Para ödemesi yapılıyor, en az 3 bin 550 lira! Maaşlara göre belirleniyor ve...
Para ödemesi yapılıyor, en az 3 bin 550 lira! Maaşlara göre belirleniyor ve... Para ödemesi yapılıyor. En az 3 bin 550 lira ödeniyor. Yüz binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Maaş ve çalışma yılına göre belirleniyor. Ödenek için ise SGK'ya özellikle bildirilmesi gerekiyor. Detaylarıyla açıklandı. Askere giden çalışanlar için önemli haklar sağlanıyor. İşsizlik maaşı, kıdem tazminatı, izin parası ve işe alımda öncelik bunlardan bazıları... İşsizlik maaşı almak isteyenler SGK'ya işten ayrılma nedenini 'askerlik' olarak bildirmesi gerekiyor. 6-10 ay süresince en az 1.420 lira, en çok 2 bin 840 lira ödeme yapılıyor. Öte yandan çalışan, işyerinde 1 yılı doldurmuşsa ve askerlik sebebiyle iş sözleşmesini feshederse kıdem tazminatına hak kazanıyor. En az 3 bin 550 lira tazminat ödemesi yapılıyor. Tabloyla açıklandı. İşte tüm detaylar...
30.09.2021 Ekonomi
Çalışanlara güzel haber! 1 yıl içerisinde başvuran alıyor
Çalışanlara güzel haber! 1 yıl içerisinde başvuran alıyor Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. O parayı alabilirsiniz. İstifa edenler de alabiliyor. Çalışan birçok kişi tam olarak ne yapması gerektiğini bilmiyor. Kendi isteği ile işten ayrılanlar kıdem tazminatı için başvuruda bulunmuyor. Fakat bazı durumlarda çalışan kendi isteğiyle işi bırakmış olsa da kıdem tazminatı alma hakkı bulunuyor. Kıdem tazminatı hakkı için bir yıl içerisinde başvuru yapılması gerekiyor. evlilik, askerlik ve emeklilik için istifa edenler tazminat hakkı kazanıyor.
10.02.2021 Çalışan Hakları
Tazminat ödemesi yapılıyor! Belge şartı bulunuyor, onlar da alıyor
Tazminat ödemesi yapılıyor! Belge şartı bulunuyor, onlar da alıyor On binlerce kişi için geçerli. Kıdem tazminatı ödeniyor. Birçok kişi haberdar değil. O nedenle talepte bulunmuyorlar. Başvuru yapacakların öncelikle belge alması gerekiyor. Belge ile başvuranlar parasını alabiliyor. Aynı işyerinde bir yılı dolduran işçi, askerlik hizmeti sebebiyle iş sözleşmesini feshetmesi halinde, kıdem tazminatına hak kazanıyor. Askere giderken önceden izinli sayılan bedelliler de artık tazminat alabiliyor. Son ücret üzerinden ödeme yapılıyor.
27.01.2021 Ekonomi
Askerden dönen çalışanını işe geri almayan işveren ne kadar tazminat öder?
Askerden dönen çalışanını işe geri almayan işveren ne kadar tazminat öder? Zorunlu askerlik hizmetini yerine getirmek için işlerinden ayrılan çalışanlar, geri döndüklerinde işveren tarafından işe geri alınmak zorunda. Eski çalışanını tekrar işe almayan işveren ise ona tazminat ödemekle yükümlü. Peki bu tazminat tutarı ne kadar?
11.03.2019 Uzmana Sor