Aşı Olmayanlar

Aşı Olmayanlar

Son dakika aşı olmayanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı olmayanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı olmayanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşı Olmayanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşı olmayanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 142 aşı olmayanlar haberi bulunmuştur. Tüm aşı olmayanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 31.4...
Konut satışları ile ilgili son dakika açıklaması! Yüzde 31.4... TÜİK rakamları bir defa daha gösterdi ki, vatandaşlar en güvenli yatırım olarak konutu görüyor. verilere göre yılın ilk altı ayında konut satışları bir önceki yıla göre yüzde 31,4 oranında artış gösterdi. Bu dönemde 726 bin 398 konut satıldı. Sektör temsilcileri tüketicilerin konut sektörüne güvendiğini belirterek rekor gelebileceğini belirtiyor.
24.07.2022 Ekonomi
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu...
Aşı olmayanlar ile ilgili son dakika açıklaması! Hatırlatma dozu... Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19'un çok yaygınlaştığını belirterek, "Gençseniz ve bağışıklık sisteminiz sağlamsa, yeterli doz aşı olduysanız; tekrar hatırlatıcı doz yaptırmaya bilirsiniz. 'Hatırlatıcı dozu yaptırın' diye ısrar etmiyorum illa. Fakat risk grubundaysanız ve son aşı dozundan itibaren en az 6 aylık bir süre geçmişse; hemen gidin ve aşınızı yaptırın" dedi.
24.07.2022 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü
MİT'ten nokta operasyon! PKK'nın sözde sorumlusu öldürüldü Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK-YPG'nin sözde Aynularab sorumlusu 'Kendal Ermeni' kod adlı Şahin Tekintanğaç'ı etkisiz hale getirdi.
24.07.2022 Gündem
Hatırlatma aşısını yaptırmayana kritik uyarı!
Hatırlatma aşısını yaptırmayana kritik uyarı! Ankara'da kalp krizi geçirince kaldırıldığı hastanede anjiyo yapılan Turgut Erdoğmuş'un (73) Covid-19 testinin de pozitif olduğu ortaya çıktı. 3'üncü doz aşısını 8 ay önce yaptıran; ancak hatırlatma dozunu yaptırmayan Erdoğmuş, yoğun bakımda gördüğü tedaviyle hastalığı yendi. Erdoğmuş, "Vatandaşlarımız mutlaka hatırlatma dozlarını olsunlar. Buralarda yatmak gerçekten çok zor. Herkes aşısını olsun" dedi.
22.07.2022 Yaşam
Tarkan Metaverse’de arsa bakıyor
Tarkan Metaverse’de arsa bakıyor Pandemide ailesiyle Almanya'ya giden ve aylardır orada yaşayan Tarkan, son dönemde popüler olan NFT ve Metaverse dünyasına merak sardı. Ünlü şarkıcının kendi yaşadığı evi ve çevresini dijital ortamda satın aldığı öğrenildi.
5.02.2022 Magazin
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’ Sarıyer'de yaşayan Muzaffer Kayasan 2020 yılında koronavirüse yakalandı. O günden bugüne tam 14 ay boyunca yaptırdığı 78 test de pozitif çıkan Kayasan, yetkililerden yardım istedi. Vatandaşlara aşı çağrısında da bulunan Kayasan, "Başkalarını öldürmeye hakkınız yok, yaşamak isteyen aşı olsun” dedi.
4.02.2022 Gündem
Megastar Tarkan koronavirüse yakalandı! Sağlık durumu...
Megastar Tarkan koronavirüse yakalandı! Sağlık durumu... Koronavirüsten korunmak için ailesiyle birlikte izole bir yaşam süren ve bu süreçte konser vermeyen Tarkan, Instagram hesabından 10 gün önce koronavirüse yakalandığını duyurdu. Hastalığı hafif atlattığını söyleyen Tarkan "İyi ki aşılıyım. Aman kendinize dikkat edin" dedi.
2.02.2022 Magazin
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi...
4'üncü korona aşısını olacak mıyız? Hatırlatma dozu ne kadar koruyor? Flaş açıklama geldi... Birçok kişinin kafasında Covid ile ilgili aynı soru dönüp duruyor. Hatırlatma aşıları henüz tamamlanamamışken dördüncü doz haberlerinin çıkması bu soruyu daha da önemli hale getiriyor. 4'üncü Covid-19 aşısını olacak mıyız? Daha da önemlisi hatırlatma dozları bizi ne kadar koruyacak? Bu sorulara cevap ABD'de yapılan yeni bir araştırma ile geldi. Prof. Dr. Derya Unutmaz da o araştırmayı yorumladı...
31.01.2022 Gündem
Omicron varyantında büyük tehlike!
Omicron varyantında büyük tehlike! Aşırı bulaşıcılığına rağmen hastalığın daha hafif geçtiği Omicron ile tehlike azaldı mı? Yoksa söz konusu rehavet zaten yüksek olan bulaşıcılığı tetikleyerek vakaların rekor seviyelere gelmesine mi sebep oluyor? Omicron pandemiyi bitirecek bir umut mu, yoksa büyük risk taşıyan bir rehavet mi? Dünyanın dört bir yanındaki uluslar, koronavirüse karşı savaşlarında küçük ama sonuç olarak önemli bir dönüş yapıyor. Virüsü yok etmek artık bir strateji değil. Birçok ülke onunla yaşamanın yollarını arıyor.
22.01.2022 Gündem
Avusturya alt parlamentosu zorunlu Kovid aşı yasasını onayladı
Avusturya alt parlamentosu zorunlu Kovid aşı yasasını onayladı Avusturya parlamentosunun alt meclisi dün 137 lehte oyla Kovid-19 aşısının zorunlu tutulmasında bir adım daha attı. Karar federal parlamentodan geçerse 1 Şubat’tan itibaren aşı zorunlu olacak ve aşı olmayanlar 3 bin 600 Euro’ya varan cezalarla karşı karşıya kalacak. Aşı olanlar arasında her 10 kişiden bir kişi 500 Euro’luk çek kazanma şansı elde edecek.  
21.01.2022 Dünya
Aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar geliyor! Cuma günü netleşecek
Aşı olmayanlar için yeni kısıtlamalar geliyor! Cuma günü netleşecek Omicron varyantı nedeniyle koronavirüs vakalarında rekor artış bekleyen Almanya, felaket senaryosunun önüne geçebilmek için yeni bir stratejiyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
5.01.2022 Dünya
16 Aralık koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı...
16 Aralık koronavirüs tablosu! İşte yeni vaka ve vefat sayısı... Sağlık Bakanlığı tarafından 16 Aralık koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 18 bin 100 yeni vaka tespit edilirken, 167 kişi hayatını kaybetti.
16.12.2021 Gündem
Omicron Türkiye’de var mı? Omicron varyantı aşı karşısında dirençli mi? Sağlık Bakanı ve Uğur Şahin’den yeni açıklama!
Omicron Türkiye’de var mı? Omicron varyantı aşı karşısında dirençli mi? Sağlık Bakanı ve Uğur Şahin’den yeni açıklama! Corona virüsün şimdiye kadar en çok mutasyona uğrayan varyantı omicron varyantı endişesi tüm dünyada devam ediyor. Aşıların yeni varyanta karşı etkileri incelenme başlandı, Türkiye’nin de aralarında olduğu 70’ten fazla ülke sınırlarını kapattı. Yeni varyant omicronun duyurulmasının ardından en çok merak edilen ise bu varyantın Türkiye’de olup olmadığı ve aşıların yeni varyanta karşı etili olup olmadığı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Biontech aşısının kurucularından Uğur Şahin merak edilen sorulara yanıt veren açıklamalar yaptı. Peki, Omicron Türkiye’de var mı? Omicron varyantı aşı karşısında dirençli mi, aşılar yeni varyanttan koruyor mu?
1.12.2021 Sağlık
Yasak kararları peş peşe geliyor! Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma, evden çalışma ve...
Yasak kararları peş peşe geliyor! Hafta içi hafta sonu sokağa çıkma, evden çalışma ve... Yasaklarla ilgili yeni kararlar geliyor! Koronavirüs vakaları artıyor. Kışın gelmesi ile birlikte peş peşe tedbirler açıklanıyor. Hafta içi hafta sonu yasaklarına evden çalışma da eklendi. Avrupa yangın yeri. Ülkeler tek tek yeni yasakları duyuruyor. Dünyada aşı olmayanlarla ilgili de yeni tedbirler geliyor. Türkiye'de aşı zorunlu değil ama aşı olmayanlar ile ilgili çeşitli kısıtlamalar var...
15.11.2021 Dünya
'Aşı olmayanlar Samsun'a alınmayacak mı?' Valilikten son dakika açıklaması geldi
'Aşı olmayanlar Samsun'a alınmayacak mı?' Valilikten son dakika açıklaması geldi Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 2 doz aşısı olmayan Samsun'a alınmayacak başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Çıkan haberlerin içeriği okunduğunda böyle bir durumun söz konusu olmadığı, haber başlıkları ile haberin içeriğinin uyuşmadığı, haber başlığının çarpıtıldığı net bir şekilde görülecektir denildi.
14.11.2021 Gündem
Aşı olmayanlarla ilgili emsal karar! Diğer ülkeler için örnek olabilir
Aşı olmayanlarla ilgili emsal karar! Diğer ülkeler için örnek olabilir Singapur hükümeti, Kovid-19 aşısı olmayı reddederek sağlık sistemi üzerinde büyük yük oluşturan vatandaşlarının, hastane ve ilaç masraflarını karşılamayacağını duyurdu.
9.11.2021 Sağlık
'Stadyumlarda tezahürat yapılırken maske takılmalı'
'Stadyumlarda tezahürat yapılırken maske takılmalı' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) stadyumlara tam kapasite ile seyirci alma kararına ilişkin, "Maçın heyecanı, coşkusu ile insanlar yan yana gelebiliyor, tezahürat yapabiliyor; ama tezahürat yapıldığında damlacıklar ile beraber dışarıya fazla miktarda virüs saçılması söz konusu olabilir. Vatandaşlar içeride mesafeye dikkat etmeye çalışır ve maske takarsalar sürecin daha rahat yönetilebileceğini düşünüyorum. Tezahürat yapabilirler elbette; ama maske takmaya dikkat ederseler stadyumlarda enfeksiyon oranı çok daha az olacaktır" dedi.
5.11.2021 Sağlık
Korkutan uyarı! Etkisi 2-3 sene sonra ortaya çıkıyor, akciğeri bitiriyor
Korkutan uyarı! Etkisi 2-3 sene sonra ortaya çıkıyor, akciğeri bitiriyor Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm hızıyla devam ederken korkutan bir uyarı geldi. Aşı olmayanlar dikkat! Etkisi 2-3 sene sonra ortaya çıkıyor, akciğeri bitiriyor. Özellikle gençler için büyük tehlike. 15-35 yaş grubunun aşıya uyma oranlarının düşük olduğunu söyleyen Prof. Dr. Kemalettin Aydın, "Gençler 'Gencim, dinamiğim, hastalığı atlatırım' diye düşünüyor. Hastalığı atlatırsınız ama 'uzun Kovid' dediğimiz tablo var; 2-3 sene sonra akciğerdeki performans düşüklükleri gibi geri kalan hayatınızı hastalıklar silsilesi ile geçirme riskine sahipsiniz. Aşıyla hiç hasta olmamak en doğrusu. Hem büyüklerinize hem topluma hem de kendi sağlığınıza sorumluluğunuz gereği üniversite gençliğinin mutlaka aşılanması lazım" dedi.
20.10.2021 Sağlık
Aşısız gençlere 'Kovid-19'u çok ağır geçirebilirsiniz' uyarısı
Aşısız gençlere 'Kovid-19'u çok ağır geçirebilirsiniz' uyarısı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sema Kultufan Turan, aşı olmayan gençlerin Kovid-19 çok ağır geçirebildiğini, ciddi akciğer tutulumları ve ağır zatürre nedeniyle yoğun bakıma alınabildiğini belirterek aşı çağrısında bulundu.
13.10.2021 Sağlık
12 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Kritik uyarı geldi: Ama şunu unutmayın...
12 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı! Kritik uyarı geldi: Ama şunu unutmayın... 12 Ekim koronavirüs tablosu açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 357 bin 636 Kovid-19 testi yapıldı, 33 bin 860 kişinin testi pozitif çıktı, 237 kişi yaşamını yitirdi. Bakan Koca, "Ama şunu unutmayın: Covid-19’u aşı sayesinde, adeta grip gibi atlatanların sayısı artık bunlarla yarışıyor" dedi.
12.10.2021 Gündem
Aşı ve PCR testi kararı! İptal edildi...
Aşı ve PCR testi kararı! İptal edildi... Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika gelişmesi! Koronavirüs aşısı olmayan öğrenciler hakkında kritik karar. PRC testi isteniyordu, artık değişti. Üniversite öğrencilerinden 2 doz aşı olmayanlar için istenen PCR testi zorunluluğu iptal edildi.
5.10.2021 Gündem
Belediye başkanından 'aşı olmayanlar kamu hizmetlerinden mahrum edilsin' önerisi
Belediye başkanından 'aşı olmayanlar kamu hizmetlerinden mahrum edilsin' önerisi Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüs aşısı olmayanların, kamu hizmetlerinden mahrum edilmeleri önerisinde bulundu.
4.10.2021 Gündem
ABD'de tüm çabalar sonuç vermedi: Salgın istenen seviyeye gerilemedi
ABD'de tüm çabalar sonuç vermedi: Salgın istenen seviyeye gerilemedi ABD'de aşı olmayanlar yüzünden beklenen düşüş yakalanamadı. Ülkede aşılama, test ve maske zorunluluğu gibi her türlü çabaya rağmen COVID-19 salgınıyla mücadelede istenilen seviye ulaşılamadı.
30.09.2021 Dünya
'Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır'
'Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır' Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kaan Kırali, " Aşı olmayanlar, korkunç bir akciğer yetmezliği ile karşı karşıya kalıyor. Aşının kalp krizini tetikleme şansı sıfır. Kalp krizi olması için, damarlarınızda belli bir tıkanıklığın olması ve o tıkanıklığın da artması ya da yırtılarak bir pıhtılaşmaya yol açması gerekir" dedi.
29.09.2021 Sağlık
"Her gün ölümü düşünerek uyuyamadım"
"Her gün ölümü düşünerek uyuyamadım" İzmit'te, korktuğu için aşı olmayan Zeynep Topal (40), 25 gündür Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin yoğun bakım servisinde tedavi görüyor. Hastalığın kendisini çok yıprattığını söyleyen Topal, "Her gün ölümü düşünerek uyuyamadım. Ölümü düşünmektense keşke baştan aşı yaptırsaydım. Herkese bu hastalığa yakalanmaktansa aşı olmalarını tavsiye ediyorum" dedi.
25.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Olmayanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı olmayanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.