Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz sonuçları: Kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek?
Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz sonuçları: Kaç lot verdi, ne zaman işlem görecek? Limak Doğu Anadolu Çimento halka arz sonuçları merak ediliyor. 14-15-16 Şubat tarihlerinde talep toplayan şirketin kaç lot dağıttığı araştırılmaya başlandı. Bu noktada yatırımcılar "Limak kaç lot verdi, LMKDC ne zaman borsada işlem görecek?" sorusuna yanıt arıyorlar. İşte Borsa İstanbul'da Limak Doğu Anadolu Çimento işlem göreceği tarih...
18.02.2024 Ekonomi
LMDC halka arz kaç lot verir? LMDC katılım endeksine uygun mu, LMDC halka arz nedir?
LMDC halka arz kaç lot verir? LMDC katılım endeksine uygun mu, LMDC halka arz nedir? Limak Çimento (LMKDC) halka arz talep toplama başladı. Çimento sektörünün önde gelen şirketleri arasında yer alan Limak Çimento’nun halka arzı, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. Halka arz onayı alan Limak Çimento, talep toplamaya başladı. Peki, LMDC katılım endeksine uygun mu? LMDC halka arz kaç lot verir?
17.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık"
Bakan Uraloğlu duyurdu! "198 milyar dolarlık yatırım yaptık" Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Ulaşım ve haberleşmede 21 yılda 198 milyar dolar yatırım yaptık, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ulaştırma ve altyapı yatırımlarını önümüzdeki 30 yıl için planladık, 197 milyar dolar ilave yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.
19.12.2023 Gündem
Bakan Özer: Uluslararası MTAL sayısı 10'a yükseltildi
Bakan Özer: Uluslararası MTAL sayısı 10'a yükseltildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) sayısının, yeni açılan 3 okulla birlikte 10'a yükseltildiğini açıkladı.
27.04.2023 Eğitim
Bakan Özer: Uluslararası MTAL sayısı 10'a yükseltildi
Bakan Özer: Uluslararası MTAL sayısı 10'a yükseltildi Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uluslararası mesleki ve teknik Anadolu liselerinin (MTAL) sayısının, yeni açılan 3 okulla birlikte 10'a yükseltildiğini açıkladı.
27.04.2023 Eğitim
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 391'e yükseldi.
9.02.2023 Gündem
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira...
Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına zam geliyor! Tarih ve oran belli oldu! Tek tek hesaplandı! En düşüğü 8 bin 622 lira... Memur maaşlarına ve emekli aylıklarına büyük zam! Memur maaşları ve emekli aylıklarına gelecek olan zam için tarih ve oran belli oldu. Memur maaşlarına ve emekli aylarıyla ilgili tek tek hesaplama yapıldı. Milyonlarca vatandaşın beklediği Temmuz artışlarıyla ilgili ipuçları gelmeye devam ediyor. Mart ayı enflasyonun açıklanmasıyla birlikte üç aylık oran belli olmuştu. Buna göre üç aylık artış SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 22.81, memur ve memur emeklileri için ise 22.31 olarak hesaplanmıştı. Şimdi Merkez Bankası'nın Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarına göre de 6 aylık enflasyon hesabını yaptı. Yapılan bu hesaplamalar sonucunda yüzde 34,62'lik 6 aylık enflasyon gerçekleştiğinde en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek. En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak. 2000 sonrasında emekli olanlar için en düşük maaş 2.500 TL'ye çıkartılmıştı. Bunun üzerine de artış gerçekleşecek. İşte memur maaşları ve emekli aylıklarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
12.04.2022 Memur
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar...
Hibe müjdesi, binlerce kadın girişimciye güzel haber geldi! Asgari ücretin yüzde 65'i kadar... Para veriliyor, SGK resmen duyurdu! Kadın girişimcilere müjde geldi, çok sayıda ilde başladı. Şartlar belli oldu, 4 bin kadın işveren yararlanacak. Sosyal Güvenlik Kurumu, AB destekli 'Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi' ile yanlarında kadın istihdam edecek 4 bin kadın girişimciye, asgari ücretin yüzde 65'i kadar hibe desteği sağlayacak. Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, projenin 7 ilde uygulanacağını ve başvuruların başladığını söyledi.
24.02.2022 Ekonomi
Kurumlar vergisinde indirim! Yeni dönem
Kurumlar vergisinde indirim! Yeni dönem Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan "Kurumlar Vergisi Genel Tebliği'nde (Seri No:1) Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tebliğde, finansman gider kısıtlaması, tam mükellef sermaye şirketlerinin kendi hisselerini satın almaları halinde yapılacak vergilendirme esasları, Borsa İstanbul Pay Piyasasında ilk defa işlem görmek üzere en az yüzde 20 halka arz edilen kurumlarda kurumlar vergisi oranı ile 2021 ve 2022'de uygulanacak kurumlar vergisi oranına ilişkin düzenlemeler yer aldı.
25.05.2021 Ekonomi
Bitcoin neden bu kadar düştü? Bitcoin kaç dolar oldu, kripto para borsasında son durum!
Bitcoin neden bu kadar düştü? Bitcoin kaç dolar oldu, kripto para borsasında son durum! Kripto para birimlerinin neredeyse hepsinde sert düşüş yaşanıyor. Bitcoin ise düşüşte öncülük etmeye başladı. Geçtiğimiz hafta 64 bin 813 doları gören Bitcoin bugün 48 bin 759 dolara kadar geriledi. Bitcoin, analistlerin "fiyat düzeltmesi, ayı piyasası ve fırtına öncesi sessizlik" gibi teknik terimlerle açıkladığı iniş-çıkışlı hareketlerle, 48,759 doları gördükten sonra, 50 bin doların üzerine döndü. Kripto piyasalarına gelen genel satışların etkisiyle, birimin piyasa hacmi 1.0 trilyon doların altına, toplam piyasa hacmi de 2.0 trilyon doların altına geriledi. Bitcoin neden bu kadar düştü? Bitcoin kaç dolar oldu?
23.04.2021 Gündem
Bitcoin'de her şey terse döndü! Resmen çakıldı...
Bitcoin'de her şey terse döndü! Resmen çakıldı... Bitcoin, analistlerin "fiyat düzeltmesi, ayı piyasası ve fırtına öncesi sessizlik" gibi teknik terimlerle açıkladığı iniş-çıkışlı hareketlerle, 48,827 doları gördükten sonra, 50 bin doların üzerine döndü. Kripto piyasalarına gelen genel satışların etkisiyle, birimin piyasa hacmi 1.0 trilyon doların altına, toplam piyasa hacmi de 2.0 trilyon doların altına geriledi.
23.04.2021 Ekonomi
Dolar için flaş tahmin! Dolar ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi?
Dolar için flaş tahmin! Dolar ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi? Yatırımcı hafta sonu da piyasaları takip ediyor. Dolar/TL hafta başından itibaren dalgalı seyrine devam ediyor. Doların hafta boyunca zayıf bir görünüm sergilemesine karşın gelişen piyasa ülke para birimlerinde değer kaybı sürüyor. Piyasalar koronavirüs vaka artışları ile ilgili gelişmeleri takip ederken, yeni haftada Merkez Bankası faiz toplantısını takip edecek. TCMB tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 223 milyar 669 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 2 Nisan ile sona eren haftada 221 milyar 201 milyon dolara geldi. Peki, Dolar kaç TL? Dolar kaç lira? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar ne olur? Dolar yükselir mi, düşer mi? Canlı dolar kuru, Dolar TL yorumları ve 11 Nisan dolar fiyatı!
11.04.2021 Ekonomi
Dolar için flaş tahmin! Dolar yükselir mi, düşer mi? Dolar kuru yorumu!
Dolar için flaş tahmin! Dolar yükselir mi, düşer mi? Dolar kuru yorumu! BIST 50 şirketleri içinde % 10 üzeri kâr marjı ile çalışan ve 1 yılda % 100 kazandıran şirketler yüz güldürdü. Bu formül şirket ve yatırımcı için win-win (kazan-kazan) anlamına geliyor. Peki, Dolar yükselir mi, düşer mi? Dolar ne olur? İşte piyasalar piyasalar, dolar yorumları ve dolar kurundaki 5 önemli gelişme...
4.04.2021 Ekonomi
Doları olanlar bu uyarıya dikkat! Kritik seviye...
Doları olanlar bu uyarıya dikkat! Kritik seviye... Son dönemdeki tahvil piyasalarındaki hareketler piyasalarda etkili olmaya devam ediyor. Dolar kurunda aşırı satış noktasından alımlar geldi. Dolar/TL 6.91’lere geriledikten sonra yönünü yukarı çevirdi ve 7.55 seviyesini test etti. Sonrasında TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın yapmış olduğu açıklamalarla gevşedi. Peki, Dolar yükselir mi? Dolar ne kadar oldu? Dolar kaç TL? Dolara bundan sonra ne olacak? İşte cevabı...
7.03.2021 Ekonomi
Borsa günü yükselişle kapattı!
Borsa günü yükselişle kapattı! Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,09 değer kazanarak günü 1...
2.03.2021 Ekonomi
VİOP nedir? VİOP işlemleri, VİOP’ta yatırım nasıl yapılır?
VİOP nedir? VİOP işlemleri, VİOP’ta yatırım nasıl yapılır? Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VİOP) Türkiye’nin ilk özel borsa kuruluşudur. VİOP yerli ve yabancı yatırımcılar için şeffaf ve güvenli yatırım ortamı oluşturarak, yatırımcılara riskten korunma, portföy çeşitlendirme, kaldıraç etkisinden faydalanma, etkin fiyat oluşumu ve yüksek likiditeye ulaşım gibi imkanlar sağlamaktadır. VİOP nedir? VİOP’ta yatırım nasıl yapılır?
16.12.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye çok sert Katar yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye çok sert Katar yanıtı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Katar Yatırım Otoritesi'nin, Borsa İstanbul'un yüzde 10'luk payının QIA'ya devri için imzaladığı mutabakat anlaşmasına ilişkin gelen eleştirilere cevap verdi. Erdoğan, "CHP ve bir kısım medya Katar Yatırım Otoritesi Borsa İstanbul'a ortak oldu diye ortalığı birbirine katıyor. 2018 yılına kadar da Amerikalı Nasdaq Borsaistanbul'un yüzde 7 ortağıydı. O zaman niye 'Avrupa, Amerika Türkiye'yi ele geçiriyor' diye yaygara koparmadınız. Biz hiçbir zaman yatırımcının kimliğini sorgulamadık. Paranın rengi, dini yoktur, para paradır." dedi.
30.11.2020 Siyaset
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, işte o saatler...
Hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı, işte o saatler... Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Hafta içi her gün gece saat 21.00 ile sabah 05.00 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek. 65 yaş üstü 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak. Cenaze namazları, yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecek. AVM'lere girişte HES Kodu uygulamasına geçilecek. Koronavirüs tedbirleri İçişleri Bakanlığı genelgesiyle düzenlenecek ve salı gününden itibaren uygulanacak. İşte yeni tedbirler...
30.11.2020 Siyaset
Kredi borcu olanlara güzel haber! Kabul edildi faizler siliniyor, kritik tarih 31 Ağustos...
Kredi borcu olanlara güzel haber! Kabul edildi faizler siliniyor, kritik tarih 31 Ağustos... Milyonlarca kişi bekliyordu ve kabul edildi. Ve süreç başladı faizler silinecek ve 36 ay taksit yapılacak. KYK borçları, SGK primleri, Gelir Vergisi, Trafik cezaları, Kurumlar Vergisi, KDV, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Özel Tüketim Vergisi, tüm idari para cezaları yapılandırma kapsamında. Düzenlemeye göre yeniden yapılandırılacak borçlarda milat 31 Ağustos 2020 olacak. Sigara cezaları ise yapılandırmanın dışında olacak.
24.10.2020 Ekonomi
Borsa İstanbul'dan yeni düzenleme! 16'ya çıkarıldı
Borsa İstanbul'dan yeni düzenleme! 16'ya çıkarıldı Borsa İstanbul, Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) dolar/TL sözleşmelerinin, aynı anda işlem gören vade sayısını 16'ya çıkarma kararı aldı.
6.08.2020 Ekonomi
Memurlar evden çalışabilecek mi? Bakan Albayrak, kamu çalışanlarına ilişkin açıklama yaptı!
Memurlar evden çalışabilecek mi? Bakan Albayrak, kamu çalışanlarına ilişkin açıklama yaptı! Memurlar evden çalışabilecek mi? sorusu corona virüsü salgınına karşı alınan evden çalışma tedbirinden sonra sıklıkla araştırılmaya başladı. Memurlar merakla bekliyordu. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Anadolu Ajansı Özel Yayını"nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peki, Memurlar evden çalışabilecek mi? İşte Berat Albayrak'ın kamu çalışanlarına yönelik yaptığı açıklama...
19.03.2020 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan süre verdi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Corona virüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı sona erdi. Erdoğan, Türkiye'deki tedbirlerin salgın riski ortadan kalkana kadar geçici olarak uygulanacağının altını çizerek, 'Hassasiyet gösterirsek evde kalma süresini 3 haftayla sınırlı tutabiliriz' ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Corona virüs toplantısı öncesi yaptığı açıklamada da; "Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor" dedi.
18.03.2020 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuştu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuştu Partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Beştepe'ye giden CHP'li" iddiasıyla ilgili konuşarak, "Şimdi biz de bu iddianın neresini düzeltelim bilemiyoruz. Her şeyden önce böyle bir görüşmemiz olmadı. Bu Külliye'ye giren araç da bellidir, çıkan araç da bellidir. Hiçbir CHP’liye Genel Başkan olması gerektiği yönünde telkinde bulunmadık. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu'ndan daha ideal bir genel başkan olmaz. CHP’nin başında kimin olduğundan bize ne?" ifadelerini kullandı. İstanbul'da yaşanan kuraklık hakkında da konuşan Erdoğan, "İstanbul ile ilgili gelen haberler hiç hayra alamet değil. İstanbul’da 3 ay gibi bir süre sonra havalar böyle giderse İstanbul susuzluğa doğru yürüyor" dedi.
26.11.2019 Siyaset
Kredi faizleri 8 ayın en düşük seviyesinde
Kredi faizleri 8 ayın en düşük seviyesinde Ekonomideki başarılı dengelenme süreci, kredi faizlerindeki düşüşü hızlandırdı. Faiz, konutta yüzde 18.5, ticaride ise yüzde 22.04 ile 8 ayın en düşük seviyesine geriledi. İhtiyaçta da 9 ayın dibi görüldü.
17.03.2019 Ekonomi
Flaş değişiklik! Borsa İstanbul Para Piyasası Yönergesi artık...
Flaş değişiklik! Borsa İstanbul Para Piyasası Yönergesi artık... 'Borsa İstanbul Para Piyasası Yönergesi'nde değişikliğe gidildi. Yapılan yeni düzenlemeler 13 Şubat 2019'dan itibaren yürürlüğe girecek.
12.02.2019 Ekonomi