Asteroit

Asteroit

Son dakika asteroit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asteroit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asteroit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asteroit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asteroit gelişmeleri de dahil olmak üzere 83 asteroit haberi bulunmuştur. Tüm asteroit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları...
Asteroit Nedir, Özellikleri Nelerdir? Asteroitlerin Kimyasal Yapıları... Hem Güneş sisteminde hem de birçok farklı sistemde asteroidler bulunmaktadır. Bunların sayısının rakamla ele almak dahi mümkün olmaz. Ancak asteroidler meteorlar ile beraber ayrıca gezegenlerden farklı bir yapıya sahiptir. Küçük Güneş sistemi cisimleri olarak da ifade edilen bu sistemler, aynı zamanda bir gezegeni alt üst edecek güce ve boyutlara sahiplerdir.
14.12.2023 Eğitim
Kapak açılmıyor! 'Kapsül açılmıyor başkanım!'
Kapak açılmıyor! 'Kapsül açılmıyor başkanım!' Bir süredir NASA'nın antik asteroit Bennu'dan topladığı parçaların içeriği ve bu parçalar üzerinde yapılacak incelemeler konuşulmakta. Son olarak NASA, parçalarda yaşamın iki temel bileşeni olan karbon ve suyu tespit etmişti. OSIRIS-REx isimli uzay aracının Dünya'ya başarıyla getirdiği kapsül, asteroit parçalarını korumakta.
26.10.2023 Bilim ve Teknoloji
'Kozmik mirasın gizemleri çözülmeye başladı! 'Bilimsel hazineye' ilk bakış...
'Kozmik mirasın gizemleri çözülmeye başladı! 'Bilimsel hazineye' ilk bakış... NASA Çarşamba günü Osiris-REx görevinin ilk bulgularını kamuoyuyla paylaştı ve 4,5 milyar yaşındaki asteroit Bennu’dan alınarak Dünya'ya getirilen numunenin su ve yüksek düzeyde karbon içerdiğini açıkladı.
13.10.2023 Bilim ve Teknoloji
NASA’nın uzay aracı Dünya'ya ‘kargo’ bıraktı
NASA’nın uzay aracı Dünya'ya ‘kargo’ bıraktı NASA, Bennu asteroidinden alınan çakıl ve toprakla dolu bir kapsülün başarılı inişini kutlarken onu bırakan uzay aracı çoktan gözden kaybolmuştu.
28.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünya'ya bir uzay paketi bırakılacak! Peki içinde ne var
Dünya'ya bir uzay paketi bırakılacak! Peki içinde ne var 10 Eylül Pazar günü NASA'nın OSIRIS-REx uzay aracı iticilerini kısa bir süreliğine ateşledi ve rotasını Dünya'ya çevirdi. Ve Bennu asteroidinden taş ve toz örnekleri taşıyan kapsülünü 24 Eylül Pazar günü 63,000 mil (yaklaşık 102,000 kilometre) yukarıdan Dünya’ya bırakması bekleniyor.
15.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var'
Uzaylıların varlığı gerçek mi? NASA'dan açıklama: 'İnsanların inanmadığı çok şaşırtıcı olaylar var' ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) son günlerde UFO tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Geçtiğimiz günlerde eski istihbarat ekiplerinin çıktıkları mahkemede UFO'ları gördüklerini iddia etmesi üzerine konu ABD kongresine taşındı. Harvard Üniversitesi'nden astrofizik profesörü Avi Loeb'da şaşartan bir açıklamada b ulunarak 28 gün sonra uzaylıların varlığı ile ilgili açıklama yapacaklarını söyledi.
6.08.2023 Dünya
NASA '16 Psyche'ye göz dikti! 278 km çapında ve 10 kentilyon dolar değerinde...
NASA '16 Psyche'ye göz dikti! 278 km çapında ve 10 kentilyon dolar değerinde... NASA, yaklaşık 100 gün içinde, potansiyel olarak 10 kentilyon dolar değerinde bir asteoridi incelemek için tasarlanmış bir uzay aracını fırlatacağını açıkladı. NASA Jet Tahrik Laboratuvarı yakın zamanda uçuş yazılımının kapsamlı bir testinin tamamlandığını ve uzay aracına yüklediklerini ifade etmekte.
27.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...   Her gidişin bir de dönüşü vardır. Bu deyişin meteorlara ithafen söylenmediği kesin olsa da şu an yaşananlara çok uyuyor.
18.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek
Dev asteroit Dünya ile Ay arasından geçecek Çarpması halinde bir şehri yok edebilecek dev bir asteroit hafta sonu zararsız bir şekilde Dünya ile Ay'ın yörüngeleri arasından geçip gidecek. Bilim insanları bu sırada asteroidi yakından inceleme olanağı bulacak.
25.03.2023 Dünya
Dev asteroitler Dünya'ya yaklaşıyor! Tarih belli oldu
Dev asteroitler Dünya'ya yaklaşıyor! Tarih belli oldu Gökdelen büyüklüğündeki iki asteroit Dünya'ya yaklaşıyor. Biri en yakın geçişini bugün, ikincisi ise yarın yapacak.
29.07.2022 Dünya
Dev göktaşı hızla Dünya'ya yaklaşıyor! NASA tarih verdi
Dev göktaşı hızla Dünya'ya yaklaşıyor! NASA tarih verdi NASA, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurdu.
24.05.2022 Dünya
Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? NASA’dan astroid açıklaması!
Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? NASA’dan astroid açıklaması! Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) duyurdu! Burj Khalifa'nın iki katı büyüklüğündeki göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı. NASA, devasa göktaşının dünyaya yaklaşacağı tarihi açıkladı. Peki, Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? 7335 (1989 JA) adlı asteroit dünyaya çarpacak mı? İşte detaylar…
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurarak, gezenimize yaklaşacağı tarihi açıkladı. 1,8 km'lik bir çapa sahip olan 7335 (1989 JA) adlı uzay kayası, NASA tarafından "potansiyel tehlikeli' olarak sınıflandırdı.
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Altın, neodymium, europium, terbium ve germanium! 20 trilyon dolar değerinde inanılmaz rezerv...
Altın, neodymium, europium, terbium ve germanium! 20 trilyon dolar değerinde inanılmaz rezerv... Ukrayna savaşı sonrası Rusya'ya getirilen kısıtlamalar ve Çin'in Tayvan ile gerginlik yaşaması batı için akıllı cihazlarda kullanılan nadir elementleri bulmak için yeni arayışları başlattı. Asteroit madenciliğinin ilk örnekleri yapılırken, Dünya yakınındaki gök cisimleri çok uzun süre ihtiyacı karşılayacak kadar madene sahip.
24.05.2022 Ekonomi
NASA açıkladı: Devasa asteroit Dünya'nın yanından geçecek
NASA açıkladı: Devasa asteroit Dünya'nın yanından geçecek NASA, Empire State Binası'nın iki katı büyüklüğünde 'potansiyel olarak tehlikeli' devasa bir asteroidin, 28 Nisan Perşembe günü Dünya'nın yakınından geçecek şekilde yaklaştığını duyurdu.
27.04.2022 Dünya
NASA tarih vererek duyurdu: Atom bombasından 800 kat daha güçlü 2018 AH adlı gök cismi Dünya'ya yaklaşıyor
NASA tarih vererek duyurdu: Atom bombasından 800 kat daha güçlü 2018 AH adlı gök cismi Dünya'ya yaklaşıyor Dev gök taşı Aralık ayı sonlarında Dünya'ya doğru yola çıkıyor. NASA'nın bildirdiğine göre, dev bir asteroit gelecek ayın sonunda gezegenimize yaklaşacak. Bilim insanları, 2018 AH adlı bu gök cisminin, Dünya'ya çarması halinde, gezegenimizde çok büyük bir insani ve maddi yıkım yaşanacağı konusunda uyardı. Araştırmacılar, asteroidin 30 Haziran 1908’de Sibirya’nın Tunguska bölgesine düşen ve 12 megatonluk bir patlamaya neden olan meteora eşdeğer bir hasara yol açabileceğini açıkladı. Bölgede bugün bile ağaç yetişmezken, asteroidin 2. Dünya Savaşı'nda Hrioşima'ya atılan atom bombasından 800 kat daha güçlü olduğu belirtildi. Peki, 2018 AH Dünya'ya çarparsa neler yaşanacak?
29.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi
Güneş Sistemi'nde yörüngede en hızlı dönen asteroid keşfedildi Güneş sisteminde, yörüngede diğerlerinden daha hızlı döndüğü tespit edilen bir asteroit keşfedildi.
24.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Meteor mu düştü? 31 Temmuz İzmir meteor düştü iddiası! İzmir’de meteor nereye düştü, göktaşı düşmesi nedir, meteor nasıl oluşur?
Meteor mu düştü? 31 Temmuz İzmir meteor düştü iddiası! İzmir’de meteor nereye düştü, göktaşı düşmesi nedir, meteor nasıl oluşur? İzmir'e meteor mu düştü? İzmir'e meteor düştü iddiası, sosyal medyada gündem olunca iddialar araştırmaya başlandı. Sosyal medyada viral olan meteor düşme olayı sonrası meteorlar hakkında merak edilenler de arttı. Peki, meteor düştü mü? İzmir meteor düşmesi ne zaman oldu, nereye düştü? Göktaşı düşmesi nedir?
31.07.2021 Gündem
Evrenin sırlarını içeren 4.6 milyar yıllık asteroit bulundu!
Evrenin sırlarını içeren 4.6 milyar yıllık asteroit bulundu! Bilim insanları İngiltere'de bulunan asteroitin 4.6 milyar yaşında olduğunu ve antik kaya parçasının, Güneş Sistemi'nin oluşumu esnasında meydana geldiğini bildirdi. Araştırmacılar, göktaşının organik birleşikler içerdiğini, bu yüzden evrende yaşamın nasıl başladığına dair bulunan en eski kanıtlardan biri olduğunu vurguladı.
20.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Dünya'ya 15 milyon yılda bir şehir büyüklüğünde asteroit çarpıyordu
Dünya'ya 15 milyon yılda bir şehir büyüklüğünde asteroit çarpıyordu Dünya'ya 3,5 ila 2,5 milyar yıl önce her 15 milyon yılda bir, şehir büyüklüğünde asteroitlerin çarptığı bildirildi.
12.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Senegalli bilim insanının adı bir asteroide verildi
Senegalli bilim insanının adı bir asteroide verildi Uluslararası Astronomi Birliği (IAU), Senegalli bilim insanı Maram Kaire'nin adını bir asteroide verdi.
1.07.2021 Bilim ve Teknoloji
Ryugu asteroidinden getirilen örneklerin fotoğrafları paylaşıldı
Ryugu asteroidinden getirilen örneklerin fotoğrafları paylaşıldı Japonya Havacılık ve Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzay aracı Hayabusa 2 tarafından dünyaya getirilen asteroit numunelerin fotoğraflarını paylaştı.
25.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Dünyaya duyurdular! 'Olmaz' denileni başardı, Tarihte ilk kez...
Dünyaya duyurdular! 'Olmaz' denileni başardı, Tarihte ilk kez... Dünya'dan yaklaşık 300 milyon kilometre uzaklıkta olan asteroid Ryugu'dan yüzey altı örnekleri almak için 1 yıl önce kapsül gönderen Japon uzay aracı Hayabusa 2, içinde asteroitten örnekler bulunan uzay kapsülünü Dünyaya gönderdi. Japon bilim insanları, uzay kapsülü ve içindeki asteroit örneklerinin dün Avustralyaya başarılı bir şekilde indiğini açıkladı.
6.12.2020 Dünya
Göktaşı ne zaman geçecek? Göktaşı dünyaya çarpacak mı? NASA'dan göktaşı açıklaması!
Göktaşı ne zaman geçecek? Göktaşı dünyaya çarpacak mı? NASA'dan göktaşı açıklaması! NASA açıklama yaptı. NASA, 822 metre büyüklüğünde potansiyel tehlike oluşturabilecek bir göktaşının Dünya’ya yakın konumda geçeceğini açıkladı. Peki, Göktaşı ne zaman geçecek? İşte NASA'nın göktaşı açıklaması!
27.11.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Asteroit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asteroit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.