Gazete Vatan Logo

Asgari ücret 5500 TL mi oldu, asgari ücret net ve brüt ne kadar?

Asgari ücret 5500 TL mi oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak yeni asgari ücretin net 5 bin 500 lira olacağını açıkladı. Peki, asgari ücret net ve brüt ne kadar?

Asgari ücret 5500 TL mi oldu, asgari ücret net ve brüt ne kadar?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, hükümeti temsilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçileri temsilen TÜRK-İŞ Genel Başkan Ergün Atalay ve işvereni temsil eden TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol önderliğinde toplanarak yeni asgari ücreti belirlemek üzere toplantılarını tamamladı. Belirlenen asgari ücreti, İstanbul Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tüm tarafların katıldığı basın toplantısında açıkladı. Erdoğan, önce asgari ücretteki bu ara artışın yüzde 25 oranında bir artışa denk geldiğini söyledi, ancak daha sonra Bakan Bilgin'in uyarısı üzerine yüzde 30 artış olduğunu belirtti. Erdoğan, işverene işçi başına 100 lira destek ödeneceğini, asgari ücretin vergi dışında bırakılmaya devam edileceğini kaydetti.

Asgari ücret 5500 TL mi oldu, asgari ücret net ve brüt ne kadar?

Yapılan 2 toplantı sonucunda Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararını bir kez daha oy birliği ile almış bulunmaktadır.

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6471  TL, net 5500,35 TL olarak belirlenmiştir.

Haberin Devamı

Böylece, 2022 Ocak dönemine göre net asgari ücrette yaklaşık % 30 oranında artış yapılmıştır. 2021 yılına göre ise net asgari ücretin kümülatif artış oranı yaklaşık % 95 olmuştur.

Asgari ücrette yapılan bu artış, tüm çalışanlar bakımından da vergi istisnası tutarının artışı kadar ek gelir avantajı sağlamaktadır.