Avrupa Günü

Avrupa Günü

Son dakika Avrupa Günü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Avrupa Günü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Avrupa Günü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Avrupa Günü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan avrupa günü gelişmeleri de dahil olmak üzere 17.446 avrupa günü haberi bulunmuştur. Tüm avrupa günü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üç büyük sanatçı ilk kez aynı sahnede Avrupa Günü etkinlikleri “Umudumuz Hep Genç” sloganıyla başladı
Üç büyük sanatçı ilk kez aynı sahnede Avrupa Günü etkinlikleri “Umudumuz Hep Genç” sloganıyla başladı Avrupa Birliği’nin (AB), tüm Avrupa’da 2022 yılını “Gençlik Yılı” ilan etmesi nedeniyle bu yıl “Umudumuz Hep Genç” sloganıyla kutlanan 9 Mayıs Avrupa Günü etkinlikleri Türkiye’nin de 19 şehrinde düzenleniyor.
16.05.2022 Advertorial
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Avrupa Günü' mesajı
Bakan Çavuşoğlu'ndan 'Avrupa Günü' mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, '9 Mayıs Avrupa Günü' mesajında, "Türkiye, stratejik hedefi olan AB üyeliği süreci çerçevesinde her alanda iş birliği ve diyaloğu geliştirmek için yapıcı bir politika izlemeye devam etmekte" dedi.
9.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye tam üyelik süreci mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye tam üyelik süreci mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı Avrupa Günü mesajında “Türkiye’nin her türlü engele rağmen sabırla ve kararlılıkla sürdürdüğü AB’ye tam üyelik süreci, yapıcı bir yaklaşımla teşvik edilmelidir. Bu, AB’nin kendi gelecek tasavvuru, itibarı ve güvenilirliği bakımından da zaruridir“ ifadelerini kullandı.
9.05.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Avrupa Birliği açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Avrupa Birliği açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AB'nin güçlü bir küresel aktör olmasının önündeki en büyük engel stratejik sabır ve vizyon eksikliğidir." dedi. Erdoğan ayrıca, ''Türkiye, maruz kaldığı çifte standarda ve engellemelere rağmen stratejik hedefi olan AB üyeliği yolunda kararlı tutumunu ve çalışmalarını sürdürmektedir.'' ifadelerini kullandı.
9.05.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Mayıs Avrupa Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 9 Mayıs Avrupa Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Bu zor günlerin, Türkiye - AB ilişkilerini yeniden canlandırmak konusunda sunacağı fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Şimdiye kadar ülkemize pek çok konuda ayrımcı ve dışlayıcı tutum takınan AB'nin, artık hepimizin aynı gemide olduğunu anladığını umuyorum. AB üyeliğine aday, müzakere eden, AB ile gümrük birliği içinde olan, AB'nin en önemli ticaret ve yatırım ortaklarından Türkiye'nin, Birliğin salgın süresince ve salgın sonrası dönemde alacağı tüm önlemlere ve çalışmalara katılması AB'yi ancak daha güçlü kılacaktır." ifadeleri yer aldı.
9.05.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Meclis'e geliyor! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019 yılı değerlendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, canlı yayında öğrencilere müjdeyi vererek, "Bu yılın ilk yarısında 13 bin 750 yatak kapasiteli 21 adet yurdu daha hizmete açıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca infaz düzenlemesiyle ilgili konuşarak, "İnfaz düzenlemesini de içeren ikinci yargı paketinin hazırlıklarını tamamladık, birkaç hafta içinde Meclis gündemine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.
16.01.2020 Gündem
Adalet Bakanı Gül'den yargı reformu açıklaması!
Adalet Bakanı Gül'den yargı reformu açıklaması! Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin temel felsefesi ve sloganı 'Güven veren adalet'. Bu mottoyla çalışmaları yaptık. Belge, Türkiye'nin daha özgürlükçü, demokrasisinin daha da geliştiği, hak ve özgürlüklerin daha da güvence altına alındığı bir yol haritasıdır"dedi. Süresiz nafakanın adil olmadığına dikkat çeken Gül, "Bu konuda çalışmalar da var. Alt üst sınır konusunda teknik çalışmalar bakanlıkça tamamlanmak üzere. En makul düzenleme ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
24.05.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Avrupa Günü mesajı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye olarak, müzakere sürecinde karşılaştığımız çifte standarda rağmen stratejik hedef gördüğümüz Avrupa Birliği tam üyelik hedefine ulaşmakta kararlıyız." ifadelerini kullandı.
9.05.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB mesajı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş AB mesajı! İlk kez başkanlık ettiği Reform Eylem Grubu Toplantısı'nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'yi Avrupa ailesinin dışına atmaya çalışanlara inat yolumuza ısrarlı bir şekilde devam ediyoruz" dedi.
9.05.2019 Siyaset
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Avrupa Günü mesajı
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Avrupa Günü mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye şimdiye kadar, Avrupa'nın güvenliği adına türlü fedakarlıklar yapmış, kıtadaki istikrar ve refah ortamına önemli katkı sağlamıştır ancak Türkiye'nin Avrupa'ya yapacağı esas katkı, Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliği ile mümkün olacaktır." ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
9.05.2019 Dünya
Reform Eylem Grubu toplanıyor! İlk kez Erdoğan başkanlık edecek
Reform Eylem Grubu toplanıyor! İlk kez Erdoğan başkanlık edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Reform Eylem Grubu Toplantısı'na başkanlık yapacak. Erdoğan'ın ilk kez başkanlık edeceği toplantıda Türkiye'nin AB üyelik sürecine yönelik gerçekleştirilecek siyasi, hukuki ve ekonomik reformlar, AB ile vize serbestisi diyaloğunda kalan son 6 kritere yönelik atılacak adımlar ele alınacak.
9.05.2019 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Avrupa Günü mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’nin tam üye olarak yer almadığı bir Avrupa Birliği projesi eksik kalmaya mahkûmdur” dedi.
9.05.2018 Gündem
‘Türkiye üyelik sürecini sürdürmek arzusunda’
‘Türkiye üyelik sürecini sürdürmek arzusunda’ Avrupa Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım birer mesaj yayınlayarak, AB üyeliği sürecinin devamının arzu edildiğini bildirdi
29.09.2021 Gündem
Kılıçdaroğlu: Atatürk'e karşı yapılan sindiremiyorum
Kılıçdaroğlu: Atatürk'e karşı yapılan sindiremiyorum CHP lideri Kemal Kılıçdaoroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Bir televizyon programında Atatürk hakkında söylenen sözleri eleştirdi.
9.05.2017 Siyaset
AB Bakanı Çelik: Aşırı sağ, AB değerleri için en büyük tehdidi oluşturmaktadır
AB Bakanı Çelik: Aşırı sağ, AB değerleri için en büyük tehdidi oluşturmaktadır AB Bakanı Ömer Çelik'in Avrupa Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
29.09.2021 Gündem
"ABD kaybedecek çok şeyimiz bulunduğunun farkına varacak"
"ABD kaybedecek çok şeyimiz bulunduğunun farkına varacak" AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, Avrupa'nın bir numaralı önceliğinin güvenlik konusu olduğunu belirterek, ABD'ye uyarıda bulundu.
5.05.2017 Dünya
Erdoğan'ın restinden sonra AB'nin tavrı değişti
Erdoğan'ın restinden sonra AB'nin tavrı değişti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vize muafiyetiyle bağlantılı olarak "terör tanımı" konusunda AB'ye gösterdiği tepkinin ardından AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber'in sıkıntının aşılacağı yönünde mesajlar vermesi dikkat çekti.
29.09.2021 Gündem
Çavuşoğlu'ndan Avrupa Günü mesajı
Çavuşoğlu'ndan Avrupa Günü mesajı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Türkiye ile AB arasında karşılıklı anlayış temelinde güçlendirilecek ilişkiler sadece iki tarafın değil, tüm bölgemizin istikrar ve refahı için büyük önemi haiz olacaktır." ifadesini kullandı.
29.09.2021 Gündem
Avrupa’ya ‘verilen sözler tutulsun’ mesajı
Avrupa’ya ‘verilen sözler tutulsun’ mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avrupa Günü mesajı: “Vize muafiyetinin, Türkiye’nin 50 yılı aşkın süredir AB kapısında bekletilmesiyle oluşan bıkkınlığı bir nebze gidermesini, sözlerin tutulması yönünde olumlu bir adım olmasını ümit ediyorum”
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'dan kritik AB mesajı
Erdoğan'dan kritik AB mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin stratejik hedefi AB üyeliğidir. AB terörle mücadelede daha kararlı tutum sergilemelidir." dedi.
29.09.2021 Gündem
Bozkır: Türkiye olmadan üstesinden gelemezler
Bozkır: Türkiye olmadan üstesinden gelemezler AVRUPA Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 9 Mayıs ’Avrupa Günü’ dolayısıyla mesaj yayımladı...
29.09.2021 Gündem
Merkel, Atatürk'ün fotoğrafını görünce...
Merkel, Atatürk'ün fotoğrafını görünce... Almanya Başbakanı Angela Merkel, Berlin'de Türk kökenli öğrencilerin çoğunlukta olduğu bir okulu ziyaret etti...
13.05.2015 Dünya
Türkiye, Avrupa’ya ne kadar yakın?
Türkiye, Avrupa’ya ne kadar yakın? Türkiye, 9 Mayıs Avrupa Günü’nde de bir kez daha AB üyeliğini kendisine ‘stratejik hedef’ olarak gördüğünü duyurdu. Peki, 2005’te AB ile tam üyelik müzakerelerini başlatan Türkiye Avrupa’ya ne kadar yaklaşabildi?
29.09.2021 Gündem
'Cesur olun!'
'Cesur olun!' AB'ye sert mesaj...
29.09.2021 Gündem
FLAŞ!.. FLAŞ!..     ÖSYM tartışılan uygulamayı kaldırdı!
FLAŞ!.. FLAŞ!.. ÖSYM tartışılan uygulamayı kaldırdı! Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınavlarda "adaya özel kitapçık" uygulamasını kaldırdı...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Avrupa Günü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki avrupa günü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.