Bağımsız deprem ne demek? Niğde’deki deprem bağımsız mı, artçı mı?
Bağımsız deprem ne demek? Niğde’deki deprem bağımsız mı, artçı mı? AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Niğde Bor merkezli deprem için, "Bağımsız bir deprem olarak değerlendiriyoruz. 2020 yılında Obruk beldesindeki depremle aynı bölgeye düşüyor" dedi. Peki, Bağımsız deprem ne demek, bağımsız depremler nedir, nasıl oluşur? Niğde’deki deprem nerelerde hissedildi? Niğde’deki deprem bağımsız mı, artçı mı?
25.02.2023 Gündem
Artçı deprem ne demek? Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter?  AFAD Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka depremin meydana geldiğini duyurdu. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler olarak açıklandı. Söz konusu deprem ardından Bağımsız deprem nedir? Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter? Artçı deprem ne demek?  7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş - Elbistan merkezli 7.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Peki, Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter? Artçı deprem ne demek? Artçı depremler devam edecek mi, ne zaman biter?  AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. (Kahramanmaraş) Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5- 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu. KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Bu deprem yüzeyde yıkıcılığa sebebiyet verdiği gibi yer altında da enerji dağılımına sebebiyet verecek ve çevre illerdeki fayları da tetikleyecek. Bu tetikleme bazı faylarda olabilecek olan depremi öne alacak ya da olabilecek olan depremi de erteleyecek" dedi. Artçı deprem ne demek? Artçı deprem, ana depremden sonra meydana gelen deprem. Artçı sarsıntılar, ana depremin hissedildiği merkezde gerçekleşir; ancak büyüklüğü daha düşüktür.
Artçı deprem ne demek? Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter? AFAD Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka depremin meydana geldiğini duyurdu. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler olarak açıklandı. Söz konusu deprem ardından Bağımsız deprem nedir? Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter? Artçı deprem ne demek? 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Kahramanmaraş - Elbistan merkezli 7.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Peki, Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter? Artçı deprem ne demek? Artçı depremler devam edecek mi, ne zaman biter? AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, “Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka deprem meydana geldi. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler. (Kahramanmaraş) Bölgede ciddi bir deprem aktivitesi var. 6,5- 6,7 büyüklüklere kadar artçı sarsıntılar devam edecektir. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalardan uzak durmalarını ve toplanma alanlarında bulunmalarını istiyoruz” açıklamasında bulundu. KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, "Bu deprem yüzeyde yıkıcılığa sebebiyet verdiği gibi yer altında da enerji dağılımına sebebiyet verecek ve çevre illerdeki fayları da tetikleyecek. Bu tetikleme bazı faylarda olabilecek olan depremi öne alacak ya da olabilecek olan depremi de erteleyecek" dedi. Artçı deprem ne demek? Artçı deprem, ana depremden sonra meydana gelen deprem. Artçı sarsıntılar, ana depremin hissedildiği merkezde gerçekleşir; ancak büyüklüğü daha düşüktür. AFAD Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğünde bir başka depremin meydana geldiğini duyurdu. Her ikisi de birbirinden bağımsız, birbirini tetikleyen depremler olarak açıklandı. Söz konusu deprem ardından Bağımsız deprem nedir? Artçı depremler devam edecek mi? Artçı depremler kaç saat sürer, ne zaman biter? Artçı deprem ne demek?
6.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri