Menopoza, kansere, karaciğere, kalbe, bağışıklık sistemine iyi geliyor! Mucize besin! Kilosu 400 lira! Ve tezgahlara düştü
Menopoza, kansere, karaciğere, kalbe, bağışıklık sistemine iyi geliyor! Mucize besin! Kilosu 400 lira! Ve tezgahlara düştü Menopoza, kansere, karaciğere, kalbe bağışıklık sistmine çok iyi geliyor. Mucize besin. Kilosu 400 lira! Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan ve 34 tane bal ormanı bulunan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı 400 TL’ye kadar çıkabilen polende sezonun ilk hasadı gerçekleştirildi. Bal arıları çiçeklerden nektar toplarken çiçeklerin üreme aracı olan erkek üreme taneciklerini yani polenleri de toplarlar. Toplanan nektarlar arılar çiçekten çiçeğe dolaşırken bitkilerin çoğalmasına katkıda bulunur. Arı poleni doğrudan tüketileceği gibi farklı besinlerle karıştırılarak da kullanılabilir. Genellikle başka yiyeceklerle karıştırılarak tüketimi daha yaygındır. Yoğurtla karıştırarak, salatalara ekleyerek ya da farklı içeceklere katılarak tüketilmesi hem kolay hale gelir hem de sindirim sisteminizde daha hızlı aktive olur. Polen tüketmenin bir diğer yolu ise bal ve arı sütü, propolis gibi diğer arı ürünleriyle karıştırılmasıdır.
21.05.2022 Sağlık
Polenin faydaları nelerdir? Polen neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Polenin faydaları nelerdir? Polen neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Polen; vitaminler, yağlar, amino asitler ve bunlara ilave şekilde 250'den çok aktif bileşen içermesi nedeniyle tıp alanında yoğun ilgi görmektedir. Çoğu insan arı polenini besin amaçlı olarak almaktadır. Arıların bu eşsiz ürünü; dayanıklılığı arttırmak, iştahın açılmasını sağlamak ve erken yaşlanmanın önüne geçmek için tüketilmektedir.
16.02.2022 Sağlık
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski!
Koronavirüs için yapılan bal arısı yönteminde ölüm riski! Koronavirüse karşı iyi geldiği düşüncesiyle kullanılan bal arısı yöntemi ile ilgili uzmanlar uyarıyor. Uzmanlar, uygulamaya yönelik bilimsel bir çalışma olmadığını, alerjisi olan kişilerde arı sokmasının ölümlere neden olabileceğini söyledi.
23.01.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri