Bakan Pekcan

Bakan Pekcan

Son dakika bakan pekcan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakan pekcan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakan pekcan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Pekcan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan pekcan gelişmeleri de dahil olmak üzere 426 bakan pekcan haberi bulunmuştur. Tüm bakan pekcan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savcılık, eski bakan için TBMM’yi işaret etti
Savcılık, eski bakan için TBMM’yi işaret etti Sahibi olduğu kendi şirketinden yönettiği bakanlığına dezenfektan sattığı iddia edilen, söz konusu iddiaların ardından görevden alınan eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında, ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla, çok sayıda suç duyurusu yapılmıştı. Yapılan şikâyetlerde Pekcan’ın kendisinin ve eşinin yönetiminde olan bir şirketten bakanlığa dezenfektan satın alması suretiyle devleti zarara uğrattığı belirtildi.
7.12.2021 Gündem
CHP'li Öztrak: İsrail'in insanlık dışı provokasyonları kabul edilebilir değil
CHP'li Öztrak: İsrail'in insanlık dışı provokasyonları kabul edilebilir değil CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da ibadet eden Filistinli kardeşlerimize tam da bayram öncesi yaptığı saldırılar, İslam aleminin ve vicdanı olan herkesin yüreğini dağladı. İsrail'in bu insanlık dışı provokasyonları asla kabul edilebilir değildir" dedi.
10.05.2021 Siyaset
Ekonomide müthiş gelişme: İki günde peş peşe yeni rekor
Ekonomide müthiş gelişme: İki günde peş peşe yeni rekor Ekonomide müthiş gelişme. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, mart ayında Kapıkule Sınır Kapısı'ndan 1422 giriş, 1329 çıkış ile 28-29 Mart’ta en yüksek giriş çıkış rakamının yakalandığını belirterek "Dün itibarıyla 1438 tır girişi sağlanmış, biz artık kendi rekorlarımızı ihracatta olduğu gibi giriş çıkışlarda da kırmaya devam edeceğiz." dedi.
16.04.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı ile görüştü
Bakan Pekcan, KKTC Maliye Bakanı ile görüştü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Maliye Bakanı Dursun Oğuz ile bakanlıkta bir araya geldi.
14.04.2021 Ekonomi
Kredi müjdesi! Resmen duyuruldu, taksit ve faizler...
Kredi müjdesi! Resmen duyuruldu, taksit ve faizler... Kredi ile ilgili resmi açıklama yapıldı. Halkbank'tan kullanılacak kredilerin taksit ve faizleri 1 yıl ertelenecek. Aynı zamanda 50 bin lira tutarında hibe verilecek. Bakan Pekcan, yaptığı açıklamada, "Kızılcahamam’da yaşanan yangında işyeri zarar gören esnaf ve sanatkârımızın, kredi ve kefalet kooperatifleri üzerinden Halkbank aracılığıyla kullandığı kredilerin 1 yıllık taksit ve faizleri ötelenecek. Ayrıca söz konusu esnaf ve sanatkârımıza TESKOMB aracılığı ile 50.000 TL tutarında hibe katkısında bulunacağız. Hayırlı olsun." dedi.
14.04.2021 Ekonomi
Kuyumculuk ile ilgili yeni düzenleme! Bakan Pekcan açıkladı
Kuyumculuk ile ilgili yeni düzenleme! Bakan Pekcan açıkladı Bakan Pekcan: "Yeni dönemde kuyum ticareti, işletmesi adına yetki belgesi alan tacirler ile esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılacak." dedi.
14.04.2021 Ekonomi
Libya Hükümeti tam kadro Türkiye'ye geldi
Libya Hükümeti tam kadro Türkiye'ye geldi Son dakika haberine göre; Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe, 5 başbakan yardımcısı, 14 bakan, Genelkurmay Başkanı ve diğer hükümet yetkilileriyle bugün Türkiye'ye geldi.
12.04.2021 Dünya
Hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı!
Hamiline yazılı pay senetlerine ilişkin yeni düzenleme! Resmi Gazete'de yayımlandı! Hamiline yazılı pay senetlerinin ve bunlara sahip olanların bilgilerinin Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) bildirilmesi ve kayıt altına alınması zorunluluğuna ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "hamiline yazılı pay senetleri"ne ilişkin yeni düzenlemenin önemine dikkati çekerek, "Bu senetlerin ve bu senetlere sahip olanların Merkezi Kayıt Kuruluşuna bildirilmesi zorunlu hale getirildi. Bu yeni düzenlemeyle hamiline yazılı pay senedine ilişkin işlemler kayıt altına alınarak, daha şeffaf ve güvenli şekilde sürdürülecek" ifadelerini kullandı.
6.04.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan duyurdu! Yüzde 66 arttı
Bakan Pekcan duyurdu! Yüzde 66 arttı Pekcan: "2020 yılı itibarıyla ülkemizde e-ticaret hacmi 2019 yılına göre yüzde 66 artış göstererek 136 milyar liradan 226,2 milyar liraya yükseldi."
6.04.2021 Ekonomi
Ticaret Bakanı Pekcan'dan, D-8 ülkelerine iş birliği çağrısı
Ticaret Bakanı Pekcan'dan, D-8 ülkelerine iş birliği çağrısı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, D-8 ülkelerinin, dijital ekonomi, dijitalleşme ve e-ticaret gibi kilit alanlarda da iş birliği yapması gerektiğini belirterek, "Türkiye olarak bu tür yenilikçi alanlarda D-8 ile ortak çalışmalar yapmaya hazırız." dedi.
5.04.2021 Ekonomi
Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı
Mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Mart ayında ihracatımız geçen sene mart ayına göre yüzde 42.2 artışla 18 milyar 985 milyon dolara ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.
1.04.2021 Ekonomi
ABD ile Türkiye arasında kritik görüşme! Bakan Pekcan duyurdu
ABD ile Türkiye arasında kritik görüşme! Bakan Pekcan duyurdu ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan görüştü. Görüşmede, ikili ticaret hacmini daha da artırmak için atılacak yeni adımlar ele alındı.
31.03.2021 Gündem
Kira, gelir kaybı ve ciro desteği... Hepsini kapsıyor! Flaş karar
Kira, gelir kaybı ve ciro desteği... Hepsini kapsıyor! Flaş karar Yüz binlerce kişiye müjde! Destekler uzatıldı. Bakan Pekcan duyurdu. Kira ve gelir kaybı destekleri ile ilgili flaş katar! Ticaret Bakanı Pekcan yaptığı açıklamada, "Esnafa yönelik kira ve gelir kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattık." dedi.
31.03.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan'dan Xiaomi açıklaması
Bakan Pekcan'dan Xiaomi açıklaması Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yatırımcıların Türkiye'nin geleceğine güvendiğini belirterek, "Xiaomi gibi önemli bir teknoloji şirketinin ülkemizi bir üretim üssü olarak seçmesi şaşırtıcı değildir." dedi.
29.03.2021 Ekonomi
Ücretsiz  ve aracı yok! Bugün başladı...
Ücretsiz ve aracı yok! Bugün başladı... Bugünden itibaren Kolay İhracat Platformu ile firmalar potansiyel müşterilerine ücretsiz ve aracısız olarak ulaşmaya başladı. Güzel haberi Bakan Pekcan duyurdu...
26.03.2021 Ekonomi
Ticaret Bakanı Pekcan, AB Ekonomi Komiseri Gentiloni ile görüştü
Ticaret Bakanı Pekcan, AB Ekonomi Komiseri Gentiloni ile görüştü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Birliği (AB) Ekonomi Komiseri Paolo Gentiloni ile gümrük işlemlerinin dijitalleştirilmesi ve yetkilendirilmiş yükümlülerin karşılıklı tanınmasına ilişkin ileri iş birliğinin sürdürülmesi konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.
22.03.2021 Ekonomi
Hesaplara en az 500 lira yatırılıyor! Ödemeler başladı...
Hesaplara en az 500 lira yatırılıyor! Ödemeler başladı... Yüz binlerce kişiye güzel haber! Ödemeler başladı. Hesaplara en az 500 lira yatırılıyor. Bakan Pekcan duyurdu. Mart ayına ilişkin gelir kaybı ve kira desteği ödemeleri dün itibarıyla başladı. Desteklere müracaatta bulunmayan kişiler için son başvuru tarihi 31 Mart tarihine uzatılmıştı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan bugün yaptığı açıklamada, "Esnaf ve sanatkarlarımız ile gerçek kişi tacirlerimize yönelik Mart ayı gelir kaybı ve kira desteği ödemelerine dün itibarıyla başladık" dedi. Destek ödemesi 3 ay süreyle 1000 lira, kira desteği de büyükşehirlerde 750, diğer şehirlerde de 500 lira olarak yapılıyor.
20.03.2021 Ekonomi
Faizler siliniyor, borçlar öteleniyor! Yeni yapılandırma kararı...
Faizler siliniyor, borçlar öteleniyor! Yeni yapılandırma kararı... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Borç yapılandırması ile ilgili flaş karar. Harekete geçildi. Borç yapılandırmasından yararlanamayan vatandaşlar için yeni bir düzenleme yapıldı. Bakan Pekcan güzel haberi duyurdu. Esnaf ve sanatkarlar için büyük kolaylık sağlanacak. Borçların faizleri alınmayacak. Sadece anapara ödemesi yapılacak. Ödemeler vadeli şekilde yapılabilecek. 18 ay ödeme imkanı bulunuyor.
19.03.2021 Ekonomi
Flaş altın kararı! Bakanlık duyurdu
Flaş altın kararı! Bakanlık duyurdu İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, Kuyum Ticareti Hakkında Taslak Yönetmeliği'nde kuyumculardan talep edilen gündemdeki 500 gram altın teminatı şartının Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın direktifiyle taslak metninden çıkarıldığını söyledi.
18.03.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan: Tüketici hakem heyetlerinde 521 bin 553 başvuru karara bağlandı
Bakan Pekcan: Tüketici hakem heyetlerinde 521 bin 553 başvuru karara bağlandı Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "2020 yılında Tüketici Hakem Heyetlerine gelen 861 milyon lira tutarındaki ürün ve hizmetlerle ilgili, 521 bin 533 başvuru karara bağlamış olup, bunların yüzde 59'u tüketici lehine sonuçlanmıştır" dedi.
17.03.2021 Ekonomi
Pakan Pekcan'dan enflasyon açıklaması!
Pakan Pekcan'dan enflasyon açıklaması! Bakan Pekcan yaptığı açıklamada, "Enflasyonla mücadeleyi zedeleyen ve tüketicileri mağdur eden tüm olağan dışı fiyat gerçekleşmeleriyle mücadelemiz kararlılıkla sürecektir." dedi.
17.03.2021 Ekonomi
Yeniden yapılandırıldı! Bakan duyurdu, çok önemli adım...
Yeniden yapılandırıldı! Bakan duyurdu, çok önemli adım... Milyonlarca genç için çok önemli bir adım atıldı. Bakan Pekcan açıkladı. Ortak çalışmayla yeniden yapılandırıldı. Öğrencilere, staj, burs ve diğer istihdamı kolaylaştırıcı imkanlar sağlanacak. İlk olarak 4 ilde başlıyor. Dış ticaret alanında meslek edinmek, kariyer yapmak isteyen gençler için harekete geçildi. Bakan Pekcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Belli okullarımız, Dış Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri adıyla yeniden yapılandırıldı. Dış ticaret meslek liselerimiz 81 ildeki ihracatçılar için gerekli insan kaynağını yetiştirecek, mezun gençlerimiz iş imkanları bulabilecek." dedi.
16.03.2021 Ekonomi
Bakan Pekcan duyurdu: Ciro kaybı desteği ödemeleri başladı!
Bakan Pekcan duyurdu: Ciro kaybı desteği ödemeleri başladı! Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, yiyecek ile içecek hizmeti sektöründe faaliyet gösteren ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından olumsuz etkilenen işletmelere yönelik devreye aldıkları "Ciro Kaybı Desteği" ödemelerine bugün itibarıyla başladıklarını bildirdi.
12.03.2021 Ekonomi
Bakan Varank: Sanayi sektörü son bir yılda 337 bin ilave istihdam oluşturdu
Bakan Varank: Sanayi sektörü son bir yılda 337 bin ilave istihdam oluşturdu Bakan Varank, "Pandemiye rağmen sanayi sektörü son bir yılda 337 bin ilave istihdam oluşturdu. Bu sabah açıklanan sanayi üretim endeksi verilerine göre ocak ayı sanayi üretimimiz beklentileri oldukça aşarak geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,4; bir önceki aya göre ise yüzde 1 arttı." dedi.
12.03.2021 Ekonomi
Kredi kararı... İmzalar atıldı, anlaşma sağlandı! Eximbank ve...
Kredi kararı... İmzalar atıldı, anlaşma sağlandı! Eximbank ve... Pekcan: "Eximbank, ihracatın finansmanı için Özbekistan’daki Agrobank ve Turonbank ile 31 milyon dolarlık iki rotatif bazlı kredi anlaşması imzaladı."
11.03.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Pekcan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan pekcan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.