Bakan Pekcan Açıklama

Bakan Pekcan Açıklama

Son dakika bakan pekcan açıklama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakan pekcan açıklama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakan pekcan açıklama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Pekcan Açıklama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan pekcan açıklama gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 bakan pekcan açıklama haberi bulunmuştur. Tüm bakan pekcan açıklama haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kira, faiz ve maaş desteği! Devlet ödeyecek, bakan duyurdu...
Kira, faiz ve maaş desteği! Devlet ödeyecek, bakan duyurdu... Kira harcamaları, kredi faiz desteği ve maaşlarla ilgili açıklama geldi. Yarısını 5 yıl boyunca devlet karşılayacak. Desteklerle ilgili duyuruyu Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptı. Firmaların istihdam ettikleri 10 nitelikli personelin her birinin yıllık 15 bin dolara kadar olan brüt ücretlerinin yarısı ile ihtisas serbest bölgelerinde kiraladıkları arazi ve binalara ilişkin 75 bin dolara kadar olan kira harcamalarının yarısının 5 yıl süresince destekleneceği belirtildi. Ayrıca 10 yıl süreyle, sabit yatırım taahhütlerinin yarısına kadar kullanılacak krediler için faiz veya kâr payı desteği verilecek. İşte detaylar...
12.02.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan: 81 ilimiz uluslararası yatırımcılar için potansiyel yatırım alanı
Bakan Pekcan: 81 ilimiz uluslararası yatırımcılar için potansiyel yatırım alanı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye'de doğrudan yabancı yatırımların artmasını çok önemsediklerini belirterek, "Türkiye genelinde 81 ilimiz uluslararası doğrudan yatırımcı için potansiyel yatırım alanı. Sadece belli merkezlerde değil, ülke genelinde üretim, yatırım ve ihracat potansiyeli var." dedi.
8.12.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan: Farklı pazarlar için mücadelemizi sürdüreceğiz
Bakan Pekcan: Farklı pazarlar için mücadelemizi sürdüreceğiz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Ürünlerimizle her zaman ve her koşulda dünyanın her pazarında olmayı hak ediyoruz. Üretimimize, ihracat potansiyellerimize ve rekabet gücümüze güveniyoruz" dedi.
16.11.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan'dan e-Ticaret açıklaması
Bakan Pekcan'dan e-Ticaret açıklaması Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "e-Ticaret Olarak KOBİ'lerin Yanındayız Kampanyası ile pazarlama sıkıntısı çeken küçük işletmelerimize çözüm getirmeyi amaçlıyoruz." dedi.
8.05.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan açıkladı: Döviz sıkıntısının önüne geçilecek
Bakan Pekcan açıkladı: Döviz sıkıntısının önüne geçilecek Bakan Pekcan, "Türk Konseyi üyeleri arasında yerel paralarla ticaretin yaygınlaştırılmasıyla iş dünyasının döviz bulma sıkıntısının önüne geçeceğiz" dedi.
6.05.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan açıkladı! "Pandeminin etkilerinden sıyrılıyoruz"
Bakan Pekcan açıkladı! "Pandeminin etkilerinden sıyrılıyoruz" Ticaret Bakanı Pekcan: "Pandeminin etkilerinden yavaş yavaş, hep beraber sıyrılıyoruz. Pandemi sonrası da ticaret hacmimizde göstereceğimiz ivmelenme, alacağımız ekonomik tedbirler ve atacağımız adımlarla, sağlık alanında gösterdiğimiz pozitif ayrışmayı ekonomi ve ticaret alanında da gösterebileceğimize inanıyoruz.” dedi.
6.05.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan'dan fahiş fiyat açıklaması!
Bakan Pekcan'dan fahiş fiyat açıklaması! Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, vatandaşları fahiş fiyat artışlarına karşı korumak amacıyla Reklam Kurulu eliyle yürüttükleri mücadelelerine yeni dönemde, çok daha etkin bir şekilde ve kapsamı da genişleterek oluşturdukları Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile devam edeceklerini belirterek, "Böyle hassas dönemlerde ortaya çıkan fırsatçılara geçit vermeyeceğiz." dedi.
17.04.2020 Ekonomi
Kredi müjdesi! Resmen duyuruldu, taksit ve faizler...
Kredi müjdesi! Resmen duyuruldu, taksit ve faizler... Kredi ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Halkbank'tan kullanılacak kredilerin taksit ve faizleri 1 yıl ertelenecek. Aynı zamanda 50 bin lira tutarında hibe verilecek. Bakan Pekcan, yaptığı açıklamada, "Kızılcahamam’da yaşanan yangında işyeri zarar gören esnaf ve sanatkârımızın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin 1 yıllık taksit ve faizleri ötelenecek. Ayrıca söz konusu esnaf ve sanatkârımıza TESKOMB aracılığı ile 50.000 TL tutarında hibe katkısında bulunacağız. Hayırlı olsun." dedi.
14.04.2021 Ekonomi
Ücretsiz olarak yapılıyor! 1 milyonu geçti
Ücretsiz olarak yapılıyor! 1 milyonu geçti Açıklama geldi. Rakamlar belli oldu. Ücretsiz olarak yapılıyor. 3 iş günü açık tutuluyor. Yüzde 10 teminat yeterli oluyor. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Pekcan, "Gümrüklerdeki tasfiyelik araç ve eşyaların Türkiye ekonomisine kazandırılmasına yönelik hayata geçirdikleri e-ihalelere gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, "2020'de e-ihale sistemimiz aracılığıyla 4 bin 827 araç ve 4 bin 363 grup eşya satışı yapıldı." dedi.
21.02.2021 Ekonomi
Ciro kaybı desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte Ciro desteği başvuru şartları ve e-Devlet başvuru ekranı!
Ciro kaybı desteği başvurusu nasıl yapılır? İşte Ciro desteği başvuru şartları ve e-Devlet başvuru ekranı! Resmen başladı. Koronavirüs nedeniyle işletmelerindeki faaliyetleri etkilenenler için devlet adım attı. Uygulamaya konulan yeni destekle işletmelere, cirosunun azalan tutarının yüzde 3'ü oranında ciro kaybı desteği ödemesi yapılacak. Haberi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan duyurdu. Destekten yararlanmak isteyenler başvuru süreci, şartları ve ne kadar ödeme yapılacağı ile ilgili detayları merak ediyor. Peki, Ciro kaybı desteği başvurusu nasıl yapılır? Ciro kaybı desteği kimlere verilecek? İşte Ciro desteği başvuru şartları ve tüm detaylar...
20.02.2021 Ekonomi
Türkiye ile Macaristan arasında işbirliği anlaşması imzalandı
Türkiye ile Macaristan arasında işbirliği anlaşması imzalandı Ticaret Bakanlığı'nda Türk Eximbank ile Macaristan'ın resmi ihracat destek kuruluşu Mehib arasında reasürans iş birliği anlaşması imzalandı. Bakan Ruhsar Pekcan, "İnşallah bu imzaladığımız anlaşma her iki ülke iş dünyasının üçüncü ülkelerde beraber atacakları adımları güçlendirecek ve artıracaktır" dedi.
8.02.2021 Ekonomi
İhracatçılara ilave destek müjdesi
İhracatçılara ilave destek müjdesi Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ihracatçılara sağlanan ilave desteklerle ilgili açıklama yaptı. Bakan Pekcan, "Hedef ülke/sektör yaklaşımımız kapsamında 5 puan ilave destek sağlamamıza imkan sağlayan Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazetede bugün yayımlandı" dedi.
30.01.2021 Ekonomi
Devlet kira desteği başvurusu… Esnafa kira yardımı başvurusu (e devlet) nasıl yapılır?
Devlet kira desteği başvurusu… Esnafa kira yardımı başvurusu (e devlet) nasıl yapılır? Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira ve gelir kaybı desteği için başvuru yapamayan esnaf ve sanatkarlara güzel bir haber verdi. Pekcan, bugünden itibaren e-Devlet üzerinden yeniden başvuru yapılabileceğini söyledi. Peki, esnafa kira yardımı başvurusu nasıl yapılır?
26.01.2021 Çalışma Hayatı
Bakan Pekcan'dan müteahhitlik sektörüyle ilgili açıklama
Bakan Pekcan'dan müteahhitlik sektörüyle ilgili açıklama Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Müteahhitlik sektörümüz bugün itibarıyla dünyanın 128 farklı ülkesinde 418,7 milyar dolar değerinde 10 bin 525 proje üstlenmiş bulunmaktadır." dedi.
19.01.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan açıkladı! 4 milyar 403 milyon liralık kaçak eşya...
Bakan Pekcan açıkladı! 4 milyar 403 milyon liralık kaçak eşya... Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Geçen yıl 4 bin 149 olayda, 4 milyar 403 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirdik. 2019'daki yakalama rakamının yüzde 40 üzerine çıktık ve dakikada 8 bin 377 lira değerinde yakalama gerçekleştirmiş olduk" dedi.
14.01.2021 Ekonomi
Kira desteği ve 1000 lira nakdi yardım ile ilgili flaş karar!
Kira desteği ve 1000 lira nakdi yardım ile ilgili flaş karar! Kira desteği ve 1000 lira yardım ile ilgili önemli açıklama geldi. Bakan duyurdu ve süre 11 Ocak tarihine kadar uzatıldı. Bakan Pekcan yaptığı açıklamada, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik gelir kaybı ve kira desteklerinde son başvuru tarihini 11 Ocak'a uzattık." dedi.
8.01.2021 Ekonomi
Hibe desteği ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu, tarih verildi...
Hibe desteği ilgili flaş açıklama! Resmen duyuruldu, tarih verildi... Devlet harekete geçti ve detaylar belli oldu. Hibe desteği ile ilgili açıklama geldi. Bakan duyurdu ve tarih verdi. e-Devlet üzerinden yapılabilecek hibe desteği başvuruları ocak ayının ilk haftası itibarıyla başlayacak.
24.12.2020 Ekonomi
Bakan Elvan ve Gül, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi
Bakan Elvan ve Gül, TÜSİAD yönetimiyle bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) yönetimi ile bir araya geldi.
27.11.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan: İş birliğimize devam etmeliyiz
Bakan Pekcan: İş birliğimize devam etmeliyiz Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, videokonferans ile katıldığı G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları Toplantısında, "Pandemi sürecinde de G20 Ticaret ve Yatırım Bakanları olarak ticareti kolaylaştırmaya ve kısıtlayıcı önlemleri ortadan kaldırmaya yönelik iş birliğimize devam etmeliyiz" dedi.
23.09.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan açıkladı! Kolay ihracat platformu devreye alındı
Bakan Pekcan açıkladı! Kolay ihracat platformu devreye alındı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İhracatçılarımıza ve girişimcilerimize sunduğumuz danışmanlığın kalitesini ve kapsamını yükseltecek bir platformu devreye alıyoruz. Kolay İhracat Platformu ile artık her bir ihracatçımızın, yapay zeka teknolojisi ile çalışan dijital bir danışmanı olacak" dedi.
28.08.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjdeyi' açıkladı! Tarihin en büyük doğalgaz keşfi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'müjdeyi' açıkladı! Tarihin en büyük doğalgaz keşfi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Dolmabahçe Ofisi'nde merakla beklenen müjdeli haberi açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sontaj gemimiz Tuna-1'de 320 milyar metreküp doğalgaz keşfetti" dedi.
21.08.2020 Siyaset
Güvenli ödeme sistemi nasıl yapılır? İkinci el araç satışında noterde 'Güvenli Ödeme Sistemi' zorunlu mu?
Güvenli ödeme sistemi nasıl yapılır? İkinci el araç satışında noterde 'Güvenli Ödeme Sistemi' zorunlu mu? Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete yayımlanan yönetmelikte güvenli ödeme sistemi ikinci el satışlarında zorunlu hale geldi. Adalet Bakanı Abdülhamid Gül de, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "3 Şubat'ta tüm noterlerde uygulanmaya başlayan güvenli ödeme sistemi, bugün Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle ikinci el araç satışlarında zorunlu hale geldi. İşlem güvenliğini temin edecek uygulama vatandaşlarımıza hayırlı olsun." değerlendirmesinde bulundu. Peki, güvenli ödeme sistemi nedir? Noter güvenli ödeme sistemi nasıl yapılır? İkinci el araç satışında güvenli ödeme sistemi zorunlu mu?
15.08.2020 Gündem
İkinci el araç fiyatları düşer mi? İkinci el araba fiyatları ne olur?
İkinci el araç fiyatları düşer mi? İkinci el araba fiyatları ne olur? İkinci el araba fiyatları ne olacak, düşecek mi soruları vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Covid 19 salgını kapsamında dünya çapında sıfır araç sıkıntı yaşandığında, 2. el otomobil fiyatları da doğal olarak yükseldi. Artan ikinci el otomobil fiyatları ve araç piyasasında oluşan dengesizliğin sonrası ikinci el araç satışıyla ilgili yeni düzenleme yapıldı. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik Resmi Gazete'de da yayımlandı. Peki, 2. el araba fiyatları ne zaman ne olacak? İkinci el araba fiyatları düşecek mi?
15.08.2020 Gündem
İkinci el araç satışında yeni dönem!
İkinci el araç satışında yeni dönem! Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkındaki yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, kiralama şirketlerine ellerindeki araçları satmak için en az bir yıl boyunca kiralama faaliyeti yapma şartı getirildi. Yönetmelik ile getirilen bir diğer yenilik ise, yetki belgesi olmayanlara bir yıl içinde en fazla 3 adet ikinci el araç satışı hakkı verilmesi oldu.
15.08.2020 Ekonomi
Bakan Pekcan açıkladı! Mayısa göre ihracat yüzde 35 arttı
Bakan Pekcan açıkladı! Mayısa göre ihracat yüzde 35 arttı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'Haziranda ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15,8 artarak 13 milyar 469 milyon dolara çıktı, mayısa göre de yüzde 35 yükseldi' dedi.
2.07.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Pekcan Açıklama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan pekcan açıklama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.