Aşı Karşıtlığı

Aşı Karşıtlığı

Son dakika aşı karşıtlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşı karşıtlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşı karşıtlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşı Karşıtlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşı karşıtlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 72 aşı karşıtlığı haberi bulunmuştur. Tüm aşı karşıtlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli
Kızamık vakalarında Avrupa ikincisiyiz! Prof. Dr. Yavuz: Aşı kararsızlığı mutlaka giderilmeli Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) son verilerine göre Türkiye'nin 2023 Şubat ayı sonu itibariyle 'bildirilen kızamık vaka sayısına göre' 466 kişi ile Avrupa'da ikinci sırada olduğunu, birinci sırada ise Tacikistan'ın yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Yavuz, "2013 yılında da kızamık salgını olmuştu Türkiye'de. O zaman Avrupa'dan gelmişti; biz çocukluk çağı aşılamasında çok iyiyiz gerçekten. Avrupa'da kızamıkta 'vaka şampiyonasında' olacağımız hiç aklıma gelmezdi" dedi. Prof. Dr. Yavuz, özellikle Kovid sonrası dönemde artan aşı karşıtlığı veya kararsızlığı nedeniyle yaşanan bu durumun önüne geçilebilmesi için çocukluk çağı aşılamaları konusunda yeniden aktif kamusal kampanyalar düzenlenmesi, kararsız kesimin çocukluk çağı aşılarını eksiksiz yaptırmalarının sağlanması gerektiğini kaydetti.
2.05.2023 Sağlık
Kızamık vakaları salgına dönüşür mü? Uzmanlar uyarıyor
Kızamık vakaları salgına dönüşür mü? Uzmanlar uyarıyor Son zamanlarda artan kızamık vakaları insanları korkutmaya başladı. Çoğunlukla çocuklarda görülen vakalar yetişkinlerde de ortaya çıktı. Peki bu artışın nedeni ne? Kızamık bir salgına dönüşebilir mi? Dönüşürse ne gibi önlemler alınabilir? İşte yanıtları...
9.04.2023 Sağlık
Arılar için üretildi, ilk aşı nasıl çalışıyor?
Arılar için üretildi, ilk aşı nasıl çalışıyor? Arılarda aşı karşıtlığı da yok (Kraliçe ikna olsa yetiyor)
24.03.2023 Sağlık
Aşı için akla hayale gelmeyecek sahtekarlık! Sahte kol yaptırdı!
Aşı için akla hayale gelmeyecek sahtekarlık! Sahte kol yaptırdı! Avrupa'nın göbeğinde inanılmaz sahtekarlık! İtalya'nın kuzeyinde 50 yaşında bir adam, aşı pasaportu almak için akla hayale gelmeyecek bir yola başvurdu. Yetkililer 'gülünecek bir şey olmadığını ve olayın son derece ciddi olduğunu' açıkladı.
5.12.2021 Dünya
Aşı karşıtıydı! Ünlü vaiz koronavirüsten hayatını kaybetti
Aşı karşıtıydı! Ünlü vaiz koronavirüsten hayatını kaybetti Aşı karşıtlığı ile bilinen ünlü TV yazarı ve vaiz Marcus Lamb, koronavirüse yakalandıktan sonra 64 yaşında kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
2.12.2021 Dünya
Aşı karşıtı doktordan TikTok'ta akılalmaz reçete! 'Bunu sakın yapmayın'
Aşı karşıtı doktordan TikTok'ta akılalmaz reçete! 'Bunu sakın yapmayın' Kovid-19 aşıları hali hazırda salgına karşı elimizdeki en büyük silah olmaya devam ediyor. Ancak buna rağmen dünyanın birçok yerinde yükselen bir aşı karşılığı da mevcut. Çeşitli platformlarda örgütlenen aşı karşıtları insanlara vücutlarında aşıyı atmak için 'detox' reçeteleri verirken doktorlar bu konuda kritik uyarılarda bulunuyor.
14.11.2021 Dünya
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 'Karar alındı' dedi ve resmen duyurdu
Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması! 'Karar alındı' dedi ve resmen duyurdu Yüz yüze eğitimle ilgili son dakika açıklaması. Resmen açıkladı. İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, CNN TÜRK canlı yayınında koronavirüs salgın sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, "20 ile 40 arasındaki pozitif vaka oranı olarak onlarda yükseldi biraz geçmişe göre" dedi. Memişoğlu, "Şu anda biz 20 milyon doz aşı yaptık ve 2. dozlarını tamamlayan oranı yüzde 69. Tek doz aşı oranımız da yüzde 80 bandına yaklaşmış durumda. Bu iyi bir rakam. Daha iyi olacak inşallah. İnsanlar tedirgin olmasınlar. Kovid'le ilgili korku ve tedirginlik yaşamalarını istemiyoruz. Uyumsuzluk göstermelerini de istemiyoruz" ifadelerini kullandı.
7.10.2021 Gündem
YouTube'dan flaş koronavirüs kararı: Aşı karşıtı tüm videoları kaldırırlacak!
YouTube'dan flaş koronavirüs kararı: Aşı karşıtı tüm videoları kaldırırlacak! Gelen son dakika haberine göre; Video paylaşım platformu YouTube koronavirüs salgınıyla ilgili çok önemli bir karara imza atmaya hazırlanıyor. Şirketin aldığı karara göre aşı karşıtı tüm içerikler yasaklanacak. Üstelik buna sadece Kovid-19 aşıları değil tüm aşılar dahil!
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! İlköğretim, lise, üniversite...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika açıklaması! İlköğretim, lise, üniversite... Yüz yüze eğitim ile ilgili flaş açıklama! 'Okullar kapanacak mı?', 'Yüz yüze eğitime ara verilecek mi?' Üniversiteler eğitime ara verecek mi?' sorularına son nokta koyuldu. Sağlık Bakanı Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Koca yüz yüze eğitim ile ilgili, "Yeni dönemde kişisel tedbirlerin devreye girdiği, kişisel güvenlik çemberinin daha çok önemsendiği ve aşılamayı ön planda hedeflediğimiz bir dönem olarak görüyoruz. Yeni dönemde kısıtlamaları gündemimize almak istemiyoruz. Okullar ve yükseköğrenim de dahil olmak üzere asla kapanmayacak olan kurumlar olacak" dedi.
28.09.2021 Eğitim
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum!
Aziz Sancar'dan aşı açıklaması: Mantık dışı bir tutum! Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar "Aşı karşıtı olmak; mantık dışı bir tutum. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek" dedi.
26.09.2021 Sağlık
Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs 2022'de biter mi, pandemi ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu eski üyesi tarih verdi!
Koronavirüs ne zaman bitecek? Koronavirüs 2022'de biter mi, pandemi ne zaman sona erecek? Bilim Kurulu eski üyesi tarih verdi! Koronavirüs ne zaman bitecek? Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, tünelin ucunda ışık görüldüğünü belirtti. Aşıdan kaçan bir varyantın ortaya çıkmaması durumunda önümüzdeki 6-9 ay içerisinde pandemik dönemin sona ereceğini belirten Azap, "Artık hastalığın bir endemik hastalık olarak, grip gibi tıpkı, insanlar arasında dolaşmaya devam edeceğini ve bizim bir miktar daha sosyal ve toplumsal yaşantıya dönebileceğimizi gösteriyor." dedi.
10.09.2021 Gündem
Biden son noktayı koydu! 80 milyon çalışana aşı zorunluluğu geldi
Biden son noktayı koydu! 80 milyon çalışana aşı zorunluluğu geldi Alınan tüm önlemlere ve devam eden aşılama kampanyalarına rağmen ortaya çıkan bulaşıcı varyantlar Kovid-10 salgınıyla mücadele hızımızı düşürdü. Aşı karşıtlığı ve bu grupların yaptığı karalama kampanyaları da aşılama hızını kesmeye başladı. Vaka ve ölüm sayılarında büyük artışların görüldüğü ABD'de ise Başkan Biden tartışmaları sonlandıracak açıklamayı yaptı.
10.09.2021 Dünya
‘Önümüzdeki günlerde başka mutasyonları konuşacağız’
‘Önümüzdeki günlerde başka mutasyonları konuşacağız’ Rize'de artan koronavirüs vakaları nedeniyle, hastanelerde ek Covid-19 servisleri açılıyor. Doçent Doktor Ayşegül Çopur Çiçek, son günlerde İngiltere varyantını hiç görmez olduklarını belirterek, “Delta varyantı yüzde 35-40’lar seviyesinde. Virüs değişimlerini hızlı şekilde devam ettiriyor ve ileriki süreçlerde Delta'dan başka mutasyonları da konuşacağız” dedi.
22.08.2021 Sağlık
'Aşı karşıtlığının hiçbir bilimsel gerekçesi yok'
'Aşı karşıtlığının hiçbir bilimsel gerekçesi yok' Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Nurettin Erben, aşı karşıtlığının hiçbir bilimsel gerekçesi olmadığını ifade ederek, “Covid-19 aşılarının hiçbir yan etkisi öldürücü ya da hasar bırakıcı değildir. Herkesin aşılanmasını istiyoruz” dedi.
3.08.2021 Sağlık
Apple, aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı!
Apple, aşı karşıtı uygulamayı kaldırdı! Apple aşı olmayan ve aşı karşıtları için geliştirilen bir arkadaşlık uygulamasını, App Store’dan kaldırıldı. Uygulamanın kaldırılma sebebi yanıltıcı bilgiler paylaşılması olarak belirtildi.
1.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Ölen kişilerin yüzde 93’ü hiç aşılanmamış!
Ölen kişilerin yüzde 93’ü hiç aşılanmamış! Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, aşının önemine değinerek, “Şu an hastalığı hastanede yatacak kadar ağır geçiren vakaların yüzde 90’ı aşısız grupta. Ölenlerin yüzde 93’ü hiç aşılanmamış” dedi.
1.08.2021 Sağlık
'Delta virüsün tek çaresi var' dedi ve açıkladı!
'Delta virüsün tek çaresi var' dedi ve açıkladı! Delta virüs ile ilgili çok önemli açıklama! Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Recep Demirhan, "Bizim hedefimiz nüfusumuzun yüzde 75'ini aşılamak. Delta virüs çok çabuk bulaşıyor. Tek çaresi ve önlemi de insanların aşılı olması. Şu anda aşı olmayanlar hastaneye yatıyor ve yoğun bakımlara aldığımız hastalar. 10 hastadan 9'u aşılanmamış kişi. Biz bu aşılamayı tamamlayamazsak belki tekrardan kısıtlamalar gündeme gelebilecek" dedi.
29.07.2021 Yaşam
Neden aşı olmuyorlar? İşte yaygın 10 bahane...
Neden aşı olmuyorlar? İşte yaygın 10 bahane... Aşı olmayanların en yaygın 10 bahanesi ortaya çıktı. Uzmanlar aşı olmayanlar sebebiyle vakaların yeniden yükselişe geçtiğine vurgu yaptı.
27.07.2021 Gündem
Korkutan vaka uyarısı! Bu iş tamamen çığırından çıktı
Korkutan vaka uyarısı! Bu iş tamamen çığırından çıktı Türkiye uzun zaman sonra tam normalleşme ile tatile çıkmanın heyecanını yaşıyor. Uzmanlar ise Kurban Bayramı öncesi bu heyecanın kısa sürmemesi için kritik uyarılarda bulundu. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Serhan Sakarya, vaka sayılarının bayram tatilinde daha da artabileceğine dikkati çekerek “Maskeyi takmıyor, mesafeyi korumuyorlar. Herkes her şeyi normalmiş gibi kabul ediyor. Tatil yerlerinde bu iş tamamen çığırından çıkmış durumda. Tatil bölgeleri en az vaka görülen bölgeler iken birkaç ay sonra en yüksek hasta sayılarının görüldüğü yerler olacak" dedi.
17.07.2021 Sağlık
Aşı olmayana kısıtlama gelir mi? Aşı olmayana yasaklar gelecek mi?
Aşı olmayana kısıtlama gelir mi? Aşı olmayana yasaklar gelecek mi? 1 yılı aşkın süredir salgının pençesinde olan Türkiye'de aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Son aylarda alınan kararlar ile aşılamada önemli bir süreç yaşanıyor. Hız verilen aşılama çalışmalarının etkisi görülmeye başlandı. Nüfusun büyük bölümü birinci dozlarını yaptırıken 2. doz aşı için randevular alınmaya başlandı. Aşı olmayanlara kısıtlamalar gelebileceği iddiaları sıklıkla konuşuluyor. Hükümet aşıyı reddedenleri tek tek ziyaret edip ikna çalışmaları yürütürken, aşı olmayanların maça, sinemaya alınmaması hükümetin gündeminde. Peki, Aşı olmayana kısıtlama gelir mi? Aşı olmayana yasaklar gelir mi? İşte detaylar...
6.07.2021 Gündem
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası açıklama
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Bilim Kurulu sonrası koronavirüs gündemi, 1 Temmuz normalleşme süreci ve Kovid-19 aşılamasındaki son duruma ilişkin son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Koca 3. doz aşı ile ilgili kritik kararı da açıkladı. İşte detaylar...
30.06.2021 Gündem
“Bilimsel olmayan aşı karşıtlığına güvenmeyin”
“Bilimsel olmayan aşı karşıtlığına güvenmeyin” Tüm bilgilendirme ve uyarılara rağmen Türkiye’de bilimsel dayanağı olmayan aşı karşıtlığının yüksek seyrettiğini belirten Öğr.Gör. Barış Tuncer, “Topluma yanlış bilgiler veren ve aşılara karşı kuşku, tereddüt ve güvensizliğe neden olan kaynaklar ortadan kaldırılmadığı taktirde aşılamada istediğimiz rakamlara ulaşmamız çok zor olacak” dedi.
22.06.2021 Sağlık
Aşı olmayana iş yok! O ülkeden çok konuşulacak adım
Aşı olmayana iş yok! O ülkeden çok konuşulacak adım Son dönemde artan koronavirüs vakalarına karşı yeni önlemler alan Rusya, aşı karşıtlığının önüne geçmek için çok konuşulacak bir adım atmaya hazırlanıyor. Rusya'da aşı olmayanların çalışmasını engelleyecek bir kanun üzerinde çalışmalar başladı.
22.06.2021 Dünya
Vazgeçip aşı olmadan gidiyorlar! 'Neden aşılar burada duruyor?'
Vazgeçip aşı olmadan gidiyorlar! 'Neden aşılar burada duruyor?' Bir günde binlerce kişiye aşı randevusu veriliyor. Aşılama biriminde çalışan hemşire, 4000 kişiden yaklaşık 100’ünün aşıya gelmediğini belirtiyor. Bunu da yaratılan tedirginliğe bağlıyor. Vatandaşlarla hemşirelerin arasındaki bazı ilginç diyaloglar ise şaşırtıyor. Hatta vazgeçip aşı olmadan oradan ayrılıyorlar...
9.06.2021 Gündem
Aşı olmayana ceza var mı, yeni kısıtlamalar mı gelecek?
Aşı olmayana ceza var mı, yeni kısıtlamalar mı gelecek? Koronavirüs salgınıyla mücadele tüm dünyada devam ediliyor. Dünya da olduğu gibi Türkiye’de de aşı çalışmaları sürerken sırası gelenlerin duyarsızlığı sebebiyle aşı hızı ilerleyemiyor. Hükümetin aşı hızını arttırmak için aşı olmayanlara ekstra kısıtlamalar getireceği öne sürülüyor.
8.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşı Karşıtlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşı karşıtlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.