Gazete Vatan Logo

Yerli otomobil ne zaman satışa çıkarılacak? | Yerli otomobilin ismi belli mi?

Yerli otomobil için nihayet beklenen gün geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek tören başladı. Yerli otomobil hakkında en merak edilen de ‘’Yerli otomobil ne zaman satışa çıkarılacak?’’ ‘’Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak?’’ sorusudur. İşte yerli otomobil hakkında merak edilenler…

Yerli otomobil ne zaman satışa çıkarılacak? | Yerli otomobilin ismi belli mi?

Yerli otomobil ne zaman satışa çıkarılacak? Yerli otomobilin ismi, fiyatı ne olacak? soruları günün en merak edilen soruları arasına girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşecek tören başladı. Törenin ardından Türkiye’nin ilk yerli otomobil hakkında merak edilenler de netlik kazanacak. Peki, yerli otomobil ne zaman satışa çıkarılacak?

YERLİ OTOMOBİL NE ZAMAN SATIŞA ÇIKARILACAK?

Türkiye’nin ilk yerli otomobil tanıtımı bugün, Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, ilk yerli otomobilin tanıtım tarihini vermişti ancak ne zaman satışa çıkarılacağına dair ayrıntı vermemişti. Üretim tarihi belli olmadığı için, satışa çıkarılacağı tarih de net değil. Ancak 2022 yılında piyasaya çıkması hedefleniyor.

YERLİ OTOMOBİL FİYATI

Yerli otomobilin fiyatı da henüz üretim aşamasına geçildiğinden belli değil.

YERLİ OTOMOBİLİN İSMİ

1453, Fatih, İstanbul, Lale gibi isimler tartışılsa da yerli otomobil isminin bugün belli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, yerli otomobile Ottoman ismi de öneriler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

TOGG'DA KİMLER VAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Babayiğitler" olarak nitelendirdiği Türkiye'nin beş büyük şirketi tarafından kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu 25 Haziran 2018'de kurulmuştu.

-Anadolu Grubu,
-BMC,
-Kıraça Holding,
-Turkcell Grubu
-Zorlu Holding

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. adıyla kurulan şirkete "5 Babayiğit'in" dışında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de ortak oldu. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding yüzde 19'ar payla ortak olurken TOBB'nin payı ise yüzde 5.