Aşırı Sıcak

Aşırı Sıcak

Son dakika aşırı sıcak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşırı sıcak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşırı sıcak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşırı Sıcak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşırı sıcak gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.145 aşırı sıcak haberi bulunmuştur. Tüm aşırı sıcak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı
Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşandı, uzmanı meteorolojik afetlere karşı uyardı Türkiye’nin en sıcak illerinden Adana’da son 95 yılın en sıcak Mart ayı yaşanırken Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, meteorolojik afetlerin kapıda olduğuna değinip, “Meteorolojik afetlerde hayatlarını kaybeden insanların sayısı, depremde hayatını kaybedenlerin sayısına göre 100 kat daha fazla. Hepimizin bu iklim krizi durumuna alışması lazım” diyerek uyarıda bulundu.
16.04.2024 Adana
Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi! Şaşırtan gelişme
Meyve ağaçları kış ortasında çiçek açıp meyve verdi! Şaşırtan gelişme Adana’nın Kozan ilçesinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle ağaçlara çiçek açıp meyve verdi.
12.02.2024 Adana
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü
Arılar kış uykusuna yatamadı! Verim düştü Adana’nın Kozan ilçesinde havaların sıcak gitmesinden dolayı arılar kış uykusuna yatmadı. Arıcılar, yazın aşırı sıcaktan çatlayan arıların kışın da sıcaktan uyumadığı için bal veriminin düştüğünü ve arıların öldüğünü söyledi.
8.02.2024 Adana
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor”
“Kışın tüketilen aşırı sıcak içecekler kanser riski oluşturuyor” Kışın tüketilen aşırı sıcak içeceklerin ileriki yıllarda kanser riski oluşturduğunu söyleyen Gastroenteroloji Bölümü'nden Prof. Dr. Vedat Göral, “Sıcak içecekler 65 derecenin üstünde her gün çok sayıda tüketildiğinde yemek borusunda yanma, erozyon, tahriş ile ortaya çıkan özofajit tablosuna yol açıyor. Aynı zamanda ileriki yıllarda yemek borusunda ve gırtlakta kanser riski oluşturuyor. İçilen çay veya diğer içeceklerin sıcaklığı 65 derecenin altında olmalı” dedi.
11.01.2024 Sağlık
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı
İncirde rekolte düştü, fiyat arttı Antalya’da yaklaşık 45 gün önce başlayan incir hasadı, yüksek rakımlı bahçelerdeki son incirlerin de hasat edilmesi ile sona erdi. Bu yıl geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla rekoltede artış beklerken, hava şartları nedeni ile rekoltede yüzde 50 düşüş yaşandı. Düşük rekolte sebebiyle de kilogram fiyatları 60 TL'ye kadar yükseldi.
23.10.2023 Ekonomi
Bu yıl kar yağacak mı (kış nasıl geçecek)? Kar ne zaman yağacak 2024? Kar yağışı için tarih verildi!
Bu yıl kar yağacak mı (kış nasıl geçecek)? Kar ne zaman yağacak 2024? Kar yağışı için tarih verildi! Türkiye bu yaz El Nino ile kavurulurken, kış El Nino etkisiyle giriş yapacak. Yazın aşırı sıcak geçince vatandaşlar kışın nasıl geçeceğini, kar yağıp yağmayacağını merak etmeye başladı. Kasım ayına girmeden yaz günlerinin sıcağı, kış mevsiminin sert geçeceği algısına neden oldu. Vatandaşlar “Bu yıl kış nasıl geçecek 2024, kar ne zaman yağacak? Kar yağışı ne zaman başlayacak, kar hangi illere (nereye) yağacak?” sorularının yanıtı sorguluyor.
10.10.2023 Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda Rekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023 Gündem
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti
Korhan Berzeg'in köpeği 74 gün sonra eve döndü! Esrarengiz kayıpta senaryolar değişti İstanbul'dan geldiği memleketi Balıkesir'in Gönen ilçesinde, 17 Haziran'da yürüyüşe çıktıktan sonra kaybolan Korhan Berzeg'in (83) yanındaki Doberman cinsi eğitimli köpeği 'Tina', 74 gün sonra eve döndü. 17 Haziran gününden bu yana kayıp olan Korhan Berzeg’in köpeği Tina’nın geri dönüşü hem umutlandırdı hem de akıllara yeni soruları getirdi. Peki Tina, nasıl bu kadar bakımlı ve sağlıklı kalmıştı? Üzerinde durulan senaryolar değişti mi?
1.09.2023 Yaşam
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli
Aşırı sıcak ve soğuk havalar da öfkeyi tetikliyor! Öfkeyi yok saymayın, ifade edin: İlk 15 dakika önemli Bin anlık öfke… Tartışmalar, kavgalar, cinayetler… Hepsi aslında bir anlık öfkeyle ortaya çıkıyor. Sadece insana ait de olmayan bu duygu, doğru şekilde ifade edilemediğinde işleri çığırından çıkılmaz hale getirebiliyor. Sağlıklı ve gerekli bir duygu olsa da öfkenin kontrol edilemediği durumlarda ne olacağı basına yansıyan şiddet ve ölüm haberleriyle kendini gösteriyor. Kadın cinayetleri, trafikte yol vermeme kavgaları, hekimlerin görev başında uğradıkları şiddet haberleri öfke kontrolünün sağlanamadığı durumlarda nelerin yaşanabileceğini ortaya koyuyor. Uzman Klinik Psikolog Selin Erekli de öfkeyi “Hissedilmesi son derece normal, olağan ve diğer her duygu gibi geçicidir” diye tanımlayarak yıkıcı davranışların, şiddetin doğmasının en büyük sebebinin öfkenin bastırılması olarak görüyor. İşte uzmanından öfke ve öfke kontrolüne yönelik bilgilendirici detaylar…
31.08.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı AK Parti gençlere verdiği ilk elektronik eşya alımında vergi muafiyeti sözü için adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ilk kabine toplantısında gündeme gelecek. AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında masaya gelen konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ne değerlendirmede bulundu? İşte detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
Kuvvetli yağış ve fırtına ile ilgili son dakika uyarısı! Kavurucu sıcaklardan sonra serin havalar dönüyor: Meteoroloji illeri tek tek açıkladı
Kuvvetli yağış ve fırtına ile ilgili son dakika uyarısı! Kavurucu sıcaklardan sonra serin havalar dönüyor: Meteoroloji illeri tek tek açıkladı Kuvvetli yağışlar, kuvvetli fırtına ile birlikte dönüyor. Sıcaklık rekoru sonrası İstanbul'da gök gürültülü yağmur müjdesi geldi. Meteoroloji son dakika yeni hava durumu raporunu paylaştı. İstanbul'un bazı ilçeleri dün 43 dereceyi görmüş ve 13 Temmuz 2000'deki sıcak rekoru kırılmıştı. Gece yarısından sonra aşırı sıcak hava yerini serin ve rüzgarlı hava bıraktı. İstanbullular sabahın erken saatlerinde ise gök gürültüsü ve şimşekle uyandı. Peki hangi illerde yağmur yağacak? Şiddetli fırtına ile yağışlar kaç gün sürecek? Uzman isimlerden de sıcağa ve yağmura karşı uyarılar geldi. İşte hava durumu ile ilgili son dakika detayları...
27.07.2023 Gündem
27 Temmuz 2023 hava durumu | İstanbul bugün kaç derece? Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl, yağmur var mı? İstanbul hava durumu 27 Temmuz
27 Temmuz 2023 hava durumu | İstanbul bugün kaç derece? Bugün İstanbul'da hava durumu nasıl, yağmur var mı? İstanbul hava durumu 27 Temmuz İstanbul günlerdir sıcak hava dalgasıyla boğuşuyordu, bazı ilçeler dün 43 dereceyi gördü. Hava sıcaklıkları rekor seviyelerde seyrederken sevindirici haber geldi. Sıcaklıkların düşeceği güneşin yerini yağmura bırakacağı duyurulurken, İstanbullular sabahın erken saatlerinde gök gürültüsü ve şimşekle uyandı. Aşırı sıcak hava yerini serin ve rüzgarlı hava bıraktı. Peki, İstanbul bugün kaç derece, İstanbul'da yağmur var mı? İstanbul'da hava durumu bugün nasıl olacak? İşte 27 Temmuz İstanbul hava durumu…
27.07.2023 Gündem
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu
Aşırı sıcaklara çözüm: Öğlen uykusu İspanya’daki ekonomik krizden bir zamanlar siesta ve öğlen tembelliğini sorumlu tutan Almanlar, şimdi aşırı sıcaklarla birlikte siestanın faydalı olup olmayacağını konuşuyor.
22.07.2023 Sağlık
Meteoroloji'den son dakika sıcaklık duyurusu! 400 bin yılın sıcağı mı geliyor? İşte en çok etkilenecek iller
Meteoroloji'den son dakika sıcaklık duyurusu! 400 bin yılın sıcağı mı geliyor? İşte en çok etkilenecek iller Meteoroloji'den hava durumuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji hava durumuyla ilgili il il bilgi verdi. Geçtiğimiz haftalarda hava sıcaklıkları tarihi rekorlar kırdı. Üçüncü sıcak hava dalgası da yolda. 400 bin yılın sıcağı mı geliyor, aşırı sıcak hava dalgasında yeni dalga ne zaman gelecek? Prof. Dr. Orhan Şen, CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirmelerde bulundu. Sıcak hava dalgasından en çok etkilenecek illeri harita üzerinden gösteren Şen, "Salı günü ise öğleden sonra şimdiye kadar gördüğümüz iki sıcak hava dalgasından daha sıcak hava dalgası gelecek." dedi.
21.07.2023 Gündem
Meteoroloji’den son dakika aşırı sıcak uyarısı! Marmara’da alarm verildi, 4 güne dikkat: Bu 5 grup sakın dışarı çıkmasın
Meteoroloji’den son dakika aşırı sıcak uyarısı! Marmara’da alarm verildi, 4 güne dikkat: Bu 5 grup sakın dışarı çıkmasın Meteoroloji’den kavurucu sıcaklarla ilgili son dakika açıklaması! Yağışlar dönecek mi? İller tek tek açıklandı, kritik uyarılar art arda geldi. Yeni sıcak hava dalgası ülkeye giriş yapıyor, hava sıcakları mevsim normallerini alt üst edecek. Marmara Denizi için alarm verildi. Uzman isim korkutan gerçeği açıkladı ve 4 günü dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Hemen ardından ise aşırı sıcaklara karşı özellikle 5 grubu uyardı. Kavurucu sıcaklar devam ederken sağanak yağmur beklentisi de oluştu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yağmur müjdesi verdi. Peki hangi illerde yağış var, sıcaklar ne zaman düşecek? İşte son hava durumu tahminleri...
18.07.2023 Gündem
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli Kronik hastalığı olanları ilgilendiren son dakika açıklaması! Diyabet hastaları için kene, sivrisinek ve aşırı sıcak uyarısı geldi. Türkiye Acil Tıp Derneği, yaz mevsimiyle beraber acillere başvuran hastaların profilindeki değişime vurgu yaparak uyarıda bulundu. Uzm. Dr. Derya Abuşka, sivrisinek sokmalarına karşı diyabet hastalarını “ciddi tablolara yol açabilir" diyerek uyardı.
14.07.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan 'sıcak hava' uyarısı
Sağlık Bakanlığı'ndan 'sıcak hava' uyarısı Sağlık Bakanlığı tarafından, 'Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı.
14.07.2023 Gündem
Sıcaklar pik yapacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı! Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar art arda geldi
Sıcaklar pik yapacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı! Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar art arda geldi Kavurucu ve öldürücü sıcaklar Türkiye’ye giriş yapıyor. Son dakika açıklamasına göre aşırı sıcaklar tüm ülkeyi etkisi altına alacak! Meteoroloji ve AKOM’dan uyarılar ise art arda geldi, pik yapacağı gün açıklandı. Afrika üzerinden gelen çöl sıcakları Türkiye'yi etkisi altına aldı. Özellikle bugün, sıcaklıkların gölgede İstanbul'da ve Ankara'da 35, İzmir'de 38, Antalya'da 43 derece ölçüleceği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı tarafından, 'Aşırı sıcak havada mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın' uyarısı yapıldı. Uzmanlar, o saat aralığına dikkat çekerek uyardı. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? En sıcak gün ne zaman? Bugün hava durumu nasıl? İşte 14 Temmuz Cuma ve genele hava durumu raporu...
14.07.2023 Gündem
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı. Uyarılar art arda geldi, yeni bir sıcak hava dalgası daha yolda. Ülkeyi hem aşırı sıcaklar hem de aşırı yağışlar bekliyor. Afet uyarısı yapıldı, bu saatlerde camdan bile bakmayın. Avrupa’da aşırı sıcaklar can almaya başladı. Batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilen değerlendirmede, “Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denildi. Sağlık Bakanı Koca, yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlarla ilgili uyarı paylaştı. Uzmanlar hangi saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini açıkladı. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? Bugün ve bu hafta havalar nasıl olacak? Bu hafta yağış var mı? İşte Meteoroloji ve uzmanların son hava durumu raporu... Öte yandan AKOM İstanbul'da yaşayanları bugün ve yarın için uyardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine yükseleceğine dikkat çekildi.
13.07.2023 Gündem
Kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji’den İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı: Daha da yüksek olacak
Kavurucu sıcaklar geliyor! Meteoroloji’den İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı: Daha da yüksek olacak Aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak! Son dakika uyarılar art arda geldi. Günü açıklandı, yeni bir sıcak hava dalgası daha geliyor. Meteoroloji son tahminleri duyurdu. Ülkeyi hem aşırı sıcaklar hem de aşırı yağışlar bekliyor. Günlük yaşam ve insan sağlığı olumsuz etkilenecek. Afet uyarısı yapıldı, bu saatlerde sakın dışarı çıkmayın. Batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilen değerlendirmede, “Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denilirken bir uyarı da Sağlık Bakanı Koca'dan geldi. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? Bugün ve bu hafta havalar nasıl olacak? Bu hafta yağış var mı? İşte Meteoroloji ve uzmanların son hava durumu raporu...
12.07.2023 Gündem
Ekrem İmamoğlu 'CHP'den ayrılacak' iddiasına yanıt! Yeni parti mi kuracak?
Ekrem İmamoğlu 'CHP'den ayrılacak' iddiasına yanıt! Yeni parti mi kuracak? Ekrem İmamoğlu’nun “CHP’den ayrılacağı, parti kuracağı” ve “seçimde aday gösterilmeyeceği” yolundaki iddialara ilişkin yakın çevresinden yanıt geldi.
12.07.2023 Gündem
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı
El Nino kâbusu geri dönüyor! Sıcaklık rekoru kırıldı 3 yıllık La Nina etkisi bitti; okyanus sularını ısıtan El Nino geri dönüyor. El Nino’nun başlamasıyla can alan sıcaklık rekorları kırılıyor. Öte yandan Meksika'nın Pasifik kıyılarında yüzlerce ölü kuş bulundu. Yerel yetkililer ilk önce kuş gribinden şüphelense de yapılan incelemeler sonucunda toplu kuş ölümlerinin sebebinin El Nino olabileceği açıklandı.
18.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Aşırı Sıcak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşırı sıcak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.