Devletten işverene ücret desteği! Üretim Sürecine Katılım desteği nedir? Çalışanın maaşı nasıl olacak? Bakan Bilgin açıkladı!
Devletten işverene ücret desteği! Üretim Sürecine Katılım desteği nedir? Çalışanın maaşı nasıl olacak? Bakan Bilgin açıkladı! İşverene yeni destek! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Yeni destek paketinde devlet işverenin eleman ihtiyacını giderecek, 3 ay ücret ve primlerini ödeyecek. Zorunlu istihdam süresi ise 1 yıl olacak. Peki, Üretim Sürecine Katılım desteği nedir, nasıl alınacak? Üretim Sürecine Katılım desteği şartları neler? İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklamaları!
21.03.2022 Çalışan Hakları
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
Emekli aylığına ve memur maaşına dev zam, tablo değişti! Kademeli artış, refah payı ve seyyanen zam ayrıntısı
Emekli aylığına ve memur maaşına dev zam, tablo değişti! Kademeli artış, refah payı ve seyyanen zam ayrıntısı Milyonlarca emekli ve memur yeni maaşlarını merak ediyor. Zam oranı ile ilgili rakamlar netleşmeye başlıyor. Emekli ve memura dev zam geliyor. Hepsinin geliri tek tek artacak. Meclis bayramdan sonra yoğun bir mesaiye başlayacak. En düşük memur maaşı tutarının 22 bin TL'ye çıkarılması, emekli zammı, işverene verilecek destek gibi önemli konular gündemde olacak. Memurlar için seyyanen zam ve oransal bir artış söz konusu olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de kademeli zam formülü var. Refah payı ile emekliye zam ne kadar olacak? Emekli ve memur maaşları ne kadar artacak? İşte detaylar...
3.07.2023 Ekonomi
Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrette ara zam olacak mı? Asgari ücret ara zammı geldi mi?
Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrette ara zam olacak mı? Asgari ücret ara zammı geldi mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti TBMM Grup Toplantısı'nda asgari ücret desteğiyle ilgili açıklamada bulunmuş ve işverene destek miktarının arttığını belirtmişti. Asgari ücret desteğinde yeni zamlı tutarın TBMM'de yasalaşmasıyla birlikte ücret miktarı değişmişti. 2022 Temmuz ayından İtibaren geçerli olacak asgari ücrete ara zam yapılmıştı. Mart ayının ortasına gelirken vatandaşlar “Asgari ücrete ara zam var mı, asgari ücrette ara zam olacak mı? Asgari ücret ara zammı geldi mi?” gibi sorulara yanıt aramaya başlandı.
14.03.2023 Çalışan Hakları
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi
EYT'de kıdem tazminatına devlet garantisi! 'Ek paket' müjdesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni Kredi Garanti Fonu (KGF) paketinin detaylarını açıkladı. 14 destek kaleminden oluşan pakette, EYT’lilere kıdem tazminatı desteği dikkat çekti. Buna göre; işverene EYT yükü için 25 milyar lira kefaletle 34 milyar lira kredi sağlanacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz, ek destek paketi gelebileceğini belirterek, EYT'lilere kıdem tazminat için devlet garantisinin detaylarını anlattı.
13.01.2023 Emekli
Gözler yılın son Kabine toplantısında! Vatandaşlar müjdeye kilitlendi
Gözler yılın son Kabine toplantısında! Vatandaşlar müjdeye kilitlendi Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 2022 yılının son toplantısını yapacak. Toplantının ana gündem maddesi, ekonomi, emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi ve fahiş fiyat artışlarıyla mücadele olacak. Ayrıca Erdoğan, Karadeniz doğal gazı konusunda "Pazartesi günü bu konuda yeni müjdeleri milletimizle paylaşacağız" demişti. Gözler bir yandan da Erdoğan'ın vereceği müjdeye kilitlendi.
26.12.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak EYT ve asgari ücrete ara zam ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, maaşlardan kesilen vergi dilimleriyle ilgili çalışma yürütüyor. Çalışma bitince açıklayacağız, çalışanlar rahatlayacak" dedi.
23.12.2022 Ekonomi
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak'
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması! 'En kapsamlı düzenleme olacak' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TBMM'deki bütçe görüşmelerinde milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin konu ile ilgili, "En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın." ifadelerini kullandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT ile ilgili düzenlemenin aralık ayı sonu gibi Meclis'e geleceğini belirterek, "EYT konusunda en kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin endişesi olmasın" dedi.
8.12.2022 Ekonomi
Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir? Yemek ücreti istisnası 2022!
Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir? Yemek ücreti istisnası 2022! Cumhurbaşkanı Erdoğan yemek kartlarına yönelik açıklama yaptı. Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yemek ödemelerinde restoran, lokanta ve yemek kartı kullanma zorunluluğunu kaldırıyoruz. Çalışanlara nakden ödenen yemek bedeli tutarları da vergi istisnası kapsamına girecektir" dedi. Peki, Yemek kartları kalkıyor mu, yemek yardımı istisnası nedir?
26.09.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dar gelirliler için son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, “İki yeni destek paketi yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.
23.08.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor
Bakan Nebati'den vergi açıklaması! Herkesi ilgilendiriyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ''Esnafımızdan işçilerimize, çiftçilerimizden yatırımcılarımıza kadar tüm kesimleri ilgilendiren vergi politikalarını hayata geçiriyoruz'' dedi.
17.08.2022 Ekonomi
SGK tek tek hesaplıyor, başvuru şartı yok! 60 bin TL destek ödemesi yapılacak
SGK tek tek hesaplıyor, başvuru şartı yok! 60 bin TL destek ödemesi yapılacak Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) otomatik olarak hesaplıyor. Başvuru şartı yok. Sene başından bu yana asgari ücrette yüzde 70 zam yapıldı. Yeni asgari ücret aylık brüt 6.471 TL, net 5.500.35 lira oldu. Asgari ücret desteği de yeniden devreye girdi. 6 ay süre ile işverenler destekten yararlanabilecek. Her bir çalışan için işverene 100 TL destek sağlanacak. Yani 100 kişi çalıştıran işverene sene sonuna kadar 60 bin lira asgari ücret desteği verilecek. Destekle ilgili kritik bir detay da dikkat çekiyor; bazı işletmeler çalışan sayısını düşürdüyse destekten yararlanamıyor. Kimler asgari ücret desteğinden yararlanabilecek, kimler yararlanamayacak? 2022'de kurulan işletmeler asgari ücret desteğinden faydalanabilecek mi? İşte detaylar...
5.08.2022 Çalışma Hayatı
Eşi emekli olan memur aile yardımı ödeneği alabilir mi? Aile yardımı hangi hallerde kesilir?
Eşi emekli olan memur aile yardımı ödeneği alabilir mi? Aile yardımı hangi hallerde kesilir? Devlet memurlarına her ay aylıklarıyla ödenen aile yardımı ödeneği ile ilgili bilgiler sık sık merak ediliyor. Çoğu kişinin araştırdığı konularından biri de eşi emekli olan memurun aile yardımı ödeneği alıp alamayacağı hususudur. Peki, Eşi emekli olan memur aile yardımı ödeneği alabilir mi? Aile yardımı hangi hallerde kesilir? Aile yardımı ödeneği ne kadar? Aile yardımı ödeneği kimlere verilir? İşte detaylar…
26.07.2022 Memur
Özel sektör maaşlarında asgari ücret hareketliliği!
Özel sektör maaşlarında asgari ücret hareketliliği! Özel sektör maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Asgari ücrete ara zam çalışma hayatında yeni bir hareketlilik başlattı. Bazı sendikalar işverenleri oluşan yeni şartlar kapsamında görüşmeye çağırdı. İşverenlerin bir bölümü de ara zam çalışmalarını tamamladı. Asgari ücret üzerinde alan çalışanların ücretlerinde bir düzenleme yapılmazsa şu anda 7 milyon civarında olduğu belirtilen asgari ücretli sayısında otomatikman artış olacak.
Bakan Bilgin'den zam sonrası flaş açıklama!
Bakan Bilgin'den zam sonrası flaş açıklama! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin memur zammı ve EYT çalışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin kamuda çalışan sözleşmeli personellerde dahil olmak üzere tüm kamu çalışanların ücret artışından faydalanacağını belirtti. Bilgin EYT için ise tarih verdi. İşte detaylar...
4.07.2022 Ekonomi
İş dünyasından flaş asgari ücret açıklaması
İş dünyasından flaş asgari ücret açıklaması İş dünyası temsilcileri, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı asgari ücrete yapılan ara zam kararını değerlendirdi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, "İşçiler, işverenler olarak el ele vererek üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceğiz” şeklinde belirtirken; İTO Başkanı Avdagiç, “Çalışanlarımızın enflasyon kayıplarının telafi edilmesi iş dünyası olarak çok önemli bir sorumluluğumuz” dedi. MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı ise, asgari ücrete yapılan zammı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti. Erdoğan, dün Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde asgari ücrete yüzde 30 oranında zam yapıldığını ve net asgari ücretin 5500 lira olduğunu açıklamıştı.
2.07.2022 Ekonomi
Asgari ücret zammı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret müjdesini verdi! İşte asgari ücret 2022 temmuz zammı ve brüt - net maaşlar...
Asgari ücret zammı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret müjdesini verdi! İşte asgari ücret 2022 temmuz zammı ve brüt - net maaşlar... Asgari ücret zammı son dakika açıklandı. Müjdeli haber geldi. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Asgari ücrete temmuz zammı yüzde 30 olarak gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücret zammını son dakika açıklamasının ardından vatandaşlar yoğun şekilde, 'Asgari ücret zammı 2022 ne kadar oldu?' sorusunun yanıtı merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Erdoğan, "Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Asgari ücrete temmuzdan geçerli olmak üzere yüzde 30 ara artış yapıyoruz Yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır" dedi. Öte yandan Asgari ücreti 5 bin 500 TL'ye çıkaran düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan torba teklife eklendi. İşte son dakika haberinin detayları...
Asgari ücret 5500 TL mi oldu, asgari ücret net ve brüt ne kadar?
Asgari ücret 5500 TL mi oldu, asgari ücret net ve brüt ne kadar? Asgari ücret 5500 TL mi oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak yeni asgari ücretin net 5 bin 500 lira olacağını açıkladı. Peki, asgari ücret net ve brüt ne kadar?
Asgari ücret işveren maliyeti ne kadar oldu? Asgari ücretlinin işverene maliyeti nedir? İşte Yeni asgari ücret işveren maliyeti…
Asgari ücret işveren maliyeti ne kadar oldu? Asgari ücretlinin işverene maliyeti nedir? İşte Yeni asgari ücret işveren maliyeti… Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammını açıkladı. Erdoğan "Asgari ücrete temmuz ayından geçerli olmak üzere yüzde 30 artış yapıyoruz. Buna göre net asgari ücret 5 bin 500 TL olacaktır. İşçi başına devletimiz işverenlere de 100 TL destek verecektir." dedi. Yeni asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak. Söz konusu gelişmenin ardından Yeni asgari ücret işveren maliyeti merak edilmeye başlandı. Peki, Asgari ücretlinin işverene maliyeti nedir? İşte asgari ücret işveren maliyeti…
1.07.2022 Ekonomi
Asgari ücrete zam 1247 lira! Yeni asgari ücret belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı...
Asgari ücrete zam 1247 lira! Yeni asgari ücret belli oldu Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı... Son dakika haberi... Asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranı belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete yapılacak olan ek zam oranını açıkladı. Erdoğan, "Yeni bir asgari ücret rakamı belirledik. Asgari ücrete temmuzdan geçerli olmak üzere yüzde 30 ara artış yapıyoruz Yeni asgari ücret net 5 bin 500 lira olacaktır" dedi.
1.07.2022 Ekonomi
Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak...
Asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan duyuracak... Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika gelişmesi. Milyonlarca çalışanın beklediği haber ile ilgili saat verildi. Asgari ücret ile ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmen duyuracak. Yeni asgari ücret rakamının açıklanması ile birçok sosyal ödeme tutarı da artacak. Şu an asgari ücret brüt 5004 TL. Bu tutardan 700.56 TL SGK primi işçi payı, 50.04 TL de işsizlik sigortası primi işçi payı olmak üzere toplam 750.60 TL kesiliyor. İşveren ayrıca 775.62 TL SGK primi, 100.08 TL işsizlik sigortası primi olmak üzere 875.70 TL prim ödüyor. Böylece asgari ücretin işverene maliyeti 5.879.70 liraya ulaşıyor. Brüt asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapıldığında asgari ücret brüt 6004.80 lira, net 5104.08 liraya çıkacak. Yüzde 25 artışla asgari ücret brüt 6.255 lira, net 5316.75 lira, yüzde 30 artışla brüt 6505.40 lira, net 5742.09 lira, yüzde 35 artışla da brüt 6755.40 lira, net 5742.09 liraya yükselecek. İşte asgari ücret ile ilgili son dakika tüm detaylar...
1.07.2022 Ekonomi
Asgari ücrete büyük zam! Ve belli oldu! Oran oran hesaplandı! Yeni asgari ücret...
Asgari ücrete büyük zam! Ve belli oldu! Oran oran hesaplandı! Yeni asgari ücret... Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişi nefesini tuttu. Asgari ücrete büyük zam geliyor. Asgari ücret ile ilgili son dakika detayları belli oldu. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek sorusu cevabını buldu. İşçi, işveren, hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı asgari ücrete yapılacak artışı belirlemek üzere toplandı. Yeni asgari ücreti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın açıklayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanları enflasyona karşı korumanın görevleri olduğunu belirterek, "Asgari ücret dışındaki ücretler de artmalı" demişti. Öte yandan asgari ücret ile ilgili zam oranları ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre asgari ücrete ara zamda yüzde 20-25 seçenekleri ön plana çıkıyor. Buna göre, brüt asgari ücrete yüzde 20 oranında zam yapıldığında asgari ücret brüt 6004.80 lira, net 5104 liraya çıkacak, Yüzde 25 artışla asgari ücret brüt 6.255 lira, net 5316.75 lira olacak. Öte yandan işverene asgari ücret desteği verilmesi de masada duran diğer gelişmeler arasında yer alıyor. Ve milyonlarca kişinin beklediği Asgari Ücret Komisyonu'nun ikinci toplantısı başladı.
30.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti
Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplandı! Bakan Bilgin yarını işaret etti İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Kritik toplantı bugün gerçekleştirildi. Yaklaşık bir buçuk saat süren toplantıda iki konuda mutabakat sağlandı. Komisyon çalışmalarını yarın sonlandıracak. İşte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Genel Başkanı Burak Akyol tarafından yapılan açıklamalar...
29.06.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve...
Asgari ücrete zam! Milyonlar bekliyordu, 1625 lira ve... İşçi ve işveren milyonlarca kişi bekliyordu ve belli oldu. Asgari ücrete zam için kritik gün geldi. Milyonlarca çalışanın dört gözle beklediği asgari ücret zammı için beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı. Komsiyon toplanıyor. Masada birden çok formül var. Asgari ücret net rakam üzerinden bakıldığında kamunun elinde 1625 liralık bir alan olduğu ifade ediliyor. Bu durumda asgari ücretin 5 bin 878 liraya yükselebileceği belirtiliyor. İşte asgüri ücrete zam için formüller ve yeni hesap...
29.06.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret temmuz zammında kritik gün!
Asgari ücret toplantısı ne zaman, saat kaçta? Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret temmuz zammında kritik gün! Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Asgari ücret zammı için kritik toplantı bugün yapılacak! Gözler Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısına çevrildi. Asgari ücrete yapılacak temmuz ara zammı için işçi, işveren ve hükümet temsilcileri bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret tespit komisyonunun çalışmalarını haftasonuna kadar tamamlayacağını açıklamış, zammın temmuz maaşlarına yansıtılması konusunda yeşil ışık yakmıştı. Komisyon ilk toplantısını bugün yapacak. Peki Asgari ücret ne zaman açıklanacak? Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret toplantısı ne zaman? İşte detaylar…
29.06.2022 Çalışan Hakları