Akupunktur

Akupunktur

Son dakika Akupunktur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Akupunktur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Akupunktur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akupunktur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akupunktur gelişmeleri de dahil olmak üzere 201 akupunktur haberi bulunmuştur. Tüm akupunktur haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzinsiz ve kayıtsız işletilen güzellik merkezlerine baskın
İzinsiz ve kayıtsız işletilen güzellik merkezlerine baskın Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde sosyal medya üzerinden reklamlarını yaparak izinsiz ve kayıt dışı tıbbi işlem yapan 2 güzellik merkezi ile bir eve baskın düzenlendi.
3.04.2024 Gündem
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Romee Strijd ikinci kez anne oldu!
Romee Strijd ikinci kez anne oldu! 12 yıldır Laurens van Leeuwen ile aşk yaşayan ve 2020'de 'Mint' adını verdiği kızını kucağına alan Hollandalı model Romee Strijd, ikinci kez anne oldu. Strijd, müjdeli haberi sosyal medyadan duyurdu. Model, iki çocuğu ve nişanlısıyla birlikte verdiği pozu takipçileriyle paylaştı.
17.11.2022 Magazin
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları!
Bahar kabusa dönmesin! İşte alerjiyi yönetmenin yolları! Pandemide evlere kapanıp baharın gelişini bekleyenler, ilkbaharın neşesini açık hava etkinliklerinde yaşamak isteyenler, dikkat! Bahar keyfinizi alerji bölmesin! Mevsimsel alerjenlerden korunmaya dair ipuçlarını Çocuk Alerji, Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Alerji Astım Derneği Başkanı Prof. Dr. Ahmet Akçay anlattı.
22.03.2022 Sağlık
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir?
Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir? Hangi şartlarda oruç tutmaya devam edilebilir? Oruç; niyet edilerek imsak vaktinden başlayarak, güneşin battığı vakte kadar süre içmekten, yemekten, cinsel münasebetlerden uzak durmaya verilen isimdir. Oruç tutmak Bakara Suresinde bildirildiği üzere tüm Müslümanlara farz kılınmıştır. Fakat farz olmasının da şartları bulunmaktadır. Mükellef olabilmenin şartlarına sahip olan tüm Müslümanlar için vardır. Orucun farz olması için gereken şartlardan biri mükellef olmaktır. İkinci şart ise oruç tutabilecek kadar sağlıklı olmaktır. İki şartın sağlandığı durumlarda Müslüman olan kişilere oruç farzdır. Orucun farz olduğu zaman ise Ramazan ayıdır. Farz olan oruç dışında vacip, müstehap, mekruh, haram, sünnet olan oruç çeşitleri de bulunuyor. Orucun farzları vardır ve orucu bozan bazı haller vardır.
1.04.2022 Ramazan
Doktor sülükler şifa kaynağı
Doktor sülükler şifa kaynağı Antik çağdan bu yana şifacı canlılar olarak bilinen sülükler, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon (FTR) Hastanesi'nde başta romatizma olmak üzere bir çok hastalığın tedavisinde kullanılıyor.
10.01.2022 Sağlık
Fizik tedavi ile başarı oranı yüksek!
Fizik tedavi ile başarı oranı yüksek! Türkiye'de kireçlenmenin en çok görülen türü olan gonartroz (diz ekleminde kireçlenme), binlerce kişinin hayatını kabusa çeviriyor, yaşam kalitesini düşürüyor. Geliştirilen yeni tedaviler, diz kireçlenmesi rahatsızlığının büyük ölçüde kontrol edilmesine yardımcı olurken, uzmanlar ise fizik tedavinin önemine işaret ediyor.
8.01.2022 Sağlık
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor!
Stresli yaşam donuk omuz sendromunu tetikliyor! Donuk omuz sendromunun, omuz ekleminde meydana gelen sertlik ve ağrı ile belirti verdiğini dile getiren Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği’nden Uzm. Dr. Emine Bukan Arıca, “Yaşam kalitesini ileri derecede bozabilen, kişinin hareketlerini kısıtlayabilen veya ağrı semptomlarıyla kendini gösteren donuk omuz sendromu, ciddi bir sağlık problemidir. Omuz eklem kapsülünün daralması, kalınlaşması, iltihaplanması ve eklem içi sıvının azalmasına bağlı olarak eklem hareketinin sınırlanması sonucunda meydana gelir” dedi.
13.12.2021 Sağlık
'Menopoz sonrası egzersiz yapın' önerisi
'Menopoz sonrası egzersiz yapın' önerisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Uzmanı Dr. Ruhnaz Yılmaz, menopoz sonrası dönemde kilo alma eğilimi olduğunu ve kemik erimesinin hızlandığını belirterek, ruh ve beden sağlığı için egzersiz yapılması tavsiyesinde bulundu.
20.10.2021 Sağlık
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir!
Dr Ebru Akçakanat: Ağır metaller kronik hastalığa neden olabilir! Ağır metaller vücudumuza pek çok farklı yolla girebiliyor ve birikerek çeşitli sağlık sorunlarına yol açıyor. “Kronik hastalıklarınız varsa, ağır metal toksin birikiminiz olabilir” diyen Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ebru Akçakanat, vücudu ağır metallerden temizlemenin yollarını anlattı.
11.09.2021 Sağlık
Açık yaralara 'larva' tedavisi
Açık yaralara 'larva' tedavisi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Polikliniği'nde larva tedavisine de başlandı. Larvalar açık yaraya yerleştiriliyor, dokunun iyileşip bölgenin kesilmesi önleniyor. Larva tedavisi, diyabet veya yanık yarası olan hastalara uygulanıyor.
31.08.2021 Sağlık
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır
Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır Ense, şakaklar ve göz çevresinde yoğunlaşan ağrılarla migrenin ataklar halinde görülen baş ağrısı tipi olduğunu ve tedavi gerektiren bir hastalık olduğunu belirten Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Yaşam tarzında yapılacak ufak değişikliklerin yanı sıra, son yıllarda Türkiye’de de uygulanan özellikle akupunktur, ozon terapi, nöral terapi, proloterapi, ağrı mezoterapisi ve kupa-hacamat gibi geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) yöntemleri ile migren tedavisinde çok başarılı sonuçlar alınmaktadır” dedi.
16.08.2021 Sağlık
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat Karaciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
9.08.2021 Sağlık
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’
‘Nöral terapi, kronik hastalıkların oluşmasını engeller’ Ankara’da Nöroloji Uzmanı Dr. Fatma Akkan Yılmaz, “Nöral terapi, vücudun kendi kendine yapması gereken fakat aşırı yüklenmeden dolayı yapamadığı iyileştirme etkisini açığa çıkararak sorunların ortadan kalkmasını sağlar ve kronik hastalıkların oluşmasını engeller. Bu nedenle nöral terapi, hem mevcut şikayetleri tedavi eden hem de uzun dönemde oluşabilecek hastalıkları önleyen düzenleyici ve kalıcı bir tedavi yöntemidir” dedi.
31.07.2021 Sağlık
Türkiye'de akut Hepatit B görülme sıklığı 100 binde 1'in altına düştü
Türkiye'de akut Hepatit B görülme sıklığı 100 binde 1'in altına düştü Türkiye'de genel nüfus içerisinde Hepatit B görülme sıklığı, 2020'de 725 akut Hepatit B vakası ile 100 binde 0,9'a geriledi.
28.07.2021 Sağlık
4 bin lira tüm aile için ödeniyor! Hepsi ücretsiz...
4 bin lira tüm aile için ödeniyor! Hepsi ücretsiz... Koronavirüs salgını ile birlikte talep yüzde yüz artt. Ödeme miktarı bir aile için 4 bin lira. Bir yıl boyunca ücretsiz yararlanılıyor. Tamamlayıcı sigorta estetik girişim, akupunktur, alternatif tedavileri, kemoterapi, çocuk aşıları, evde bakımı, ilave ücret ve otelcilik hizmetleri, ambulans giderlerini kapsıyor.
28.07.2021 Ekonomi
Mavi yumurta mucizesi! Faydaları say say bitmiyor
Mavi yumurta mucizesi! Faydaları say say bitmiyor Mavi yumurtanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirme, Alzheimer, kemik sağlığı, çocuklarda zekâ gelişimi gibi birçok faydasının olduğu ortaya çıktı.
6.07.2021 Sağlık
Selülit tipi ve dereceniz tedavi yöntemini belirliyor
Selülit tipi ve dereceniz tedavi yöntemini belirliyor Halk arasında vücudun bacak, kalça gibi bölgelerinde ‘portakal kabuğu’ görünümü olarak bilinen selülit, kadınların % 80-90’ında görülüyor. Kadınların en önemli estetik sorunları arasında yer alan selülit, birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkarken, beslenme alışkanlığı ile yaşam tarzında değişiklik yapılmadan kalıcı şekilde yok olmuyor. Medikal ve cerrahi tedavi ile birlikte birçok tedavi yöntemi tek başına ya da kombine olarak uygulanabiliyor. Dermatoloji Bölümü’nden Uz. Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, selülit ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.
2.07.2021 Sağlık
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence!
Çamaşır ipiyle tedavi adı altında işkence! Doktor kontrolünde yapılması gereken ‘Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları’ merdiven altına inince işkenceye dönüyor. Tedavi umuduyla buralara başvurup ölümle burun buruna gelenlerin son örneği Elazığ’da görüldü. Hastanın belinden iki adet delik açılmış ve deri altından çamaşır ipi geçirilmiş.
26.06.2021 Yaşam
Dikkat! Pandemide görülme sıklığı arttı
Dikkat! Pandemide görülme sıklığı arttı Çağımızın önemli sağlık problemlerinden biri olarak tanımlanan ‘fibromiyalji’ dünya nüfusunun yüzde 4'ünü etkileyecek kadar yaygın görülen bir hastalık. Yorgunluk, uyku bozukluğu, hafıza ve duygu durum sorunlarının eşlik ettiği yaygın kas-iskelet sistemi ağrısıyla yaşam kalitesini oldukça düşürebiliyor. Ülkemizde her yıl yaklaşık 100 bin kişiye ‘fibromiyalji’ tanısı konuyor ve hastalığın tanınmasıyla bu rakamın her yıl artacağı düşünülüyor. Birçok belirtiyle seyredebilmesi ve çoğu hastalıkları taklit edebiliyor olması nedeniyle tanı konulması ise 10 yılı bulabiliyor.
2.06.2021 Sağlık
Radyoterapinin yan etkilerine karşı aromaterapi önerisi
Radyoterapinin yan etkilerine karşı aromaterapi önerisi Kanser görülme sıklığının arttığına dikkat çeken Fitoterapi ve Akupunktur Uzmanı Dr. Serhat Koran "Gelişen teknolojiyle beraber kanser tedavisinde kemoterapiyle beraber radyoterapi de sık kullanılmaya başlandı. Ancak radyoterapide ciltte kızarıklık, enfeksiyon, açık yara, kanamaya da nekroz gibi istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Aromaterapi bu istenmeyen etkilerde hekimler ve hastalar için önemli bir destektir" dedi.
19.05.2021 Sağlık
'Fibromiyalji sendorumu tükenmişlik ve çaresizliğe yol açıyor'
'Fibromiyalji sendorumu tükenmişlik ve çaresizliğe yol açıyor' Ankara'da Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Uzmanı Prof. Dr. Deniz Evcik, en sık görülen romatizmal hastalıklar arasında ikinci sırada yer alan fibromiyalji sendromunun hastaların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek, "Fibromiyalji sendromu hastaların çoğu tanı ve tedavi sürecindeki belirsizlikler nedeniyle tükenmişlik ve çaresizlik yaşamaktadırlar" dedi.
12.05.2021 Sağlık
Pankreas kanserine kadar götürebilir
Pankreas kanserine kadar götürebilir Ramazan ayının olmazsa olmazı hurmaya hile karıştı. Glikoz şurubuna batırılarak piyasaya sürülen hurmalar sağlık açısından risk taşıyor. Glikozun kan şekerini çok fazla yükselteceğini belirten Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran uyardı. Koran, “Kalp damar sağlığını bozabiliyor. Pankreas kanseri yaptığına dair çalışmalar var. Bu nedenle hurma alırken oldukça dikkat etmek gerekiyor” dedi.
3.05.2021 Sağlık
Ramazan'da hacamat ile sağlığınızı koruyun
Ramazan'da hacamat ile sağlığınızı koruyun Birçok hastalığın tedavisinde başarı sağlayan hacamatın Ramazan ayında da uygulanabileceğini belirten Dr. Serhat Koran “Hacamat özellikle migren ve benzeri baş ağrılarında, eklem hastalıklarında hatta koronavirüsten sonra beliren halsizlik ve güçsüzlük gibi şikayetlerde de sık uygulanan bir tedavidir. Hacamat tedavisinde vücudu besleyen destek maddeleri verilmez. Aksine vücudu temizleyen bir yöntem olduğu için ramazan ayında da uygulanabilir” dedi.
26.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Akupunktur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akupunktur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.