Gazete Vatan Logo

Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023? Mahkumlara af ne zaman çıkacak?

2023'ün ilk Kabine toplantısı bugün Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak. EYT ve sözleşmelilere kadro düzenlemesi ile 7'nci Yargı Paketi için gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. Peki, Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023? Mahkumlara af ne zaman çıkacak?

Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023? Mahkumlara af ne zaman çıkacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Kabine Toplantısı bugün yapılacak. EYT düzenlemesinin yürürlüğe gireceği tarih dışında sözleşmeli personellerin kadroya geçişi, memur ve emeklilerin maaşlarında yapılan değişiklik ile 7. Yargı paketi Kabine'de masaya yatırılacak. 7. Yargı Paketi’nin gündem konuları arasında yer alması mahkum ve mahkum yakınlarının af çıkacak mı 2023, yargı paketinde af var mı? sorularının sorulmasına neden oldu. Peki, Mahkumlara af ne zaman çıkacak?

Af çıkacak mı 2023, 7. yargı paketinde af var mı 2023?

Kabine toplantısında 7'inci yargı paketi de görüşülecek konular arasında yer alıyor. Düzenlemeyle ile çat kapı haciz işlemi son bulacak, uyuşturucu bağımlısı suçluların tedavisi için özel cezaevleri kurulacak.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın kabine toplantısında yapacağı sunumun ardından paket Meclis'e gönderilecek.

Pandemi nedeniyle açık cezaevlerindeki yaklaşık 120 bin mahkum 31 Temmuz 2023'e kadar izinli.

İnfaz iyileştirmesi hayata geçerse izne çıkarılan mahkumlar bir defalığına mahsus olarak erkenden tahliye edilecek. 3 yılı aşkın bir zamandır açık cezaevinde kalan mahkumların izinde olmasını göz önünde bulunduran yetkililer, bir defaya mahsus “infaz iyileştirmesi” yapılmasını masaya yatırdı. 

Haberin Devamı