İstanbul Finans Merkezi

İstanbul Finans Merkezi

Son dakika İstanbul Finans Merkezi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İstanbul Finans Merkezi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İstanbul Finans Merkezi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Finans Merkezi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul finans merkezi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.271 istanbul finans merkezi haberi bulunmuştur. Tüm istanbul finans merkezi haberleri aşağıda listelenmiştir.
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır
AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul İçin Hızlı ve Sağlam Adımlar, İlk 6 Ay ve 1 Yıllık Acil Eylem Planı Toplantısı'nda konuştu. Murat Kurum, 'İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır. İstanbul’un 5 yıllık süreçte geriye gitmesinden dolayı projelerin hızlıca yapılmasını tespit ettik. Yoğun bir mesai içinde olduk. Bilim insanları ile bu projeleri çalıştık.' dedi. İstanbul'da trafikte kalma süresinin ilk yılda yüzde 64'ten 59'a düşeceğini belirten Kurum, metrobüs kapasitesinin de artacağını söyledi. Kurum ayrıca sosyal destek kapsamında İstanbul'da 100 kreşin açılacağını duyurdu.
28.03.2024 Gündem
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Piyasaları maniple etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Borsa İstanbul 150. Yıl Gong Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Daha kararlı duruş sergilememiz gerekiyor. İster siyasetçi ister ekonomist. Sermaye piyasalarını manipüle etmeye çalışan tamahkarlara meydanı boş bırakamayız. Gerek SPK, gerek BİST'ten bu konuda daha fazla hassasiyet göstermesini istiyoruz" dedi.
22.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor
Bakan Bayraktar tarih verdi! Doğal gaz merkezinde plan şekilleniyor Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği İstanbul Finans Merkezi’nde bir enerji ve ticaret borsası oluşturmak istiyoruz. Burada enerji ve maden ticareti yapılacak. Ayrıca İstanbul Finans Merkezi’nde bir uluslararası ticaret platformu kurabiliriz. Bu da tüm taraflara, ticaret yapanlara, aracılara ve diğer paydaşlara büyük fırsatlar ve teşvikler sunabilir. Ortaklarımızla yoğun bir şekilde çalışmamız halinde bunu 2024 yılı içerisinde oluşturabileceğimizi düşünüyorum” dedi.
1.11.2023 Ekonomi
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda!
Erdoğan’dan emeklilerin beklediği mesaj: Fazla uzamaz, en kısa zamanda! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta düzenlenen 78'inci Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sonrası Türkevi'nde gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerin ücretlerinde ne zaman artış olacağıyla ilgili olarak, "Fazla uzamaz. Yani en kısa zamanda. Uyguladığımız Orta Vadeli Programın başarıya ulaşmasıyla birlikte oluşacak refah artışında toplumun tüm kesimleri gibi tabii ki emeklilerimiz de payını alacaktır" ifadelerini kullandı.
21.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de iş dünyası ile bir araya geldi: Türkiye, yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 78'inci Genel Kurulu kapsamında bulunduğu New York'ta Türk-Amerikan İş Konseyi 13'üncü Türkiye Yatırım Konferansı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Satın alma gücüne göre dünyanın 11. büyük ekonomisi, nominal olarak ise 17. büyük ekonomisiyiz. Türkiye, uluslararası yatırımcılar için güvenli liman olma konumunu sürdürüyor. Bu konumumuzu daha da perçinliyoruz" dedi.
21.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonominin yol haritasını açıkladı: Türkiye’ye kredi akışı başlıyor Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yurda dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Enaflasyonla mücadelede atılacak adımları açıklayan Erdoğan, "Atacağımız yeni adımlarla kalıcı çözümleri hayata geçireceğimize inanıyorum. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz ve ona ulaşmak için atacağımız nice adımlar Türkiye’nin ekonomik alanda da yıldızını parlatacak." dedi.
11.09.2023 Gündem
KKM hesabını kapatana ekstra faiz! 500 bin liraya 12 bin 493 lira
KKM hesabını kapatana ekstra faiz! 500 bin liraya 12 bin 493 lira Kur Korumalı Mevduattan çıkanlar için ekstra faiz müjdesi geldi. 500 bin liraya 12 bin 493 lira faiz gelirken KKM'den çıkanlara aylık faiz 20 bin 821 lira olacak. Ancak bu uygulamadan yararlanmak için tek şart var.
9.09.2023 Ekonomi
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması
Bakan Bayraktar'dan doğal gaz açıklaması Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Türkiye doğal gazda 2028 yılına kadar 150 milyar metreküp yıllık giriş kapasitesine sahip olacak” dedi.
7.09.2023 Ekonomi
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı
Ekonomide 3 yıllık yol haritası belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKM mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki 3 yılın ekonomi programını içeren Orta Vadeli Plan hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, "Büyüme ve ticaretten fiyat istikrarı ve finansal istikrara, beşeri sermayeden, yeşil ve dijital dönüşüme, afet yönetiminden kamu maliyesi ile iş ve yatırım ortamına yedi temel alanda öncelikli reform adımlarını belirledik. Program döneminde ekonomik büyümeden kesinlikle taviz vermeyeceğiz. Sıkı para politikasının da desteği ile enflasyonu yeniden tek haneye düşürecek cari işlemler dengesini iyileştireceğiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz üç yıllık Orta Vadeli Program ile ilgili Beştepe'de açıklamalarda bulunarak, "Finansal istikrarı sağlamak ve orta vadede enflasyonu tek haneye indirmek temel hedefimiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İlk konut alımına finansal destek verilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Finans Merkezi'nde finans dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Finans kesimiyle ilgili konuları tartıştık. Öncelikle Türkiye'nin ve dünyanın içinde bulunduğu zorluklar kadar fırsatları da değerlendirdiğimiz toplantı oldu. Ekonomi politikaları konusunda memnuniyeti ifade edebilirim" dedi.
11.08.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dolaylı verginin azalması talebini destekliyorum
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dolaylı verginin azalması talebini destekliyorum Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "OVP'yi 2026 perspektifinde yapacağız. Dolayısıyla 2025’e kadar belki küçük güncellemeler… ama asıl 2026 OVP ile netleşmiş olacak ve orada da perspektifimiz tek haneli enflasyon" dedi.
8.08.2023 Ekonomi
Cevdet Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz
Cevdet Yılmaz: Sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Orta Vadeli Program Çerçevesinde Türkiye ve İstanbul Ekonomi Gündemi" başlıklı toplantıda iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yılmaz "Türkiye'de yatırım ortamının iyileştirilmesi yönünde doğru tanımlanmış ve sonuç odaklı reform adımlarına devam edeceğiz" dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Erkan, "Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli" dedi. TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar ise "Hep beraber daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.
23.06.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Seçim belirsizliği ortadan kalktı, elimiz güçlü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Türkiye İhracatçılar Meclisi 30. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'ne önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşüreceklerini söyleyerek seçim belirsizliğin ortadan kalktığını ve yeni ekonomi kadrosunun birinciliği önceliğinin bu olduğunu vurguladı.
17.06.2023 Gündem
Bakan Kurum’dan Ataşehir’e 8 ayrı müjde
Bakan Kurum’dan Ataşehir’e 8 ayrı müjde Ataşehir'de düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, 8 ayrı müjde verdi. Bakan Kurum, “Ataşehir'de Şerifali Çiftliğinde toplamda bin 442 konutun,121 dükkânın 2 sosyal tesisin ve 1 camimizin yapımına süratle devam ediyoruz. En kısa sürede de Ataşehir'de yaşayan kardeşlerimize anahtarlarını teslim edeceğiz" dedi.
6.05.2023 Gündem
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: 'Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz'
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: 'Kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz' Turkuvaz Medya Grubu tarafından düzenlenen “İstanbul Finans Merkezi Zirvesi" Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin katılımı ile gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar vaadine tepki gösteren Bakan Nebati, “Şimdi 300 milyar dolar buldum dedi, bulacağıma dönüştü, sen 300 dolar bulamazsın bu gidişle. Günlük söylemlerinizle vatandaşımız size destek vermeyecek” dedi.
4.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır
Bakan Nebati'den enflasyon açıklaması: Kalıcı düşüşün sağlanması hedefimiz olacaktır Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mersin İş Dünyası Buluşması'nda konuşuyor. Bakan Nebati "Son dönemde tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşan istihdam piyasamızda daha fazla ve daha nitelikli iş imkânları oluşturacağız" dedi. Nebati "Halkımızın refahının artması, sosyal adalet ve gelir dağılımının iyileşmesi için enflasyonda kalıcı düşüşün sağlanması, Türkiye Yüzyılı’nda vazgeçilmez hedefimiz olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.
2.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık
Bakan Kurum: İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bir tarafta ülkemiz, milletimiz için ‘Türkiye Yüzyılı’ diyenler var diğer tarafta ülkemizi yüzyıl geri götürmek isteyenler var.” dedi.
25.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum’dan Çekmeköy’e yeni kentsel dönüşüm müjdesi
Bakan Kurum’dan Çekmeköy’e yeni kentsel dönüşüm müjdesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1’inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Çekmeköy’ün Çamlık, Hamidiye, Mehmet Akif, Merkez ve Mimar Sinan Mahalleleri’nde toplam 35 site bulunuyor. Bu sitelerde bulunan 248 binada tam 20 bin 494 kardeşimiz yaşıyor. Buradaki vatandaşlarımız bize dönüşüm talebinde bulundu. Şimdi buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kardeşlerimizin talebi doğrultusunda 6 bin 354 konut ve iş yerinden oluşan bu binaları kentsel dönüşüme alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun” dedi.
25.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Bu millet İstanbul, Ankara ve İzmir'de 'bahar' görmedi
Bakan Kurum: Bu millet İstanbul, Ankara ve İzmir'de 'bahar' görmedi Kâğıthane’de Kentsel Dönüşüm Toplantısı’nda katılan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “CHP, bundan tam 4 yıl önceki seçimlerde 'martın sonu bahar olacak' diyordu. Ne hikmetse o baharı ne İstanbul’da, ne Ankara’da, ne de İzmir’de göremedik.  Tam 4 yıl oldu, bu şehirler, bu millet baharı bir türlü göremedi. Ama yalancı baharı gördük" dedi.
24.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Finans Merkezi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul finans merkezi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.