İkinci El Satış

İkinci El Satış

Son dakika ikinci el satış haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ikinci el satış ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ikinci el satış haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkinci El Satış

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikinci el satış gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.179 ikinci el satış haberi bulunmuştur. Tüm ikinci el satış haberleri aşağıda listelenmiştir.
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller
Araç satışlarında rekor! İkinci el fiyatlarını etkileyecek, uygulama değişti, işte en en çok satılan modeller Araç almak isteyenleri yakından ilgilendiriyor. Yerel seçimden önce bayilerde adeta otomobil kapma yarışı vardı. Neredeyse dört yıldır liste fiyatının altında araç satmayan markalar bazı araç modellerinde yüzde 10’u bulan indirimler yaparken, vatandaşlar belki de 2024 yılının son kredi kampanyalarını kullanmak için zamanla yarıştı. Geçen yıl dayatılan aksesuarlar bu kez hediye olarak verildi. Mart ayında tarihi rekor getirmesi beklenen talebin arkasında 31 Mart seçimlerden sonra enflasyonla mücadele için uygulanması beklenen sıkı para politikası bulunuyordu. Öte yandan Mart ayına ilişkin otomobil satış rakamları belli oldu. Toplamda 110 bin satışla tüm zamanların mart ayı rekoruna imza atıldı. İşte en çok tercih edilen modeller...
2.04.2024 Ekonomi
Dövizdeki hareketliliğe rağmen onlarca Türk sıraya girdi! Almak için paranızın olması yeterli değil...
Dövizdeki hareketliliğe rağmen onlarca Türk sıraya girdi! Almak için paranızın olması yeterli değil... Piyasalar ve dövizlerdeki hareketliliğe rağmen lüks tüketime olan ilgi artarak devam ediyor. Lüks saat, çanta, özel dikim kıyafetler ve otomobil için aylarca beklemeniz gerekiyor. Aynı durum restoranlara gitmek için de geçerli.
9.08.2023 Gündem
Dönüşüm ekonomisi için iş birliği
Dönüşüm ekonomisi için iş birliği Visa, Dönüşüm Ekonomisi Davranış İçgörüleri Laboratuvarı’nın (Visa Recommerce Behavioral Insights) perakende sektörü ile geçekleştirdiği ilk iş birliğini duyurdu. İş yerlerinin tüketicilere dönüşüm ekonomisine geçişte nasıl destek verebileceğini araştırmak ve paylaşmak üzere hayata geçen projenin ilk iş ortakları H&M Group'un COS markası, United Repair Centre, Mindworks, Twig ve Ellen MacArthur Vakfı oldu.
4.08.2023 Ekonomi
İkinci el motosiklette fahiş fiyat oyunu! Sıfırdan pahalıya satılıyor
İkinci el motosiklette fahiş fiyat oyunu! Sıfırdan pahalıya satılıyor Motosiklet fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. İkinci el araçların sıfır liste fiyatının üstünde satılmasına ilişkin düzenleme 15 Temmuz itibariyle yürürlüğe girdi. Ancak bazı internet sitelerinde ikinci el otomobiller gibi motosikletler de sıfır fiyatının üstünde satılıyor. Sıfır fiyatının 191 bin lira olan bir motosikletin, ikinci el satış fiyatının ise 240 bin lira olması dikkat çekti. Bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini belirten Motosiklet Endüstrisi Derneği (MOTED) Genel Koordinatörü Remzi Öztürk, "Geçen sene ilk 5 ayda 144 bin motosiklet satarken bu sene 336 bin motosiklet satıldı. Bu yıl sonunda 650-700 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz. Ürüne olan bu talebin getirdiği ikinci elde fiyat yüksekliği var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
İkinci el satış yapan işyerinde yangın paniği! Hasar meydana geldi
İkinci el satış yapan işyerinde yangın paniği! Hasar meydana geldi Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ikinci el satış yapan işyerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın büyümeden söndürüldü. İşyerinde maddi hasar meydana geldi.
6.07.2023 Gündem
Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar açıklandı, işte en çok satan otomobiller
Araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Yeni karar açıklandı, işte en çok satan otomobiller Araba alacak milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! Ticaret Bakanlığı sıfır araç satan bayilerin ikinci el satış yapan kısımları için yeni bir düzenleme çıkardı. İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkındaki yönetmelikte değişiklik yaparak bir bent daha eklendi. Bundan sonra sıfır araç yok deyip sıraya koyan, aksesuar takmaya zorlayan, takas fiyatını aşırı düşüren, distribütörün tavsiye ettiği fiyattan daha yükseğe araç satan bayilerin ikinci el satış yetki belgeleri iptal edilecek. Otomobil fiyatları ile ilgili açıklama yapan sektör temsilcileri ise piyasanın hareketlendiğini, en çok 300 bin ile 500 bin TL bandındaki otomobillerin satışının yapıldığını duyurdu.
6.05.2023 Ekonomi
Araba alım-satımına fiyat ayarı! Önce uyarılacak sonra yetkileri iptal edilecek
Araba alım-satımına fiyat ayarı! Önce uyarılacak sonra yetkileri iptal edilecek Ticaret Bakanlığı sıfır araç satan bayilerin ikinci el satış yapan kısımları için yeni bir düzenleme çıkardı. İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticareti Hakkındaki yönetmelikte değişiklik yaparak bir bent daha eklendi. Bundan sonra sıfır araç yok deyip sıraya koyan, aksesuar takmaya zorlayan, takas fiyatını aşırı düşüren, distribütörün tavsiye ettiği fiyattan daha yükseğe araç satan bayilerin ikinci el satış yetki belgeleri iptal edilecek. EBS Danışmanlık Genel Müdürü Erol Şahin, otomobil fiyatlarındaki artışın ve piyasada otomobil almak isteyenlerin sıraya girmesinin nedeninin vatandaşların alım taleplerinin olmasından kaynaklandığını belirtti.
6.05.2023 Otomobil
Araba satışında büyük oyun! 300 bin lira fiyat farkı koyuyorlar
Araba satışında büyük oyun! 300 bin lira fiyat farkı koyuyorlar Yeni yılla birlikte ilan sitelerine konulan ikinci el görünümlü sıfır araçların sayısı arttı. Bayilerde bulunamayan birçok sıfır otomobil ‘1001 kilometre’ bilgisi ile ederinin 200-300 bin TL üzerine ilan sitelerinde yer buldu. Şahısların yılda 3 adet olan ikinci el satış limitinin 1 Ocak’ta yenilendiğini hatırlatan uzmanlar, söz konusu artışta bu işi ticaret haline getiren kişilerin etkili olduğunu vurguladı. Galerilerin de şahıslar üzerinden satış yaptığı iddialar arasında.
23.01.2023 Ekonomi
Acun Ilıcalı’nın kullandığı yeşil spor araba ne marka, değeri ne? Yeşil spor araba ne kadar, kaç TL?
Acun Ilıcalı’nın kullandığı yeşil spor araba ne marka, değeri ne? Yeşil spor araba ne kadar, kaç TL? Survivor 2023 yeni sezonu 15 Ocak Pazar akşamı başlayacak. İlk fragmanın sosyal medya hesabından paylaşıldı. Acun Ilıcalı’nın özel uçağından inerek spor arabasına bindiği anlar gündeme oturdu. Acun Ilıcalı'nın kullandığı yeşil spor otomobil izleyenlerin dikkatinden kaçmadı. Peki, Acun Ilıcalı’nın kullandığı yeşil spor araba ne marka, değeri ne? Yeşil spor arabasının değeri kaç ne kadar, kaç TL?
14.01.2023 Televizyon
İnternet alışverişlerinde iade tuzağı
İnternet alışverişlerinde iade tuzağı İkinci el satış yapan bazı internet siteleri, satılan ürünü kusurlu deyip iade talep ediyorlar ve gönderilen ürün yerine bambaşka bir ürün yolluyorlar. O mağdurlardan biri başına gelenleri CNN TÜRK'e anlattı.
22.11.2022 Haber
Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken ikinci el ve değer kaybı kararı
Arabası olan milyonları ilgilendiren gelişme! Dikkat çeken ikinci el ve değer kaybı kararı Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Kazaya karışan araçlarla ilgili dikkat çeken karar geldi. İkinci el satışı yapanlar dikkat, tamamen değişti. Yargıtay’ın değerlendirmesine göre; araçtaki değer kaybı belirlenirken, kaza tarihinden önceki 2. el satış değerinin tespiti ile aracın tamir edildikten sonra ikinci el satış değerinin tespiti ve arasındaki fark göz önüne alınacak. İşte kritik kararın detayları...
24.09.2022 Gündem
Fırsatçılarda büyük panik! İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı oto galerileri harekete geçirdi...
Fırsatçılarda büyük panik! İkinci el araçta 6 ay ve 6 bin kilometre sınırı oto galerileri harekete geçirdi... İkinci el araçlarda 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması fırsatçıları panikletti. Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ikinci el araç piyasasındaki fahiş fiyatların önüne geçmek için şirketlere ‘6 ay ve 6 bin kilometre’ sınırlaması getirileceğini açıklamasının ardından galeriler ellerindeki sıfır kilometre araçları apar topar satışa çıkarmaya başladı. Bakan Muş’un açıklama yaptığı 10 Ağustos tarihinden 13 Ağustos tarihine kadar olan sürede ilana konulan 2022 model araç sayısı ortalama yüzde 30 arttı.
15.08.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor
İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İkinci el arabada yeni dönem! Bayiler harekete geçiyor İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili yeni dönem! İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama geldi. Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği'nin (OYDER) Nisan ayında göreve gelen yeni başkanı Dr. Altuğ Erciş, otomotiv sektöründeki güncel gelişmeler hakkında ilk kez konuştu. Sektörün birçok olumsuz gelişmeyle karşı karşıya kaldığını ve gelişmelerin bayilerin ikinci el araç satışlarına yönelmesi gerekliliğini ortaya çıkardığını vurgulayan Erciş, "Yetkili satıcılık sistemini ayakta tutmak için ABD ve Avrupa’da olduğu gibi ikinci el satışlarını kendi bünyemizde yapmalıyız. Avrupa’da bayilerin toplam satışlarının yüzde 48’i ikinci el iken, ülkemizde ise bu oran yüzde 2 seviyesinde" dedi. Erciş, otomobillere uygulanan vergi sistemi hakkında da konuşarak, "ÖTV matrahlarının güncellenmesi, yetkili satıcıların ve halkımızın en büyük beklentisidir" dedi. Öte yandan Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında satışlar nisanda bir önceki aya göre yüzde 29, fiyatlar da ortalamada yüzde 4 arttı.
23.05.2022 Ekonomi
Fiyatlar katlandı! Şehrin değeri arttı, ev almak isteyenler sıraya girdi, 500 bin TL'si olanlar...
Fiyatlar katlandı! Şehrin değeri arttı, ev almak isteyenler sıraya girdi, 500 bin TL'si olanlar... Pandemiyle birlikte İstanbulluların yöneldiği Tekirdağ’da konut satışlarında artışlar yaşanıyor. Tekirdağ'da 3 milyona kadar varan konut satışları gerçekleşiyor.
17.04.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar...
Kiracı ve ev sahibi herkesi ilgilendiriyor! Büyük kriz! Kira fiyatları, aidatlar... Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren son dakika açıklaması! Kiralık ev ve aidat fiyatlarında büyük kriz. Pandemi ile birlikte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Emlakçılar evleri açık arttırma usulü ile kiralamaya başladı. 3500 liraya kiralanan evler yüzde 100 den fazla zamlanarak 10.000 liraları buldu. Önümüzdeki yıllarda ise eğer önlem alınmazsa kiralık ev krizi patlat vermesi olası. Öte yandan aidat fiyatları da yükselişe geçti. Bazı bölgelerde aidatlar kira fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Yüksek aidatlar, verilen güvenlik, temizlik, kapalı havuz, spor salonu, sosyal alanlar gibi hizmetlerden kaynaklanıyor. 7/24 güvenliği olan bu hizmetlerin tümünü sunan sitelerde aidatlar yükseldi. Asgari ücrete yüzde 50, elektriğe, doğalgaza ve tüm fiyatlara önemli oranlarda zam geldi. Sonuçta site sakinleri aldıkları hizmetin bedelini ödüyorlar. Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre verilen hizmetler ve ortak harcamalar arsa payına bölünüp aidat olarak toplanıyor. Düşük aidat isteyen site sakinleri genel kurullarında bu hizmetlerden bir kısmını almak istemedikleri şeklinde karar alarak, daha az aidat ödeme yoluna gidebilirler.
7.03.2022 Ekonomi
İkinci el araba fiyatları düşüyor! Kimse bunu beklemiyordu, fiyatlar şu an yüzde...
İkinci el araba fiyatları düşüyor! Kimse bunu beklemiyordu, fiyatlar şu an yüzde... Araba alacaklara güzel haber! İkinci el araba fiyatları düşüşe geçti. Çip krizi ve pandemi nedeni ile artan sıfır araç fiyatları 2. el fiyatlarının da artmasına neden olmuştu. Öyle ki ikinci el bir aracın fiyatı sıfır olanın üzerine çıkmıştı. Fahiş fiyat artışları araba piyasasını olumsuz etkiledi. Ayrıca taşıt kredilerinde düzenlemenin yanı sıra yüksek faiz ve kur beklentisi, ikinci el araç piyasasını durma noktasına getirdi. İlana koyulan araçların satılma süreleri 39 güne çıkarken, satılamayanların fiyatı ise düştü. Fiyatların yüzde 15 ila 18 arasında gerilediğini belirten uzmanlar, yüksek kurdan ikinci el araç alan vatandaş ve esnafın üzerinde fiyat baskısı olduğunu da belirtti. Öte yandan sektör temsilcileri araba almak isteyen vatandaşların ÖTV matrah güncellemesi ve BDDK’nın atacağı kredi adımlarını beklediğini vurguluyor.
18.02.2022 Ekonomi
2022'de 9 milyon 2. el satış bekleniyor!
2022'de 9 milyon 2. el satış bekleniyor! 2022 yılının ilk yarısında 4 milyon, ikinci yarısında ise 5 milyon ikinci el araç satışı öngörülüyor.
19.01.2022 Otomobil
Kasım ayı konut satış oranları belli oldu
Kasım ayı konut satış oranları belli oldu Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım ayı konut satış oranları açıkladı. Verilere göre, Muğla’da bir önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında yüzde 45,3 artış yaşandı.
14.12.2021 Ekonomi
İkinci el araba alacaklar dikkat! Böylesi ilk kez oluyor, fiyatlar uçtu ve...
İkinci el araba alacaklar dikkat! Böylesi ilk kez oluyor, fiyatlar uçtu ve... Sıfır araçlarda çip krizi nedeni ile yaşanan üretim aksamaları devam ediyor. Birçok firma dönemsel olarak üretimi durdurduğunu açıklıyor. Sıfır araçlarda yaşanan kriz ikinci el arabalara da fiyat artışı olarak yansıdı. 2. el araba fiyatlarının her geçen gün artması nedeni ile kar yapmak isteyen araç sahipleri arabalarını satışa çıkarıyor. Araba artık yatırım aracı olarak görülüyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, vergi yükü de olmayan ‘ayakta al sat’ yöntemine dikkat çekerek, bu kayıt dışılık yüzünden fiyatların uçtuğunu söyledi.
6.12.2021 Otomobil
İkinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Saatler içerisinde 100 bin lira zam
İkinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Saatler içerisinde 100 bin lira zam İkinci el araba alacaklar dikkat! İkinci el piyasası ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çip krizi sadece sıfır araçları değil 2. el araba fiyatlarının da artmasına neden oldu. Hafta başından bu yana ikinci el araç fiyatları yüzde 10 yükseldi. İkinci el sitelerinde son 24 saatte 45 bine yakın araç ilanının fiyatı da değişti. Peki ikinci el araba almak isteyenler nasıl bir yol izlemeli? İşte merak edilen sorunun yanıtı...
21.11.2021 Otomobil
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor!
İnternetten sahte ürün satan sitelere dikkat! Uzmanlar uyarıyor! İnternetten alışveriş yapmak popüler olsa da özellikle koronavirüs ile birlikte büyük artış gösterdi. En çok alışveriş yapılan sitelerde bile artık sahte ve taklit ürünlerle karşılaşmak mümkün. Son zamanlarda internetten alışveriş yapan hemen herkesin bir sahte ürün hikayesi var. Alışveriş oranlarının arttığı bu dönemde mağduriyetler yaşanıyor. Peki Nasıl alışveriş yapacağız? Sahte ürün satın alan tüketici ne yapmalı? Taklit ürün nasıl anlaşılır? İşte uzmanların yanıtları...
25.07.2021 Ekonomi
İkinci el araba piyasası ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu, yüzde...
İkinci el araba piyasası ile ilgili flaş açıklama! Belli oldu, yüzde... Sıfır araçlarda yaşanan çip krizi gözleri ikinci el araba piyasasına çevirdi. Araba almak isteyenler ikinci ele yönelse de fiyatlarda yaşanan artış satışların düşmesine neden oldu. İkinci el araba satışları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 23 düştü.
16.05.2021 Ekonomi
İkinci el arabada flaş gelişme! Yeni dönem
İkinci el arabada flaş gelişme! Yeni dönem İkinci el otomobilde fiyatı 120 bin lira ve altında olan araçlar için taksit sayısı 60 aya çıkarıldı. 120 ile 300 bin lira arasında olan otomobiller 48 ay, 300 bin ile 750 bin lira arasında olan otomobiller 36 ay, 750 bin lira ve üstünde olan otomobillerde ise taksit sayısı 24 ay oldu. Yeni düzenleme sonrası ikinci el araba alım satımında hareketlenme başladı.
19.03.2021 Ekonomi
İkinci el ilandan görüp aldı ama gerçek çok başka! Tarihi 'hazine' çıktı, içindeki not...
İkinci el ilandan görüp aldı ama gerçek çok başka! Tarihi 'hazine' çıktı, içindeki not... Belçika'nın Durbuy kentinde 1700'lü yılların sonunda Seeliger adlı ustanın yaptığı duvar saati, Bursa'da yaşayan Fatih Serhat Yurtdakal tarafından alındı. Yurtdakal, bu saati ikinci el satış yapan internet sitesi aracılığıyla 2016'da Belçika'dan satın aldı. İşte tarihi 'Hazine' ve detaylar...
29.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İkinci El Satış ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikinci el satış haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.