Gazete Vatan Logo

Aralık ayı kira artış oranı ne, Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç? TEFE-TÜFE kira artış oranı 2022

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı, yüzde kaç? sorularına yanıt aranmaya başlandı. Ev sahibi ve kiracılar TEFE TÜFE’ye göre ortaya çıkacak kira artış oranlarının açıklanıp açıklanmadığını merak ediliyor. TBMM Genel Kurulu'nda konut kira artışlarının, 1 Temmuz 2023'e kadar bir önceki kira yılına ait bedelin yüzde 25'ini geçmemesine ilişkin düzenleme kabul edilmişti. Peki, Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu, TEFE-TÜFE kira artış oranı ne?

Aralık ayı kira artış oranı ne, Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç? TEFE-TÜFE kira artış oranı 2022

Aralık ayı kira artış oranı için yapılan aramalar arttı. Kira sözleşmelerini yenileyecek kiracılar ile ev sahipleri TÜİK açıklayacağı rakamları merakla bekliyor. Kira artış oranları enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli oluyor. Peki, Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı, TEFE TÜFE Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu?

ARALIK AYI KİRA ARTIŞ ORANI AÇIKLANDI MI, YÜZDE KAÇ?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamları 5 Aralık 2022 Pazartesi günü saat 10.00'da TÜİK tarafından açıklanacak.

Kasım ayı enflasyon rakamlarının da açıklanmasıyla hem beş aylık enflasyon belli olacak hem de kira artış oranı belli netleşecek.

KASIM AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE KADARDI?

TÜFE'deki (2003=100) değişim 2022 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre %3,54, bir önceki yılın Aralık ayına göre %57,80, bir önceki yılın aynı ayına göre %85,51 ve on iki aylık ortalamalara göre %65,26 olarak gerçekleşti.

YILIN YÜZDE 25'İNİ GEÇMEMEK KOŞULUYLA ARTIŞ YAPILACAK

Haberin Devamı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "1 Temmuz 2023'e kadar yenilenecek kira sözleşmelerinde bir önceki kira yılının yüzde 25'ini geçmemek koşuluyla yapılacak artışların geçerli olduğuna dair bir geçici hüküm, Adalet Komisyonu'nda Borçlar Kanunu'na eklenecek.

Böylelikle konut kiralarında bir yıl süreyle bir önceki yılın kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek şekilde artış yapılabilme imkanı getiriliyor" demişti.

Buna göre 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenen sözleşmelerde, kiracıya yüzde 25'in üzerinde zam yapılamayacak.