Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek!
Ticaret Bakanlığı duyurdu! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde değişiklik! İnternet alışverişlerinde geçerli! Cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlar iade edilemeyecek! Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde yeni düzenlemeler yapıldı. Cayma hakkını da içeren düzenlemede tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlarda tüketici iade hakkını kullanamayacak. Düzenlemede tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlar da iade edilemeyecek. Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverisinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar…
23.08.2022 Ekonomi
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak
Batan kargo gemisinin kayıp 4 mürettebatı aranıyor; Marmara'daki batık çıkarılmayacak Marmara Denizi açıklarında seyir halindeyken Bursa'nın Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 4 mürettebatını arama çalışmaları 7'nci gününde 572 personelle denizden, havadan ve karadan sürdürülüyor. DHA'nın, çalışmaların 3'üncü gününde, gemi enkazında sonar cihazıyla tespit edildiğini duyurduğu ve olaydan 128 saat sonra çıkarılan cenazenin yağcı Hüseyin Tutuk'a (40) ait olduğu belirlendi. Aramalar bugün de Tutuk'un cansız bedeninin bulunduğu makine dairesinde yoğunlaştırılacak. Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, çalışmalar bittiğinde, geminin eski ve maliyeti yüksek olduğu için battığı yerde kalacağını söyledi.
21.02.2024 Gündem
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı
İndirim furyası başlıyor! Alışveriş için Kasım ayını bekleyenlere '30 gün' uyarısı Tüketicilerin beklediği 'indirim ayı' geldi. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının önce yükseltilip, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek vatandaşların alışveriş yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.
2.11.2023 Ekonomi
Tuzla'da mide botoksu sonrası ölüm!  2 doktor gözaltına alındı, Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi
Tuzla'da mide botoksu sonrası ölüm! 2 doktor gözaltına alındı, Bakan Koca'dan flaş açıklama geldi Mide botoksu ameliyatı yaptırdıktan sonra fenalaşan 31 hastadan biri dün hayatını kaybetti. Tuzla'daki hastanede inceleme yapılırken 2 doktor gözaltına alındı. Konuyla ilgili Bakan Koca'dan son dakika açıklaması geldi.
24.03.2023 Yaşam
Sahte doktor Ayşe Özkiraz olayında yeni gelişme: Bütün hastane biliyordu
Sahte doktor Ayşe Özkiraz olayında yeni gelişme: Bütün hastane biliyordu Tüm Türkiye günlerdir sahte doktor Ayşe Özkiraz'ı konuşuyor. Tekirdağ'daki Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılan Ayşe Özkiraz olayında yeni bir gelişme yaşandı. Özkiraz'ın astsubay sevgilisinin ifadelerine ulaşıldı. Astsubay sevgiliye ulaşan Özkiraz'ın diğer sevgilisi, Özkiraz hakkında her şeyi anlattı. Tüm bunlar üzerine şüpheleri daha da artan astsubay sevgili, Özkiraz'la buluştu. Sahte doktorun ses kaydı ve yazışmaları da ortaya çıktı.
6.12.2022 Gündem
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın
Kredi kartınız tehlikede! 'Efsane Cuma' başladı ama 'yalancı' indirime kanmayın Tüketicilerin merakla beklediği 'Efsane Cuma' geldi çattı. Son birkaç yıldır her kasım ayında yapılan indirimler, tüketicileri hem heyecanlandırıyor hem de kafalarını karıştırıyor. Ürün fiyatlarının yüksek miktarda artırılıp, daha sonra bu fiyat üzerinden indirim yapılması ise; eleştirilere neden oluyor. Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, “çoğu yalancı indirim” diyerek tüketicileri uyardı.
25.11.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz
İnternetten alışveriş yapanlar dikkat! Ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz İnternetten alışveriş yapan herkesi ilgilendiriyor. Ücret ödemek zorunda kalabilirsiniz. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle birlikte, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kaldırıldı. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu, "Tüketicinin cayma hakkı kalktığında dahi, ayıptan doğan haklarını kullanmaya devam edebilecek. Bu nedenle internetten alınan malın hiçbir şekilde iade edilemeyeceği sonucuna varmak doğru olmaz" dedi. İşte detaylar...
29.09.2022 Ekonomi
İnternetten alışveriş yapan milyonları kapsıyor! Artık değişti
İnternetten alışveriş yapan milyonları kapsıyor! Artık değişti İnternet üzerinden alışveriş yapan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. İnternet alışverişinde yeni dönem başlıyor. Cayma hakkı altın, mücevherat gibi gibi fiyatı sürekli değişen ürünlerle, üzerinde tüketicinin çocuğunun resminin olduğu özelleşmiş ürünler; çiçek, yaş pasta gibi çabuk bozulabilen ürünler ve iç çamaşırı, küpe gibi iadesi hijyen açısından sakıncalı olan mallar, ambalajlarının açılması halinde iade alınmıyor. Salı günü yayımlanan düzenleme ile bazı elektronik eşyalar da cayma hakkı kapsamından çıkarıldı. Buna göre cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmelerde cayma hakkı kapsamında iade yapılamayacak. 1 Ekim 2022’de yürürlüğe girecek bu yeni düzenlemeye gerekçe olarak, “iade hakkında keyfi kullanım” gösteriliyor. Yeni düzenlemeden sonra tablet ve cep telefonu gibi cihazlarda koşulsuz cayma hakkı kullanılamayacak ancak cihazın bozuk veya eksik çıkması, ayıplı olması, satış sırasında belirtilen özellikleri taşımaması gibi nedenlerle cihazın değiştirilmesi talep edilebilecek.
27.08.2022 Gündem
Sinem Çiçek’in şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı! İstismar, uyuşturucu...
Sinem Çiçek’in şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı! İstismar, uyuşturucu... İzmir’de yol üzerinde baygın bulunduktan sonra hayatını kaybeden 18 yaşındaki Sinem Çiçek’in şüpheli ölümünde yeni detaylar ortaya çıktı. Yeğeninin arkadaşlarının çelişkili konuştuğunu, Sinem’in son görüntüsünde bindiği görülen beyaz aracın kime ait olduğunu öğrenemediklerini ve Sinem baygınken yakınında bulunan şahsı da tanımadıklarını belirten hala Pınar Doğrucu, “Yeğenim baygınken birkaç kişinin ismini zikretmiş. Bu çelişkilerin bir an önce çözülmesini istiyoruz" dedi.
18.08.2022 Yaşam
Telefon faturası ile ilgili flaş karar! Ücretin tamamı ödenecek
Telefon faturası ile ilgili flaş karar! Ücretin tamamı ödenecek Ankara'da Çağlar Gezen, GSM operatörüne ait uygulama üzerinden aldığı 13 bin 785 liralık telefon kendisine gönderilmemesine rağmen ücreti faturaya yansıtılınca mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Gezen'i haklı bularak, faturaya yansıtılan ücretin iadesine hükmetti.
7.04.2021 Gündem
Teslim edilmeyen telefonun ücretini faturaya yansıttılar! 13 bin 785 lira...
Teslim edilmeyen telefonun ücretini faturaya yansıttılar! 13 bin 785 lira... Ankara'da Çağlar Gezen, GSM operatörüne ait uygulama üzerinden aldığı 13 bin 785 liralık telefon kendisine gönderilmemesine rağmen ücreti faturaya yansıtılınca mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Gezen'i haklı bularak, faturaya yansıtılan ücretin iadesine hükmetti.
7.04.2021 Gündem
MSÜ'ye girerken kalem ve silgi verilecek mi? MSÜ sınavında adayların yanında bulundurması gerekenler
MSÜ'ye girerken kalem ve silgi verilecek mi? MSÜ sınavında adayların yanında bulundurması gerekenler Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2021-MSÜ) 4 Nisan'da yapılacak. ÖSYM tarafından 81 ildeki 95 sınav merkezinde uygulanacak sınav, saat 10.15'te başlayacak, adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınava saatler kala adaylar, "MSÜ'ye girerken kalem ve silgi verilecek mi? MSÜ sınavına adayların yanında bulundurması gerekenler neler?" sorularını araştırıyor. İşte MSÜ sınavı ile ilgili detaylar...
3.04.2021 Eğitim
Geliri olmayana destek! Aylık geliri 5000 TL altında olanlar kredi için nereye ve nasıl başvuracak? 10.000 TL kredi alma şartları nelerdir?
Geliri olmayana destek! Aylık geliri 5000 TL altında olanlar kredi için nereye ve nasıl başvuracak? 10.000 TL kredi alma şartları nelerdir? Corona virüsü tedbirleri kapsamında geliri olamaya destek sunuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde ekonomik önlemler kapsamında Temel İhtiyaç Destek kredisi verileceğini duyurdu. Bakan Selçuk’un duyurusunun ardından da Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hane halkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan vatandaşlar için Temel İhtiyaç Destek kredisi vermeye başladı. Kamu bankaları aylık geliri 5 bin TL altında olan vatandaşlar için 36 ay ertelemeli ve ödemesiz 10 bin TL kredi verilecek? Aylık geliri 5000 TL altında olanlar kredi için nereye başvuracak? 10.000 TL kredi alma şartları nelerdir?
8.04.2020 Gündem
EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? EBA hesap oluşturma ve öğrenci girişi 2020...
EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? EBA hesap oluşturma ve öğrenci girişi 2020... EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? soruları gündemdeki yerini koruyor. Dün TRT EBA uzaktan eğitim ders süreci başladı. Öğrenciler ve veliler yoğun bir şekilde sistemin nasıl işleyeceğini araştırdı. Uzaktan eğitimle derslerinden geri kalamayacak olan öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde EBA TV frekans bilgileri ve EBA sistemine nasıl girileceğini paylaşmıştı. EBA ile dersleri takip edebilmek için öncelikle EBA şifresi alma ve hesap oluşturulmalıdır. Peki, EBA hesabı ile giriş nasıl yapılır? Özel okul, açık öğretim ve devlet okulu EBA ders sistemine nasıl girilir? EBA hesap oluşturma ve öğrenci girişi 2020...
24.03.2020 Eğitim
Henri Barkey soruşturmasında dikkat çeken ifade!
Henri Barkey soruşturmasında dikkat çeken ifade! Cumhuriyet Başsavcılığı'nın eski CIA danışmanı Henri Barkey'in FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimindeki bağlantısıyla ilgili soruşturmada dikkat çekici bir ifade dosyaya girdi. Barkey'in 15 Temmuz'da kaldığı Büyükada S. P. Hotel'de şef garson olarak çalışan A.U., Adalar İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde 25 Şubat 2020'de ifade verdi. A.U., Barkey'in 15 Temmuz günü kendisine, şaşırmış gibi yaparak "İstanbul'a 3 kez geldim. İlk geldiğimde HSBC isimli bankada patlama, ikinci geldiğimde Gezi Parkı eylemleri, üçüncü geldiğimde ise böyle bir olay yaşandı" dediğini söyledi.
10.03.2020 Gündem
Eşcinsel ilişki tuzağı! Gözaltına alındı!
Eşcinsel ilişki tuzağı! Gözaltına alındı! Antalya’da internetten tanışıp yarı çıplak görüntülerini çekerek şantaj yaptıkları H.B.Y.'den 3 bin lira aldıkları sırada polis tarafından yakalanan 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı.
27.02.2020 Yaşam
Uygun fiyata cep telefonu satın alma tüyoları
Uygun fiyata cep telefonu satın alma tüyoları Yurt dışından getirilen cep telefonlarından IMEI kayıt işlemi sırasında alınan harcın artırılması, uygun fiyata cep telefonu almak isteyenleri yeni arayışlara yöneltti.
22.07.2019 Bilim ve Teknoloji
İletişim vergisine WhatsApp zammı
İletişim vergisine WhatsApp zammı Özel İletişim Vergisi’nin yüzde 7.5’te eşitlenmesinin nedeni, WhatsApp gibi uygulamalarla internetten iletişimin artması. 800 milyon liraya yakın vergi kaybı doğunca data ve internette yüzde 5’lik ÖİV yüzde 50 artırıldı
30.09.2017 Ekonomi
"Eline megafon alan asker: Artistlik yapmak için gelmedik!"
"Eline megafon alan asker: Artistlik yapmak için gelmedik!" Darbe girişiminde Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerindeki olaylara ilişkin 116 askerin yargılandığı dava da 6 tutuklu sanık savunmasını yaptı.
29.09.2021 Gündem
Ünlü isimlere şantaj yapan hacker kendini böyle savundu
Ünlü isimlere şantaj yapan hacker kendini böyle savundu Ünlü oyuncuların telefon ve mail hesaplarını ele geçirip özel görüntülerini yayınlayarak şantaj yapan hacker mahkemede “Birçok ünlünün verisi internette mevcut, bütün bilgilerini oradan aldım” diyerek kendini savundu.
29.09.2021 Gündem
‘Siber takip’ yakaladı YGS'yi iptal edildi
‘Siber takip’ yakaladı YGS'yi iptal edildi ÖSYM, YGS öncesinde cep telefonuyla, soru kitapçığını ve boş cevap kağıdının fotoğrafını sosyal medyada paylaşan adayın sınavını, kural ihlali nedeniyle iptal etti
16.03.2016 Eğitim
Polis, dolandırıcılığın her numarasını yazdı!
Polis, dolandırıcılığın her numarasını yazdı! İzmir Emniyeti Telefonda kendisini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcıların yöntemlerini topladı. 100’e yakın dolandırma sistemi kullanan dolandırıcılardan kurtulma yollarını da açıkladı.
29.09.2021 Gündem
İş adamına 'eskort' tuzağı
İş adamına 'eskort' tuzağı İzmirli iş adamı, eskort sitesi aracılığıyla evine davet ettiği kadının yanındaki üç erkek tarafından bıçak zoruyla gasp edildi...
3.02.2016 Yaşam
Emir Bağdadi’den iddiası
Emir Bağdadi’den iddiası Ankara’da tren garı önünde 97 kişinin yaşamını yitirdiği ve 246 kişinin yaralandığı saldırıyı IŞİD’in Türkiye’ye gönderdiği 100 kişilik ekip içinde yer alan 2 Türkiye vatandaşının yapmış olabileceği ihtimali ağırlık kazandı
29.09.2021 Gündem
Artık doktorunuza not bırakabileceksiniz!
Artık doktorunuza not bırakabileceksiniz! İnternetteki randevu ekranına ‘Doktora Not’ bölümü ekleyen Sağlık Bakanlığı, doktorun hastalıkla ilgili önceden bilgilendirilmesini ve muayeneye giden hastaların dertlerini anlatmaları sırasındaki zaman kaybının önüne geçmeyi hedefliyor
6.07.2015 Yaşam