Eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Beril, toprağa verildi
Eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen Beril, toprağa verildi İstanbul Şişli’de eski erkek arkadaşı tarafından öldürülen 28 yaşındaki Beril Varol, memleketi İzmir'de toprağa verildi.
28.05.2022 Yaşam
Semih Tufan Gülaltay’ın ofisinde çatışma! Saldırgan öldü
Semih Tufan Gülaltay’ın ofisinde çatışma! Saldırgan öldü Ulusal Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Semih Tufan Gülaltay’ın Maltepe’deki ofisine silahlı saldırı düzenlendi. Ofiste bulunan Gülaltay’ın şoförü silahlı saldırgana ateş açarak karşılık verdi. Çatışmada silahlı saldırgan olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırı sırasında ofisinde olmadığı öğrenilen Gülaltay, "Şoförümle yaptıkları çatışmada saldırganlardan birini şoförüm öldürdü" dedi. 
27.05.2022 Gündem
27 yaşındaki genç İBB mühendisi, eski sevgilisinin kurbanı oldu
27 yaşındaki genç İBB mühendisi, eski sevgilisinin kurbanı oldu Şişli’de bir kişi eski sevgilisini ve ev arkadaşını silahla öldürdükten sonra intihar etti. Ölenlerden birinin İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) mühendis olarak çalışan Beril Varol olduğu öğrenildi.
27.05.2022 Gündem
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var'
Murat Kurum: 'Depreme dayanıklı 650 bin konut hedefimiz var' AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programında açıklamalarda bulunarak, "Milletin beklediği süslü laflar, kavga, ayrıştırma değil. Bir taraftan cemevi temeli atarken öbür taraftan esnafla buluştuk. Biz kimin dili, dini nedir diye bakmadık. Bizi biz yapan değerler budur. Bizim Alevi komşumuz da var, Kürt komşumuz da vardı, Laz komşumuz da vardı. Sevincimizi de hüznümüzü de beraber yaşadık. Birileri bu değerler üzerinden siyaset yapmayı meslek edinmiş." ifadelerini kullandı.
22.02.2024 Gündem
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar...
AK Parti'nin İstanbul adayı Murat Kurum oldu! Peki Murat Kurum kimdir? İşte detaylar... AK Parti'nin belediye başkan adaylarının bir kısmı bugün Haliç'te gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum oldu. Adaylığı açıklanan Kurum'un geçmişi de merak edildi. İşte eğitim hayatı, mesleki kariyeri ve bakanlık dönemi ile Murat Kurum hakkındaki ayrıntılar.
7.01.2024 Gündem
İstanbul surları 'tehlike' altında! Derin çatlaklar görülüyor
İstanbul surları 'tehlike' altında! Derin çatlaklar görülüyor İstanbul surları çökme tehlikesi ile karşı karşıya. Fatih'te bir bölümün yıkılmasının ardından surlardaki derin çatlaklar dikkat çekiyor. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, çökme tehlikesi olan duvarlara yaklaşan bölgelerin kapatılacağını söyledi. İBB Bilim Kurulu üyesi İstanbul Teknik Üniversitesi Yüksek İnşaat Mühendisi Prof. Dr. Feridun Çılı ise restorasyon çalışmalarının 3 noktada devam ettiğini belirtti. Çöken ve bir kişinin ölümüne neden olan bölümle ilgili de bilgi veren Çılı, "1987 senesinde, surlarda çok yüzeysel bir restorasyon yapıldı ancak restorasyon bile denilemez, göçen kısım da oradaymış" dedi.
14.04.2023 Gündem
Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanlardan kritik 'karot' uyarısı
Evim depreme dayanıklı mı? Uzmanlardan kritik 'karot' uyarısı Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından yurt genlinde vatandaşlar yaşadıkları evin güvenli olup olmadığını araştırmaya başladı. Uzmanlar klasik karot yöntemiyle alınacak numunelerin binaya zarar verebileceği uyarısında bulunarak yeni teknoloji dahil tüm yöntemler kullanılarak ölçüm yapılması gerektiğinin altını çiziyor.
19.02.2023 Gündem
İstanbul'da turuncu kodlu kar alarmı! Trafik felç oldu
İstanbul'da turuncu kodlu kar alarmı! Trafik felç oldu Meteoroloji'nin turuncu kodlu kar alarmıyla İstanbul'da akşam saatlerinde trafik yoğunluğu yaşandı.
9.03.2022 Gündem
İstanbul'da yoğun kar yağışı! AKOM'dan açıklama: Anadolu Yakası'na 18.00'de yeniden kuvvetli kar geliyor
İstanbul'da yoğun kar yağışı! AKOM'dan açıklama: Anadolu Yakası'na 18.00'de yeniden kuvvetli kar geliyor İstanbul'da kar yağışı etkisini sürdürürken Anadolu Yakası için uyarı geldi. AKOM’da meteoroloji mühendisi Cihad Er, İstanbul Anadolu Yakası'nda akşam 18.00'den sonra etkili kar yağışının görülebileceğini dile getirdi.
25.01.2022 Yaşam
Mustafa Canlı son yolculuğuna uğurlandı
Mustafa Canlı son yolculuğuna uğurlandı Corona virüs tedavisi gördüğü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybeden İSTAÇ’ın Genel Müdürü Mustafa Canlı için anma töreni düzenlendi. Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok üzüntülüyüz. Bizim yol arkadaşımız, abimiz. Gerçekten iz bırakıp bu dünyadan göçen iyi bir aile babası. Abimizin bütün emanetleri bizimdir. Ailesi her şeyiyle bizimdir. Hiçbir tereddüt duymasınlar. En güzel şekilde onun anısını Gümüşhane’de yaşatacak bir alanı da biz İBB olarak yapacağız." dedi.
27.09.2020 Gündem
İBB Kariyer personel başvurusu nasıl yapılır? Başvurular bugün son! İşte İBB Kariyer başvuru ekranı!
İBB Kariyer personel başvurusu nasıl yapılır? Başvurular bugün son! İşte İBB Kariyer başvuru ekranı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), en az lise mezunu personel istihdam edecek. Peki, İBB'ye iş başvuruları nasıl yapılır? İBB Kariyer personel başvurusu nasıl yapılır? İşte İBB'de açık pozisyonlar ve başvuru ekranı!
1.06.2020 Personel Alımı
İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni
İstanbul’un semt semt jeolojik röntgeni Yaşanan 5.8’lik deprem herkesi 20 yıllık uykusundan uyandırdı. Günlerdir depremle yatıp depremle kalkıyoruz.
6.10.2019 Gündem
İstanbul'un göbeğinde tarihi buluntulara ulaşıldı
İstanbul'un göbeğinde tarihi buluntulara ulaşıldı İstanbul’un tarihi simgelerinden Bozdoğan Kemeri’nin restoresi sırasında tarihi buluntulara ulaşıldı. 6 adet sütun, Fatih Dönemine ait sikkeler, gözyaşı damlaları gibi tarihi buluntulara ulaşılan yüzlerce yıllık tarihi kemerde devam eden restorasyon ise havadan görüntülendi.
30.09.2019 Gündem
Depremde en büyük zarar İstanbul surlarında olabilir
Depremde en büyük zarar İstanbul surlarında olabilir Olası büyük bir depremde İstanbul’un tarihi yapılarında en fazla zararın donatısız (teçhizatsız) yığma binalar ve surlarda yaşanacağını dile getiren İnşaat Mühendisi Ali Etemadi, “Ayasofya gibi daha önemli yapılarda mühendislik hizmeti almış yapıların tasarımında veya yapım aşamasındayken önlemler alınmış. Ancak hepsinin yeniden incelenip, günümüz teknolojileriyle güçlendirmelerinin yapılması gerekiyor” dedi.
27.09.2019 Gündem
‘Çeken akıntı’ alarmı
‘Çeken akıntı’ alarmı Meteoroloji Mühendisi Adil Tek, özellikle Karadeniz kıyılarında etkili olan ‘çeken akıntı’ya karşı çok dikkatli olunmasını istedi.
4.08.2018 Gündem
Fatih Dönmez kimdir?
Fatih Dönmez kimdir? Fatih Dönmez kimdir? Ne iş yapıyor? Kaç yaşında? Nereli? Detaylar haberimizde...
9.07.2018 Gündem
İSKİ’den ‘buharlaşmayı nasıl önleriz’ ihalesi
İSKİ’den ‘buharlaşmayı nasıl önleriz’ ihalesi İSKİ, İstanbul’un barajlarında buharlaşan günlük ortalama 400 bin metreküp su kaybının önlenmesi için araştırma yapacak. İmrahor Göleti’nde 4’ü profesör 11 bilim insanıyla yapılacak araştırma için 8 Mayıs’ta ihaleye çıkılacak
6.05.2018 Gündem
Kentsel dönüşümde İstanbul’da büyük tehlike!
Kentsel dönüşümde İstanbul’da büyük tehlike! Türkiye kentsel dönüşüm ile birlikte bambaşka bir tehlike ile karşı karşıya. Hızla yıkılan binalardan yükselen tozlardaki 'asbest' kentlerdeki milyonlarca insanı tehdit ediyor. Uzmanlara göre yıkılan binalardan yükselen ve rüzgarla çevreye yayılan asbest tozlarının gelecek 15-20 yıllarda Türkiye'de kanser vakalarında patlamaya neden olabileceği öne sürülürken mega kent İstanbul'da Kadıköy ve Maltepe'deki yıkım çalışmalarında 'asbest' bulgularına rastlandığı bildirildi.
7.02.2018 Ekonomi
İstanbul Tuzla'da kimyasal canilik
İstanbul Tuzla'da kimyasal canilik İstanbul Tuzla’da 4 mahalleyi etkileyen, 97 kişiyi hastanelik eden kokuya neden olan “trikloreten” ile “tetrakloreten” adlı kimyasal madde içeren atığı, su kolektör hattına döktüğü iddiasıyla 4 vidanjör kamyonu bulundu. 35 kişi hala tedbir amaçlı hastanede. Vatandaşlar, “Öğrenciler toplu fenalaştı. Kimyasal saldırı zannettik” dedi.
29.09.2021 Gündem
İstanbul'da kar başladı! Meteoroloji hava durumu için uyarmıştı
İstanbul'da kar başladı! Meteoroloji hava durumu için uyarmıştı İstanbul'da kar yağışı başladı. Hava durumu ile ilgili ilk uyarı Meteoroloji gelmişti. Kar yağışının ne kadar süreceği de açıklandı. AKOM'un kar ile ilgili önemli uyarıları da bulunuyor. Tüm detaylar haberimizde...
29.09.2021 Gündem
Erdoğan'ın cezaevi arkadaşı aday adayı oldu
Erdoğan'ın cezaevi arkadaşı aday adayı oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pınarhisar Cezaevinde kaldığı dönemde yakın korumalığını yapan endüstri mühendisi Mehmet Rüştü Karabıyık, Van’dan aday adayı oldu...
29.09.2021 Gündem
19 yıllık haritaya göre bina yapılıyor
19 yıllık haritaya göre bina yapılıyor ‘Türkiye Deprem Bölgeleri Haritası’nın 19 yıldır revize edilmediğine dikkat çeken uzmanlar, yeni yapılan binaların da bu haritadaki veriler ışığında hazırlanan yönetmeliğe göre yapıldığını ve haritanın mutlaka ve acilen yenilenmesi gerektiğini vurguluyor
29.09.2021 Gündem
Damperi açılan tanker üst geçidi biçti: 1 ölü
Damperi açılan tanker üst geçidi biçti: 1 ölü İstanbul dün akıl almaz bir kazaya sahne oldu...
29.09.2021 Gündem
TOKİ’de Karabel gitti, Turan geldi
TOKİ’de Karabel gitti, Turan geldi TOKİ Başkanı Haluk Karabel, görevden alındı...
18.04.2014 Ekonomi
Başbakan fırçaladı görevden alındı!
Başbakan fırçaladı görevden alındı! Başbakan'ın fırçasından bir ay sonra görevden alındı
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri