Yenilenen Fuso Canter Türkiye’de satışa çıkıyor
Yenilenen Fuso Canter Türkiye’de satışa çıkıyor Fuso Canter yenilendi. Farklı ön tasarımı, yüksek taşıma kapasitesi ve artan sürüş konforuyla dikkat çeken Fuso Canter, kamu, inşaat, lojistik, gıda gibi farklı sektörlerde, araç sahiplerine büyük maliyet avantajı yaratmaya hedefliyor.
3.08.2022 Otomobil
İlk elektrikli MINI crossover gözüktü!
İlk elektrikli MINI crossover gözüktü! MINI, markanın gelecekteki tasarım dilini sunan konsept otomobili Yeni MINI Aceman'ın dünya lansmanını gerçekleştirdi.
31.07.2022 Otomobil
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz
Bakan Uraloğlu: Milli elektrikli trenimizden sonra milli hızlı trenimizi de yapıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRASAŞ’ı ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Milli Hızlı Tren ile ilgili son gelişmeleri paylaşan Uraloğlu, “Milli Elektrikli Trenimizden sonra Milli Hızlı Trenimizi de yapıyoruz. İşletme hızı 225 km olan Milli Hızlı Trenimizde tasarım çalışmalarımızı yüzde 90 oranında tamamladık. İlk prototip montajına 2024 yılı başında başlamayı planlıyoruz. 8 araçlı tren setine sahip olacak bu milli hızlı trenimizi de 2025 yılında yolcu taşımacılığına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
22.07.2023 Ekonomi
ŞOK aktüel ürünler belli oldu! 12 Ekim Çarşamba ŞOK kataloğunda hangi ürünler indirimli? ŞOK aktüel 12 Ekim 2022 kataloğu!
ŞOK aktüel ürünler belli oldu! 12 Ekim Çarşamba ŞOK kataloğunda hangi ürünler indirimli? ŞOK aktüel 12 Ekim 2022 kataloğu! ŞOK aktüel 12 Ekim 2022 kataloğu yayınlandı. ŞOK markette her hafta yine birbirinden farklı ürünler cazip fiyatlarla raflardaki yerini aldı. Buharlı Kırışık Giderici, Elektrikli Scooter, Fiber Destekli Modem, Mekanik Dikiş Makinesi gibi ürünler uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Peki, 12 Ekim ŞOK kataloğunda hangi ürünler indirimli? İşte ŞOK aktüel 12 Ekim 2022…
12.10.2022 Ekonomi
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşüyor, 380 bin TL'ye varan indirim...
Araba alacaklara güzel haber! Fiyatlar düşüyor, 380 bin TL'ye varan indirim... Araba alma planı yapanları yakından ilgilendiriyor. Çip krizi nedeniyle tedarik sorunlarının yaşandığı otomobil piyasası ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Fiyatların yüksek olması sebebi ile tercih edilmeyen elektrikli otomobillerde fiyatlar düşüyor. Elektrikli otomobillerde ÖTV oranlarının değişmesi Togg C-SUV’un da yer alacağı orta sınıftaki modelleri fiyat açısından daha rekabetçi hale getirecek. Satışa çıkacak yeni modellerle orta sınıftaki elektrikli modellerin önemli bölümü yüzde 10’luk ÖTV dilimine girecek. Düzenlemeden ilk etapta Türkiye’de satılan 18 modelin 5’i faydalanabilecek. Bu modellerin bazılarında indirim oranı yüzde 30’u aşarken, 380 bin TL’yi bulan fiyat düşüşleri görülebilecek.
4.07.2022 Ekonomi
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, tarih belli oldu
Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Faturalara yansıyacak, tarih belli oldu Doğal gaz fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Bakan Dönmez tarihi açıkladı. Faturalara yansıyacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 5. Türkiye Enerji ve Doğal Kaynaklar Zirvesi'nde yaptığı konuşmada Karadeniz'de temmuz ayında boruların deniz altına döşenmesi için ilk kaynağın yapılacağını belirterek, "İnşallah önümüzdeki yıl vatandaşlarımız Karadeniz gazıyla buluşacak. Karadeniz gazını mutfağında kullanacak. Borular 2 bin 200 metre su derinliğinden geçecek ve toplamda da 170 kilometre uzunluğunda olacak. Türkali-1 ve Türkali-2 kuyularındaki akış testlerini tamamladık. Türkali-1'de günlük 1,7 milyon metreküp, Türkali-2'de günlük 2,6 milyon metreküplük gaz akışını yakaladık. Testlerimiz sonucu kuyu başına günlük ortalama 3 milyon metreküpe kadar çıkabileceğimizi gördük" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
27.05.2022 Ekonomi
8 yılda 30 elektrikli model geliyor!
8 yılda 30 elektrikli model geliyor! Honda, önümüzdeki 10 yıl içerisinde hem Ar-Ge harcamaları hem de farklı yatırımlar dahil olmak üzere elektrifikasyon sürecini hızlandırmak için elektrifikasyon ve yazılım teknolojileri alanına yaklaşık 40 milyar dolar tahsis edeceğini duyurdu.
13.04.2022 Otomobil
Peugeot’dan 3 yeni model yolda!
Peugeot’dan 3 yeni model yolda! Peugeot yıl sonuna kadar 3 yeni modeli Türkiye’de pazara sürecek. Elektrikli e 2008, yeni 308 ve Expert Combi Van yollara çıkmaya hazırlanıyor.
21.03.2022 Otomobil
Elektrikli araba ile büyük tasarruf!  90 TL'ye 200-300 km yol yapıyor
Elektrikli araba ile büyük tasarruf! 90 TL'ye 200-300 km yol yapıyor Elektrikli otomobillerin pazar payı giderek artarken, Türkiye'de de her geçen gün trafiğe daha fazla elektrikli araç katılıyor. Peki elektrikli otomobil kullanıcıları eski araçlarına kıyasla ne gibi avantajlara sahip oluyor ya da en sık hangi sorunlarla karşılaşıyorlar? İstanbul gibi büyükşehirlerde normal şarj ünitelerindeki yetersizliğin ilk sırada olduğunu söyleyen sürücüler, araçlarının performansından ise oldukça memnun ve "Elektrikle tasarruf mümkün" diyor.
19.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada ilk 3 ülkeden biri olduk
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada ilk 3 ülkeden biri olduk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baykar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA) Teslimat ve Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Akıncı TİHA ile birlikte Türkiye bu teknolojide dünyanın en ileri üç ülkesinden biri olmuştur " dedi.
29.08.2021 Gündem
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha...
Selçuk Bayraktar duyurdu! Flaş İHA gelişmesi: 10 ülke daha... Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA için 10 ülkeyle sözleşme aşamasında olduklarını söyledi. Bayraktar, TB3'ün de 2022 yılında ilk uçuşunu yapacağını, motorunun TEI tarafından geliştirildiği bilgisini paylaştı.
4.08.2021 Ekonomi
Araba almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 836 arttı
Araba almak isteyenleri ilgilendiriyor! Yüzde 836 arttı Yılın ilk beş ayında elektrikli otomobil satışları yüzde 363.9 artışla 617 adete yükseldi. Lüks elektrikli markaların satışları mayısta yüzde 836, beş aylık dönemde ise yüzde 625 arttı.
7.06.2021 Ekonomi
Yeni MINI Cabrio elektrikleniyor!
Yeni MINI Cabrio elektrikleniyor! MINI, MINI ELECTRIC’ten sonra ikinci tamamen elektrikli modelini 2025 yılında tanıtmayı planlıyor.
2.06.2021 Otomobil
Yeni MINI Cabrio elektrikleniyor
Yeni MINI Cabrio elektrikleniyor MINI, MINI ELECTRIC’ten sonra ikinci tamamen elektrikli modelini 2025 yılında tanıtmayı planlıyor.
1.06.2021 Otomobil
'Bu tarihi olayın bir parçası olmaktan onur duyuyorum'
'Bu tarihi olayın bir parçası olmaktan onur duyuyorum' NASA'nın Mars'a gönderdiği Persevarence keşif aracında bulunan "Ingenuity" adlı mini helikopteri tasarlayan ekipte yer alan Filistinli mühendis Loay Elbasyouni, “Bu tarihi olayın bir parçası” olmaktan onur duyduğunu belirtti.
1.05.2021 Bilim ve Teknoloji
Elektrikli mini araç İzmir'de yollara çıktı
Elektrikli mini araç İzmir'de yollara çıktı İzmir'de faaliyet gösteren bir teknoloji şirketinin geliştirdiği elektrikli mini araçlar, aynı firma tarafından geliştirilen paylaşım platformu ZOOP aracılığıyla Karşıyaka'da vatandaşların kullanımına sunuldu.
17.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih vererek duyurdu! '2023'te Ay'a gidiyoruz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Uzay Ajansı tarafından hazırlanan ‘Milli Uzay Ajansı' Tanıtım Toplantısına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli uzay Programı'ndaki birincil ve en önemli hedefimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında Ay'a ilk teması gerçekleştirmektir. İnşallah Ay'a gidiyoruz. Hazırlıklarına başladığımız Ay programıyla bu hedefi 2 aşamada tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.
9.02.2021 Gündem
Japon efsanesi 100 yaşına girdi
Japon efsanesi 100 yaşına girdi Suzuki, bu yıl 100. yaşını kutluyor. Tarihi boyunca otomobilden motosiklete, deniz motorlarından ATV araçlarına kadar taşıt endüstrisinin pek çok kolunda ürünler veren Suzuki, geride bıraktığı 100 yıldaki birikimlerini geleceğe aktarmak üzere faaliyetlerine devam ediyor.
19.12.2020 Otomobil
BMW Grubu'nun  elektriklileri çoğalacak
BMW Grubu'nun elektriklileri çoğalacak BMW Group 2023 yılına kadar yollarda toplamda 25 yeni elektrikli modele sahip olmayı hedefliyor.
4.11.2020 Otomobil
'5 yılda 100 ton altın üretimini yakalamak istiyoruz'
'5 yılda 100 ton altın üretimini yakalamak istiyoruz' Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Covid-19 salgınına rağmen bu yıl sonunda 44 ton altın üretim hedeflerinin olduğunu belirterek, "Önümüzdeki 5 yıl içerisinde inşallah 100 ton altın üretimini yakalamak istiyoruz" dedi.
12.09.2020 Ekonomi
Bakan Kurum inceledi: İstanbul'da bir ilk
Bakan Kurum inceledi: İstanbul'da bir ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ümraniye'de uygulamaya konulan gürültü bariyeri projesini inceledi. Bakan Kurum, "İnşallah İstanbul'un çeşitli noktalarında vatandaşlarımızın sağlığı ve huzuru için bunun gibi projeleri ilgilendiren her alanda yapacağız" dedi.
17.08.2020 Gündem
Elektrikli araçlar için kendi şarjını doldurabilen sistem geliştirdi
Elektrikli araçlar için kendi şarjını doldurabilen sistem geliştirdi Erzurum’da ‘Dadaş Kaşif’ lakaplı Abubekir Taşbaşı, tekerleği döndükçe elektrik üreten, evin tüm ışıklarını yakan ve cep telefonunu şarj eden 'akıllı motosiklet' geliştirdi.
13.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Elektrikli mini araç "paylaşımlı" olarak yollara çıkacak
Elektrikli mini araç "paylaşımlı" olarak yollara çıkacak İzmir'de faaliyet gösteren bir teknoloji şirketinin elektrikli mini araçları, aynı firma tarafından geliştirilen araç paylaşım platformu ZOOP aracılığıyla yollara çıktı.
4.08.2020 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Libya mesajı: Kimse heveslenmesin izin vermeyeceğiz! Cumhurbaşkanlığı Hükümet Kabinesi iki yıllık değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Libya'da Trablus'u tehdit eden darbecileri gerilettik. Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Son günlerdeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz." dedi.
21.07.2020 Siyaset
"İnsansız mini tank" için seri üretim imzası
"İnsansız mini tank" için seri üretim imzası ASELSAN ile Katmerciler arasında imzalanan seri üretim sözleşmesi doğrultusunda "insansız mini tank" olarak da adlandırılan silahlı insansız kara araçları, 2021'de Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.
2.07.2020 Bilim ve Teknoloji