Gazete Vatan Logo

Yerel seçimler ne zaman, 2024 belediye seçimleri hangi ay yapılacak? Yerel seçimler erkene alınabilir mi?

Cumhurbaşkanlığı 2. Tur seçimlerinin sona ermesinin ardından vatandaşlar bu kez yerel seçimler için araştırmalara başladı. Her beş yılda bir gerçekleşen ve belediye başkanları ve muhtarların seçime girdiği yerel seçimler, son olarak 2019 yılında yapılmıştı. Peki, 2024 yılında yerel seçimler ne zaman, belediye seçimleri hangi ay yapılacak?

Yerel seçimler ne zaman, 2024 belediye seçimleri hangi ay yapılacak? Yerel seçimler erkene alınabilir mi?

Yerel seçimler ne zaman, hangi ayda yapılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kısıklı'da yaptığı açıklama sonrası yerel seçimin tarihi sorgulanmaya başlandı. Erdoğan, açıklamasında "Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmaya hazır mıyız?" ifadesini kullandı. Peki, yerel seçimler ne zaman? Belediye seçimleri hangi yıl yapılacak?

Yerel seçimler ne zaman, 2024 belediye seçimleri hangi ay yapılacak?

Her beş yılda bir yapılan yerel seçimler, son olarak 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirildi ve yerel yönetimler belirlendi.

YSK'nın kararına göre Mahalli İdareler seçimleri, beş yılda bir yapılır ve o yılın mart ayının son pazar günü oy verme günüdür. Seçim sonucunda belediye başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye meclisi üyesi, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenir.

Beş yılda bir yapılan yerel seçimler, son olarak 31 Mart 2019'da gerçekleştirildi. YSK'da yer alan maddeye göre de sıradaki yerel seçimler, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacaktır.