7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı?
7. yargı paketi maddeleri 2023! Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı, genel af çıkacak mı? 7. Yargı Paketi maddeleri merak ediliyor. Adalet Bakanlığı'nın yürüttüğü 7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanunla birlikte, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getirilirken, uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor. Haciz işlemleri hakim kararıyla olacak. Göçmen kaçakçılığı suçu artacak. Peki, Yargı paketi Resmi Gazetede yayımlandı mı, yargı paketi yasalaştı mı? 7. yargı paketinde ceza indirimi var mı? İşte 7. yargı paketi maddeleri 2023…
29.03.2023 Gündem
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor'
Süresiz nafaka ile ilgili dikkat çeken uyarı! 'Ömür boyu bağımlı kalma toplumsal soruna yol açıyor' Boşanmalarda bir eşin, diğerine ödemesine karar verilen yoksulluk nafakasına çoğunlukla süresiz hükmediliyor. Binlerce kişi ise bu karar nedeniyle mağdur olduğunu iddia ediyor. Peki süresiz nafaka ödenmesi hangi durumlarda ortaya çıkıyor? Avukatlar konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
23.01.2023 Gündem
Ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde yeni dönem! 'Yüzde 30’ları geçti' deyip açıkladı
Ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde yeni dönem! 'Yüzde 30’ları geçti' deyip açıkladı Ev sahibi ve kiracı milyonları ilgilendiren düzenleme geliyor. Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı 7. Yargı Paketi’nin detayları belli oldu. Buna göre, kira ilişkisinden kaynaklanan uyuşmazlıklar, zorunlu arabuluculuk kapsamına alınacak. Peki düzenleme hayata geçerse kiracılara ve ev sahiplerine neler getirecek? Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Kira ilişkilerinden kaynaklanan davalar son yıllarda inanılmaz artışlar kaydetti. Neredeyse tüm davalar içindeki oranları yüzde 30’ları geçtiğini tahmin ediyoruz. Arabuluculuk uygulaması bu açıdan faydalı olacaktır” dedi.
18.01.2023 Ekonomi
Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023? Mahkumlara af ne zaman çıkacak?
Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023? Mahkumlara af ne zaman çıkacak? 2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile 7'nci Yargı Paketi için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. Peki, Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023? Mahkumlara af ne zaman çıkacak?
9.01.2023 Gündem