Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı
Merkez Bankası PPK toplantı özeti yayımlandı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, "Yumuşak bir geçiş süreci için sadeleşme politikasının kademeli olmasına karar verilmiştir" denildi.
3.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'nın yeni faiz kararına uzmanlardan ilk yorum: 'Yeni düzenlemeler gelebilir'
Merkez Bankası'nın yeni faiz kararına uzmanlardan ilk yorum: 'Yeni düzenlemeler gelebilir' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yeni faiz kararını açıkladı. Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8.5’den yüzde 15’e çıkarılmasına karar verdi. Merkez Bankası'nın yeni faiz kararına uzmanlar ne dedi? İşte ilk değerlendirmeler...
22.06.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışında yeni dönem! Ev sahipleri hapis cezası alabilir
Fahiş kira artışında yeni dönem! Ev sahipleri hapis cezası alabilir Hükümetin alternatifli olarak üzerinde çalıştığı yeni kira düzenlemesi ile ilgili detaylar belli oluyor. Buna göre Türk Ceza Kanunu’ndaki (TCK) değişiklikle piyasa ortalamasının üzerinde fahiş kira artışıyla haksız kazanç sağlayanlara bir ila üç yıl arasında hapis cezası verilmesi planlanıyor. Çalışmaya göre ayrıca alım, satım, tüketim mallarının fiyatlarında fahiş artış yapanlar da aynı şekilde ceza alacak. Söz konusu kararla iki yılın üzerinde hapis cezası getirilmesi planlandığı için fahiş kira artışı zanlıları da tutuklu yargılanabilecek.
26.04.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon oranlarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati, “2022 yılını, üst üste gelen ve çok boyutlu küresel krizlerin gölgesinde, maalesef yüksek enflasyon baskısıyla geçirdik. Yüksek enflasyonun yol açtığı negatif etkilerin elbette farkındayız. Bu sebeple enflasyonla mücadelemizden hiçbir şekilde taviz vermiyoruz” dedi.
3.04.2023 Ekonomi
İşyeri kira tavanında rekor artış
İşyeri kira tavanında rekor artış Milyonlarca kişinin beklediği Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Şubat ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları açıklandı. Enflasyon oranlarının TÜİK tarafından açıklanmasıyla birlikte işyerleri için kira artış oranı da belli oldu.
4.03.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama!
Merkez Bankası'ndan deprem sonrası kritik açıklama! Merkez Bankası PPK toplantı özetinde deprem felaketi sonrasında iktisadi faaliyete ilişkin göstergeler üzerinde belirsizlik oluştuğu, depremin doğrudan etkilerinin yanında, yeniden inşa faaliyetleri ve uygulanan destekleyici politikalar kanalıyla dolaylı etkilerinin zaman içinde değişen çeşitli sektörel ve bölgesel yansımaları olacağı belirtildi.
2.03.2023 Gündem
Enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? 2023 Ocak enflasyon oranı yüzde kaç, belli oldu mu?
Enflasyon oranları hangi gün açıklanacak? 2023 Ocak enflasyon oranı yüzde kaç, belli oldu mu? Ocak ayı enflasyon oranlarının açıklanmasına saatler kaldı. TÜİK, 2023'ün ilk enflasyon rakamlarını açıklayacak. Yeni belirlenecek enflasyon, memur ve emeklilerin Temmuz ayı zammı için de ilk gösterge olacak. Peki Ocak 2023 enflasyon oranı kaç oldu? TÜİK, Ocak enflasyon rakamlarını hangi gün, saat kaçta açıklayacak?
3.02.2023 Ekonomi
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı
Kiracı-ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Kritik 1 ay detayı Kiralardaki fahiş artış gündemdeki yerini koruyor. Mülk sahipleri hükümet tarafından devreye alınan yüzde 25'lik artış sınırını aşmak için her yolu deniyor. Pek çok ev sahibi ise mevcut kiracısını çıkararak evini yüksek bedeller ile yeniden kiraya vermek istiyor. Kiracı-ev sahibi arasındaki davanlar hiç olmadığı kadar artarken kiracılar sahip oldukları hakları merak ediyor.
30.01.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Ocak ayı 2023 kira artış oranı hesaplama! Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu, kira zammı yüzde kaç? TEFE TÜFE kira artış oranı
Ocak ayı 2023 kira artış oranı hesaplama! Ocak ayı kira artış oranı ne kadar oldu, kira zammı yüzde kaç? TEFE TÜFE kira artış oranı Ocak ayı kira artış oranı için enflasyon verileri bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonların merakla beklediği 2022 yılı Aralık ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Buna göre Aralık ayında enflasyon 1.18 artış kaydetti. Yıllık ise yüzde 64.27 arttı. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %1,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre %64,27, bir önceki yılın aynı ayına göre %64,27 ve on iki aylık ortalamalara göre %72,31 olarak gerçekleşti. Peki, 2023 Ocak kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Ocak ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne? İşte Ocak ayı kira artış oranı hesaplama!
4.01.2023 Ekonomi
Ocak 2023 işyeri kira artış oranı! Enflasyon rakamlarına göre işyeri ocak ayı 2023 kira artış oranı yüzde kaç oldu, işyeri kira zammı nasıl hesaplanır? İşyeri kira artış oranı 2023!
Ocak 2023 işyeri kira artış oranı! Enflasyon rakamlarına göre işyeri ocak ayı 2023 kira artış oranı yüzde kaç oldu, işyeri kira zammı nasıl hesaplanır? İşyeri kira artış oranı 2023! Ocak ayı işyeri kira artışı oranı işyeri sahipleri tarafından merak ediliyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları açıklandı. TÜİK tarafından enflasyon verilerinin açıklanmasıyla işyerleri için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Ocak ayı kira artış oranı ne kadar, Ocak ayı kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?
4.01.2023 Ekonomi
2022 Aralık ayı kira ARTIŞ ORANI ve hesaplama! Aralık ayı kira artış oranı ne kadar oldu, kira zammı yüzde kaç? TEFE TÜFE kira artış oranı
2022 Aralık ayı kira ARTIŞ ORANI ve hesaplama! Aralık ayı kira artış oranı ne kadar oldu, kira zammı yüzde kaç? TEFE TÜFE kira artış oranı Aralık ayı kira artış oranı için enflasyon verileri bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonların merakla beklediği 2022 yılı Ekim ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Tüketici Fiyat Endeksi kasımda yüzde 2,88 artış gösterdi. Yıllık enflasyon yüzde 84,39 oldu. TÜFE'deki değişim kasımda bir önceki aya göre yüzde 2,88, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 62,35, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 84,39 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 70,36 olarak gerçekleşti. Peki, 2022 Aralık kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Aralık ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne? İşte Kasım ayı kira artış oranı hesaplama!
5.12.2022 Ekonomi
Aralık ayı işyeri kira artışı oranı 2022! Kasım ayı enflasyon rakamlarına göre Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu?
Aralık ayı işyeri kira artışı oranı 2022! Kasım ayı enflasyon rakamlarına göre Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları açıklandı. TÜİK tarafından enflasyon verilerinin açıklanmasıyla işyerleri için kira artış oranları da belli oldu. Peki, Aralık ayı kira artış oranı ne kadar, Aralık ayı kira artış oranı 2022 nasıl hesaplanır?
5.12.2022 Ekonomi
Aralık ayı kira artış oranı ne, Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç? TEFE-TÜFE kira artış oranı 2022
Aralık ayı kira artış oranı ne, Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç? TEFE-TÜFE kira artış oranı 2022 Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı, yüzde kaç? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Ev sahibi ve kiracılar TEFE TÜFE’ye göre ortaya çıkacak kira artış oranlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediliyor. TBMM Genel Kurulu'nda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edilmişti. Peki, Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu, TEFE-TÜFE kira artış oranı ne?
5.12.2022 Ekonomi
2023 yılı MTV ve trafik cezası ücretleri belli oldu
2023 yılı MTV ve trafik cezası ücretleri belli oldu Ekim ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla beraber Yeniden Değerleme Oranı (YOD) belli oldu. Yeniden değerleme oranı yüzde 122,93 olarak gerçekleşti. Trafik cezaları da bu oran seviyesinde artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın YDO üzerinde belirli indirim yetkisi bulunuyor. İşte Cumhurbaşkanı’nın indirim yetkisi konusunda yılsonuna kadar bir yasa değişikliği yapılmadığı takdirde uygulanacak MTV ve trafik cezası ücretleri...
3.11.2022 Ekonomi
Kasım ayı 2022 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Kasım kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
Kasım ayı 2022 kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Kasım kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı? Ekim ayı kira artış oranı için enflasyon verileri bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonların merakla beklediği 2022 yılı Ekim ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %83,45, aylık %3,08 oldu. Peki, 2022 Kasım kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Kasım ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne? İşte Kasım ayı kira artış oranı hesaplama!
3.11.2022 Ekonomi
Aylık enflasyon oranları! Son 4 aylık enflasyon oranı ne?
Aylık enflasyon oranları! Son 4 aylık enflasyon oranı ne? Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ekim ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK’e göre Ekim’de enflasyon aylık yüzde 3,54 arttı. Yıllık enflayon yüzde 85.51’e yükseldi. İşte Aylık enflasyon oranları…
3.11.2022 Ekonomi
2022 Ekim ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Ekim kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
2022 Ekim ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Ekim kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı? Ekim ayı kira artış oranı için enflasyon verileri bekleniyordu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) milyonların merakla beklediği 2022 yılı Eylül ayı Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarını açıkladı. Yıllık enflasyon yüzde 83.45'e yükseldi. Peki, 2022 Ekim kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Ekim ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne? İşte Ekim ayı kira artış oranı hesaplama!
4.10.2022 Ekonomi
Eylül ayı kira artış oranı hesaplama! 2022 Eylül kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Eylül ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne?
Eylül ayı kira artış oranı hesaplama! 2022 Eylül kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Eylül ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne? Eylül ayı kira artış oranı için enflasyon verileri bekleniyordu. TÜİK açıkladı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayı enflasyon verilerine göre Tüketici Fiyat Endeksi ağustosta yüzde 1,46 artarken, yıllık bazda yüzde 80,21 oldu. TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %1,46, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 47,85, bir önceki yılın aynı ayına göre %80,21 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 54,69 olarak gerçekleşti. Peki, 2022 Eylül kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Eylül ayı kira zammı kaç oldu? Kira artış oranı sınırı ne? İşte eylül ayı kira artış oranı hesaplama!
5.09.2022 Ekonomi
Eylül kira artış oranı ne kadar oldu? Eylül kira artışı nasıl hesaplanır? Kira zammı ne kadar? Kira zam oranı 2022!
Eylül kira artış oranı ne kadar oldu? Eylül kira artışı nasıl hesaplanır? Kira zammı ne kadar? Kira zam oranı 2022! Milyonları ilgilendiriyor! Kiracı ve ev sahiplerinin gözü enflasyon rakamlarında. Eylül ayı kira artışı için TÜİK tarafından açıklanacak ağustos ayı enflasyon verileri bekleniyor. Konut ve iş yeri kira zammını belirleyecek kiracı ve ev sahipleri enflasyon verilerine odaklandı. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte eylül ayında yapılacak kira zammı da kesinleşecek. Peki, Eylül kira artış oranı ne kadar oldu? Eylül kira artışı nasıl hesaplanır? Kira zammı ne kadar? Kira artışı neye göre yapılır? İşte detaylar…
2.09.2022 Ekonomi
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor
Bakan Nebati: Dar gelirliler için iki yeni destek geliyor Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den dar gelirliler için son dakika açıklaması geldi. Bakan Nebati çalışmanın tamamlandığını söyleyerek, “İki yeni destek paketi yakında açıklanacak” ifadelerini kullandı.
23.08.2022 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Aylık fiyat artışları...
Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon açıklaması! Aylık fiyat artışları... Merkez Bankası son dakika açıkladı. Resmen değişti. Dün açıklanan temmuz ayı enflasyon rakamları sonrası bugün TCMB, Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, gıda ve alkolsüz içecek fiyatları Temmuz ayında yüzde 3,15 oranında arttı. Enerji fiyatları Temmuz ayında yüzde 3,13 oranında geriledi. İşte son dakika haberinin detayları...
4.08.2022 Ekonomi
2022 Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Ağustos kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı?
2022 Ağustos ayı kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Ağustos kira zammı ile en yüksek kira artış oranı ne oldu, yüzde 25 sınırı var mı? Ağustos ayı kira artış oranı merak ediliyor. Ekonomi gündeminin merakla beklediği temmuz ayı enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. TÜİK, Temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Temmuz enflasyonu aylık yüzde 2,37 artışla yıllık yüzde 79,60 oldu. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %144,61, aylık %5,17 arttı. Ağustos ayı kira artış oranı enflasyon rakamları sonrası belli oldu. Peki, Ağustos ayı kira artış oranı 2022 ne kadar oldu? İşte ağustos 2022 kira artış oranı…
3.08.2022 Ekonomi
Temmuz kira artış oranı 2022! Kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Temmuz kira zammı ile en yüksek kira artış oranı Temmuz’da ne oldu, sınır var mı?
Temmuz kira artış oranı 2022! Kira artış oranı ne kadar oldu? TEFE TÜFE Temmuz kira zammı ile en yüksek kira artış oranı Temmuz’da ne oldu, sınır var mı? Temmuz ayı kira artış oranı merak ediliyor. Ekonomi gündeminin merakla beklediği haziran ayı enflasyon oranları Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon, haziran ayında yüzde 4,95 artarken, yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Yurt içi üretici fiyat endeksi yıllık %138,31, aylık %6,77 arttı Yİ-ÜFE (2003=100) 2022 yılı Haziran ayında bir önceki aya göre %6,77, bir önceki yılın Aralık ayına göre %61,68, bir önceki yılın aynı ayına göre %138,31 ve on iki aylık ortalamalara göre %88,77 artış gösterdi. Temmuz ayı kira artış oranı enflasyon rakamları sonrası belli oldu. Peki, Temmuz ayı kira artış oranı 2022 ne kadar oldu? İşte Temmuz 2022 kira artış oranı…
5.07.2022 Ekonomi