Gazete Vatan Logo

Banka kartı ve kredi kartlarıyla ilgili flaş değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor! Limit yükseltildi

Banka kartı ve kredi kartı olan milyonları ilgilendiriyor. Banka kartları ve kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Banka ve kredi kartı kullananlara yönelik temassız ödeme limiti yükseltildi. 500 lira olan temassız ödeme limiti bugün itibarıyla yüzde 50 artırılarak 750 lira şeklinde uygulanacak.

Banka kartı ve kredi kartlarıyla ilgili flaş değişiklik! Milyonları ilgilendiriyor! Limit yükseltildi

Banka kartları ve kredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Kredi kartı ve banka kartı kullanan milyonlarca kişi için geçerli. Yeni açıklama geldi. Temassız Ödeme limitlerinde değişikliğe gidildi.

750 LİRAYA ÇIKARTILDI

Kredi Kartı ve banka kartlarında 500 lira limitle sınırlandırılan temassız ödeme 750 liraya çıkartıldı. Limit artırımı bugünden itibaren geçerli olacak.

YÜZDE 50 ARTTI

Temassız ödeme limiti en son 1 Şubat 2022'de güncellenmiş ve 500 liraya yükseltilmişti. 750 liraya yükselen temassız ödeme limiti böylece yüzde 50 oranında artmış oldu.

"BAZI RİSKLERİ VAR"

Konuyla ilgili açıklamalarda Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı: "Yapılan düzenlemenin tüketicilere sağladığı yararın yanı sıra birtakım riskleri de barındırıyor.

"HESABINDAN PARA ÇEKMELERİ MÜMKÜNDÜR"

Temassız kredi kartıyla ödemeler kartın pos cihazına yaklaştırılmasıyla gerçekleştiriliyor. Bu nedenle cüzdanında cebinde, çantasında temasız kartı bulunanlara bir kısım kötü niyetli sahtekarların zarar verebileceği önceden kurguladıkları seyyar pos cihazı ile kartın bulunduğu tüketicinin cebine, cüzdanına veya çantasına yaklaşarak hesabından para çekmeleri mümkündür.

Haberin Devamı

750 liranın altında bir meblağ örneğin 50 lira 100 lira gibi bir meblağ yazılıp kurgulanmış olan seyyar pos cihazı temassız herhangi bir karta yaklaştırıldığında o karttan çekim yapılabilmektedir.

Seyyar pos cihazları her ne kadar bir iki santim gibi kısa mesafede bağlantı kurabiliyorsa da dolandırıcılar bazen ceplerine bazen poşetlerine sakladıkları seyyar pos cihazını kurban olarak seçtikleri tüketicinin çantasına, cebine, cüzdanına iyice yaklaştırma imkanına kavuşabiliyorlar.

Bu şekilde mağduriyet yaşamak istemeyen tüketiciler mutlaka kredi kartı hesap ekstrelerini kontrol etmeli kendilerine ait olmayan harcamalarla ilgili olarak da bankalarına, hem çağrı merkezini arayarak hem de e posta ile yazılı şekilde başvurmalı ve ödemenin kendisine iade edilmesini talep etmelidir. Ayrıca bu tür mağduriyet yaşayan tüketiciler mutlaka Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmalıdır. Burada faile ulaşmak zor değildir pos cihazı kime verildiyse o kişinin kayıtları bankada mevcuttur."

Haberin Devamı

TEMASSIZ ÖDEMELERDE LİMİTLER ARTIRILDI

Yeni düzenlemeye göre temassız ödeme limiti 750 liraya yükseldi.