İş Sağlığı Ve Güvenliği

İş Sağlığı Ve Güvenliği

Son dakika iş sağlığı ve güvenliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iş sağlığı ve güvenliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İş Sağlığı Ve Güvenliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iş sağlığı ve güvenliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 48 iş sağlığı ve güvenliği haberi bulunmuştur. Tüm iş sağlığı ve güvenliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Doktorlara Yargıtay'dan güzel haber!
Doktorlara Yargıtay'dan güzel haber! Doktorları ilgilendiren güzel haber Yargıtay'dan geldi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işyeri hekimlerini yakından ilgilendiren emsal nitelikte bir karara imza attı. Yüksek Mahkeme; işyeri hekiminin iş sözleşmesinin; hizmetin ortak sağlık ve güvenlik biriminden hizmet alınacağı gerekçesi ile feshedilmesinin geçerli nedene dayalı bir fesih olmadığına hükmetti.
14.08.2022 Çalışma Hayatı
KDK’den ASM için tavsiye!
KDK’den ASM için tavsiye! KDK, iki bakanlığın ASM'lerdeki iş sağlığı ve güvenliği eksikliklerinin giderilmesi için devreye girmesini tavsiye etti. Kamu Denetçiliği Kurumu, iş sağlığı ve güvenliği kapsamındaki tüm sorumluluğun aile hekimine yüklenmesinin hakkaniyete aykırı olduğunu belirterek, Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına aile sağlığı merkezlerinde risk analizleri yapılarak gerekli tedbirlerin alınması tavsiyesinde bulundu.
13.06.2021 Sağlık
İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınavı 2020…
İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınavı 2020… İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve Güvenliği Uzmanlığı (2020-İSG) sınavı bugün gerçekleşmesinin ardından, gözler sınav sonuçları tarihine çevrildi. Saat 10:15'te başlayan sınav için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Sınava katılan adaylar ‘’İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?’’ sorusunun cevabını araştırmaya başladı.
7.11.2020 Eğitim
TÜBİTAK personel alıyor! TÜBİTAK personel alımı başvurusu nasıl yapılır?
TÜBİTAK personel alıyor! TÜBİTAK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Başkanlığı (TÜBİTAK) Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi'ne (BİLGEM) İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi bünyesinde görev yapmak üzere personel alıyor. Peki, TÜBİTAK personel alımı başvurusu nasıl yapılır? TÜBİTAK personel alımı başvuru şartları neler? İşte TÜBİTAK personel alımı ilanı ve detayları...
14.10.2020 Personel Alımı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Belge şartı!
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor... Belge şartı! İşverenlerin yabancı çalışanlar için çalışma izni alabilmesi için, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenen iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri ile Bilim Kurulu tarafından açıklanan kararlara tam ve eksiksiz olarak uymayı taahhüt etmesi gerekiyor
20.07.2020 Çalışma Hayatı
İş güvenliği uzmanı zorunluluğu 2020 - İş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu ne zaman başlıyor?
İş güvenliği uzmanı zorunluluğu 2020 - İş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu ne zaman başlıyor? İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi bulundurmak artık zorunlu. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nda yapılan son düzenlemeye göre artık 50’den az çalışanı olan tüm işyerlerinde de iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirmek zorunlu hale geldi. Yükümlülüklere uymayan işyerleri ise para cezalarıyla karşı karşıya kalacak. İş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu ne zaman başlıyor?
8.07.2020 Gündem
Bakan Selçuk duyurdu: 9 kat arttı!
Bakan Selçuk duyurdu: 9 kat arttı! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş sağlığı ve güvenliği hizmeti alan iş yeri sayısının, 7 yılda 9 kat artarak 269 bin 752'ye ulaştığını belirtti.
28.04.2020 Çalışma Hayatı
İSG soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı
İSG soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavının soru kitapçıkları ve cevap anahtarları yayımlandı.
21.05.2019 Eğitim
Başvurular bugün başladı!
Başvurular bugün başladı! İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı sınavının başvuruları bugün başladı.
4.04.2019 Eğitim
İSG koşullarını iyileştiren projelere 40 milyon lira destek
İSG koşullarını iyileştiren projelere 40 milyon lira destek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, iş sağlığı ve güvenliği (İSG) koşullarını iyileştirme adına sivil toplum kuruluşları, sanayi, ticaret ve meslek odaları ile üniversiteler ve meslek liselerinin geliştireceği projelere yaklaşık 40 milyon lira hibe desteği sağlayacaklarını bildirdi.
10.01.2019 Ekonomi
2. Dönem İSG sınav yerleri açıklandı!
2. Dönem İSG sınav yerleri açıklandı! Merakla beklenen İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı (İSG) için sınav giriş yerleri ve belgeleri yayınlandı. İSG sınav adayları giriş yerleri ve belgeleriyle ilgili detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilir. İşte İSG ayrıntıları...
29.09.2021 Gündem
VİKO'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'na özel yarışma
VİKO'dan İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası'na özel yarışma VİKO tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası için bir resim yarışması düzenlendi
23.06.2015 Arşiv
DDK’dan uyarı gibi rapor!
DDK’dan uyarı gibi rapor! Soma faciası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun 2011 yılında madenler ve maden kazaları ayrıntılı bir şekilde inceleyerek hazırladığı raporu yeniden gündeme getirdi
29.09.2021 Gündem
TTK kura listesi || TTK kura sonuçları isim listesi sorgulama; Zonguldak TTK kura çekimi sonuçları sonuçları belli oldu mu?
TTK kura listesi || TTK kura sonuçları isim listesi sorgulama; Zonguldak TTK kura çekimi sonuçları sonuçları belli oldu mu? TTK işçi alımı kura sonuçları sorgulaması, başvuru yapan adaylar tarafından başladı. 25-30 Eylül tarihleri arasında Zonguldak, Bartın ve Karabük merkezli TTK işçi alımı başvuruları sonrası sıra kura çekimine geldi. Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alımının 1500’ü Zonguldak için yapılacak. Peki, TTK işçi alımı kura çekimi ne zaman, saat kaçta? Zonguldak TTK işçi alımı kura sonuçları ne zaman açıklanacak? TTK işçi alımı asil ve yedek listesi sorgulama ile TTK Zonguldak kura listesi 2023 sürecine dair merak edilenler…
13.10.2023 Çalışma Hayatı
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu!
Sosyal medya yasa teklifi TBMM'ye sunuldu! AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan Sosyal Medya teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Yanıltıcı haber yapanlara yaptırım geliyor.
26.05.2022 Gündem
Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı? Kademeli normalleşme nasıl olacak? Tam normalleşme ne zaman?
Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı? Kademeli normalleşme nasıl olacak? Tam normalleşme ne zaman? Kademeli normalleşme ile ilgili detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı resmen açıkladı. 17 günlük tam kapanmanın ardından kademeli normalleşme sürecinin nasıl olacağı merak ediliyordu. İçişleri Bakanlığı'ndan tam kapanma dönemi sonrası başlayacak kademeli normalleşme planını açıkladı. Peki, Sokağa çıkma yasağı uzatıldı mı? Sokağa çıkma kısıtlaması saatleri değişti mi? Kademeli normalleşme nasıl olacak? Tam normalleşme ne zaman? İçişleri Bakanlığı yeni genelgesi ve Sokağa çıkma yasağı saatleri...
16.05.2021 Gündem
Kademeli normalleşme ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu
Kademeli normalleşme ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu Milyonlarca vatandaş merakla bekliyordu. Ve belli oldu. Kademeli normalleşme ile ilgili son dakika haberi geldi. İçişleri Bakanlığı yeni genelge yayınladı. Bakanlık yarın sabah 05.00'te sona erecek tam kapanma dönemi sonrası başlayacak kademeli normalleşme planını açıkladı.
16.05.2021 Gündem
Tekstil yasaktan muaf mı, halı yıkamalar açık mı? Mali müşavirler, temizlik şirketleri, mobilya imalatçıları, imaalat sektörü tam kapanmadan muaf mı?
Tekstil yasaktan muaf mı, halı yıkamalar açık mı? Mali müşavirler, temizlik şirketleri, mobilya imalatçıları, imaalat sektörü tam kapanmadan muaf mı? Yasaktan muaf olan işyerleri merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası 17 günlük sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu. 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00'dan 17 Mayıs Pazartesi saat 05:00'e kadar tam kapanma uygulanacak. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen üretim, imalat, gıda, temizlik, sağlık gibi alanlarda istisna tutulan kuruluşlar hariç tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecek. Tekstil yasaktan muaf mı, halı yıkamalar açık mı? Mali müşavirler, temizlik şirketleri, mobilya imalatçıları, imaalat sektörü tam kapanmadan muaf mı?
27.04.2021 Gündem
Kısıtlamada bankalar açık mı? Tam kapanmada yasaklarda bankalar açık mı olacak, kapanacak mı? Kapanmada bankalar kaça kadar açık kalacak?
Kısıtlamada bankalar açık mı? Tam kapanmada yasaklarda bankalar açık mı olacak, kapanacak mı? Kapanmada bankalar kaça kadar açık kalacak? Bankalar tam kapanmada açık mı? İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine 29 Nisan-17 Mayıs arasındaki tam kapanmayla ilgili genelge gönderdi. Genelge kapsamında kısıtlamadan muaf sektörler de belli oldu. Peki, yasaklarda bankalar açık mı, kısıtlamada bankalar kaça kadar açık, kaçta kapanıyor?
27.04.2021 Gündem
Muhasebeciler muaf mı? Muhasebeciler yasaktan muaf mı? Sokağa çıkma muaf listesi!
Muhasebeciler muaf mı? Muhasebeciler yasaktan muaf mı? Sokağa çıkma muaf listesi! Sokağa çıkma yasağından muaf olanlar merak ediliyor. 29 Nisan akşamından 17 Mayıs'a kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması ilan edilmesinin ardından, yasak dışında kalanların kimler olduğu merak ediliyor. İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin Valiliğine gönderilen genelgeyle kısıtlamadan muaf olacaklar belli oldu. Peki, Muhasebeciler muaf mı? Muhasebeciler yasaktan muaf mı? İşte Sokağa çıkma muaf listesi!
28.04.2021 Gündem
Oto yıkamalar yasaktan muaf mı? Oto yıkamalar açık mı? Sokağa çıkma yasağından muaf olanlar
Oto yıkamalar yasaktan muaf mı? Oto yıkamalar açık mı? Sokağa çıkma yasağından muaf olanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin 29 Nisan Perşembe akşamı itibarıyla tam kapanma dönemine geçeceğini açıkladı. Erdoğan, 17 Mayıs sabah 05.00'e kadar kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını söyledi. Alınan karar sonrası İçişleri Bakanlığı genelge yayımlayarak yasaktan kimlerin ve hangi sektörlerin muaf olduğunu detaylandırdı. Peki, Oto yıkamalar yasaktan muaf mı? İşte sokağa çıkma yasağından muaf olanlar
28.04.2021 Gündem
Yasaklardan muaf olan işletmeler! Hangi sektörler tam kapanmadan muaf? Kısıtlamadan muaf olan meslekler, sektörler ve işyerleri!
Yasaklardan muaf olan işletmeler! Hangi sektörler tam kapanmadan muaf? Kısıtlamadan muaf olan meslekler, sektörler ve işyerleri! Kısıtlamadan muaf olanlar merak ediliyor. 26 Nisan’da açıklanan Kabine toplantısı sonrası gözler İçişleri Bakanlığı genelgesine çevrilmişti. 29 Nisan 2021 Perşembe akşamı 19:00'dan başlayıp, 17 Mayıs Pazartesi 05.00'e kadar sürecek tam kapanmada istisna tutulan kuruluşlar genelgeyle belli oldu. Peki, kısıtlamadan hangi sektörler muaf, muaf olanlar kimler? İşte kısıtlamadan muaf olan meslekler, işletmeler, kuruluşlar…
27.04.2021 Gündem
Tam kapanma genelgesi 26 Nisan! İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kısıtlamadan muaf tutulacak kişiler, meslekler ve yerler
Tam kapanma genelgesi 26 Nisan! İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kısıtlamadan muaf tutulacak kişiler, meslekler ve yerler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların merakla beklediği kritik toplantı ardından Cumhurbaşkanı ulusa seslendi ve koronavirüs ile mücadelede yeni kararların açıklandığını duyurdu. Erdoğan açıklamasında; 29 Nisan 19.00'dan 17 Mayıs 05.00'a kadar tüm Türkiye'de tam kapanma uygulanacağını açıkladı. Başkan Erdoğan'ın açıklamasının ardından, İçişleri Bakanlığı 81 İl'in valiliğine tam kapanma genelgesi gönderdi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre kısıtlamadan muaf yerler ve kişiler listesi de yer aldı. İşte kısıtlamadan muaf yerler, kişiler ve meslekler listesi
27.04.2021 Gündem
Kısıtlamadan muaf olacak kişiler açıklandı
Kısıtlamadan muaf olacak kişiler açıklandı Kabine toplantısında alınan kararlardan sonra, İçişleri Bakanlığı 81 ile ilgili genelge gönderdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada kısıtlamadan muaf olacak kişilerin ve yerlerin de listesi yer aldı. İşte detaylar...
13.04.2021 Gündem
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, işte o saatler...
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, işte o saatler... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek. 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecek. AVM'lere girişte HES Kodu uygulamasına geçilecek. Koronavirüs tedbirleri İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenlenecek ve salı gününden itibaren uygulanacak. İşte yeni tedbirler...
30.11.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İş Sağlığı Ve Güvenliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iş sağlığı ve güvenliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.