Alerji Belirtileri

Alerji Belirtileri

Son dakika Alerji belirtileri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Alerji belirtileri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Alerji belirtileri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Alerji Belirtileri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan alerji belirtileri gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 alerji belirtileri haberi bulunmuştur. Tüm alerji belirtileri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor... Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023 Sağlık
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor
Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık görülüyor Baharın gelmesiyle birlikte alerjik hastalıkların daha fazla görüldüğünü belirten Göğüs Hastalıkları ve Alerjik Hastalıklar Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Türkiye’de her 4 kişiden 1’inde alerjik hastalık bulunmaktadır. Toplumun yaklaşık yüzde 20 ila 40’ı alerjik nezleye sahiptir. Saman nezlesi olan kişilerin yüzde 30 ila 50’sinde astım hastalığı görülmektedir. Alerjik nezle düzenli tedavi edilmezse, kronik astıma dönebilir. Sık olarak orta kulak iltihabı ile kronik sinüzit yapabilir” dedi.
17.04.2023 Sağlık
Saçını evde boyayanlar için kritik uyarı
Saçını evde boyayanlar için kritik uyarı Saç boyalarının ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabildiğini ve boya kaynaklı alerjilerin vücutta kızarıklık, kaşıntı ve ödeme neden olabileceğini söyleyen saç tasarım uzmanı Veysel Yavuz, saçlarını evde boyamayı düşünenleri uyardı. Yavuz, “Küçük bir testle kullanacağınız boyaya alerjiniz olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ancak saçınızı ilk kez boyatacaksanız, mutlaka bir profesyonelle çalışmalısınız” dedi.
20.11.2021 Sağlık
Alerjiye karşı alınabilecek 8 yaz önlemi!
Alerjiye karşı alınabilecek 8 yaz önlemi! Burun akıntısı, burunda kaşıntı, gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, sık hapşırmak ve öksürmek… Ciltte oluşan kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve döküntüler… Bu yakınmalar yaz mevsiminde çoğumuzun sorunu olan alerjik reaksiyonun tipik belirtilerini oluşturuyor. Yaz aylarında güneş, arı, ev tozu akarları, meyveler, en çok da polenler alerjik etki oluşturarak yaşam kalitemizi düşürüyor. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Esin Özlem Atmış, güçlü bir bağışıklık sistemiyle alerjik hastalıkların oluşmasının veya mevcut alerjenlere karşı vücudun aşırı tepki vermesinin büyük oranda önlenebildiğini belirtti. Dr. Esin Özlem Atmış yaz aylarında daha sık görülen alerjenlerden korunmanın yollarını anlattı.
6.08.2021 Sağlık
Arı sokması ölüme neden olur mu?
Arı sokması ölüme neden olur mu? Ankara’daki Tıp Fakültesi öğrencisinin ölüm nedeni olarak arı sokmasının gösterilmesi akıllara arı alerjisi ölüme neden olmadığını getiriyor. Uzmanlar arı sokmalarının alerjik şok olarak bilinen alerjik reaksiyonlara neden olabileceğini belirtiyor. Prof. Dr. Ahmet Akçay arı alerjisi ile ilgili merak edilenleri anlattı.
29.07.2021 Sağlık
Alerjiden korunmanın 8 yolu!
Alerjiden korunmanın 8 yolu! Salgın nedeniyle evde kaldığımız süreçte pek çok kişide bazı alerjik belirtiler ortaya çıkabiliyor. Uzmanlar evde geçirilen bu sürecin iç mekan alerjenlerine daha fazla maruz kalınmasına sebep olduğunu belirtiyor. Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay, özellikle havadaki toz parçacıkları, toz akarları, evcil hayvan tüyleri, küfler, hamam böcekleri gibi birçok iç mekan alerjeni, alerjileri tetikleyebileceği uyarısı yaptı. Peki, Kapalı mekan alerjilerinin belirtileri ne? Alerjiye ne sebep olur? Alerji tetikleyiciler neler? Nerelerde bulunur? İşte alerjiden korunmanın yolları…
24.02.2021 Sağlık
Alerji yapmayan kediler var mı?
Alerji yapmayan kediler var mı? Koronavirüs salgını nedeniyle çocuklar uzun süredir evlerde vakit geçiriyor. Aileler bu süreçte hem çocuklarının sorumluluk duygusunun gelişmesine katkı sağlamak hem de hayvan sevgisini aşılamak amacıyla başta sokak hayvanları evde beslemeye başladı. Bu süreçte zellikle astım, alerjik nezle ve egzaması olanlar biraz tedirgin ve alerji yapmayan kedi arayışında. Bu süreçte kedi alerjisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri Alerji ve Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
14.02.2021 Sağlık
Alerjisi ya da astımı olanlara Covıd-19 tavsiyeleri
Alerjisi ya da astımı olanlara Covıd-19 tavsiyeleri Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Aydanur Mihmanlı, yılın bu döneminde polen alerjileri ya da kronik astım hastalarının, bazı belirtilerden ötürü Covid-19 kaygısı taşıdığına dikkat çekerek, ''Hastalar için ekstra risk yok ancak, çok yanlış bilgilendirmeler var'' sözleriyle, bazı tavsiyelerde bulundu.
12.06.2020 Sağlık
Cips çocuklarda alerjiyi tetikliyor
Cips çocuklarda alerjiyi tetikliyor Bahar aylarında artışa geçen alerjik vakalarla ilgili bilgi veren Dr. Ruhi Günel, cips, çikolata gibi paketli ve baharatlı gıdaların çocuklarda alerjiyi tetiklediğini belirleterek ailelere uyarılarda bulundu.
22.05.2020 Sağlık
Alerjik nezlesi olanlara kötü haber!
Alerjik nezlesi olanlara kötü haber! Medical Park Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Yenidoğan Uzmanı Prof...
13.04.2015 Sağlık
Polenler uçuşuyor, alerjisine dikkat!
Polenler uçuşuyor, alerjisine dikkat! Polen döneminin başlaması nedeniyle uzmanlar, alerjik belirtiler görülen kişilere bazı tavsiyelerde bulunuyor
11.04.2007 Yaşam
Keten tohumu ve yağı kalp krizi riskini azaltıyor
Keten tohumu ve yağı kalp krizi riskini azaltıyor Keten tohumunu son yıllarda çok duymaya başladık. Ama haksız yere değil... Çünkü hem yağı, hem öğütülmüş tohumları kalbi koruyor, kalp krizi riskini yüzde 70'e kadar azaltıyor. Zayıflatıyor, saç ve tırnak sağlığını bile etkiliyor. Üstelik lezzetli olduğu için yemek ve salatalara rahatlıkla ekleniyor
21.04.2005 Yaşam
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bit Nasıl Geçer? Bit Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bit kan emen parazit bir böcektir ve bulaşıcı olduğundan insandan insana bulaşabilir. Genellikle saç ve kafa bölgesinde olan bit kaşıntıya neden olur. 
28.12.2023 Sağlık
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı
Yazın gelmesiyle birlikte alerjik rinit şikayetleri arttı! Kritik uyarı Belirli dönemlerde ya da belirli uyaranlara maruz kalındığında tekrarlayan alerjik rinitin mevsiminin gelmesiyle birlikte uzmanlar dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
24.05.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor
Evin havasını kirleten ısıtıcılar çocukları tehdit ediyor Kış aylarında alerjik çocukları kapalı ortamda bekleyen tehlikelere karşı ebeveynleri uyaran Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, "Evde hava kirleticiler arasında; ocak ve fırınlardan kaynaklanan yanma kaynaklı emisyonlar, gaz veya gaz yakıtı ile çalışan ısıtıcılar, odun sobası veya şömineler, kül, pişirme kokuları, küf sporları, duş buharı, tütün ürünleri dumanı bulunur. Hava kirleticilerine maruz kalan alerjik çocuklarda burun ve geniz akıntısı, hapşırık, öksürük ve nefes darlığı gibi şikayetler artar" dedi.
3.01.2023 Sağlık
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar Çikolata ve içindeki etken maddelerin çikolata alerjisine sebep olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Deniz Şimşek, Piyasadaki çikolataların büyük çoğunluğu süt tozu, fındık, fıstık, üzüm, yumurta, soya, buğday gibi farklı alerjen içerikleri de barındırır. Çikolataya alerjisi olan bir kişinin bağışıklık sistemi etkilenir ve vücudundaki antikorlar alerji ile savaşmak için harekete geçer. Çikolata alerjisi genellikle gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve doğru tıbbi müdahale ile etkileri 24 saat içerisinde tamamen düzelebilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa...
Yaz alerjisine dikkat! Bunları yedikten sonra kızarıklık, kaşıntı ya da ödem oluyorsa... Yaz mevsiminde görülen böcek, deniz, havuz, güneş ve gıda alerjilerine dikkat çeken Türkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği (AİD) Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Demet Can bu alerjilerden korunma yöntemlerini sıraladı.
4.07.2022 Sağlık
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor
Astım krizlerinde kadınlar, erkeklerden iki kat daha fazla ölüyor İngiltere’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu ASTHMA + LUNG’un analiz raporuna göre, İngiltere’de astımlı kadınların astım krizinden ölme ihtimali erkeklere göre neredeyse iki kat daha fazla olduğu belirtildi. Kadınların hormon dalgalanmalarının astım krizi tetiklenmesinde önemli rol oynadığı vurgulandı.   
27.04.2022 Sağlık
Egzamanın oluşmasını engelleyen 8 önlem!
Egzamanın oluşmasını engelleyen 8 önlem! “Dermatit” olan egzama cildi kurutan, kaşıntı ve kabarcıklarla kendini belli eden bir deri hastalığıdır. Toplumda çok sık görülen ve değişik tipleri olan egzama, birden fazla sebebe bağlı olarak görülebiliyor. Kış aylarında nem oranının düşmesi ve soğuk hava nedeniyle daha sık görülen egzamanın tedavi edebilmesi için sorunun kaynağının belirlenmesi önem taşıyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk egzama belirtileri ve korunma yöntemlerini anlattı.
22.02.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın!
Polipi burnunuzdaki etle karıştırmayın! Toplumda sık görülen ancak pek fark edilmeyen, bazen burun eti ile de karıştırılan poliplere dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nurten Küçük, “Burun polipleri (nazal polip); burun boşluklarımızın veya sinüslerimizin iç yüzeyini örten, doku tabakasından dışarı doğru sarkan, normal burun yapılarından farklı olarak büyüyen, yumuşak kıvamlı, ağrısız, kanlanması çok iyi olmayan, soluk renkli et parçalarıdır. Burun polipleri tıpkı burun etinde olduğu gibi burun tıkanıklığı, baş ağrısı, geniz akıntısı ve koku alamama gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
24.11.2021 Sağlık
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz
Alerjisi olanlar dikkat; koronavirüsü daha ağır geçirebilirsiniz Alerjinin, alerjen maddelere duyarlı kişilerde görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Alerjik Hastalıklar ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “Alerjik nezlesi olan kişilerin göz ve burun kaşıntısı nedeniyle ellerini göz ve burunlarına götürme ihtiyaçları artar, buna bağlı olarak koronavirüs hastalığı daha fazla görülebilir, hastalığı daha ağır geçirebilirler" dedi.
8.11.2021 Sağlık
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor
Üst çene darlığının erken tedavisi uyku kalitesini artıyor Üst çene darlığının özellikle çocukluk döneminde tedavi edilmesi gereken bir ağız ve diş sağlığı problemi olduğunu ifade eden Ortodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Birlik, ideal tedavi zamanının 7-8 yaş civarı olduğunu söyledi. Birlik, “Erken tespit edilip tedavisi yapıldığı takdirde burun solunumu ve uyku kalitesi artar, işitme kaybı gibi birçok rahatsızlığa faydası olur” dedi.
17.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Alerji Belirtileri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki alerji belirtileri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.