Gazete Vatan Logo

Geliri olmayana destek! Aylık geliri 5000 TL altında olanlar kredi için nereye ve nasıl başvuracak? 10.000 TL kredi alma şartları nelerdir?

Corona virüsü tedbirleri kapsamında geliri olamaya destek sunuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, geçtiğimiz günlerde ekonomik önlemler kapsamında Temel İhtiyaç Destek kredisi verileceğini duyurdu. Bakan Selçuk’un duyurusunun ardından da Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank hane halkı geliri aylık 5.000 TL ve altında olan vatandaşlar için Temel İhtiyaç Destek kredisi vermeye başladı. Kamu bankaları aylık geliri 5 bin TL altında olan vatandaşlar için 36 ay ertelemeli ve ödemesiz 10 bin TL kredi verilecek? Aylık geliri 5000 TL altında olanlar kredi için nereye başvuracak? 10.000 TL kredi alma şartları nelerdir?

Geliri olmayana destek! Aylık geliri 5000 TL altında olanlar kredi için nereye ve nasıl başvuracak? 10.000 TL kredi alma şartları nelerdir?

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank ortak bir açıklama yaparak aylık geliri 5 bin altında olanlara 36 ay vadeli, 6 ay ertelemeli 10 bin TL destek vereceklerini duyurdu. Yapılan açıklamada, "Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen COVID-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

10.000 TL KREDİ ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Kamu bankaları corona virüsü kapsamında vatandaşın mağdur olmaması için karar aldı ve 5000 TL altında maaş olanlara destek kredisi sağladı. Kredinin kullandırılma şartları da uygun avantajlar sunuyor. 6 ay geri ödemesiz olarak kredi hesaplara yatırılıyor, ödemeler ise 6 aydan sonra başlıyor.

AYLIK GELİRİ 5000 TL ALTINDA OLANLAR KREDİ İÇİN NEREYE VE NASIL BAŞVURACAK?

Haberin Devamı

Kamu bankaları yüzde 0.49 faiz oranlı temel ihtiyaç destek kredisini hayata geçirdi. Başvuru yapmak için şubeye gitmek gerekmiyor. Corona virüsü salgını nedeniyle kamu bankaları 5-7.5 ve 10 bin liralık düşük faizli ve finansman oranlı, 6 ay geri ödemesiz kredi kampanyası başlattı. Yoğun ilgi gören kredi kampanyasına başvurular devam ediyor.

10.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 376 lira ödenecek.

7.500 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 282 lira ödenecek.

5.000 LİRA KREDİ İÇİN: İlk 6 ay geri ödeme yok. Sonrasında 30 ay boyunca 188 lira ödenecek.

İNTERNETTEN BAŞVURU YAPILABİLİYOR

Ziraat Bankası internet sitesinde başvuru için gerekenler arasında TC Kimlik numarası, cep telefonu numarası, talep edilen kredi tutarı, taksit ödeme gün başlangıcı, hane halkı gelir bilgisi, medeni durum ve bakmakla yükümlü çocuk sayısı yer alıyor.

Başvuru linki:

https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bireysel/basvurular/bireysel-kredi-basvurulari/ihtiyac-destek-kredisi?ch=1

Haberin Devamı

Vakıfbank kredi başvurusu için ise aralarında birer boşluk bırakarak DESTEK TCKN ve HANEGELİRI yazıp 5724’e SMS atıldığında krediye olumlu ya da olumsuz dönüş hemen gerçekleşiyor.

Başvuru linki:

https://subesizbankacilik.vakifbank.com.tr/gunlukfinans/Subesiz2/DestekKredisiBasvuru.aspx

Halkbank TC kimlik numarası, doğum tarihi ve cep telefonu gibi bilgiler istiyor.

Başvuru linki:

https://www.halkbank.com.tr/21544-bireysel_temel_ihtiyac_destek_kredisi

10 BİN TL KREDİ FAİZ ORANI

Temel ihtiyaç kredisinde faiz/finansman oranı yüzde 0.49 olarak belirlendi. Kredi tahsis ücreti olarak da 50 lira alınacak. Efektif yıllık faiz/finansman oranı yüzde 7.5665 oldu.