Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
AGİ kalktı mı 2023? Bu yıl Asgari Geçim İndirimi olacak mı, 2023 AGİ kalktı mı?
AGİ kalktı mı 2023? Bu yıl Asgari Geçim İndirimi olacak mı, 2023 AGİ kalktı mı? AGİ kalktı mı, 2023 AGİ var mı? sorularına yanı asgari ücret zammının belli olmasının ardından yanıt oluyor. 2023 asgari ücret zammıyla net maaş hesaplanınca Asgari Geçim İndirimi (AGİ) için yapılan aramalar da arttı. Peki, bu yıl asgari geçim indirimi olacak mı?
22.12.2022 Ekonomi
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve...
3 bin 972 lira maaş ödeniyor! İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 6,8 ,10 ay ve... Çalışan herkes için geçerli. İşçi işveren milyonlar merak ediyor. 30 gün süresi var kaçıran yanar. Çalışana en az 1.986 lira net işsizlik maaşı bağlanıyor. En yüksek işsizlik maaşı da net 3 bin 972 lira.İşverenin haksız bir sebeple işçiyi işten çıkarması veya işçinin haklı sebeple iş akdini feshetmesi halinde devlet 10 aya kadar işçiyi koruyan bir ödeme yapıyor. Buna ‘işsizlik ödeneği (maaşı)’ deniyor. İşsizlik ödeneğine hak kazanabilmek için işçinin son 3 yılda en az 600 prim günü bulunması ve son 120 gün hizmet akdi ile çalışması gerekiyor. Ayrıca iş akdinin feshinde işçinin kendi istek ve kusurunun bulunmamasına da bakılıyor.
16.04.2022 Çalışan Hakları
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü'
Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, SGK, SMS ile tek tek bildiriyor! 'Ücretiniz düştü' SGK resmen duyurdu. Vatandaşlara SMS ile bilgi veriliyor. Birçok çalışana 'ücretiniz düştü' mesajı ulaştı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), prime esas kazancı bir önceki aya göre yüzde 20’den fazla azalan çalışanları kısa mesaj (SMS) ile uyarıyor. SGK’dan çalışanlara bu yıl giden uyarı mesajı sayısı önceki yıllara göre arttı. Mesaj alan çalışanlar “Kazancım SGK’ya düşük mü bildirildi” endişesine kapıldı. Peki, SGK’ya bildirilen prime esas kazançlar ocak ayında neden düştü?
5.04.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücret tekrar artacak mı, asgari ücrete 850 TL ara zam gelecek mi?
Asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücret tekrar artacak mı, asgari ücrete 850 TL ara zam gelecek mi? Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücrete ikinci zam var mı? Asgari ücrete ikinci zam tartışmaları devam ediyor. Asgari ücrete yılbaşında yüzde 50 zam yapılmış ve asgari ücret 2.825 liradan 4.253 liraya çıkartılmıştı. Hayat pahalılığı gündemdeki yerini korurken, asgari ücretin temmuz ayı bitmeden tekrar enflasyona göre güncellenebileceği tartışmaları alevlendi. Enflasyonla mücadelede asgari ücrete ikinci zam konusunun gündeme alınabileceği konuşurken, vatandaşlar “Asgari ücret tekrar artacak mı?” ve “Asgari ücrete ikinci zam gelecek mi?” sorularına yanıt aramaya başladı.
22.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı? Temmuzda asgari asgari ücrete yeni ek ara zam var mı 2022?
Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı? Temmuzda asgari asgari ücrete yeni ek ara zam var mı 2022? Asgari ücret yeni zam haberleri ile ilgili araştırmalar arttı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücrete ek zam konusunda açıklamalarda bulununca, “Asgari ücrete zam gelecek mi, asgari ücret tekrar artacak mı?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte Asgari ücret yeni zam 2022 ile iligli güncel haberleri…
22.03.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete yeni zam! Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu hesaplandı!
Asgari ücrete yeni zam! Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Ve belli oldu hesaplandı! Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL oldu. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, yeni bir zammın sinyalini vermiş ve yıl içerisinde iki kere zam yapılabileceği söylemini ortaya atmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin "Asgari ücret aralık ayında belirlenir. Tabii olağanüstü şartlar olursa bu şartlara bakarak değerlendirilir" ifadelerini kullanmıştı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik asgari ücret zammı ile ilgili açıklamalarda bulunarak, "Uygun koşullar oluştuğu zaman bunları biz de açıklarız. Şundan herkes emin olsun çalışan kesim ve emeklilerimizin hayat koşullarıyla ilgili kapsamlı değerlendirme yapıyoruz." dedi. Öte yandan uzmanlar olası bir asgari ücret zammının ne kadar olacağıyla ilgili bilgi vermişti. Uzmanlar yeni zammın eğer gelirse temmuz ayında açıklanacağını ve 850 lira civarında olacağını ifade etmişti. Son olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin, "Bu tartışmayı anlamlı bulmuyorum. Çok önemli bir artış yaptık." dedi. İşte asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
22.03.2022 Ekonomi
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira...
Asgari ücrete ikinci zam ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi! 850 lira... Asgari ücrete ikinci zam yapılmasıyla ilgili flaş açıklama. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin'den son dakika asgari ücret açıklaması geldi. Bakan Bilgin asgari ücret için aralık ayını işaret etti. Öte yandan AK Partili Cahit Özkan tarafından yapılan açıklamalar asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini güçlendirmişti. Uzmanlar asgari ücrete ikinci zam yapılması halinde yapılacak olan zammın 850 liraları bulacağını ifade etmişti. Bunun yanında AK partili isimlerden gelen açıklamalar ikinci asgari ücret zammı için haziran ayında gerçekleşeceği sinyalini vermişti. İşte ikinci asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
21.03.2022 Çalışan Hakları
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf  öğrencileri...
Yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika kararı! Bakan Özer duyurdu, 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencileri... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Flaş gelişme Bakan Özer tarafından kamuoyu ile paylaşıldı. Milyonlarca öğrenciyi çok yakından ilgilendiriyor. 7,8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerini kapsıyor. MEB yüz yüze eğitim ile ilgili son dakika gelişmesini duyurdu. 6 Ağustos'tan sonrası için geçerli. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık görevini devraldığı 6 Ağustos'ta yaptığı, önceliğinin okulları yüz yüze eğitime hazır hale getirmek olduğuna yönelik açıklamasını hatırlatarak, o günden sonra yüz yüze eğitime geçiş için 180 günlük çalışma yürüttüklerini ifade etti. Öte yandan MEB tarafından uzaktan eğitim sürecinin telafisi için de önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda öğrenme kayıplarının tespiti için 7,8, 11 ve 12. sınıf düzeylerinden toplam 4 milyon 565 bin 916 öğrenciye kazanım değerlendirme uygulaması yapıldı. Ayrıca eğitimde fırsat eşitliğinin artırılması adına 59 anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfı eğitime başladı. 5 yaş grubunda okullaşma oranı180 günde yüzde 78'den yüzde 90'a ulaştı. Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" ile de 2 ayda 81 ilde 16 bin 361 yeni kütüphane inşa edildi. Kitap sayısı 28 milyondan 50 milyona ulaştı.
20.02.2022 Eğitim
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209...
MEB yeni gelişmeyi resmen duyurdu! Flaş değişiklik, yüzde 209... Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. MEB son dakika olarak duyurdu. Yeni gelişmenin detayları ortaya çıktı. Geçen yıla göre yüzde 209 arttı. 2022 yılının ilk ayı için gelen güzel haber Bakan Özer tarafından duyuruldu. Meslek liselerinin ocak ayı üretim kapasitesi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 209 arttı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Döner sermaye kapsamında yapılan üretimden elde edilen gelir, 2021 yılında bir önceki yıla göre %131 artarak 1 milyar 162 milyon liraya yükselmişti. 2022 yılında hedefimiz, 1,5 milyar liralık üretim ve hizmet sunumu kapasitesine ulaşmak. 2022 yılının ilk ayı sonuçları, bu hedefe de kolay bir şekilde ulaşacağımızı gösteriyor. 2022 yılı Ocak ayı gelirler toplamı, 2021 yılının aynı ayına göre %209 artarak 101 milyon 307 bin liraya yükseldi.” diye konuştu.
18.02.2022 Eğitim
Ek ödeme alanlar dikkat! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, ikramiye, fazla mesai ücreti, sosyal yardım...
Ek ödeme alanlar dikkat! Milyonlarca çalışanı kapsıyor, ikramiye, fazla mesai ücreti, sosyal yardım... Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. 2022 ile birlikte çalışma hayatında önemli değişiklikler oldu. Asgari ücrete yapılan yüzde 50'lik zam ile birlikte vergi istisnasının da devreye alınması sadece asgari ücretlileri değil yüksek maaş alan çalışanları da etkiledi. Özellikle fazla mesai ücreti, sosyal yardım, ikramiye gibi ek ücret alan çalışanlar kendi durumlarının ne olacağını, vergi kesintisi olup olmayacağını merak ediyor. Çalışanların ücret gelirinin, asgari ücretin brüt tutarı kadar olması hâlinde, brüt tutardan, işçi sosyal güvenlik kurumu primi ve işsizlik sigorta primi kesintisi yapılacak, gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. Bir de birden fazla işverenden ücret alan çalışanlar var. Birden fazla işverenden ücret alınması halinde, istisna uygulamasının sadece en yüksek ücretin elde edildiği işveren tarafından gerçekleştirilmesi gerekiyor. Söz konusu işverene bu durumu bildirme yükümlülüğü ise çalışana ait.
16.02.2022 Çalışan Hakları
AGİ kalktı mı, asgari ücretin üzerinde maaş alanlardan da AGİ kaldırıldı mı? AGİ 2022 Şubat maaşına yansıyacak mı?
AGİ kalktı mı, asgari ücretin üzerinde maaş alanlardan da AGİ kaldırıldı mı? AGİ 2022 Şubat maaşına yansıyacak mı? AGİ kaldırıldı mı? Ocak ayında yapılan zammın ardından bu ay ilk maaşlar yatacak. Asgari ücrette vergi kesintisinin kaldırılması ise beraberinde birçok soru işaretini getirdi. İş kanunun 62. Maddesinin AGİ kesintisini yapılmasını mümkün görmediğini ifade eden Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Kanun ‘Bu kesintiyi yapamaz’ diyor. Siz brüt değil net maaş üzerinden alıyorsunuz. İşvereniniz yanlış yapıyor, ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi, şu anda yapılan işlem yanlış. Hukuka aykırı. İşverenleriniz o uygulamayı yapamaz. Sizin maaşlarınız geriye gitmez. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık" açıklamasında bulundu. Peki, AGİ şubat maaşına yansıyacak mı?
1.02.2022 Çalışma Hayatı
AGİ kalktı mı, AGİ maaşlara yansıyacak mı? Şubat maaşına AGİ dahil mi, kimler AGİ alacak, asgari ücretin üstünde maaş alanlara AGİ verilecek mi?
AGİ kalktı mı, AGİ maaşlara yansıyacak mı? Şubat maaşına AGİ dahil mi, kimler AGİ alacak, asgari ücretin üstünde maaş alanlara AGİ verilecek mi? AGİ kalktı mı, kaldırıldı mı? Şubat ayının ilk günüyle maaşların yatmasıyla AGİ 2022 için yapılan aramalar arttı. Yeni yılda asgari ücrete zam gelmiş, vergi muafiyeti getirilmişti. Şubat ayında zamlı maaşlarını alacaklar AGİ detaylarını sorguluyor, “AGİ şubat ayında zamlı maaşlara yansıyacak?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, asgari ücretin üstünde maaş alanlara AGİ verilecek mi?
AGİ kaldırıldı! Maaş hesabı değişti, Asgari Geçim indirimi şubat maaşlarını nasıl etkileyecek? Ve netleşti
AGİ kaldırıldı! Maaş hesabı değişti, Asgari Geçim indirimi şubat maaşlarını nasıl etkileyecek? Ve netleşti Milyonlarca çalışan bekliyordu. Yeni maaşlar bugünden itibaren hesaplara yatırılmaya başlıyor. Asgari ücrete yapılan rekor zam özel sektörde uygulanacak zam oranlarının da yükseltilmesini sağladı. Sadece çalışanların maaşları değil devlet desteği alanların ödemeleri de arttı. 2022'de maaş ödemeleri ile ilgili önemli bir değişiklik hayata geçiriliyor. Asgari ücretin yüzde 50 oranında artırılması ile birlikte vergi kesintileri de kaldırıldı. Vergilerin kaldırılması sonrası, Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) ne olacağı ve nasıl uygulanacağı merak konusu oldu. AGİ aslında bir vergi iadesi olarak uygulanıyordu. Yani devlet alacağı gelir vergisinin bir kısmını çalışanın eş ve medeni durumuna göre iade ediyordu. Asgari ücretten alınan tüm vergilerin kaldırılması nedeni ile vergilerden kaynaklanan bir ödeme yapılmayacak. Peki asgari ücretin üzerinde maaş alanların durumu ne olacak? Kimler AGİ ödemesi alacak? AGİ'nin kaldırılması maaşların düşmesine neden olacak mı? Çalışanların AGİ ile ilgili merak ettiği sorular yanıtını buldu. Öte yandan 2022 ile birlikte devlet desteklerine de zam yapıldı. 65 yaş aylığı bin 84 TL'ye, evde bakım yardımı 2 bin 354 TL'ye yükseltildi. Ayrıca evde yakınına bakanlar için uygulanan gelir kriteri de arttı. Buna göre eve giren kişi başı geliri 2.835 liradan az olanlar bu haktan yararlanabilecek.
1.02.2022 Çalışma Hayatı
Paralar cuma günü hesaplarda! En az 1.550 TL ödenecek
Paralar cuma günü hesaplarda! En az 1.550 TL ödenecek Yüz binlerce çalışan bekliyordu. Paralar hesaplara cuma günü yatırılmaya başlıyor. Ödenecek tutarlar belli oldu. Asgari ücretli için ödeme miktarı 1.550 lira olarak belirlendi. Asgari ücretlinin toplam alacağı net ödeme miktarı ise 6 bin 200 lira. Kamuda işçilerinin beklediği tediye ödemelerinin ilki 28 Ocak'ta yapılacak. Tediye ödemelerinin ikincisi ise 29 Nisan tarihinde ödenecek. Peki kimler ilave tediye ödemesi alacak? Peki kim ne kadar tediye ödemesi alacak? Kuruşu kuruşuna hesaplandı.
23.01.2022 Çalışan Hakları
AGİ 2022'de ödenmeyecek! Flaş detay ortaya çıktı, zamsız net maaşlar artacak, 1.696 TL...
AGİ 2022'de ödenmeyecek! Flaş detay ortaya çıktı, zamsız net maaşlar artacak, 1.696 TL... AGİ kalktı. Çalışanlar zam alamasa bile vergi istisnası dolayısı ile net maaşlarda artış olacak. Milyonlarca çalışanın maaşına yeni yıl ile birlikte zam yapıldı. Asgari ücrete gelen yüzde 50'lik zam ve vergi istisnası maaşlara ilk kez şubat ayında yansıyacak. Vergi istisnası sadece asgari ücretliyi değil tüm çalışanların maaşının asgari ücret kadar olan kısmını kapsıyor. AGİ'nin (Asgari Geçim İndirimi) kaldırılması asgari ücret üzerinde maaş alan çalışanların zamlı net maaşlarını nasıl etkileyecek? Çalışanlar bu sorunun yanıtını merek ediyor. Öncelikle 'AGİ nedir?' ona bakmak lazım. Asgari geçim indirimi, ücret gelirlerinin asgari ücrete kadar olan kısmından kesilen vergilerin kısmen veya tamamen iade edilmesidir. Bu tutar medeni duruma ve çocuk sayısına göre değişiklik gösteriyordu. 2022 itibarı ile artık bu uygulama kalkmış oldu. Ancak vergi istisnası maaşlara yansıyacak. Örneğin, 10 bin TL brüt ücretle çalışan bekar bir kişi Aralık 2021'de net 6.129 TL almıştı. Aynı kişi Ocak 2022'de zam almasa bile istisna sayesinde 7.825 TL alacak. Yani 1.696 TL daha yüksek maaş alacak. Bu kişi 2021'de toplam 78.459 TL alırken bu yıl 89.113 TL alacak. İstisnalar uygulanınca AGİ'den daha karlı bir durum ortaya çıkıyor. Peki AGİ sonrası tüm çalışanların maaşında artış olacak mı? Vergi istisnası çalışanların cebine nasıl yansıyacak? İşte vergi istisnası ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
23.01.2022 Çalışan Hakları
AGİ kalktı! Asgari Geçim İndirimi  kalkınca net maaştan kesinti olacak mı? Milyonlarca çalışanı kapsıyor, 300 TL...
AGİ kalktı! Asgari Geçim İndirimi kalkınca net maaştan kesinti olacak mı? Milyonlarca çalışanı kapsıyor, 300 TL... Asgari ücrete yapılan rekor artış sadece asgari ücretle çalışanları değil dolaylı olarak tüm çalışanları ve devlet desteği alan vatandaşları etkiledi. Pek çok ücrette artış oldu. Ancak asgari ücretten veri kesintisinin kaldırılması ve bu uygulamanın tüm çalışanları kapsayacak şekilde genişletilmesi nedeniyle çok sayıda çalışan 'AGİ kalktı mı?' sorununun yanıtını arıyor. Çalışanların asgari ücrete kadar olan kazancından artık vergi alınmıyor. Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı. Fakat vergi istisnasıyla maaşlarda yaklaşık 300 lira artış sağlanmış oldu. Bazı işyerlerinde ise net ücretle çalışanlardan AGİ kadar tutar kesilirken, vergi muafiyeti kaynaklı artışın maaşlara yansıtılmadığı görüldü. Bakan Bilgin bu konuya son noktayı koydu. İş Kanunu’nun 62’nci maddesine göre AGİ kesintisinin yapılamayacağına dikkat çeken Bilgin, “Kanunlar ‘ücretler geriye gidemez’ diyor. Brüt maaş alsaydınız size o parayı vereceklerdi. İşveren böyle bir kesinti yapamaz. Hukuka aykırı. Yanlış hesaplama yapıyorlar, kanun çok açık” diye konuştu. Öte yandan çalışan ve emeklilik bekleyen vatandaşların gündemindeki diğer iki konu ise 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesindeki son durum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu iki konu ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. İşte AGİ, 3600 ek gösterge ve ETY düzenlemesi ile ilgili son dakika gelişmeleri...
21.01.2022 Çalışan Hakları
EPDK'dan flaş fiyat açıklaması! Elektrikli araba sahiplerini kapsıyor!
EPDK'dan flaş fiyat açıklaması! Elektrikli araba sahiplerini kapsıyor! Elektrikli araçlara şarj hizmetinde altyapı mevzuatı hazırlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) taslak düzenlemesine göre, elektrikli otomobil sahipleri rezervasyonla şarj yapılabilecek, istasyonlarda her türlü araca elektrik verecek altyapı bulunacak. Uygulamayla, elektrikli araç sahipleri, yolculuk öncesinden de fiyatına ve müsaitliğine göre istasyon seçebilecek, rezervasyon yaptırabilecek. Şarj ağı işletmeciliği, EPDK'dan en az 10 yıl, en fazla 49 yıllık verilen lisans kapsamında yapılacak. Lisans alınırken asgari sayıda hızlı şarj ünitesi kurulması şartı aranacak. İşletmeci, lisansının yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 6 ay içinde en az 50 adet şarj ünitesi kuracak. Şarj fiyatı, kilovatsaat cinsinden tüketilen birim enerji bedeli üzerinden olacak ve piyasada serbest olarak belirlenecek. Ancak EPDK, bölgesel ve ulusal çapta asgari ve azami fiyat limiti uygulayabilecek, ihtiyaca göre tavan fiyat getirebilecek. Aracını şarj eden sürücüden ilave ücret talep edilemeyecek. İşletmeciler, farklı güçteki şarj üniteleri için farklı fiyat uygulayabilecek. Araç sahipleri farklı bedellerle hızlı veya yavaş şarj tercih edebilecek.
21.01.2022 Ekonomi
AGİ ile ilgili son durum! Asgari ücret ile çalışanlar ve yüksek maaş alanlar...
AGİ ile ilgili son durum! Asgari ücret ile çalışanlar ve yüksek maaş alanlar... Asgari ücrette yeni bir dönem başlıyor. Rekor zam ile birlikte maaşlardan alınan vergi de kalkıyor. Hem asgari ücretli hem de işveren için önemli değişiklikler hayata geçiriliyor. Sadece asgari ücret ile çalışanlar değil aynı zamanda yüksek maaşlı çalışanların da maaşlarının asgari ücret kadar olan kısmından vergi alınmıyor. Asgari Geçim indiriminin kaldırılması çalışanların maaşlarına nasıl etki edecek? İşte merak edilen tüm detaylar...
16.01.2022 Çalışan Hakları
İşçi, memur milyonlarca çalışanı kapsıyor! Asgari ücret üzerinde maaş alanlar için 300 TL ek gelir
İşçi, memur milyonlarca çalışanı kapsıyor! Asgari ücret üzerinde maaş alanlar için 300 TL ek gelir Asgari ücrete yapılan zam pek çok kesim tarafından olumlu karşılandı. Çalışanların maaşının asgari ücrete kadar olan kısmından alınan vergi kaldırıldı. Net asgari ücret 4 bin 250 TL oldu. Herhangi bir ek ödeme almayan asgari ücretlilerin maaşları netleşirken daha yüksek ücret alanların durumunun ne olacağı tam olarak anlaşılmadı. AGİ'nin kaldırılmasının ardından çalışanlar bu ödemenin maaşlarından düşüp düşmeyeceğini araştırmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı bir tebliğ yayınlayarak AGİ ile ilgili detayları paylaştı. Asgari ücretten yüksek maaş alanlar, asgari ücret ile birlikte ek ödeme alanlar ve yüksek maaş alanların durumu netleşti. Asgari ücret üzerinde maaş alanların da ücretlerindeki asgari ücret kadar kısım vergiden istisna edildi. Çalışanlardan asgari ücret brüt tutarından sigorta primleri düşülecek, kalan tutara vergi matrahı ve damga vergisi matrahı kadar istisna getirilecek. Örneğin, 10 bin lira maaş alan bir çalışanın, asgari ücrete kadar olan geliri vergiden muaf olacağı için 638 liralık bir gelir vergisi muafiyeti söz konusu olacak. Devlet bu kadar vergiyi almaktan vazgeçecek. Bunun bir  kısmı AGİ ile iade ediliyordu. Bu göz önüne alındığında çalışanlar açısından 300 lirayı bulan bir katkı olacak.
11.01.2022 Çalışma Hayatı
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı mı?
Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı mı? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin CNNTürk'te katıldığı bir programda asgari ücret, asgari geçim indirimi, memur maaşları, 3600 ek gösterge ve EYT hakkında açıklamalarda bulundu. Asgari ücret görüşmelerinde sıkça konuşulan Asgari Geçim İndirimi'nin (AGİ) kaldırılması ile ilgili soruya da yanıt veren Bakan Bilgin, AGİ ile ilgili son durumu da açıklık getirdi. Peki, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kalktı mı? İşte detaylar...
EYT, asgari ücret, 3600 ek gösterge, emekli-memur maaşıyla ilgili flaş açıklama!
EYT, asgari ücret, 3600 ek gösterge, emekli-memur maaşıyla ilgili flaş açıklama! EYT, asgari ücret, AGİ, 3600 ek gösterge, emekli-memur maaşıyla ilgili son dakika açıklaması! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çalışma hayatıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, "Asgari ücrette tarihte ilk defa yüzde 50 oranında bir artış gerçekleşti. Bu gerçekçi bir artıştır." ifadelerini kullandı. 3600 ek gösterge ile ilgili de ilgili konuşan Bakan Bilgin, "3600 ek gösterge yıllardır Türkiye'de konuşulur. Memur ve emeklilerimizi ilgilendiren bir konu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konunun halledileceğini söylemişti. Bunu ele aldık. Biz bunu yapmak mecburiyetindeyiz. Geri dönüşü yok bu işin. Bakanlık içerisinde çalışmamızı yaptık. 3600 ek gösterge çalışanların içinde bir düzenleme yapıyor ama esasen düzenlemeyi emekliliklerinde yapıyor. Bu çalışmayı biz bakanlık içerinde tamamladık. İkinci aşamada sendikalarla değerlendireceğiz. Çalışmalar bu yıl içinde tamamlanacak. Kadro hakları için çalışmalar yapıyoruz." dedi. AGİ konusuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "AGİ konusunda vergi alınıyordu. Şimdi bir o vergiden vazgeçtik. Yani AGİ için ne vergi alıyoruz ne de vergi iade ediyoruz. Böylece artık AGİ iade etmiyoruz." ifadelerini kullandı. EYT meselesiyle ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, "Önümüzdeki çalışma programları içinde bunlar var. Aşama aşama sorunları çözüyoruz. Zaman veremem. Önceliğimiz şu anda emeklilerin haklarını geliştirmek. Türkiye'nin her sosyal sorunu bakanlığımızın sorunudur. Önceliklerimize göre çözüleceği bir süreç yönetimi var. Halının altına süpürülüyor gibi düşünülmesin. Türkiye'nin imkanları ve şartlarını dikkate alarak mutlaka bu sorunu çözeceğiz" dedi.
8.01.2022 Emekli
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor
Zamlı maaş ödemeleri ile ilgili flaş detay! Ve belli oldu, emekli, memur, işçi, dul ve yetim.... Hepsini kapsıyor Milyonlarca vatandaşın maaşı ocak 2022 itibarı ile değişti. Emekli, memur, işçi, engelli, işsiz, dul ve yetim... Vatandaşların büyük kısmı maaş ve devlet desteklerindeki artıştan yararlanıyor. Emekliler 'Emekli maaşım ne kadar oldu?' diye araştırma yaparken çalışan kesim 'zamlı maaşlar ne zaman yatırılacak?' diye merak ediyor. Pek çok kişi net gelirini hesaplamakta zorlanıyor. Kimin maaşın ne kadar artacak? 2.250 lira emekli maaşı alanlar 250 lira mı zam alacak? Yüzde 66'lık zamdan kimler faydalanacak. İşte yeni maaşlar ile ilgili merak edilen tüm detaylar...
6.01.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili son dakika açıklaması! 636 lira...
Asgari ücret ve AGİ ile ilgili son dakika açıklaması! 636 lira... Asgari ücretle ilgili flaş açıklama! Herkes merak ediyordu. Tek tek açıklandı. Asgari ücret 4.253.40 liraya yükseldi, Asgari Geçim İndirimi (AGİ) kaldırıldı. Düzenleme geçen cumartesi günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Ancak kafalar karışık. Çalışanlar AGİ konusunda nasıl bir dönüşüme gidildiği ile ilgili sorular soruyor. Yeni senede asgari ücret ve AGİ ile ilgili neler değişecek? Asgari ücretin üzerinde maaş alanlarda AGİ devam edecek mi? Bu durum ücretleri nasıl etkileyecek? İşte asgari ücret konusunda tüm merak edilenler...
29.12.2021 Çalışan Hakları