İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Cuma Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Cuma Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Cuma Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Cuma Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Cuma Suresi Medine’de nüzul olan surelerden biridir. Cuma Suresi 11 ayetten oluşmaktadır, 9. Ayette yer alan “Cuma” kelimesinden dolayı Cuma Suresi ismini almıştır. Müsebbihat olan surelerin dördüncüsüdür. Kuran-ı Kerim’de yer alan sırasına göre 62. Suredir. İniş sırasına göre ise 96. Sırada olan suredir.
9.05.2023 Sureler
Haşr suresi okumanın yararları ve faziletleri
Haşr suresi okumanın yararları ve faziletleri Bir insan Kuran-ı Kerim okumak ile yaratıcısı olan Yüce Allah ile muhatap olma şerefine erişmiş olur. Kuran-ı Kerim’den hangi sure, ne kadar okunursa okunsun bu şerefe nail olmak ile mükâfatlandırılmış olur. Kuran-ı Kerim okuyan bir kişi Rabbi ile konuşmuş olur. Hadisler aracılığı ile bizlere bildirilen faziletlerin yanı sıra bizim bilmediğimiz birçok esrar, birçok fazilet Kuran okuyunca elde edilir. Haşr Suresinin de faziletleri bulunmaktadır.
9.05.2023 Sureler
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri Kuranı Kerimi baştan sonra bitiren insanlar Türkçe mealini de okuduktan sonra Kuran'da yer alan dualardan haberdar olur. Miftah'ul Cennet Duası da en güçlü ve en büyük dilek duası olarak bilinir. Sayısız hayra vesile olduğu söylenen bu duayı Hz. Muhammet de okumuştur. 
13.04.2022 Dini Bilgiler