İnsansız su üstü aracı OKHAN Katar'da görücüye çıktı
İnsansız su üstü aracı OKHAN Katar'da görücüye çıktı Kayacı Savunma, Katar'daki 8. Doha Uluslararası Deniz Savunma Fuarı ve Konferansı'nda (DIMDEX 2024) insansız su üstü aracı OKHAN'ı sergiledi.
12.03.2024 Adana
ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına MSB'den ilk yorum
ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarına MSB'den ilk yorum Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından ABD'nin Suriye'den çekileceği iddialarıyla ilgili açıklama yapıldı. Sözleşmeli askerlerin maaş ve tazminatlarıyla ilgili de açıklama yapan kaynaklar terörle mücadeledeki son durumu da paylaştı.
25.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu
İnsansız deniz aracı Albatros, hedefi 12'den vurdu Yerli ve milli imkanlarla üretilen kamikaze insansız deniz aracı (İDA) sürüsü Albatros, test atışı kapsamında denizdeki hedef gemiyi tam isabetle vurarak batırdı. Test atışı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahından anbean takip edildi.
8.10.2023 Gündem
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek
Düşmanın iletişimini "MERT" kesecek METEKSAN Savunma tarafından geliştirilen MERT Taşınabilir Elektronik Taarruz Sistemi, düşman unsurların haberleşmesini keserken, el yapımı patlayıcı (EYP) saldırılarından da koruma sağlayacak.
26.07.2023 Ekonomi
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı
Rusya: Türk Akım'ı ve Mavi Akım'ı koruyan Rus gemisi saldırıya uğradı Rusya Savunma Bakanlığı Telegram üzerinden yaptığı açıklama ile Ukrayna'nın TürkAkım ve Mavi Akım'ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisine saldırdığını duyurdu.
24.05.2023 Dünya
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur
TGC Anadolu'dan dikkat çeken özellik! Dünyada ilk olur TCG Anadolu’nun teslim töreninde oldukça önemli ama pek de dikkat çekmeyen bir detay vardı. Geminin önünde milli SİDA'lar konumlanmıştı ve bunlardan birinde sabit tipte hafif torpido kovanı ekliydi. TCG Anadolu’nun ıslak bölümlerinde SİDA taşıyabileceğine değinen uzmanlar, böyle bir kullanımı dünyada ilk kez Türkiye'nin yapabileceği görüşünde.
14.04.2023 Ekonomi
İsmail Demir duyurdu: 8'li İDA sürüsü göreve hazır!
İsmail Demir duyurdu: 8'li İDA sürüsü göreve hazır! Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yüksek otonomi özellikli insansız deniz araçları (İDA) projesinin 3'üncü aşamasında, denizde farklı görevler gerçekleştirebilen 8'li İDA sürüsünü hayata geçirdiklerini duyurdu.
13.12.2022 Bilim ve Teknoloji
5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar
5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yaptılar, ödülleri kaptılar TEKNOFEST KARADENİZ'de; 5 TL ile 200 km giden elektrikli araç yapan, 4 yılda 3 defa üçüncülük ve jüri özel ödülü alan üniversitenin standı yoğun ilgi gördü.
1.09.2022 Bilim ve Teknoloji
Yerli SİHA'ları yere göğe sığdıramıyorlar: Türkiye artık güç merkezi
Yerli SİHA'ları yere göğe sığdıramıyorlar: Türkiye artık güç merkezi Yerli ve milli çabayla üretilen Türk SİHA'ları dünyanın gündeminden düşmüyor. Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'da savaşın seyrini değiştiren ve Azerbaycan'ın 2020'de Ermenistan güçlerini yenilgiye uğratılmasında anahtar unsur olan SİHA'lar manşetleri süslüyor. ABD merkezli Wall Street Journal, 'Drone'lar, insansız deniz araçları ve katil robotlar, Türkiye'yi silah sanayii için güç merkezi yaptı' başlığıyla geniş bir haberi sayfasına taşıdı. Yere göğe sığdırılamayan yerli SİHA'lara birçok ülkeden de yoğun talep var. Öte yandan bugün Azerbaycan ve Pakistan, BAYKAR'ın fabrikasını ziyaret etti. İşte haberin tüm detayları...
21.07.2022 Ekonomi
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak...
Türkiye'den tarihi adım! Ege'de dengeleri değiştirecek gelişme: Sürprizin de sürprizi olacak... Türkiye savunma alanında son dönemde geliştirdiği ürünlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bu konuda yaşanan son gelişme ise sektörün önde gelen şirketlerinden biri olan STM’den geldi. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yerli ve milli imkanlarla tasarlanan STM500 projesinin kritik bir aşamada olduğunu duyurdu. STM500 projesi için, "Sürprizin de sürprizi olacak" diyen Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise çarpıcı detaylar paylaştı.
29.06.2022 Gündem
İnsansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni aşama! Twitter'dan video paylaşıldı, ilk kez birlikte...
İnsansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni aşama! Twitter'dan video paylaşıldı, ilk kez birlikte... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı sürü insansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni bir aşamaya geçti. Konuyla ilgili Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter'dan bir video paylaştı.
19.06.2022 Gündem
Sürü İDA ailesinin yeni üyesi “MİR” ilk kez görüntülendi!
Sürü İDA ailesinin yeni üyesi “MİR” ilk kez görüntülendi! Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) sayılı ülkenin üzerinde çalıştığı sürü insansız deniz araçları (İDA) projesinde yeni bir aşamaya geçti. Sürü İDA ailesinin yeni üyesi MİR İDA ilk kez kendini gösterirken, ALBATROS-S İDA’larla birlikte görev icra etti.
19.06.2022 Gündem
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde...
Savunma Sanayii Başkanı Demir 2022 hedeflerini açıkladı! Türk SİHA'ları dünyanın radarında! 170 ülke peşinde... Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, 2021 yılındaki çalışmalardan ve 2022 yılında hayata geçirilecek kritik projeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türk SİHA’ları ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Demir, “Dost ve müttefik ülkelerimizin envanterlerinde yerlerini alan ürünler, dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken, özellikle Türk SİHA’larının oyun değiştiren konsepti dünyanın da gündemine girdi. Savunma sanayii ürünlerimizi ihraç ettiğimiz ülke sayısı 170’e; İHA ve SİHA’lar, kara araçları, deniz platformları başta olmak üzere ihraç edilen ürün çeşidi 228’e çıktı.” diye konuştu. Demir HÜRJET'in hangardan çıkacağını ve yer testlerinin başlayacağını, aynı zamanda yeni insansız deniz araçlarının geleceğini de belirtti. İşte 2022 hedefleri...
31.01.2022 Gündem
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz
Türkiye'nin ilk istihbarat gemisi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Test ve Eğitim Gemisi TCG Ufuk’un Hizmete Giriş Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün hizmete sunacağımız ülkemizin ilk istihbarat gemisi Ufuk, milli mühendislik kabiliyetleriyle geliştirildi. İnşallah yeni hayırlı haberler de alacağız. Dikey atım sistemini bugüne kadar dışardan alıyorduk artık milli ve yerlisine sahibiz" dedi.
14.01.2022 Siyaset
Mavi Vatan'ın 'insansız muhafızları' gün sayıyor
Mavi Vatan'ın 'insansız muhafızları' gün sayıyor Mavi Vatan'ın güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunulması amacıyla "Silahlı İnsansız Su Üstü Harbi Aracı" ve "İnsansız Denizaltı Savunma Harbi Aracı" geliştirilmesi ve üretiminde önemli aşama katedildi.
30.08.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kara hava denizde ulaştığımız seviyenin başında İHA'lar geliyor. Tasarımı üretimi satışında ilk 3-4 ülkesi arasında yer alıyoruz." dedi.
17.08.2021 Siyaset
ABD donanması yeniden fırkateyn alıyor
ABD donanması yeniden fırkateyn alıyor 1980'lerden itibaren fırkateynleri donanmanın envanterinden çıkaran ABD, küçük denizlerdeki etkinliğini artırmak ve donanmanın kabiliyetlerinde esneklik sağlamak için tekrar fırkateyn üretecek.
1.05.2020 Dünya
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA adım adım sona gelemeye devam ediyor. Orta ve yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testlerini de tamalayan TB3 30'DA 30 yaparak başarısıyla göz doldurdu.
24.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor   Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.
19.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 28. uçuş testini de başarıyla tamamladığını sosyal medya hesabından duyurdu.
6.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti Bayraktar TB3 adım adım geliyor. 2. Prototip 4. Uçuş testi de başarıyla tamamlandı.
4.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testini başarıyla tamamladı. Gelişmeyi Selçuk Bayraktar duyurdu.
30.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 27 saat havada kaldığı 26. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile havalanan milli SİHA, 27 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 4.600 km mesafe katetti.
29.03.2024 Gündem