Abd Ekonomisi

Abd Ekonomisi

Son dakika ABD ekonomisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD ekonomisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD ekonomisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Ekonomisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd ekonomisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.136 abd ekonomisi haberi bulunmuştur. Tüm abd ekonomisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD'de 35 günlük hükümet kapanmasının bedeli 6 milyar dolar
ABD'de 35 günlük hükümet kapanmasının bedeli 6 milyar dolar ABD Başkanı Trump ile Demokratlar arasındaki Meksika sınırına duvar tartışmasında uzlaşma sağlanamamasının ABD ekonomisine bedeli 6 milyar doları buldu.
27.01.2019 Dünya
Güvercinden şahin veda
Güvercinden şahin veda Fed Başkanı Janet Yellen’in son toplantısında sürpriz olmadı, faizler sabit kaldı. Ancak ekonominin kademeli ek faiz artırımlarını garantilediği belirtildi
31.01.2018 Ekonomi
Apple'dan ABD ekonomisine dev katkı!
Apple'dan ABD ekonomisine dev katkı! ABD merkezli teknoloji devi Apple, gelecek 5 yılda Amerikan ekonomisine 350 milyar dolar katkıda bulunacağını duyurdu
17.01.2018 Ekonomi
Dolar rekor kırdı
Dolar rekor kırdı Dolar endeksi, ABD’de ekonomik büyümenin 11 yılın zirvesine çıkmasının ardından 5 yılın en yüksek seviyesine geldi.
23.12.2014 Ekonomi
ABD ekonomisi beklentilerin üstünde büyüdü
ABD ekonomisi beklentilerin üstünde büyüdü ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4 büyüme göstererek, son beş yılın en yüksek seviyesini yakaladı. Beklentiler yüzde 3 seviyesindeydi. ABD Ticaret Bakanlığı, yaptığı açıklamada, tüketici harcamaları ve yatırımın güçlü bir şekilde kendini toparladığını duyurdu
30.07.2014 Ekonomi
Eyvah! ABD toparlanıyor
Eyvah! ABD toparlanıyor ABD’de ekonominin toparlandığına yönelik her veri piyasanın yüreğini ağzına getiriyor
6.12.2013 Ekonomi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi
Bakan Mehmet Şimşek ABD'de yatırımcılarla bir araya geldi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bir dizi toplantıya katılmak için ABD'ye gitti. Bakan Şimşek, IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları ile G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na katılıyor. Bakan Şimşek "Ekonomik program sonuç verdikçe, yatırımcıların inancı da artacaktır" dedi.
17.04.2024 Ekonomi
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var Yılın ilk çeyreğinin geride kalmasıyla geleneksel ve dijital varlıkların ilk çeyrek karnesi de belli oldu. Bitcoin'in yılın başından 28 Mart'a kadar yüzde 65 değer kazandığını gösterdi. İlk çeyrek performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,"Kripto para biriminin bu yılki karnesinin oldukça iyi" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Fed merakla beklenen faiz kararını açıkladı ABD Merkez Bankası Fed faizi yüzde 5.50'de sabit tutma kararı aldı. Fed, 2024 sonuna kadar 3 faiz indirimi sinyali vermeye devam etti. Fed Başkanı Jerome Powell "Arz ve talep daha iyi dengeye geliyor. Bu dengelenme ile birlikte enflasyona olan katkının aşağı gelmesini bekliyoruz" dedi.
20.03.2024 Ekonomi
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı''
Narenciyede tehlike kapıda! ''Acil önlem alınmalı'' Milletvekili Barut, narenciye üretimini bitirecek Yeşillenme Hastalığı'nı yayan zararlıya karşı acil, kapsamlı ve topyekün mücadele çağrısı yaptı
7.02.2024 Adana
OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti
OECD Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü OECD Türkiye'nin 2024 yılı için büyüme tahminini yüzde 2,7'den 2,9'a yükseltti.
5.02.2024 Ekonomi
ABD'li dev bankadan Türk Lirası ve dolar için flaş tahmin! Rapor açıklandı, değer kazanacak...
ABD'li dev bankadan Türk Lirası ve dolar için flaş tahmin! Rapor açıklandı, değer kazanacak...   Türkiye ekonomisine olan güven ve uzun süredir yaratılan istikrar ortamı Türk Lirası için öngörüleri de pozitif ayrıştırıyor. ABD'li dev banka Wells Fargo, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanacağını tahmin etti. 2024'ün ilk çeyreğinde 31 liraya yükseleceğini öngören Wells Fargo, 2025 yılında doların 28.50 liraya kadar gerileyebileceğini öne sürdü.
23.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
30 yılın zirvesinde! Krediler geri ödenmiyor
30 yılın zirvesinde! Krediler geri ödenmiyor Yüksek enflasyon, yüksek faiz ve iş gücü piyasasında istenen ivmenin tam yerine gelmemesi nedeniyle ABD'de otomobil kredilerini ödemeyenlerin sayısı 30 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
23.10.2023 Ekonomi
Savaş hali piyasaları nasıl etkileyecek? Bakan Şimşek merak edilen soruları yanıtladı
Savaş hali piyasaları nasıl etkileyecek? Bakan Şimşek merak edilen soruları yanıtladı Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsrail- Filistin savaşının Türkiye’ye etkisi ne olur? sorusuna cevap verdi. Bakan Şimşek Türkiye ekonomisine yönelik de önemli açıklamalarda bulundu.
10.10.2023 Ekonomi
Gözler Merkez Bankası ve Fed'in kararında! Piyasalarda sert hareket mi olacak?
Gözler Merkez Bankası ve Fed'in kararında! Piyasalarda sert hareket mi olacak? Altın, dolar ve borsa yatırımcılarının gözü kulağı önümüzdeki iki günde olacak. Bugün Fed faiz kararını açıklayacak, yarın ise TCMB’nin faiz kararı belli olacak. Peki iki kritik gelişme sonrası piyasalarda yön ne olacak? Uzmanlar tek tek değerlendirdi. İşte detaylar...
20.09.2023 Ekonomi
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
Arjantin IMF'den 7,5 milyar dolar borç alacak
Arjantin IMF'den 7,5 milyar dolar borç alacak Arjantin Ekonomi Bakanı Sergio Massa, Uluslararası Para Fonu ile görüşmelerde bulunmak üzere bugün ABD'ye gidiyor.
21.08.2023 Ekonomi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi
Yatırımın adresi Türkiye oldu! Bölgesel merkez haline geldi Türkiye gerek portföy gerekse doğrudan yatırımda yabancının rotasına girdi. Risk primi düşerken, borsa zirve yaptı. İngiltere ve Güney Kore’den yatırım sinyali gelirken, ABD’li devler de Türkiye’yi bölgesel merkez olarak görüyor.
1.08.2023 Ekonomi
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız
Bakan Kacır: 1,5 yıl içinde Ay’a ilk teması sağlayacağız Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır A Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Kacır "Sel bölgesinde KOBİ'lere 1 yıl ödemesiz 3 yıl ödemeli 300 bin lira kredi sunduk" dedi. Bakan Kacır "Önümüzdeki 1,5 yıl içinde Ay'a ilk teması gerçekleştireceğiz. İki aşamalı proje olacak. Sert iniş ilki, insansız roket göndereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.
7.06.2023 Ekonomi
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi
Bakan Nebati'den EYT açıklaması! 'Kasaya koyduk' deyip tarih verdi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT’nin bütçeye oluşturacağı yüke ilişkin, “31 Aralık’ta biz EYT’nin bu yılki yükünü kasaya koyduk. EYT’nin bütçeye maliyetini de bu yıl için 255 milyar lira olarak hesapladık, kasada hazır duruyor. Buna KGF kefaletleri dahil değil” dedi.
2.02.2023 Ekonomi
ABD'de kritik büyüme verisi açıklandı
ABD'de kritik büyüme verisi açıklandı ABD ekonomisi 4'üncü çeyrekte yüzde 2,9 oranında büyüme kaydetti. Beklentiler yüzde 2,8 seviyesindeydi.
26.01.2023 Ekonomi
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi?
Fiyatlar bir yılda yüzde 50 arttı! Yumurtaya yeni zam gelecek mi? Dünyada yumurta fiyatları geçen yıl yüzde 50’ye varan artış kaydetti. Uzmanlar bazı ülkelerde görülen tarihin en kötü kuş gribi salgınının ve artan yem fiyatlarının etkisinin 2023’te de sürebileceğini belirtiyor. Türkiye’de ise şimdilik kuş gribi ve yem fiyatları bir tehlike olarak görülmese de sektör temsilcileri gözlerinin yeni yılda mısır ve buğdaya gelecek olası zamlarda olduğunu ifade ediyor. Sektörün diğer bir sorunu da bilinçsiz yatırımlar ve plansızlık olarak öne çıkıyor.
3.01.2023 Ekonomi
Fed kritik faiz kararını açıkladı!
Fed kritik faiz kararını açıkladı! ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararını açıkladı. Fed yılın son toplantısında faizi 50 baz puan artırdı. Art arda 7. kez faiz artıran Fed, politika faizini yüzde 4,25-4,50 aralığına çıkardı.
14.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Abd Ekonomisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd ekonomisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.