden ürünü satan satıcı tüketiciye karşı doğrudan sorumlu oluyor. Ürün satıcısı eğer bir alışveriş platformu üzerinden alışveriş yapıyorsa ürünün sorunlu açıkması halinde yine satış yapılan platform değil satıcının kendisi sorumlu oluyor. İşte internetten alışveriş ilgili son dakika tüm detaylar...
8.10.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Flaş ek maliyet, ek taksit ve faiz detayı
Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Flaş ek maliyet, ek taksit ve faiz detayı Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Kredi kartı harcamalarıyla ilgili flaş detaylar ortaya çıktı. Kredi kartı kullanan vatandaşların merak ettiği ek taksit ve faiz ayrıntıları anlatıldı. Örneğin 7 bin 750 liralık bir eğitim harcamanız olduğunu var sayalım. Bu harcama için kuruma ödeme yaparken 8 taksit yapıldığını düşünelim. Bu durumda aylık ödeme tutarı 969 lira oluyor. Ek 2 taksit istenmesi durumunda 10 aylık periyotta aylık ödenecek yeni tutar 790 lira oluyor. Yani 160 lira gibi bir ek maliyet oluşuyor. İşte kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
9.09.2022 Ekonomi
Kredi ve banka kartlarıyla ilgili flaş detay! Yüzde 109 arttı
Kredi ve banka kartlarıyla ilgili flaş detay! Yüzde 109 arttı Kredi kartı ve banka kartlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kredi kartı ve banka kartı bilinmeyen merak edilen veriler ortaya çıktı. Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile Temmuz ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 109 artarak 316,9 milyar TL oldu. Öte yandan kredi kartı kullanan milyonlarca tüketici için geçerli detaylar belli oldu. Hemen banka ile iletişime geçilmesi gerekiyor. Kart sahibi son 24 saatte yapılan harcamadan sorumlu tutulamaz. Kayıp, çalıntı kart bildirimi ile ilgili merak edilen detaylar belli oldu. İşte kredi kartı ve banka kartı ile ilgili tüm detaylar...
29.08.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartlarıyla ilgili flaş değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor! Limit yükseltildi
Banka kartı ve kredi kartlarıyla ilgili flaş değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor! Limit yükseltildi Banka kartı ve kredi kartı olan milyonları ilgilendiriyor. Banka kartları ve kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Banka ve kredi kartı kullananlara yönelik temassız ödeme limiti yükseltildi. 500 lira olan temassız ödeme limiti bugün itibarıyla yüzde 50 artırılarak 750 lira şeklinde uygulanacak.
1.07.2022 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve...
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve... Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartı olan herkesi kapsıyor. Açıklama geldi ve belli oldu. Yüzde 49 arttı. BKM 2021 yılı kartlı ödeme verilerini açıkladı. Kartlı ödemeler yıllık 1,71 trilyon TL’ye ulaştı. En fazla harcama yılbaşı alışverişinde yapıldı. Günde ortalama 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Temassız ödeme tutar geçen yılın 3 katına ulaşırken internetten kartlı ödeme tutarı ise yüzde 75’lik büyüme ile 455 milyar TL oldu. İşte tüm detaylar...
1.02.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! İmzayı atanın itiraz hakkı yok
Kredi ve kredi kartı borcu olanlar dikkat! İmzayı atanın itiraz hakkı yok Kredi ve kredi kartı borcu olan milyonları kapsıyor! Bankaların paranıza el koyma hakkı var. Artık modern ekonomik sistemin ve sosyal hayatın içerisinde olmak istiyorsak, mutlaka bankalar ile bağlantımız, ilişkimiz olmak zorunda. Aksi takdirde, sosyal hayatımız, ekonomik hayatımız felç olur. Bankalarda hesap açarken mutlaka hepimiz 12 punto büyüklüğünde bir sözleşme imzalarız. İşte bu sözleşmelerde genellikle bankalara, bankaya karşı borçlarımızın olması halinde, hesabımızdaki para üzerinde kullanması için bazı haklar tanırız. Rehin hakkı ise alacaklının, alacağını teminata bağlamak için borçlunun veya üçüncü kişinin mal varlığı üzerinde kurulan sınırlı bir ayni haktır. Yani bankanın, müşterisine karşı alacaklarının teminatı olarak müşterisinin hesabındaki para üzerinde sahip olduğu ayni bir haktır. Bankaya mevduat sözleşmesi ile tanınan en önemli hak, hesabımızdaki para üzerinde banka lehine rehin hakkıdır. Müşterinin bankadaki her türlü hak ve alacakları üzerinde bankanın rehin ve hapis hakkının bulunduğu şeklinde veya aynı anlama gelecek başka şekilde ifade edilir.
15.01.2022 Ekonomi
Kredi kartı ile son dakika kararı! Milyonlarca çifti kapsıyor!
Kredi kartı ile son dakika kararı! Milyonlarca çifti kapsıyor! Kredi kartı ile ilgili flaş karar! Milyonlarca evli çifti kapsıyor. Emsal nitelikte bir karara imza atan Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, eşinin işi ve geliri olmadığını bilen erkeğin eşinin kredi kartını iptal ettirmesinin manevi tazminatı gerektirdiğine hükmetti.
3.01.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Bankalardan büyük tuzak! Kart aidatları...
Kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Bankalardan büyük tuzak! Kart aidatları... Kredi kartı kullanan milyonlarca vatandaşı kapsıyor. Yıl sonu ile birlikte bankalar müşterilerine ‘kart aidatı’ bedeli yansıttı. Dikkatli tüketiciler 307 lira 50 kuruş tutarında aidatları kart ekstrelerinde görüp, bankaların müşteri hizmetlerini ararken bu kez de ‘yeni bir kart çıkarıyoruz, onu kabul eder ve 9 ay kullanırsanız bu borcunuzu iptal ederiz’ pazarlığıyla şaşkına döndü. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bankalar kart aidatını tüketiciye yansıtacağını kart hamiline bildirip, açık onayını almak zorunda. Aksi halde habersizce ekstraya yansıtılan kart aidatı hukuka aykırıdır. Tüketici itiraz ederek, bu kesintinin iptalini istemelidir” diye konuştu.
1.01.2022 Ekonomi
Banka kartı ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Yılbaşı uyarısı
Banka kartı ve kredi kartı kullanan milyonları kapsıyor! Yılbaşı uyarısı Kredi kartı ve banka kartı kullanan milyonları kapsıyor. Kredi ve banka kartı alışverişleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüketiciyi Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Derneği (TÜKBİLDER) Başkanı Sülahi Özal, tüketicilerin yılbaşı döneminde hizmet veya ürün satın alırken bilinçli davranmaları gerektiğini belirterek, “Alışverişte gerekli belgeler mutlaka talep edilmeli ki ileride bir sorun ile karşılaşıldığında haklar hukuki zeminde korunabilsin” dedi.
19.12.2021 Ekonomi
Garanti BBVA kararı resmen duyurdu! Kredi kartı olanlar...
Garanti BBVA kararı resmen duyurdu! Kredi kartı olanlar... Garanti BBVA harekete geçti ve resmen duyurdu. Kredi kartı sahiplerini çok yakından ilgilendiriyor. Bankadan müşterilerine yönelik açıklama geldi. Yeni kredi kartı hizmete sunuldu. Metal The Platinum Card ile metal bir kredi kartına sahip olan müşteriler, American Express’in ayrıcalıklarından yararlanacak. Dünyanın her yerinde kartlarını güvenle kullanabilecek olan müşteriler, Selects Programı ile de çeşitli indirimlerden faydalanabiliyor. İşte hizmete sunulan yeni kredi kartı ile ilgili tüm bilgiler...
18.10.2021 Ekonomi
Son dakika! Kredi kartında yeni dönem 17 Ağustos'ta başlıyor!
Son dakika! Kredi kartında yeni dönem 17 Ağustos'ta başlıyor! Son dakika! Kredi kartı ile online alışverişte yeni bir dönem başlıyor. 17 Ağustos`tan sonra online alışveriş için müşteri onayı şart olacak ve daha da önemlisi bu tarihten sonra kredi kartları artık online alışverişe kapalı olarak tüketiciye verilecek.
5.08.2017 Ekonomi
Son dakika! Kredi kartlarında yeni dönem 17 Ağustos'ta başlıyor
Son dakika! Kredi kartlarında yeni dönem 17 Ağustos'ta başlıyor Son dakika haberi; Kredi kartı ile online alışverişte yeni bir dönem başlıyor. Kullanıcıların kredi kartıyla online alışverişe devam edebilmesi için 17 Ağustos'a kadar onay vermesi gerekiyor.
24.07.2017 Ekonomi
Emekliler dikkat! Emekli maaşlarıyla ilgili yeni karar, banka izin vermedi
Emekliler dikkat! Emekli maaşlarıyla ilgili yeni karar, banka izin vermedi Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Emekli maaşlarıyla ilgili yeni karar verildi. Yargıtay'dan 16 milyon emekliyi ilgilendiren emsal karar. Kredi kartı borcunu maaşıyla ödeyen emekli hakkında yeni bir karara imza atıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesaplarına uygulanan faiz oranlarında artışa gidilse de vatandaşın tercihi değişmedi. BDDK verilerine göre mart ayının son haftalarında KMH hesapları rekor seviyeyi gördü. Peki artışın nedeni ne? İşte detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
Kredi kartında hesap değişti! Ev, otomobil almak isteyenler dikkat, limit gelecek mi?
Kredi kartında hesap değişti! Ev, otomobil almak isteyenler dikkat, limit gelecek mi? Kredi kartı kullanan herkesi yakından ilgilendiriyor. Son dönemde kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte araç ve konut alımında kredi kullanımı bir hayli zorlaşmıştı. Bankalar da kredi verirken limitleri düşük tutarken vatandaş çareyi alternatiflerde aramaya başladı. Konut ve taşıt alımı yaparken kredi kartı kullanımı arttı. İşte detaylar...
30.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan faiz kararı! Kredi kartında oran değişti
Merkez Bankası'ndan faiz kararı! Kredi kartında oran değişti Merkez Bankası’nın (MB) Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğe göre kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranı yükseldi.
16.03.2024 Ekonomi
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına girecek olan adaylar, sınav öncesi hazırlıklarını tamamlaya çalışıyor. MSÜ sınavı 3 Mart tarihinde yapılacak. Öğrenciler sınava girmelerine engel olacak bir durumla karşılaşmamak için sınavla ilgili kuralları gözden geçiriyorlar. Peki, MSÜ sınavında kalem verilecek mi 2024? MSÜ kalem silgi verilecek mi 2024, sınava neler getirmek yasak?
2.03.2024 Gündem
Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek?
Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'nın faiz kararı piyasaları nasıl etkileyecek? Kredi kartı kullananları yakından ilgilendiriyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. TCMB, şubat ayında politika faizini beklentilere paralel yüzde 45'te sabit tuttu. Peki bu karar piyasaları nasıl etkileyecek? İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank harekete geçti! Kredi kartına indirim kararı
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank harekete geçti! Kredi kartına indirim kararı Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank'dan flaş karar. Bankaların kredi kartı komisyon oranlarıyla ilgili olarak yeni bir karar alındı. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, üç kamu bankasının, kart komisyon oranlarında indirime gittiğini açıkladı.
17.02.2024 Ekonomi
Kredi kartına taksit kalkıyor mu? Herkesi ilgilendiriyor, uzman isim açıkladı
Kredi kartına taksit kalkıyor mu? Herkesi ilgilendiriyor, uzman isim açıkladı Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre kredi kartı ödemeleri gün geçtikçe artıyor. Peki kredi kartlarına bir limit sınırlaması gelir mi? Konuyla merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş detayları açıkladı.
26.01.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı!
Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı! Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamada, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı bildirildi.
21.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Kartı Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi kartı son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.