Abd Dışişleri Bakanlığı

Abd Dışişleri Bakanlığı

Son dakika ABD Dışişleri Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ABD Dışişleri Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ABD Dışişleri Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Abd Dışişleri Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan abd dışişleri bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.767 abd dışişleri bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm abd dışişleri bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı Bass, Türkiye'ye geliyor
ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı Bass, Türkiye'ye geliyor ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar'ın daveti üzerine 15-16 Ocak 2024 tarihlerinde Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecek.
14.04.2024 Gündem
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Türkiye ile F-35 programı gündeme gelebilir!
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama: Türkiye ile F-35 programı gündeme gelebilir! ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Rusya'nın Ukrayna'daki saldırılarını "önceden tasarlanmış bir terör kampanyası" olarak nitelendirerek, "Türk ortaklarımızla bir dizi ortak çıkarlarımız var. Şu an hala uzak olmasına rağmen F-35 programı söz konusu olduğunda bunun yeniden gündeme geleceğini düşünüyorum" dedi.
18.04.2022 Dünya
İbrahim Kalın: ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasını kınıyoruz
İbrahim Kalın: ABD Dışişleri Bakanlığının açıklamasını kınıyoruz Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Dışişleri Bakanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamasına ilişkin, "ABD Dışişleri Bakanlığının gerçeklikle hiçbir ilişkisi olmayan söz konusu açıklamasını kınıyor ve reddediyoruz" dedi.
19.05.2021 Siyaset
Antony Blinken kimdir? ABD Dışişleri Bakanlığına getirilecek Antony Blinken'in kariyeri!
Antony Blinken kimdir? ABD Dışişleri Bakanlığına getirilecek Antony Blinken'in kariyeri! ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın A Takımı şekillenmeye başladı. Joe Biden, Antony Blinken'ın Dışişleri Bakanı olarak görevlendireceğini açıkladı. ABD'nin küresel imajını düzeltmesi beklenen 58 yaşındaki Blinken, Obama döneminde hem Beyaz Saray, hem Dışişleri Bakanlığı hem de ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesinde önemli görevlerde bulundu. Peki, Antony Blinken kimdir? İşte ABD Dışişleri Bakanlığına getirilecek Antony Blinken hakkındaki detaylar...
24.11.2020 Dünya
Rus kamu şirketinin darbeci Hafter için bastığı 1 milyar dolarlık  sahte Libya dinarı yakalandı
Rus kamu şirketinin darbeci Hafter için bastığı 1 milyar dolarlık sahte Libya dinarı yakalandı ABD Dışişleri Bakanlığı, bir Rus kamu şirketince Libya'nın doğusundaki Halife Hafter'in güdümündeki sözde merkez bankası için basılan 1,1 milyar dolar değerindeki sahte Libya dinarına Malta makamlarının el koyduğunu açıkladı.
30.05.2020 Dünya
Son dakika: İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü!
Son dakika: İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani öldürüldü! Irak'ın başkenti Bağdat'ta havaalanına düzenlenen füze saldırısında İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani ve İran yanlısı Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürüldüğü bildirildi. Pentagon, ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürüldüğünü duyurdu. İran'dan peş peşe açıklamalar geldi.ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarına acilen Irak'ı terk etmeleri çağrısında bulundu.
3.01.2020 Dünya
ABD'ye göre FETÖ elebaşı Fetullah Gülen "din adamı"
ABD'ye göre FETÖ elebaşı Fetullah Gülen "din adamı" ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan Terörizm 2017 Ülkeler Raporu'nun Türkiye bölümünde Fetullahçı Terör Örgütünden (FETÖ) bahsedilirken, geçen yıl raporda yer alan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG ile ilgili bölümü rapordan çıkarıldı.
19.09.2018 Dünya
Son dakika... ABD'den İdlib açıklaması
Son dakika... ABD'den İdlib açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığından, Suriye'de şiddeti azaltacak her türlü samimi çabadan memnuniyet duyacakları belirtilerek, "Umarız (İdlib'deki) çatışmasızlık kalıcı olur." açıklaması yapıldı.
17.09.2018 Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: Türkiye ile müzakere süreci devam ediyor
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert: Türkiye ile müzakere süreci devam ediyor ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, iki ülke arasındaki sorunların çözümüne yönelik ABD'ye gelen Türk heyetiyle geniş kapsamlı görüşmeler yapıldığını, Amerikalı rahip Andrew Craig Brunson'ın eve dönmesi talebini net şekilde ilettiklerini bildirdi.
9.08.2018 Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Türkiye açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika Türkiye açıklaması .ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile yaptığı görüşmeye ilişkin "Çok sayıda konuyu ele aldılar ve yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiler" ifadelerini kullandı.
3.08.2018 Dünya
ABD, Mısır'a 195 milyon dolarlık askeri yardım yapacak
ABD, Mısır'a 195 milyon dolarlık askeri yardım yapacak ABD Dışişleri Bakanlığı, 2017'de askıya aldığı yardımı, Mısır'ın Amerika'nın kaygılarına "cevap verdiği" gerekçesiyle yapma kararı aldığını açıkladı.
25.07.2018 Dünya
ABD flaş açıklama! Kritik karar cuma günü verilecek
ABD flaş açıklama! Kritik karar cuma günü verilecek ABD Dışişleri Bakanlığı müsteşarlarından Goldstein, Trump yönetiminin İran'la yapılan nükleer anlaşmaya ilişkin kararını cuma günü vereceğini bildirdi
9.01.2018 Dünya
ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinde flaş ziyaret!
ABD ile Türkiye arasındaki vize krizinde flaş ziyaret! Vize işlemlerinin askıya alınmasının ardından Türkiye ve ABD arasında ilk heyetler arası görüşme yarın Ankara'da yapılacak.
16.10.2017 Dünya
ABD'den PYD açıklaması: Kimseye söz vermedik
ABD'den PYD açıklaması: Kimseye söz vermedik ABD Dışişleri Bakanlığında Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD'nin terör örgütü PYD/PKK ile olan ilişkisi hakkında açıklamalarda bulundu
20.05.2017 Dünya
ABD Dışişleri'nden ilginç Beyaz Saray açıklaması
ABD Dışişleri'nden ilginç Beyaz Saray açıklaması ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'nın Beyaz Saray'daki Oval Ofis'i dinletip dinletmediğini bilemeyeceğini söyledi
17.05.2017 Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığından çalışanlarına kötü haber
ABD Dışişleri Bakanlığından çalışanlarına kötü haber ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un, gelecek yıl Dışişleri Bakanlığında yapılacak bütçe kesintisi dahilinde 2 bin 300 çalışanın işine son vereceği kaydedildi.
1.05.2017 Dünya
ABD, Irak'ı neden yasaklılar listesinden çıkardığını açıkladı
ABD, Irak'ı neden yasaklılar listesinden çıkardığını açıkladı ABD Başkanı Donald Trump'ın, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 6 ülke vatandaşlarına 3 ay vize yasağı getiren ikinci kararnamesinde Irak'ın neden yer almadığına ilişkin soruya ABD Dışişleri Bakanlığı açıklık getirdi.
8.03.2017 Dünya
ABD İç Güvenlik Bakanlığı Trump’ın vize yasağını askıya aldı
ABD İç Güvenlik Bakanlığı Trump’ın vize yasağını askıya aldı ABD İç Güvenlik Bakanlığı Washington eyaletinden bir Federal Yargıcın kararına binen Başkan Donald Trump’ın yedi Müslüman ülke vatandaşlarına vize ve ülkeye giriş yasağı uygulayan Başkanlık Kararnamesi'ni tamamen askıya aldığını duyurdu.
17.06.2021 Dünya
Trump'a büyük şok! ABD Dışişleri Bakanlığı harekete geçti
Trump'a büyük şok! ABD Dışişleri Bakanlığı harekete geçti ABD Dışişleri Bakanlığı diplomatları Trump'ın mülteci kararına karşı not hazırlıyor. İlk kez Vietnam Savaşı sırasında açılan 'muhalefet kanalı'nda 51 diplomat en son Obama'ya karşı bayrak açmıştı
17.06.2021 Dünya
ABD'de istifa şoku!
ABD'de istifa şoku! ABD Dışişleri Bakanlığı'nda görev yapan dört üst düzey yöneticinin istifa ettiği bildirildi.
17.06.2021 Dünya
ABD'den vatandaşlarına Türkiye için yeni seyahat uyarısı!
ABD'den vatandaşlarına Türkiye için yeni seyahat uyarısı! ABD Dışişleri Bakanlığı vatandaşlarını, "olası Türkiye ziyaretlerini gözden geçirmeleri" konusunda uyardı. Bakanlık web sitesinde yayımlanan uyarı yazısında; ABD vatandaşları, artan terör eylemlerine dikkat çekilerek, Türkiye'nin Güneydoğu bölgesine gitmekten kaçınmalarını tavsiye edildi.
29.09.2021 Gündem
Trump'ın dışişleri bakanı adayı belli oldu
Trump'ın dışişleri bakanı adayı belli oldu Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde önemli role sahip olan koltuğun adayı belli oldu. Donald Trump, Dışişleri Bakanlığı için adayının Rex Tillerson olduğunu açıkladı.
13.12.2016 Dünya
ABD'den Avrupa'ya seyahat uyarısı
ABD'den Avrupa'ya seyahat uyarısı ABD Dışişleri Bakanlığı, Avrupa genelinde özellikle yaklaşan Noel ve yılbaşı tatilleri için seyahat uyarısı yaptı
17.06.2021 Dünya
"Bu suçlamalar Kirby için kara leke olarak kalacak"
"Bu suçlamalar Kirby için kara leke olarak kalacak" ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby'nin Rusya'ya yönelttiği Suriye'yle ilgili iddialara yanıt veren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, hastane ve okulların bombalandığına dair iddiaların radikal Beyaz Kasklılar örgütü tarafından ortaya atıldığını ve bunun Kirby'nin biyografisine kara bir leke olacak yazılacağını söyledi.
17.06.2021 Dünya
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden "FETÖ" açıklaması
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinden "FETÖ" açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığından üst düzey bir yetkili, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve elebaşı Fetullah Gülen'e ilişkin, "Masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütlerinin kara para aklamak için para saklayan kişileri gibi görünüyorlar...
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Abd Dışişleri Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki abd dışişleri bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.