Bakan Özhaseki: Her aşamada desteğimizi sürdüreceğiz
Bakan Özhaseki: Her aşamada desteğimizi sürdüreceğiz Adıyamanlı depremzedeler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Yerinde Dönüşüm’ projesine büyük ilgi gösterdi. Bakan Mehmet Özhaseki, “Depremden en çok etkilenen illerimizden Adıyaman’da da vatandaşlarımız ‘Yerinde Dönüşüm’ projemize yoğun ilgi gösteriyorlar. Adıyaman’da da ev ve iş yerlerini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlarımızın yanındayız. Ev ve işyerlerini tamamlanıp teslim edilene kadar her aşamada Bakanlık olarak desteğimizi ve denetimlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.
26.07.2023 Gündem
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak
Faizsiz kredi ve hibe desteği geliyor! Depremzede vatandaşlar yararlanacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat depremlerinin açtığı yaraların hızlı bir şekilde sarılması ve bölgenin yeniden ayağa kaldırılması için hayata geçirecekleri ‘Yerinde Dönüşüm Projesi’nin detaylarını açıkladı. Bakan Özhaseki, bin yılın felaketinin etkilediği deprem bölgesinde başlatılacak proje doğrultusunda ev ve iş yerlerini kendileri yapacak olan depremzedelere, konutlar için 500 bin lira hibe ve 500 bin lira kredi, işyerleri için ise 250 bin lira hibe ve 500 bin lira da kredi desteği verileceğini belirtti.
7.07.2023 Gündem
Faizsiz kredi fırsatı! Tarih verildi! Ziraat, Halk, Vakıf, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım...
Faizsiz kredi fırsatı! Tarih verildi! Ziraat, Halk, Vakıf, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım... Kredi ile ilgili flaş açıklama! Faizsiz kredi fırsatı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan müjdeyi vermişti. Detayları belli oldu. İlave İstihdam Destek Programı ile 10-50 kişi çalıştıran işletmeler devlet bankalarıyla imzalayacakları işe alım taahhütleriyle bu destekten yararlanabilecek. Bu destekten yararlanan işverenler her bir işçi için bu yıl 1165 liraya tutarında destek alacak. Bu paketle 13 bin firmanın bu krediden faydalanmaları sağlanarak 55 bin yeni istihdamın önü açılıyor. Proje tamamlandığında 125 binin üzerinde ilave istihdam rakamına ulaşılacak. Destek kredisi beş kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım, Vakıf Katılım aracılığıyla kullandırılacak, kredinin ilk 6 ayında anapara ödemesi, ilk 12 ayında faiz ödemesi olmadan toplam 24 ay vade sağlanıyor. İşletmeler her bir ilave istihdam için 100 bin lira olmak üzere en çok 500 bin lira kredi kullanılabiliyor.
2.12.2021 Ekonomi
Dilan Çıtak annesine kefil oldu evine haciz geldi
Dilan Çıtak annesine kefil oldu evine haciz geldi İbrahim Tatlıses'in kızı Dilan Çıtak'ın annesi Işıl Çıtak için geçtiğimiz yıl özel bir bankadan 500 bin liralık kredi çekildi. Çıtak da söz konusu kredi için kefil oldu. Ancak kredi taksitleri ödenmeyince banka ihtarname gönderdi, ardından da icra müdürlüğüne başvurdu.
29.09.2021 Magazin
'Kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek 2 milyon lira dolandırdılar
'Kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek 2 milyon lira dolandırdılar Antalya'nın Manavgat ilçesinde eşiyle boşanma aşamasında olan Nazan E.'yi 'Sende büyü var, kocanla aranı düzelteceğiz' diyerek dini duygularını istismar etmek suretiyle yaklaşık 2 milyon lira dolandırdığı öne sürülen 4 kişinin, 16,5 yıldan 50 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Nazan E., sanık Erol Ç.'nin kendisinden aldığı paranın 600 bin lirasıyla leylek bağırsağı ve ceylan derisi aldığını söylediğini anlattı.
27.12.2019 Yaşam
Emre Aşık'tan suç duyurusu! Yağmur...
Emre Aşık'tan suç duyurusu! Yağmur... Emre Aşık, boşanma aşamasındaki eşi hakkında suç duyurusunda bulundu. Yağmur Aşık’ın lüks yaşantısına dikkat çeken eski milli futbolcunun avukatı, “Bursa’daki annesine helikopterle gitti” dedi.
23.11.2019 Magazin
Bankacı kardeşlerden milyonluk vurgun!
Bankacı kardeşlerden milyonluk vurgun! Erzurum'da çalıştığı bankadan zimmetine geçirdiği 3 milyon 175 bin lirayı ödemek için 1 milyon 370 bin lirayla "İddaa" oynayıp kaybettiği öne sürülen İsmail Cem O. ile görev yaptığı başka bir bankadan usulsüz işlemler gerçekleştirerek ağabeyine para aktardığı iddia edilen A.Z.T. hakkında "zimmet", "özel belgede sahtecilik", "dolandırıcılık" ve "yarar sağlama" suçlarından 32 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı
21.10.2018 Yaşam
Mandıradaki yangında 1 milyon liranın yandığı iddia edildi
Mandıradaki yangında 1 milyon liranın yandığı iddia edildi Çorum'da bir mandırada çıkan yangında kurban satışından elde edilen yaklaşık 1 milyon liranın yandığı öne sürüldü
3.09.2017 Yaşam
Moda Teras bu kış çoook değişti çoook
Moda Teras bu kış çoook değişti çoook İçinden tramvay geçen semt Moda'nın, klasikleri arasına giren Moda Teras yenilenen dekoruyla bu akşamdan itibaren canlı müziğe başlıyor
5.12.2003 Arşiv
Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu? Yiğit Akü halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? Yiğit Akü’nün halka arz fiyatı
Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu? Yiğit Akü halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? Yiğit Akü’nün halka arz fiyatı Yiğit Akü halka arzı SPK tarafından onaylandı. Türkiye'de otomotiv ve enerji alanlarında faaliyet gösteren ve 5 kıtada 100'den fazla ülkeye ihracat yapan Yiğit Akü’nün halka arzına dair araştırmalar arttı. Peki, Yiğit Akü katılım endeksine uygun mu? Yiğit Akü halka arz kaç lot verir, hangi bankalarda var? Yiğit Akü’nün halka arz fiyatı
30.05.2024 Ekonomi
Adana'da portakal bahçesinde çalışarak aldığı evini ve 17 yıllık birikimini sahte polislere kaptırdı
Adana'da portakal bahçesinde çalışarak aldığı evini ve 17 yıllık birikimini sahte polislere kaptırdı Adana'nın Kozan ilçesinde 58 yaşındaki Dilber Berkbasan'ı arayan dolandırıcılar 10 gün boyunca telefonu hiç kapattırmayarak kadının evini sattırdı ve 17 yıllık birikimiyle aldığı 480 gram altınını dolandırıp, 500 bin lira da kredi çektirdi. Dolandırıldığını anlayan kadın gözyaşları içinde, "Evsizlik çok kötü ben bunları portakal bahçelerinde çalışarak aldım" dedi.
22.05.2024 Adana
Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı
Kentsel dönüşümde "Yarısı Bizden" kampanyasında ödemeler başladı İstanbul’da yarısı bizden kampanyasına en çok başvuru yapılan ilçe olan Bahçelievler’de ilk yapımı başlanan binada hak sahiplerinin parası hesaplara yatıyor.
30.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş
Avukattan rezalet! 9 yıl boyunca müvekkilinin nafakasını ödememiş Ankara'da, müvekkili emekli hemşire Ayşe Ç.'nin 2 çocuğu için eski eşinin ödediği 400 lira nafakayı 9 yıl boyunca aldığı suçlamasıyla avukat Hasan C.'ye, 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçundan dava açıldı. Avukata, pişman olması ve sabıkası bulunmaması indirim nedeni sayılarak 9 ay 10 gün hapis ve 8 bin 320 lira adli para cezası verilip, hükmün açıklanması geri bırakıldı.
2.03.2024 Gündem
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak
Bakan Özhaseki, CNN Türk'te açıkladı: 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, CNN Türk'te deprem ve kentsel dönüşümle ilgili Göksu Öngören Özgür'ün sorularını yanıtladı. "Asıl amacımız depremzedeleri evlerine yerleştirmek" diyen Bakan Özhaseki, "Deprem konutlarını hızla bitireceğiz. Burada 15-20 gün içinde 1000 konut teslimi yapılacak" şeklinde konuştu.
28.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: 350 bin konutu dönüştüreceğiz, vatandaşa 1.5 milyon TL destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüzyılın Dönüşümü İstanbul programında yaptığı konuşmada, “İstanbul genelinde, yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları için toplamda 128 milyar lira tutarında kaynak kullandık. Hedefimiz 5 yıl içerisinde İstanbul'da 600 yüz bini acilen olmak üzere toplam 1 buçuk milyon riskli bağımsız bölümü dönüştürmektir" dedi. Dün şehit olan askerler için de Erdoğan, “Mehmetçiklerimizin kanı yerde kalmamış, bölücü alçaklardan döktükleri kanın hesabı misliyle sorulmuştur ve sorulmaktadır" ifadelerine yer verdi. 
23.12.2023 Gündem
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur!
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur! Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından "yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık" ya da "Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor" ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdur Başak Beyaz "Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Dolandırıcı beni acele ettirdi" dedi. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Ahmet Naci Ünal ise "Bedava peynir fare kapanında olur. Herhangi bir şey çok çok ucuz veya ücretsizse ücret sizsiniz. Lütfen bunu unutmayın. Bu tür mesajları engelleyin. Engellemekle kalmayın, karşı tarafı mağdur etmek için, bu hesapların kapatılması yönünde şikayetlerde bulunun" dedi.
20.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Devletten destek aldı! Varlığı iki katına çıktı
Devletten destek aldı! Varlığı iki katına çıktı Devlet destekleri ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmaya devam ediyor. Erzincan'da küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla hayata geçirilen "Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var" projesi kapsamında destekleme alan kadın girişimci hayvan varlığını 2 katına çıkardı.
10.12.2023 Ekonomi
Sıfır arabada büyük indirim ve kampanya müjdesi! 500 bin lira faizsiz kredi veriliyor
Sıfır arabada büyük indirim ve kampanya müjdesi! 500 bin lira faizsiz kredi veriliyor Sıfır araba satışları tarihi rekor kırdı. Yılın ilk 11 ayında 1 milyon 74 bin araç satışı gerçekleşti. Yıl sonunun gelmesiyle birlikte araba markaları da yeni kampanyalarını duyurdu. Bazı markalar 500 bin liraya kadar sıfır faizli kredi imkanı sunuyor. Öte yandan sıfır araba alımında da pazarlık yapılabiliyor. Bayilerin kısıtlı zamanları kaldığı için ellerindeki stokları eritmeye çalışıyor ve fiyatlarda değişiklik yapabiliyorlar. Fiyat düşürmeyen bayilerden ise ekstra aksesuar talep edebilirsiniz. Ayrıca tek bir bayiye bağlı kalmayıp şehrinizdeki diğer bayilerle de irtibat kurarak kıyaslama yapabilirsiniz. Böylece en uygun fiyata otomobil sahibi olabilirsiniz. İşte tüm markaların kredi, takas desteği ve indirim kampanyaları…
7.12.2023 Ekonomi
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor
Kargoda yeni dönem başlıyor! Motokuryeler ile ilgili yeni düzenleme geliyor Ulaştırma Bakanlığı’nın taslağına göre, kurye teslimi için kaydedilecek motosiklet 10 yaşından büyük olmayacak. Kurye gönderiyi taşıma süresi taahhüdünde bulunmadan, “makul sürede” ulaştırmakla yükümlü olacak.
7.12.2023 Gündem
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı