Gazete Vatan Logo

İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınavı 2020…

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve Güvenliği Uzmanlığı (2020-İSG) sınavı bugün gerçekleşmesinin ardından, gözler sınav sonuçları tarihine çevrildi. Saat 10:15'te başlayan sınav için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmadı. Sınava katılan adaylar ‘’İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?’’ sorusunun cevabını araştırmaya başladı.

İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınavı 2020…

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve Güvenliği Uzmanlığı (2020-İSG) sınavı bugün yapıldı. 18 merkezde yapılan sınav sona erdi. Adaylar da sonuçların ne zaman açıklanacağını sorgulumaya başladı. Peki, İSG sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınavı 2020

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve Güvenliği Uzmanlığı (2020-İSG) sınavı 75 dakika sürüyor. Buna göre 10:15'te başlayan İSG sınavı 11:30'da sona erdi.

İSG SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

Adaylar sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sonuç bilgisinde doğru/yanlış cevap sayıları ve adayın aldığı puan belirtilecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınav sonucunun incelenmesini isteyen adaylar, sonuçların ÖSYM tarafından elektronik ortamda açıklanmasından itibaren en geç 10 gün içinde (sonuçların açıklandığı tarihten bir gün sonra başlamak üzere) ÖSYM tarafından belirlenen ücreti yatırdıklarını gösteren dekont ile birlikte; sınav sorularına itirazlarda ise sınav tarihinden itibaren 3 iş günü içerisinde (Sınav tarihinden bir gün sonra başlamak üzere her bir dilekçede sadece bir soruya yapılan itiraz belirtilmeli ve soru başına gerekli ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu dilekçeye eklenmelidir.) ÖSYM tarafından belirlenen ücreti yatırdıklarını gösteren dekont ile birlikte ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “Adaylar Tarafından Dilekçe Gönderilmesi ve İşlem Ücretleri” konulu duyuru doğrultusunda Genel Amaçlı Dilekçe örneğini kullanarak ÖSYM’ye başvurmalıdırlar.

Haberin Devamı