İkinci El Otomobil

İkinci El Otomobil

Son dakika İkinci el otomobil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İkinci el otomobil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İkinci el otomobil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İkinci El Otomobil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ikinci el otomobil gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.019 ikinci el otomobil haberi bulunmuştur. Tüm ikinci el otomobil haberleri aşağıda listelenmiştir.
İkinci el araçta aylar sonra bir ilk! İşte en hızlı satılan araba modelleri
İkinci el araçta aylar sonra bir ilk! İşte en hızlı satılan araba modelleri İkinci el otomobil piyasasında hareketlilik yeniden başladı. Kasım 2023’te ortalama 65-70 güne kadar çıkan satış süreleri yeniden 30-45 günlere geriledi. Hürriyet, Nisan 2024 itibarıyla en hızlı satılan ikinci el otomobilleri araştırdı. Buna göre, Türkiye’de en hızlı satılan 2’nci el otomobil markası Renault olurken; en hızlı satılan ikinci el otomobil modelleri 1-7 gün ile Renault Megane, 5-7 gün ile Nissan Qashqai ve 7-10 gün ile Fiat Egea oldu.
18.04.2024 Ekonomi
İkinci el araba fiyatları dibi gördü! İşte 500 bin liraya alınabilecek ikinci el otomobiller...
İkinci el araba fiyatları dibi gördü! İşte 500 bin liraya alınabilecek ikinci el otomobiller... Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Araba fiyatları hükümetin attığı peş peşe adımlar sonrası dibi gördü. İkinci el otomobil piyasası yeniden canlanmaya başladı. Fiyatların normalleştiği dönemde araçlardan elde edilecek kârlar da minimize edildi. 500 bin lira civarındaki otomobiller ikinci el piyasasında çok hızlı el değiştirmeye başladı. Öte yandan 500 bin liraya alınabilecek araba fiyatları tek tek listelendi. İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
Araba fiyatlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirme! "Mart ayında fiyatlarda kırılma yaşanacak"
Araba fiyatlarıyla ilgili çarpıcı değerlendirme! "Mart ayında fiyatlarda kırılma yaşanacak" Ocak ayında yaşanan hareketliliğin ardından, ikinci el otomobil piyasasında Şubat ayıyla birlikte satışlar durma noktasına geldi. Sıfır otomobillere yapılan zamların ardından ikinci el piyasasında fiyatların artacağı beklentisiyle yaşanan canlılık, alıcı ve satıcıların beklentilerini karşılamadı. Oto galericiler piyasa ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.
13.02.2024 Ekonomi
İkinci el araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Sıfır ve ikinci el araç alacaklara kritik uyarı geldi
İkinci el araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Sıfır ve ikinci el araç alacaklara kritik uyarı geldi Araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Peş peşe hamleler sonrası araba fiyatlarında büyük düşüş sağlandı. 2023’ün sonlarına doğru başlayan kampanya furyası yeni yılın gelmesiyle birlikte azalmaya başladı. Öte yandan ikinci el otomobil piyasasındaki durgunluk devam ederken Gaziantep'te pazar günleri açılan ikinci el oto pazarında yaşanan yoğunluk dikkat çekti. Yoğunluğun aldatıcı olduğunu söyleyen alıcı ve satıcılar ise "Bakan çok ama alan az" dedi.
11.02.2024 Ekonomi
İkinci el ve sıfır otomobil alacaklara kritik uyarı: Daha fazla indirim olmayacak!
İkinci el ve sıfır otomobil alacaklara kritik uyarı: Daha fazla indirim olmayacak! Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında hareketlilik sürüyor. Ticaret Bakanlığı, 6 ay 6 bin km ve ikinci el araçların sıfır fiyatını aşmayacak şekilde satılmasına ilişkin getirilen düzenlemeyi uzatmıştı. Düzenlemenin devam etmesi fiyatları nasıl etkiler? İşte detaylar...
12.12.2023 Ekonomi
İkinci el araba piyasası ile ilgili yeni gelişme! Süre 6 ay daha uzatıldı
İkinci el araba piyasası ile ilgili yeni gelişme! Süre 6 ay daha uzatıldı Araba alma planı yapanları çok yakından ilgilendiriyor. İkinci el piyasasında başlayan düşüş devam ediyor. Öte yandan ikinci el otomobil ilanlarının sıfır otomobil ilanı fiyatından daha yükseğe satılmamasına ilişkin karar 6 ay daha uzatıldı. Peki araba fiyatlarındaki düşüş sürecek mi? İşte konunun detayları...
7.12.2023 Ekonomi
Kredi faizlerindeki yükseliş araba fiyatlarını vurdu
Kredi faizlerindeki yükseliş araba fiyatlarını vurdu İkinci el otomobil fiyatları gerilemeye devam ediyor. Kredi faizlerindeki yükseliş, mevduat faizlerindeki getirinin yüksek olması vatandaşları alım yerine bekleme ve tasarruf noktasına itti. Durum böyle ikinci el otomobiller sıfır otomobillerden daha ucuza yani normalleşmeye başladı. Hükümetin attığı adımlar da fiyat gerilemelerinde etkili oldu.
22.11.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarına darbe üstüne darbe! Limanlar sıfır araç doldu fiyatlar düşecek
Araba fiyatlarına darbe üstüne darbe! Limanlar sıfır araç doldu fiyatlar düşecek Araç piyasasında alınan önlemler piyasadaki dengeleri değiştirdi. İstanbul'da bulunan Haydarpaşa Limanı’na gemilerle getirilen binlerce ithal sıfır aracın havadan çekilen görüntüleri ilginç manzaralar oluşturdu. Öte yandan Araba piyasasında önemli fırsatlar sunuyor. Yeni araç almak isteyen tüketiciler için markalara göre değişiklik gösteren %15 ile %20 arasında dikkat çekici indirimler mevcut. Bu indirim oranları, döviz kuru artışı göz önünde bulundurulduğunda %20 ila %25'e kadar çıkabiliyor. Otomobil sektöründeki bu indirim dalgası, sıfır araç piyasasının yanı sıra ikinci el otomobil piyasasını da etkiliyor. İkinci el otomobil alıcıları için de %10 ile %15 arasında cazip indirim fırsatları bulunuyor. Bu dönem, hem yeni hem de ikinci el otomobil piyasasında avantajlı fiyatlar sunan bir fırsat penceresi olarak öne çıkıyor. Tüketiciler, hem finansal avantajlar hem de rekabetçi fiyatlar sayesinde araç sahibi olmak için ideal bir zaman diliminde bulunuyorlar. Bu indirimler, otomobil almayı düşünenler için kaçırılmayacak bir fırsat sunuyor.
17.11.2023 Ekonomi
İkinci el arabada fiyatlar düştü, alım fırsatı doğdu
İkinci el arabada fiyatlar düştü, alım fırsatı doğdu Türkiye piyasasında sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında sert düşüşler yaşanırken, Bursa'da açık oto pazarı dolup taştı. Fırsatı kaçırmak istemeyenler cebine göre araç ararken, satıcılar ise fiyatların yılbaşından itibaren tekrar yükseleceğini söyledi.
5.11.2023 Ekonomi
Kaskoda yeni fiyat ayarı! Araç sahiplerine güzel haber geldi
Kaskoda yeni fiyat ayarı! Araç sahiplerine güzel haber geldi Kasko fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Arabası olan vatandaşa güzel haber geldi. Son dönemde Ticaret Bakanlığı’nın attığı adımlar sonrası sıfır ve ikinci el otomobil piyasası dengelendi. Bazı otomobillerde ise öneli fiyat düşüşleri yaşandı. Peki araç fiyatlarında yaşanan düşüş kasko fiyatlarına nasıl yansıdı? İşte detaylar...
2.11.2023 Otomobil
Faiz kararı sonrası ikinci el araç satışları değişti: Fiyatlar yüzde 30 düşecek
Faiz kararı sonrası ikinci el araç satışları değişti: Fiyatlar yüzde 30 düşecek İkinci el araç satışlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 35’e yükseltmesi ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik beklentilerini azalttı. Oto galericiler, son dönemde azalan satışların bu kararla artık tamamen duracağını söyledi. Talep sıfırlanınca ikinci el otomobil piyasasında fiyatların seri bir şekilde geri çekileceği tahmin ediliyor. İşte haberin detayları...
27.10.2023 Ekonomi
350-400 bin TL arası en iyi hangi arabalar alınır?
350-400 bin TL arası en iyi hangi arabalar alınır? Otomobil piyasasındaki inanılmaz artış alıcıları ikinci el piyasasına yönlendirdi. Dövizdeki yükseliş piyasaları olumsuz etkiledi. Biz de 2023 yılında bütçesi kısıtlı olanlar için 350-400 bin TL arasında alınacak en iyi arabaları araştırdık. Haydi gelin birlikte bakalım.
23.10.2023 Ekonomi
Araba fiyatları çakıldı! İkinci el satışları bıçak gibi kesildi, ilan patlaması yaşanıyor
Araba fiyatları çakıldı! İkinci el satışları bıçak gibi kesildi, ilan patlaması yaşanıyor Yatırım amaçlı talep azalınca piyasada sıfır araç bollaşmış ve ikinci el araç piyasası sert frenlemişti. Ekim sonu itibarıyla satış hızı o kadar yavaşladı ki; temmuzda 400 bin adet olan online sitelerdeki ikinci el araç ilanı sayısı 1 milyona ulaştı. Satışlar durunca fiyatlar da düştü. En çok satan ikinci el otomobil Renault Megane Sedan’ın fiyatı temmuz ayında 870 bin TL iken yüzde 6.3 oranında düşerek 815 bin TL’ye kadar geriledi.
23.10.2023 Ekonomi
Fiyatlar düşmeye devam ediyor! İkinci el otomobilde satışlar artmaya başladı
Fiyatlar düşmeye devam ediyor! İkinci el otomobilde satışlar artmaya başladı İkinci el otomobilde fiyatlardaki düşüş yaklaşık yüzde 20’yi buldu. Fiyatlar üzerimdeki köpüğün erimeye devam etmesiyle satışlar da artmaya başladı.
16.10.2023 Ekonomi
Araç satışında yeni yöntem! Fırsatçılar fiyatı böyle yükseltiyor
Araç satışında yeni yöntem! Fırsatçılar fiyatı böyle yükseltiyor Ticaret Bakanlığı tarafından ikinci el otomobil satışlarında taşıtların, üretici tarafından tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilana çıkmasının yasaklanmasıyla fırsatçılar yeni yöntemler geliştirdi. Otomobillerin ilanlarını düşük fiyatlardan koyan fırsatçılar, arayan kişilere donanım, aksesuar, bakım gibi unsurları bahane edip fiyatın yükseldiğini söylüyor.
14.10.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba satışında yeni dönem! Yeni yönetmelik geliyor
Sıfır ve ikinci el araba satışında yeni dönem! Yeni yönetmelik geliyor Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Araba fiyatlarında düşüş dalgası başladı. Firmalar birçok otomobilde kampanya başlattı. Sıfır otomobil kampanyaları ikinci el araba pazarına da etki etti. Fiyatlarda büyük kırılmalar gerçekleşti. Öte yandan Ticaret Bakanlığı, araç satışlarıyla ilgili kapsayıcı bir ‘çatı’ yönetmelik için harekete geçti. Buna göre, ‘İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti’ yönetmeliği yerine ‘Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti’ adıyla yeni bir yönetmelik üzerinde duruluyor. Kasım ayında yürürlüğe girmesi beklenen yönetmelikle sadece ikinci el otomobil değil, motosiklet dahil tüm motorlu kara taşıtlarının satışına yönelik koşullar net bir şekilde belirlenecek. ‘Al-satçı’lara ve tüketiciyi mağdur eden bayilere göz açtırılmayacak.
8.10.2023 Ekonomi
Otomobil alacaklara 'kredi' freni! Piyasayı canlandıracak öneri
Otomobil alacaklara 'kredi' freni! Piyasayı canlandıracak öneri Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.
25.09.2023 Ekonomi
Af yok! Konut için fahiş fiyatla ilan açana ağır ceza
Af yok! Konut için fahiş fiyatla ilan açana ağır ceza Ticaret Bakanlığı ikinci el konutta fahiş fiyatı affetmedi, yüksek fiyatla ilan veren kişiye 349 bin lira ceza kesti.
12.09.2023 Ekonomi
Garajlardaki arabalar pazarlara düştü! İkinci elde panik satışları başladı
Garajlardaki arabalar pazarlara düştü! İkinci elde panik satışları başladı Araba fiyatlarındaki artışlar rekor seviyeye geldi. Hükümet vatandaşlardan gelen haklı çağrıya cevap vererek araç piyasasıyla ilgili peş peşe adımlar attı. Atılan adımları sonrası vatandaşlarda panik satışları başladı. Ceza yememek için araç ilanlarını kaldıran satıcılar garajlardaki daha poşeti çıkmamış araçlarıyla otomobil pazarlarına akın etti. Sektör temsilcileri konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak fiyatların düşüp düşmeyeceği hakkında bilgi verdi.
1.08.2023 Ekonomi
Sıfır araç fiyatları 2023 fiyat listesi | Sıfır araç fiyatları düşecek mi, araç fiyatları ne olacak? Sıfır araç fiyatları Temmuz 2023
Sıfır araç fiyatları 2023 fiyat listesi | Sıfır araç fiyatları düşecek mi, araç fiyatları ne olacak? Sıfır araç fiyatları Temmuz 2023 Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışına getirilen kısıtlamaya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, ikinci el kara taşıtlarının tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde satılmasının 1 Ocak 2024 tarihine kadar yasaklandığı hatırlatıldı. Açıklamada, ilan platformlarında bu düzenlemeye aykırı olan ilan sayısında düşüş görüldüğü de kaydedildi. Söz konusu açıklamanın ardından “Sıfır araç fiyatları düşecek mi, araç fiyatları ne olacak?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. İşte sıfır araç fiyatları 2023 fiyat listesi…
22.07.2023 Ekonomi
İkinci el araba fiyatlarını düşürecek! 300 bin lira cezası var, yeni dönem
İkinci el araba fiyatlarını düşürecek! 300 bin lira cezası var, yeni dönem İkinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. İkinci el araba satışında yeni dönem başlıyor. İkinci el araçların sıfır araçtan daha pahalı satılmaması için çıkarılan düzenleme yarın itibariyle yürürlükte olacak. Yeni düzenleme öncesi ikinci el otomobil pazarlarında sessizlik yaşanıyor. Düzenlemeye uymayanlara 300 bin liraya varan para cezası kesilecek.
14.07.2023 Ekonomi
Otomobilde 'ilan uyanıklarını' patlatacak detay! Ava giderken böyle avlanacaklar
Otomobilde 'ilan uyanıklarını' patlatacak detay! Ava giderken böyle avlanacaklar Otomobil fiyatlarında son dakika gelişmesi... Araba fiyatlarını dizginleyecek kararlar art arda geldi ama fırsatçılar yeni yöntemler denemeye devam ediyor. İkinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek olarak belirlenmesi 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı. Bazı ikinci el otomobil satıcıları ise karar sonrası internet sitelerinde yer alan fiyatları düşürerek, sahte fiyat uyguladı. Uzmanlar, ‘ava giderken avlanırlar’ diyerek ucuz araba almanın yolunu gösterdi.
10.07.2023 Otomobil
Araba fiyatlarından atılan üç sıfır sonrası son dakika uyarısı! 2 milyon 500 bin TL'lik araba 250 bin TL'ye alınabilir
Araba fiyatlarından atılan üç sıfır sonrası son dakika uyarısı! 2 milyon 500 bin TL'lik araba 250 bin TL'ye alınabilir Araba fiyatlarını dizginleyecek kararlar art arda geldi ama fırsatçılar yeni yöntemler denemeye devam ediyor. İkinci el araçların fiyatının, sıfır liste fiyatından yüksek olarak belirlenmesi 1 Ocak 2024'e kadar yasaklandı. Bazı ikinci el otomobil satıcıları ise karar sonrası internet sitelerinde yer alan fiyatları düşürerek, sahte fiyat uyguladı. Uzmanlar, ‘ava giderken avlanırlar’ diyerek ucuz araba almanın yolunu gösterdi.
8.07.2023 Otomobil
Araba fiyatlarında her şeyi tersine çevirecek karar! Dikkat çeken ‘plaka’ ve ‘vergi’ detayı
Araba fiyatlarında her şeyi tersine çevirecek karar! Dikkat çeken ‘plaka’ ve ‘vergi’ detayı Araba sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Otomobil artık bir ihtiyaç gibi değil yatırım aracı olarak görülmeye başlaması fiyatların iyice şişmesine neden oldu. Son olarak "6 ay ve 6 bin kilometre sınırı" uzatılması ve ikinci el araba fiyatlarındaki fahiş fiyatlara sınır getirilmesi piyasayı büyük oranda rahatlattı. Bu düzenlemeler, satıcıları sevindirdi. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, “Spekülatif şekilde aracın internette istenilen rakamlara yazılabilme kolaylığı. Bakanlığımızın getirdiği bu yeni uygulamayla birlikte sıfır aracın üzerinde, ikinci el otomobil fiyatı ilanı girilemeyecek. Bu neyi doğuracak, bu tarz araçtan rant elde etmek için alım yapan kişilerin araçları üzerine ciddi bir şekilde fark koyup satmalarını engelleyecek. Bakanlığımız ciddi bir şekilde bunların üzerine giderse otomotiv sektörü pandemi öncesine dönecek diye bekliyoruz. Bu alınan kararlar piyasayı rahatlatacak" dedi. İşte otomobil fiyatlarında her şeyi değiştirecek kararın detayları...
1.07.2023 Otomobil
Çanakkale'de 'Paşa' isimli 1.6 tonluk boğa, 210 bin TL'ye satıldı
Çanakkale'de 'Paşa' isimli 1.6 tonluk boğa, 210 bin TL'ye satıldı Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy'de, Kurban Bayramı için 220 bin TL’ye alıcısını bekleyen 'Paşa' isimli 1.6 tonluk boğa 210 bin TL'ye satıldı.
29.06.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İkinci El Otomobil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ikinci el otomobil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.