Baca

Baca

Son dakika baca haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baca ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baca haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baca

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baca gelişmeleri de dahil olmak üzere 605 baca haberi bulunmuştur. Tüm baca haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kombide atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm hedefi
Kombide atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm hedefi Yoğuşmalı kombilerin asidik atık su sorununa ‘nötralizasyon kabı’ ile çözüm getirmeyi hedefleyen proje hayata geçirildi.
14.03.2024 Ekonomi
4 ilde kar tatili
4 ilde kar tatili Artvin merkez ve 5 ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi. Van'ın Erciş, Muradiye ve Özalp ilçelerinde yoğun kar yağışından dolayı taşımalı, Saray ilçesinde ise tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildi. Ağrı’nın Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinin genelinde Tutak ve Patnos ilçelerinde ise köy ve taşımalı eğitim gören öğrenciler için çarşamba günü eğitime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca Ardahan’da etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar tatil edildi.
6.02.2024 Gündem
Balayında ölen çiftin kaldığı otelin sahibinin ilk duruşmadaki ifadesi ortaya çıktı
Balayında ölen çiftin kaldığı otelin sahibinin ilk duruşmadaki ifadesi ortaya çıktı Kapadokya'ya balayı için giden Kader (24)-Mutlu Akbaş (27) çiftinin konakladıkları odada karbonmonoksit gazından ölümüyle ilgili davanın ilk duruşmasında, 3 sanıktan 1'i olan, tutuklu otel sahibi Emin Ağmaz (48), kiralama yoluyla işletmeciliğini yaptığı otelin yapısal sorunlarını bilmediğini ileri sürerek tahliye talep etti. Talebin reddedildiği duruşma, 22 Şubat'a ertelendi.
25.01.2024 Gündem
Lapa lapa kar yağışı başladı! Hava buz kesecek, kar İstanbul'a geliyor, alarm verildi, fena vuracak
Lapa lapa kar yağışı başladı! Hava buz kesecek, kar İstanbul'a geliyor, alarm verildi, fena vuracak Lapa lapa kar yağışı başladı. Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası etkili oluyor. Meteoroloji illeri açıkladı. Kar yağışı için yeni tarih verildi. Kuvvetli bir kar yağışı dönemine giriyoruz. Uzman isim de kar yağışı ve sıcaklıklarla ilgili flaş bir açıklamada bulundu. Kar adım adım İstanbul'a geliyor. Kar yağacak iller ise değişti. Öte yandan Meteoroloji, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 3 ili "turuncu", 18 kenti de "sarı" kodla uyardı. Yetkililer, sel, su baskını, muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği konusunda uyardı.

İstanbul için uyarı üstüne uyarı yapılmıştı. Ancak acı haber geldi. İstanbul Valiliği, fırtınada direk devrilmesi sonucu yaralanan bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
29.11.2023 Gündem
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
Evdeki doğal gaz tehlikesi! Sakın yapmayın, büyük risk taşıyor
Evdeki doğal gaz tehlikesi! Sakın yapmayın, büyük risk taşıyor İstanbul ve Ankara’da meydana gelen doğal gaz patlamalarının ardından aboneleri uyaran uzmanlar, çürük sarımsağa benzer kokunun alınması halinde Alo 187 doğal gaz hattına haber verilmesini, ortamın hemen havalandırılmasını istiyor.
30.09.2023 Ekonomi
Mersin'de korkunç cinayet! Eşi boğazı kesilmiş halde bulmuştu; cinayet şüphelisinin kimliği şok etti
Mersin'de korkunç cinayet! Eşi boğazı kesilmiş halde bulmuştu; cinayet şüphelisinin kimliği şok etti Mersin'in Tarsus ilçesinde eşi Ahmet Güllü tarafından yatak odasında boğazından bıçaklanmış cesedi bulunan Cemile Güllü'yü (48), oğlu Mert Güllü'nün (23) öldürdüğü ortaya çıktı. Yakalanan Mert Güllü, borcu nedeniyle eve haciz geleceği için tartıştığı annesini öldürdüğünü itiraf etti.
28.09.2023 Gündem
İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının sebebi belli oldu!
İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının sebebi belli oldu! İzmir'in Narlıdere ilçesinde bulunan Folkart Sitesi'ndeki yangınla ilgili itfaiye raporu tamamlandı. Rapora göre yangının çıkış nedeninin 'elektrik kontağı' olduğu belirtildi.
13.05.2023 Gündem
5 il için 'sarı' uyarı! Salı günü başlıyor
5 il için 'sarı' uyarı! Salı günü başlıyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güney Ege için kuvvetli rüzgar uyarısında bulundu. Fırtınanın salı günü akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.
3.04.2023 Gündem
Rize'de baca yangını; 2 ev küle döndü
Rize'de baca yangını; 2 ev küle döndü Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde 2 katlı evin bacasında yangın çıktı. Bitişikteki binaya da sıçrayan ve itfaiye ekiplerince söndürülen yangında 2 ev küle döndü.
18.03.2023 Yaşam
Otel odasında yeni evli çiftin sır ölümü! '24 saatten fazla maruz kalmışlar'
Otel odasında yeni evli çiftin sır ölümü! '24 saatten fazla maruz kalmışlar' İstanbul'da Cumartesi günü gerçekleşen düğünlerinden sonra balayı için gittikleri Kapadokya'da kaldıkları otelde ölü bulunan Mutlu Akbaş (27) ile Kader Akbaş (24) toprağa verildi. Geriye çiftin en mutlu günlerinde çekilmiş görüntüler kaldı. Çiftin yakınları, yaşanan ihmalin sorumlularının cezalandırılmasını istedi. Karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren Mutlu ve Kader Akbaş çiftine mezar olan otelde incelemeler sürüyor.
15.03.2023 Yaşam
Kar yok, fırtına geliyor
Kar yok, fırtına geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre yarın Nevşehir ve çevresinde kuvvetli rüzgar olacağı uyarısında bulunuldu.
26.01.2023 Gündem
Lodos fırtınası nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada’ya tüm feribot seferleri iptal edildi
Lodos fırtınası nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada’ya tüm feribot seferleri iptal edildi Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan tarifeli feribot seferleri lodos fırtınası nedeniyle iptal edildi.
18.01.2023 Gündem
İstanbul'da lodos alarmı!  Meteoroloji açıkladı, İGDAŞ kısa mesajla uyardı
İstanbul'da lodos alarmı! Meteoroloji açıkladı, İGDAŞ kısa mesajla uyardı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son açıklamaya göre Marmara bölge geneli, Kıyı ve Kuzey Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’in batısında kuvvetli rüzgar ve fırtına etkili olacak. Kuvvetli rüzgar ve fırtına ile geçmesi beklenen akşam öncesi İGDAŞ'tan İstanbullulara çok önemli bir uyarı mesajı gönderildi.
17.01.2023 Gündem
Doğal gaz faturasını yüzde 50 düşürüyor! Püf noktaları açıklandı
Doğal gaz faturasını yüzde 50 düşürüyor! Püf noktaları açıklandı Doğal gaz fiyatları pandemi ve savaşlar sebebiyle uçuşa geçti. Kış aylarının gelmesiyle birlikte vatandaşlar yüksek fatura bedelleriyle karşı karşıya kalıyor. Enerji verimliliği uzmanı Altuğ Karataş, doğal gaz faturalarında basit yöntemlerle yüzde 50 oranında tasarruf etmenin mümkün olduğunu ifade ederek konu ile ilgili püf noktaları açıkladı.
16.01.2023 Ekonomi
Marmara Bölgesi'nin batısı için 'fırtına' uyarısı
Marmara Bölgesi'nin batısı için 'fırtına' uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce (MGM) Marmara Bölgesi'nin batısı için fırtına uyarısı yapıldı.
9.01.2023 Gündem
16 meslek için yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor, sahteciliğin önüne geçecek
16 meslek için yeni dönem! 1 Ocak'ta başlıyor, sahteciliğin önüne geçecek Kuaför, güzellik uzmanı, mobilya döşemecisi ve ayakkabı imalatçısı dahil 16 mesleğe 1 Ocak 2023'ten itibaren mesleki yeterlilik belgesi şartı geliyor. Bu düzenlemenin tüketicinin firmalara olan güvenini artıracağını ve bu sayede sahteciliğin önüne geçileceği dile getiren Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Nitelikli istihdamın sağlanmasına, kaliteli ürün ve hizmet sunulmasına neden olan mesleki yeterlilik belgesi tüketicinin yaşam standartlarını da yükseltecektir” dedi.
23.12.2022 Ekonomi
Ev sahibi çılgına döndü, kiracıya yapmadığını bırakmadı! 'Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek'
Ev sahibi çılgına döndü, kiracıya yapmadığını bırakmadı! 'Amacı daha yüksek fiyattan kiraya vermek' Fahiş kiralar nedeniyle ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan gerilimlere her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Bursa’nın İznik İlçesinde bir ev sahibinin alt katta oturan kiracısına yaptığı şey şok etti. İşte balyozla eve saldıran ev sahibinden sonra ilginç bir haber daha...
15.12.2022 Yaşam
Meteoroloji "turuncu" kodla uyardı: Trakya’ya fırtına ve sağanak geliyor
Meteoroloji "turuncu" kodla uyardı: Trakya’ya fırtına ve sağanak geliyor Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD, Trakya Bölgesi’nde yaşanacak fırtına ve sağanak yağışlar için vatandaşları uyardı.
10.12.2022 Gündem
İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı
İstanbul Valiliği'nden fırtına uyarısı İstanbul Valiliği, kentte kuvvetli fırtına beklendiğini belirterek tedbirli olunmasını istedi.
10.12.2022 Gündem
Bursa’da şiddetli lodos hayatı felç etti
Bursa’da şiddetli lodos hayatı felç etti Bursa’da şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkiledi. Vatandaşlar yolda yürümekte zorlanırken, Meteoroloji ise hafta sonu etkili olacak fırtına konusunda uyardı.
10.12.2022 Gündem
Fiyatlar 3 bin liradan başlıyor! Talep durdu
Fiyatlar 3 bin liradan başlıyor! Talep durdu Bayburt merkezde doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasından dolayı sobalara olan talep azalırken, soba satışları durma noktasına geldi.
7.12.2022 Yaşam
Çanakkale lodos fırtınası nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi
Çanakkale lodos fırtınası nedeniyle yüz yüze eğitime 1 gün ara verildi Çanakkale'de, gün boyu etkili olan ve deniz ulaşımında aksamalara yol açan fırtınanın bu gece ve yarın da devam etmesi beklendiğinden, eğitime yarın için 1 gün ara verildi.
20.11.2022 Gündem
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Denizli genelinde kuvvetli rüzgar ve fırtına beklenildiğini ve vatandaşların olumsuzluklara karşı dikkatli olunmasını istedi. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nce İzmir'de etkisini sürdüren lodosun, bu geceden itibaren kuvvetli ve fırtına olarak esmesinin beklendiği belirtildi.
20.11.2022 Gündem
Kullanımı yüzde 300 arttı, doğru kullanımı merak konusu oldu! İşte soba kurulumunun püf noktaları...
Kullanımı yüzde 300 arttı, doğru kullanımı merak konusu oldu! İşte soba kurulumunun püf noktaları... Fiyatları 7 bin ile 10 bin TL arasında değişiyor, yurt dışından yoğun talep var. Bu yıl kış ve soğuk havalar öncesi kullanımı yüzde 300 arttı. Özellikle Anadolu evlerinin vazgeçilmezi sobanın doğru kullanımı ise merak konusu oldu. Nasıl kurulacağını, kurulum öncesi nelere dikkat edilmesi gerektiğine ilişkin önemli tavsiyeler verildi. Soba borularının her ay, bacalarının ise 2 ayda bir temizlenmesinin şart. Soba yakarken harlayıcı ve patlayıcı maddelerin ise kesinlikle kullanılmaması gerekiyor. Peki soba kullanımının püf noktaları neler? İşte detaylar...
17.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Baca ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baca haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.