24 milyar dolar bekleniyor
24 milyar dolar bekleniyor Turizm sektöründe 2016’da yaşanan yavaşlamanın ardından gözlenen toparlanma yüzleri güldürecek.
20.09.2017 Ekonomi
Depremin Türkiye ekonomisine maliyeti 2 trilyon lira
Depremin Türkiye ekonomisine maliyeti 2 trilyon lira Kahramanmaraş merkezli depremlerin ekonomik zararı yaklaşık 2 trilyon lira olarak hesaplandı. Rakamın 2023 yılı milli gelir beklentisinin yüzde 9'una denk geldiği bildirildi.
17.03.2023 Gündem
Turizmci umudunu sağlık turizmine bağladı
Turizmci umudunu sağlık turizmine bağladı Denizli’nin şifalı kırmızı suyuyla ünlü Karahayıt Mahallesi’ndeki turizmciler ve esnaf geçen 2 yılda pandemi nedeniyle turizmden istediğini alamadı. Bu yıl için umutlanan turizmciler umutları Ukrayna ile Rusya savaşı nedeniyle iyice azaldı. Bölgedeki turizmcilerin isteği sağlık turizminden daha çok pay alabilmek için yapımı büyük ölçüde tamamlanan Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin bir an önce açılmasını bekliyor.
18.04.2022 Ekonomi
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak İzmir'deki 'Ege Turizm Merkezi Çeşme Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme Projesi ile ilgili oluşturulan plan henüz nihai plan değildir. Buradaki hedeflerimizden biri, sezonu 12 aya yaymak. Bu proje ile birlikte hava trafiği İzmir'de 12 ay başlamış olacak. İzmir tüm dünyaya direkt uçuşlarla birçok noktadan bağlanmış olacak. Ege Bölgesi turist sayısının ve gelirin yüzde 10'unu oluşturuyor. Hedefimiz, Ege'nin turizm payını yüzde 20'ye çıkarmak" dedi.
21.03.2022 Ekonomi
Uzmanlar ‘büyümeyi’ değerlendirdi! Üçüncü çeyrek için sürpriz tahmin
Uzmanlar ‘büyümeyi’ değerlendirdi! Üçüncü çeyrek için sürpriz tahmin Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 oranında büyüdü. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bunun 1998'den bu yana kaydedilen en yüksek katkı olduğunu ifade etti. Ekonomistler de son verilere ilişkin değerlendirmede bulundu. Gerçekleşen bu güçlü büyümenin devamını bekleyen analistler, 2021 yılında yüzde 8,5 oranındaki büyümenin sürpriz olmayacağını belirtti.
1.09.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında Kanal İstanbul müjdesini duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan, "CHP bir grup emekli amiralin buram buram darbe kokan bildirisini aklamaya çalışıyor. Çok açık, net söylüyorum. Şu anda emekli amirallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır. Bu 104'ün içerisinde şu anda CHP'li olanlar vardır. Bundan sonra hesabını çok ağır vereceksiniz." dedi. Erdoğan Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak, "Buradan bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Kanal İstanbul ile ilgili hazırlıklarımızı büyük ölçüde tamamladık. Yaz aylarında inşallah temelini atacağız. Projenin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
7.04.2021 Siyaset
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu...
Ekonomide yeni dönem! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri duyurdu... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomi reform paketini İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, "Açıklayacağımız reformların omurgasını, makroekonomik ve yapısal politikalar oluşturuyor. Esnaf kardeşlerime müjde vermek istiyorum. Kuaför, tesisatçı, tuhafiyeci, çay ocağı işletmecisi gibi yaklaşık 850 bin esnafımızı gelir vergisinden muaf tutuyor ve beyan yükümlülüklerini de kaldırıyoruz. Firmalar, istihdama kattıkları her bir ilave kişi için Kredi Garanti Fonu kefaletiyle 24 ay vadeli, ilk 6 ayı ödemesiz 100 bin liralık kredi kullanabilecektir." dedi.
12.03.2021 Siyaset
Dünyanın gözü Türkiye'de! Turizmde yeni hamle...
Dünyanın gözü Türkiye'de! Turizmde yeni hamle... Türkiye turizmi koronavirüs salgını boyunca ‘Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı’ gibi hamlelerle dünyada dikkatleri üzerine topladı. Türkiye şimdi de dijital turizm fuarı hamlesini yaptı. İzmir‘deki dijital fuar yeni normalde turizme yol haritası çizilmesini sağlayacak. Yabancıların ilgi gösterdiği fuar yaza dair önemli ipuçları verecek...
20.02.2021 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan flaş faiz indirimi kararı!
Merkez Bankası'ndan flaş faiz indirimi kararı! Flaş faiz kararı! Herkes Merkez Bankası'nın faiz kararını merakla bekliyordu. 'Faiz indirimi olacak mı?' diye araştırma yapan vatandaşlara yanıt Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal'dan geldi. Ağbal Merkez Bankası'nın faiz indirimi ile ilgili kararını açıkladı.
5.02.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Nakdi ücret desteği nasıl alınıyor?
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek? Nakdi ücret desteği nasıl alınıyor? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren torba kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren torba kanunda kısa çalışma ve nakdi ücret desteğinin süre uzatımı yetkisinin uzatılması, normalleşen işverene teşvik, fesih yasağının detaylarına ilişkin düzenleme ve iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi bulundurma zorunluluğun ertelenmesi gibi düzenlemeler yer alıyor.
27.07.2020 Çalışma Hayatı
Bakan Varank'tan son dakika yerli otomobil açıklaması!
Bakan Varank'tan son dakika yerli otomobil açıklaması! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Yerli otomobil hayalimizde ciddi bir erteleme yok. COVID-19 nedeniyle Gemlik’te kurulacak fabrikanın temel atma tarihine ilişkin büyük bir aksaklık öngörmüyoruz" dedi.
24.04.2020 Ekonomi
Turizm bayramdan sonra başlayacak
Turizm bayramdan sonra başlayacak Corona virüs sonrası normalleşmek için atılması gereken adımlarla ilgili olarak çalışmalar başlarken, ilk çıkışın bayram sonrası turizm sektörüyle yapılması bekleniyor.
22.04.2020 Ekonomi
16 milyon turistin her birine bu mesaj gönderilecek
16 milyon turistin her birine bu mesaj gönderilecek Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2019'da kente gelen 16 milyon yabancı turistin her birine tek tek ulaşılıp 'Stayhome, dream Antalya: Evde kal, Antalya'yı hayal et' mesajı gönderileceğini söyledi. Corona Virüsten en çok etkilenen sektörün turizm olduğunu aktaran Karaloğlu, "Ama herkes şunu bilsin ki bu krizden en hızlı çıkacak sektör de turizm olacak" dedi.
20.04.2020 Ekonomi
Bakan Turhan'dan önemli açıklamalar!
Bakan Turhan'dan önemli açıklamalar! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Turhan, İstanbul Havalimanı'nın taşınma süreciyle ilgili yaptığı açıklamasında; "5 Nisan'da 03:00'te başlayıp 7 Nisan 00:00'da taşınma operasyonları bitecek." dedi.
22.03.2019 Ekonomi
Kararname yayımlandı! O kadrolar değişti...
Kararname yayımlandı! O kadrolar değişti... Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 9 bakanlığın teşkilat yapılanmasındaki Hukuk Müşavirlikleri kaldırılarak Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlükleri kuruldu. Ulaştırma türlerinde meydana gelen belirgin bir etkiye sahip kaza veya olayları araştırmak ve incelemek üzere "Ulaşım Emniyeti İnceleme Merkezi Başkanlığı" kurulacak. Söz konusu başkanlık bünyesinde oluşturulacak 7 kişilik "Değerlendirme Heyeti" kara, hava ve deniz ulaşımındaki önemli kaza veya olayları mercek altına alacak.
10.01.2019 Ekonomi
Enerji Bakanı Albayrak: Maden Güvenlik Kurumu hayata geçirilecek
Enerji Bakanı Albayrak: Maden Güvenlik Kurumu hayata geçirilecek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 'Hayatımız Maden Çalıştayı'nda konuştu: Madencilik konusunda en önem verdiğimiz konukların en başında güvenlik geliyor. Maden Güvenlik Kurumu hayata geçirilecek.
24.11.2017 Ekonomi
Erdoğan- Ruhani görüşmesinin perde arkası
Erdoğan- Ruhani görüşmesinin perde arkası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü. Görüşme sonrası yapılan açıklamada iki ülke arasında ekonomik gelişmelerin olumlu yönde ilerleyeceğinin sinyali verildi.
29.09.2021 Gündem
Ideal Standard’dan Türkiye'ye ödül yağdı
Ideal Standard’dan Türkiye'ye ödül yağdı Dünyanın lider banyo ürünleri markası Ideal Standard tarafından verilen “Ideal Standard International” ödülleri kapsamında 18 proje ödül aldı.
4.03.2015 Arşiv
Gerginliği bırakalım işimize bakalım!
Gerginliği bırakalım işimize bakalım! İş dünyası seçim sonuçlarını değerlendirdi ve “Seçim sürecinde yaşananları arkamızda bırakmalıyız...
31.03.2014 Ekonomi
Torunlar GYO'nun Hedef Beklentisi
Torunlar GYO'nun Hedef Beklentisi Torunlar GYO, 2013 yılında bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 52,8 oranında artırarak 343,7 milyon TL satış geliri elde etti.
11.03.2014 Arşiv
Geçici Konutlar Legalleşmek İstiyor
Geçici Konutlar Legalleşmek İstiyor Geçici konaklama sektörü legalleşmek istiyor
15.11.2013 Arşiv
Turkeybuild İzmir’e 27.753 Kişi Geldi
Turkeybuild İzmir’e 27.753 Kişi Geldi Yapının Ege ve Akdeniz Zirvesi 19.Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir’i 27.753 Kişi Ziyaret Etti…
8.10.2013 Arşiv
Ülke risk değerlendirmeleri
Ülke risk değerlendirmeleri Coface, ülke risk değerlendirmeleri raporunu yayımladı.
10.07.2013 Ekonomi
Gayrimenkul Sektörü 2013 Yılında % 5-6 Büyüyecek
Gayrimenkul Sektörü 2013 Yılında % 5-6 Büyüyecek GYODER Yılsonu Değerlendirme Basın Toplantısı’nda gayrimenkul sektörünü ilgilendiren analizler açıklandı
26.12.2012 Arşiv
Yalova'da arsa fiyatları yüzde 300 arttı!
Yalova'da arsa fiyatları yüzde 300 arttı! Körfez Geçiş Köprüsü ve Otoyol projesiyle birlikte yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline gelen Yalova'da arsa fiyatları yüzde 300'ü bulan oranlarda arttı
18.06.2012 Arşiv