1 Şubat

1 Şubat

Son dakika 1 şubat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan 1 şubat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını 1 şubat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

1 Şubat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan 1 şubat gelişmeleri de dahil olmak üzere 16.501 1 şubat haberi bulunmuştur. Tüm 1 şubat haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer
İzmir'de taksici Oğuz Erge cinayetinde gerekçeli karar açıklandı; Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer İzmir'de soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbeden Delil Aysal (19) için verilen ağırlaştırılmış müebbet ve 17 yıl 8 ay indirimsiz hapis cezasının gerekçeli kararı açıklandı. Kararda sanığın üzerinde taşıdığı ruhsatsız tabancanın şarjörüne 3 mermi koymak ve maktulün sırt kısmına gelecek şekilde yağma suçunun işlenmesini kolaylaştırmak için 'öldürmek' kastıyla ateş ettiği ayrıca amacın 'yağma' olduğuna vurgu yapıldı. 'Suçlular beraat ederse adalet hüküm giyer' cümlesinden yola çıkarak dosyadaki delillerle hüküm kurulduğu vurgulandı.
20.03.2024 Gündem
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı İzmir'de, soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Delil Aysal'ın (19) akıl sağlığı yerinde çıktı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde hazırlanan rapor, mahkemeye ulaştı.
28.02.2024 Gündem
YKS başvuruları yarın sona eriyor!
YKS başvuruları yarın sona eriyor! 8-9 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular yarın sona eriyor.
25.02.2024 Gündem
İzmir'de taksici Oğuz Erge’yi katletmişti! Delil Aysal için istenen ceza belli oldu
İzmir'de taksici Oğuz Erge’yi katletmişti! Delil Aysal için istenen ceza belli oldu İzmir'de soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonu ile kulaklığını gasbeden Delil Aysal (19) hakkındaki soruşturma tamamlandı. İddianamede, Aysal için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.
6.02.2024 Gündem
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor
Okullarda ikini dönem yarın başlıyor Yarıyıl tatili yarın sona eriyor. 20 milyondan fazla öğrenci için ikinci dönem başlıyor. Öğrenciler, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından yeniden dersbaşı yapacak. İkinci dönem, ortaokul ve lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. 1 Şubat'ta başlayan YKS başvuruları 26 Şubat'a kadar devam edecek.
4.02.2024 Gündem
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir?
YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? YKS sınav merkezi tercihi neden 5 tane, YKS sınav yeri 5 tercih zorunlu mu, sınav merkezi tercihi 2 nedir? YKS 5 il tercih etmek zorunlu mu, YKS sınav merkezi tercihi 5 tane zorunlu mu? sorusu YKS başvurularının açıklanmasıyla gündeme geldi. YKS sınav merkezi tercih edecek adaylar, tercihlere yönelik de araştırma yapamaya başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli oluyor.
3.02.2024 Gündem
ABD’de bir evde nükleer başlık taşımak için tasarlanmış roket bulundu
ABD’de bir evde nükleer başlık taşımak için tasarlanmış roket bulundu ABD’nin Washington eyaletinde polis, ihbar üzerine geldikleri evde nükleer savaş başlığı taşımak üzere tasarlanmış askeri sınıf bir roket buldu. Bomba imha ekibi, roketin nükleer başlığı ve yakıtı olmadığını tespit etti.
3.02.2024 Dünya
Ronaldo sakatlandı mı, Ronaldo Inter Miami maçında oynayacak mı?
Ronaldo sakatlandı mı, Ronaldo Inter Miami maçında oynayacak mı? Riyad Sezon Kupası'nda Lionel Messi'nin formasını giydiği Inter Miami ile Ronaldo'nun forma giydiği Al-Nassr'ın maçı öncesi Cristiano Ronaldo'nun maçta oynayıp oynanmayacağı merak ediliyor. Ronaldo sakatlandı mı? Ronaldo Al-Nassr – Inter Miamı maçında yok mu, Ronaldo Inter Miami maçında oynayacak mı?
1.02.2024 Sağlık
Askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak 2024? 1 Şubat askerlik sınıflandırma sonuçları belli oldu mu, askerlik yerleri açıklandı mı 2024? MSB askerlik sınıflandırma sonucu
Askerlik yerleri saat kaçta açıklanacak 2024? 1 Şubat askerlik sınıflandırma sonuçları belli oldu mu, askerlik yerleri açıklandı mı 2024? MSB askerlik sınıflandırma sonucu Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü duyurusuyla 2024 askerlik sevk tarihleri takvimi ile askerlik yerleri belli olacak. MSB 2024 Şubat ayı askerlik sınıflandırma sonuçları için araştırmalar hızlandı. Peki, 2024 Şubat ayı askerlik yerleri açıklandı mı? Askerlik sınıflandırma sonuçları en zaman belli olur, askerlik yerleri yarın saat kaçta açıklanacak?
1.02.2024 Gündem
İnci Taneleri 2. bölüm 2. fragmanı yayınlandı! Azem zor duruma düşüyor
İnci Taneleri 2. bölüm 2. fragmanı yayınlandı! Azem zor duruma düşüyor Kanal D'nin BKM Yapım imzalı yeni dizisi 'İnci Taneleri', bu akşam ikinci bölümüyle ekranlara gelecek. Ünlü oyuncu Rıza Kocaoğlu, yeni bölümde izleyici karşısına çıkacak. Azem (Yılmaz Erdoğan) ile Dilber (Hazar Ergüçlü), Zahir (Mustafa Yıldıran) yüzünden zor anlar yaşayacak.
1.02.2024 Magazin
Almanya'daki grev nedeniyle THY'den karşılıklı sefer iptalleri
Almanya'daki grev nedeniyle THY'den karşılıklı sefer iptalleri Türk Hava Yolları (THY), Almanya havalimanlarında görev yapan güvenlik ve yer hizmetleri personelinin grevi nedeniyle yarınki bazı seferlerin karşılıklı iptal edildiğini duyurdu.
31.01.2024 Ekonomi
'İnci Taneleri'nde Kubilay Aka’nın hikâyesi başlıyor
'İnci Taneleri'nde Kubilay Aka’nın hikâyesi başlıyor KANAL D’nin sevilen dizisi ‘İnci Taneleri’, ekrana gelen ilk bölümüyle tüm Türkiye’yi ekran başına kilitledi. hem reytinglere hem de sosyal medyaya damga vuran dizisi ‘İnci Taneleri’ ile 1 Şubat Perşembe akşamı izleyici karşısına çıkıyor. Bu bölüm Kubilay Aka’nın hikayesi başlıyor.
31.01.2024 Magazin
Doğal gaza Şubat'ta zam yok! BOTAŞ'tan açıklama geldi
Doğal gaza Şubat'ta zam yok! BOTAŞ'tan açıklama geldi BOTAŞ, 2024 yılı Şubat ayı doğal gaz toptan satış tarifesine zam yapılmadığını açıkladı.
30.01.2024 Ekonomi
1 Şubat hangi burç? Şubat ayı burçlarının yükseleni ve özellikleri
1 Şubat hangi burç? Şubat ayı burçlarının yükseleni ve özellikleri Güneşin gökyüzündeki pozisyonuna göre belirlenen burçlar sembolik bir anlam ifade eder. Burç, bireyin doğum anında hangi burca denk geldiği ile ortaya çıkar. 1 Şubat hangi burç? Şubat ayında yer alan burçların yükseleni ve özellikleri de merak konusu olmaya devam ediyor. İşte 1 Şubat burç özellikleri, burç yorumu ile ilgili bilgiler...
28.01.2024 Astroloji
Özel sektör maaşları için çarpıcı zam! Tavan oran telaffuz edildi
Özel sektör maaşları için çarpıcı zam! Tavan oran telaffuz edildi Asgari ücret, memur ve emekli maaşları belli oldu. Sıra artık özel sektörde, 1 Şubat itibarıyla özel sektör zamlı maaşlarını alacak. Burada baremler var. Yüzde 49’luk asgari ücret artışı var. Yüzde 49.25’lik memur ve memur emeklisine artış var. Yüzde 42.60 oranında SSK ile Bağkur emeklilerine artış yapıldı. Yıl sonu enflasyonu ise yüzde 64.77 olarak açıklandı. Özel sektör maaşlarıyla ilgili uzmanlardan tavan zam oranı için tahmin yapıldı. İşte milyonlarca çalışanı ilgilendiren detaylar...
23.01.2024 Çalışma Hayatı
İkinci dönem okullar açılmayabilir mi? Okullar 2. dönem açılacak mı, 2. dönem ne zaman başlıyor 2024?
İkinci dönem okullar açılmayabilir mi? Okullar 2. dönem açılacak mı, 2. dönem ne zaman başlıyor 2024? Covid-19'un yeni varyantı olan JN1’in Türkiye'de yayılmaya başlaması sonrası sosyal medya üzerinden okulların ikinci dönem açılmayabileceği iddiaları dolaştı. Söz konusu iddiaların ardından veliler ve öğrenciler “Okullar ikinci dönem açılmayabilir mi?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
20.01.2024 Eğitim
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı
Trafik sigortası primlerinde artış yaşanacak! Araba sahiplerine uyarı Trafik sigortası baz primlerinde Şubat'ta da yüzde 10 artış olacak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), araç grubu ve kullanım türüne göre uygulanan baz primlerin Şubat 2024 için de yüzde 10 artırılmasına karar verdi.
12.01.2024 Ekonomi
Deprem sigortası prim ve metrekare bedelleri artırıldı! Azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı
Deprem sigortası prim ve metrekare bedelleri artırıldı! Azami teminat tutarı 1 milyon 272 bin TL'ye çıkarıldı Zorunlu Deprem Sigortası'nda asgari prim tutarları ile sigorta hesabına esas olan metrekare bedelleri artırıldı.
28.12.2023 Gündem
Nihal Candan evli mi, Mehmet Faruk Çiçek kimdir? Nihal Candan'ın eşi kim?
Nihal Candan evli mi, Mehmet Faruk Çiçek kimdir? Nihal Candan'ın eşi kim? Suç örgütüne üye olma suçlamasıyla gözaltına alınan Nihal Candan'ın 4 ay önce Mehmet Faruk Çiçek adlı kişiyle evlendiği ortaya çıktı. Peki, Mehmet Faruk Çiçek kimdir, Nihal Candan’ın eşi kaç yaşında nereli?
21.11.2023 Gündem
Barış Manço’nun büstü açıldı
Barış Manço’nun büstü açıldı Barış Manço’nun doğumunun 80’inci yılı ve Cumhuriyet’in 100’üncü senesi Karşıyaka’da ölümsüzleşti.
9.11.2023 Magazin
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu
Barış Manço'nun Cumhuriyet'in 100. yılı için söyledikleri gündem oldu Usta sanatçı Barış Manço, 1 Şubat 1999 tarihinde yaşamını yitirmişti. Barış Manço'nun seneler önce Osaka'da verdiği konserde Türkiye ve 2023 yılı için söylediği sözler sosyal medyada gündem oldu. Sosyal medyada gündem olan video ile ilgili “Oğlu yerine getirmeli” yorumları geldi.
29.10.2023 Magazin
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL
KDV'de yeni uygulama! Resmen değişti, asgari tutar 2 bin TL Katma Değer Vergisi'nde (KDV), mükelleflerin 1 Şubat 2023'ten itibaren yapılan işlemlerinde uygulanmak üzere, iade hakkı doğuran işlemlerinde, iade talebinde bulunacakları asgari tutar 2 bin lira olarak belirlendi.
1.04.2023 Ekonomi
Yavuz Ağıralioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den neden istifa etti?
Yavuz Ağıralioğlu kimdir, nereli, kaç yaşında, mesleği ne? Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den neden istifa etti? BBP’de de görev alan İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’nin kuruluş sürecinden bu yana Grup Başkanvekilliği, Parti Sözcülüğü ve Genel Başkan Yardımcılığı gibi görevler üsteniyordu. Ağıralioğlu yaptığı açıklama ile partisinden istifa ettiğini duyurdu. Peki, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti’den neden istifa etti?
29.03.2023 Gündem
Büyük kavuşma! Oğlumu bulmak için 4 saat yürüdüm ama hastanede yoktu’
Büyük kavuşma! Oğlumu bulmak için 4 saat yürüdüm ama hastanede yoktu’ Konya’da yaşayan Tican ailesi bebek bekliyordu. Doğumdan önce Hatay’da yaşayan ailelerini ziyaret etmek istediler. Fakat anne beklediğinden daha erken doğum yaptı ve oğlu Umut Yunus’u Hatay’da dünyaya getirdi. Aile Hatay’da depreme yakalandı. Deprem sonrasında yaşadıkları ise tam bir mücadele öyküsü...
19.03.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

1 Şubat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki 1 şubat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.